Viktuppgång i sikte!

Min värdmamma säger att jag kommer gå upp i vikt denna månad jag bor hos dem. Familjen har haft studenter som jag i nio år och hon har lyckats få varenda en att gå upp i vikt. Oftast har de elever som bor hos dem i 6-12 månader. Eftersom jag bara bor här i 4 veckor är jag lite tveksam till min viktuppgång. För att inte göra min värdmamma besviken hjälper jag henne i smyg. När jag är i skolan köper jag alltid godis som jag vräker i mig:


Vad gör man inte för att glädja andra?


 


Alla barnen sitter ute i solen, utom Moa för hon är albino

Jag vet, det rimmar inte...

Jag börjar nästan tro att jag har albinoblod mig. Det är verkligen underbart väder här idag, men jag måste stanna inne för annars bränner jag mig. Mitt ansikte är alldeles rött från det lilla jag var ute igår även fast jag hade solkräm.

Kolla in denna röda bild från igår:

(den blev visst väldigt liten och jag tänker inte göra om det, för varje bild tar ca 3-5 minuter att ladda upp)

Den här bilden är från augusti:


Nästan hela sommaren hade passerat och jag är vit som snö. Så förvänta er inte att jag kommer vara solbränd när jag återvänder till Sverige. Det skulle vara härligt att inte vara så solkänslig och att någon gång bli brun, men den gåvan fick jag inte - den tog min bror.


Update

Santa is alive!
Han har även fått renar som sällskap

Lunch time

Gårdagens lunch spenderades i Albert Park och eftersom solen skiner lär det även bli dagens lunchställe.

Ni hao!

Idag har jag haft mina första lektioner med klassen. Mina klasskompisar är i ungefär samma ålder som jag är och vi är nio totalt. Det är sex stycken från Schweiz, två kommer från Korea och så jag från Sverige. På rasterna pratas alltså swiss-tyska och koreanska. Jag försöker imponera med mina språkkunskaper så jag säger Ich heise Moa och Ni hao hela tiden. Ni hao är visserligen mandarin, men det är väl ungefär samma sak som koreanska. Det pratas i Asien i alla fall.

Kanske inte så konstigt att jag inte har några kompisar än...

Auckland City

Väl framme i Auckland hade jag cirka sex timmar till att min hosfamily skulle hämta upp mig. För att fördriva tiden gick jag på upptäcktsfärd.





Jag hittade ett jättestort tomtelik, Sky Tower, lokalbussen och julpynt. Kan någon tala om för min mormor att de julpyntar här också, även fast det är sommar?

Evelina: Kan du fixa så det gula försvinner?


Alkoholpåverkade piloter?

På resan från Frankfurt till Osaka tror jag piloterna hade pary inne i cocpit.

Vid Beijing ändrade vi riktning och jag började hoppas på att vi skulle flyga till Auckland på en gång.


Det var en väldigt vinglig flygfärd...

Top 10 list

Jag har varit i NZ i drygt ett dygn nu. Mina hander skakar och jag undrar om det ar for att jag ar trott eller for att jag atit daligt eller mojligtvis en kombination. Jag sov cirkar 16 timmar inatt sa jag borde inte vara trott och jag at havregrynsgrot till frukost sa jag borde inte vara hungrig.

Aven fast jag inte varit har sa lange har jag gjort en lista pa saker jag saknar:
1. internet till min dator
2. fiberhavregryn
3. lingonsylt
4. fulkornsbrod
5. Micke
6. las till toalettdorren
7. gott dricksvatten
8. en koksflakt
9. vilken appledator som helst med internet (jag vet inte hur man byter stil pa texten om jag inte sitter vid en mac)
10. telefonen

I andra änden av världen

Nu är jag äntligen framme och det är fixat så jag får ström till datorn. Jag har inte träffat min familj än, utan jag sitter på skolan och väntar på att de ska sluta jobbet och komma och hämta mig. Har varit här i sex timmar nu och jag är fruktansvärt trött. Men jag har hunnit en sväng på stan där jag käkade lunch och köpte mig en adapter.

Alla människor jag träffat här är jättetrevliga. Jag tror till och med att de kanske slår engelsmännen. Dessvärre är det väldigt många som röker och det är inte vanliga cigaretter - kanske därför de är så trevliga?

Här befinner jag mig nu. Skolan ligger i Albert Park som är omringat på bilden.

Kansai Airport

Sitter på en bänk på flygplatsen i Osaka. Trött och vilsen. Jag sov bara 2 timmar på den 11 timmar långa resan. Dessutom är det ju natt för mig nu, men här är klockan strax innan 11 på förmiddagen. Ska sitta här i sju långa timmar till. Flygplatsen är väldigt stor så jag roffade åt mig en karta vid en informationsdisk för att kunna orientera mig. Även fast jag har kartan framför mig så förstår jag inte var jag befinner mig. Det är minst fyra våningar och det är dåligt skyltat. Dessutom finns det bara japaner här, borde det inte finnas människor från andra länder här också. Jag har en stark känsla att jag är på fel ställe, inrikesavdelningen möjligtvis. Uj uj, hur ska detta sluta? Jag känner mig inte riktigt hemma i den här delen av världen.

Hur tänkte jag egentligen när jag kom på att jag skulle resa ensam till landet som ligger så långt bort man kan komma?


/Moa, eller Mao som jag kallar mig för tillfället

Hejdå Sverige!

Sista skoldagen i Sverige innan jul, vilket innebar flera hejdå och god jul-hälsningar. Min underbara klass bjöd mig på en underbar tårta. Texten på tårtan hade ju inte kunnat bli bättre. Perfekt helt enkelt.





Bara för att jag har världens bästa klasskompisar.

Mitt andra namn är Svullo

Igår serverade jag fika hemma hos mig. Det var ett "äntligen hemma-fika" och ett "hejdåvisesintepåtvåmånader-fika". Trevligt var det och det är huvudsaken.

Denna dag var planen att konstruera ihop en snögubbe. Tyvärr sov jag lite väl länge, så då jag ätit frukost och gjort mig redo att rulla snö hade det hunnit bli mörkt ute och jag tycker inte om mörker så jag stannade inne. I brist på snö inomhus rullade jag en boll av fikat som blev över från igår istället.


Sedan åt jag upp den med lite vaniljvisp till...

Födelsemärkesmysterierna fortsätter

Idag upptäcktes en fläck på huden igen. Den här gången var fläcken på Mickes håriga arm. Han trodde först att det var en chokladfläck eftersom han aldrig sett födelsemärket förr. Inte så konstigt egentligen eftersom vi bakat innan. Men efter ett noggrant smaktest insåg vi att det inte var choklad.

Mot Norwich

Imorgon åker jag med min finfina klass + en annan klass till England. En snabbvisit, måndag till fredag, är det som gäller. Jag har besökt Storbritannien en snabbis tidigare detta år, men då var jag i Wales. Under min vistelse där upptäckte jag några skillnader jämfört med Sverige:

1. Korna är något smalare
2. Vänstertrafik
3. Avloppsrören sitter utanför huset
4. Kvinnorna är något rundare
5. Det finns knappt några trähus

Då vet ni.

Fars dag

Till frukost idag, lunch för pappa och frukost för oss andra, fick käre far american pancakes. Vi andra som inte kunde utnyttja den speciella dagen fick äta de mindre lyckade...




Man kan väl inte ha födelsemärken i handflatan?

Hittade en smutsfläck i min hand för några veckor sedan. Jag har knogat med att försöka gnugga bort den lite då och då, men den vill inte försvinna. Nu måste smutsen ha sugits in av huden, för den är omöjligt att få bort.



Osaka, here I come

Moa: Åh vad jag gruvar mig för att sitta i Japan på en flygplats i åtta timmar.

Micke: Men vadå? Det kan väl vara kul. Då kan du ju sitta och titta på alla japaner.

Moa: Ja, men inte i åtta timmar.

Micke: Det finns väldigt många japaner...




Kanske ser jag Hiro där borta..


Pirr i magen

Dagarna försvinner för mig, snart är det dags att lämna Sverige för en liten tid och strax därefter för en lite längre tid. Det har varit ganska mycket att göra nu innan resorna och jag har tagit mig tid att träffa så många fina människor som möjligt. I vanliga fall träffar jag ju folk som jag inte brukar se så ofta vid jul och nyår. Det här året missar jag liksom julen och alla människomötena. Vilken tur att det blir jul nästa år igen!

Jag längtar, men lite konstigt är det…

 

 

Norwich, GB

 

 

Auckland, NZ


Söt, sötare, sötast

Moa: Åh, vad söt du är!
Micke: Du är söt.
Moa: Men du är sötare.
Micke: Du är sötast.
Moa: Aa, jag vet...




Nu vet ni vad jag önskar mig i julklapp

Träffade på en kille för några dagar sedan. Ganska snabbt så fick jag för mig att han var homosexuell. Tjoho, tänkte jag, vilket kap! En bögkompis är ju något jag önskar mig i julklapp. Killkompisar har jag redan, men om man har en homosexuell killkompis behöver man inte oroa sig över att han ska bli kär i en. Det var alltså ett perfekt läge att lägga in ”kompis-stöten”. Sen visade det sig att han var hetro. Då blev han inte intressant längre och jag gick där ifrån.



Hotell Sara

För cirka en vecka sedan hoppade jag på tåget söderut och hamnade i Malmö. 150 mil längre söderut än där jag påbörjade min resa var det fortfarande kallt. Dessutom blåste det och jag förstod inte vad infödingarna sa. Jag bodde på Hotell Sara under min vistelse i staden. Utanför Hotell Sara växte det vindruvor och istället för att betala med pengar kastade man hästbajs. På toaletten fanns inget toalettpapper utan där använde man sig av hushållspapper med bästa möjliga uppsugningsförmåga.


Eftersom jag inte äger någon kamera längre och där med inga bilder från min resa har jag använt mig av min konstnärliga sida i Paintbrush. Jag har alltså försökt rita av korten jag tog.



Hotell Sara. Det är Sara som vinkar om nu någon skulle missa det.




Jag kastar hästbajs




En del av badrummet


I'm gonna save the world for you

En tanke som har slagit mig är att jag måste rädda världen. Låter kanske svårt, men nog ska väl det gå. Jag tänker ta det steg för steg. Min första goda gärning till en bättre värld blir ett mord, ett spindelmord.



Superhero?



Det som jag inte äger kan jag ju inte bara gå och ta!

Nu när jag kommit hem efter att flängt runt i Sverige så skulle jag börja blogga. Har redan skrivit några inlägg som jag bara inte postat eftersom jag väntade på några bilder som jag hade på kameran. Igår kväll tog jag och Micke med oss kameran + överföringssladden till honom. Det var bara det att vi glömde påsen med kameran på pakethållaren. Ett tag senare kom jag på att jag skulle sätta in bilderna på datorn men då var ju kameran kvar på pakethållaren. Micke kastade sig ner för trapporna, men kameran var då borta. Typiskt.

Jag tror jag ger upp det här med att blogga. Jag som var så taggad. Nu har jag ingen kamera längre vilket leder till inga bilder. Jag som har några fina resor framför mig där jag hade tänkt mata kort. Men det värsta av allt är att den som tog påsen med kameran har ju även sladden, så det är ju hur enkelt som helst att föra in bilderna i en datorn. Inte så kul eftersom det fanns en hel där. Jag har nämligen inte tömt kameran på väldigt länge.

Dessutom fick tjuven Mickes skjorta på köpet. Jag hoppas att den luktar svett i massor! Det tror jag dock inte att den gör, för den pojken luktar alltid gott.

RSS 2.0