Veckans

V8

 

Borde

Leta kamerasladden så jag kan lägga in lite bilder på datorn

Höjdpunkt

Fredag, lördag. Toppendagar!

Bottennapp

Kamerasladden är inte funnen

Händelse

Städade mitt rum!

Låt

Lady Gaga - Bad Romance

Träning

Jag försöker göra 100 situps/dag i alla fall

 

Annars så har jag ätit hemlagad honduriansk/colombiansk mat, varit tränare till Jokkmokksgymnaster, varit tränare till min vanliga grupp, varit tränare till en nybörjar grupp, sett Melodifestivalen, vaccinerat mig, lyssnat på föreläsningar, sett film, sovit 12 timmar i sträck, gjort ett matteprov, Twistrat och inte ätit godis/fika/chips/popcorn/glass.

 


Om du inte tycker om att städa, se till så att du har en vän som gör det

I fredags var det liksom fest här. Jag och Micke hade en övernattningsgäst, Julia. Jag har ingen aning om vilken tid vi gick för att sova, men jag och Micke gick upp drygt nio och då stod Julia och diskade. Jag startade diskmaskinen, vi åt frukost, Julia fortsatte att diska och jag åkte till gympahallen. När jag kom hem några timmar senare var det skinande rent hemma och Julia var borta.

Julia var så duktig att jag och Micke har planer på att hyra in henne då och då. Eftersom hon ska åka med mig till Malawi som volontär borde hon inte ha något problem med att diska och städa volontärt hemma hos oss.

För 17 år sedan...

Brorsan låg i sängen och skulle sova och sa till mamma: "Jag vet att det inte är sant, men jag får en sån otäck känsla - jag är rädd att Moa ska bli en varulv"

Jag undrar vad jag hade gjort den dagen...






Inte ens choklad besegrar min vinnarskalle

Idag har jag varit ren från fika och godis i 10 dagar. Det känns bra och fler dagar ska det bli. Det är ju så att jag och Micke tävlar vem som klarar oss utan det försmädliga sockret längst. Efter skolan idag gjorde jag och några klasskompisar chokladbollar som vi ska bjuda på i morgon. Jag rullade femtionio bollar i pärlsocker och jag åt inte en enda. Jag smakade inte av "smeten" och jag slickade inte ens av fingrarna. Det är starkt gjort.

Efter denna prestation kan jag göra allt! Ingenting är omöjligt längre.



Liten frukt i stort fodral

Har just ätit en apelsin med skal lika tjockt som elefanthud.

(förra) Veckans


V6

Borde

Räkna matte, träna

Höjdpunkt

Inget fika, inget godis!

Bottennapp

Tågförseningar

Händelse

Bjuden på bröllop i augusti

Låt

Rise Against - Hero of War

Träning

Lätt styrka fyra gånger

Jag har blivit lätt beroende av ”Hero of War”. Jag har lyssnat på låten flera gånger per dag hela veckan förutom under helgen. Hamnade i Kiruna lördag-söndag på gymnastiktävling där jag agerade ledare som vanligt. Hade så klart med mig datorn, men jag har inte låten på datorn utan jag lyssnar på den via underbara Spotify. Hade ju inget internet i Kiruna, alltså inget Spotify. På tågresan hem blev längtan efter ”Hero of War” så stor att jag var tvungen ringa Micke och be honom spela den hemma hos sig. Han la telefonen vid högtalaren och jag satt som i trans i fyra minuter och 12 sekunder.

Efter det såg jag en bit av Avatar på ryska. Det var spännande även fast jag redan sett filmen och inte kan ryska.


Kommer jag bli en fågel eller en blomma om jag fortsätter?

Solrosfrön, apelsiner och salta jordnötter har blivit mitt substitut för godis. Jag har fått för mig att jag kommer förtvina och dö när jag inte får i mig min dagliga dos fika/godis/choklad och därför blir speciellt solrosfröna min hjälp att överleva dagarna.

Jag såg ett avsnitt av House för väldigt länge sedan där de trodde att en patient möjligtvis var sjuk eftersom han hade ätit mycket solrosfrön. Eller har jag fått allt om bakfoten? I alla fall så ska jag imorgon börja äta dessa frön i måttliga mängder.

Jag har fotografiskt minne, det är bara lite suddiga bilder

En dag då jag gick i mina egna tankar och handlade på Konsum hälsade en man på mig. Jag log och hälsade tillbaka utan att veta vem det var. Då jag gick vidare så sa han att jag skulle hälsa till min pojkvän eftersom de jobbar på samma ställe. Jag sa ”Visst, det ska jag göra” och så gick jag till linfröna utan att fråga vad han hette. Då jag kom hem till Micke sa jag att det var någon som hälsat.

Micke: Vem var det då?

Moa: Det vet jag inte, men det var någon från ditt jobb.

Micke: Men hur såg han ut då?

Moa: Han såg väl normal ut.

Micke: Suck.

Moa: Mja, hårfärgen var lite åt det orange-röda hållet.

Micke: Det finns ingen som har den hårfärgen.

Moa: Mhm, men då var det nog ganska ljust då och så var jobbjackan orange.

Micke: Det är bara en som har orange jacka och han kan det inte ha varit.

Moa: Jaha, men då var nog jackan gul.

Micke: Åååh…

Jag hoppas jag aldrig behöver vittna.


Hej och hå!

Idag startade jag mitt nya projekt: Träna mer - ät bättre!
Jag började väldigt seriöst med att gå upp med tuppen och träna. Känner redan av träningsvärken i mage, baksida lår och rumpa. Ändå gjorde jag inte mycket magstyrka eftersom jag hade fantomsmärtor från blindtarmen.

På mat- och fikafronten går det mindre bra. Efter middagen fick jag en sådan sockerabstinens att jag nästan började skaka och fick svårt att tänka klart. Frysen är full med fika och vi har en stor godispåse. Godis och fika är strängeligen förbjudet för mig nu så jag greps av frustration och började skrapa lös rester från en parfait som runnit ut i frysboxen för några veckor sedan. Nu mår jag bättre.



Nu är det slut med svullandet. I alla fall för idag. Imorgon är det ju semlor som gäller...






(förra) Veckans

V6

Borde

Räkna matte, träna

Höjdpunkt

Picknick

Bottennapp

Ligger efter i matten

Händelse

Föreläsning om Nya Zeeland

Domarkurs

Låt

Beyoncé - Sweet Dreams

Träning

Lätt styrka två gånger


Veckans romantikdödare

Micke kom hem till mig och vi kramades i hallen. Det var en mysig stämning och jag lägger min kind mot hans.

Micke: Men jag är så skäggig...

Moa: Jag har mens.

Efter denna konversation var myset som bortblåst.


Dessutom så dör de ändå efter några dagar

Nu har jag skrivit ett: Alla hjärtans dag. Det är ju en supertöntig dag. Supertöntig. För det första så borde det inte finnas någon Alla hjärtans dag, för den dagen ska ju egentligen vara alla dagar. Varför ska man visa sin kärlek extra mycket just den dagen när det är 365 dagar på ett år att visa sin kärlek på. Galet, visst?
Det är ju väldigt populärt att ge bort snittblommor till sin käresta på Valentine's Day. Snittblommor är skit. Om jag fick blommor skulle jag bli allt annat än glad. Jag har sagt det till min pojkvän så han vet redan om det. Rosor fraktas oftast i flygplan från Afrika och Sydamerika och de som jobbar får i princip inga löner. Helt sinnessjukt är det. Helvetesblommor borde de kallas.
På mysfronten har min helg bestått av picknick, bakelser, spel, film, kladdkaka och kärlek. Inga rosor hos mig inte.

Alla hjärtans dag. Det är ju en supertöntig dag. Supertöntig. För det första så borde det inte finnas någon Alla hjärtans dag, för den dagen ska ju egentligen vara alla dagar. Varför ska man visa sin kärlek extra mycket just den dagen när det är 365 dagar på ett år att visa sin kärlek på. Galet, visst?


Det är ju väldigt populärt att ge bort snittblommor till sin käresta på Valentine's Day. Snittblommor är skit. Om jag fick blommor skulle jag bli allt annat än glad. Jag har sagt det till min pojkvän så han vet redan om det. Rosor fraktas oftast i flygplan från Afrika och Sydamerika och de som jobbar får i princip inga löner. Helt sinnessjukt är det. Helvetesblommor borde de kallas.


På mysfronten har min helg bestått av picknick, bakelser, spel, film, kladdkaka och kärlek. Inga rosor hos mig inte.



Tulpaner är inte heller något att hänga i julgranen.


Vi säljer oss

Nu är det klappat och klart. Det är Malawi som gäller i höst. Allt känns toppen förutom en liten grej.
Hur ska vi finansiera det hela? Det är inte gratis att jobba gratis kan jag säga.

Så om det är någon med pengar över eller om någon känner någon med pengar över - kontakta mig!
Jag/vi (Julia, Malin, Joel och Susanna) kan erbjuda olika tjänster i gengäld, till exempel bildspel, afrikansk dans, diktsamling, en rapport, teater eller annat vi kommer överens om.


Var inte blyga, varje krona räknas!

Svengelska på ansiktsboken

Knasigt.

Kvällens höjdpunkt

Shit pomfritt! Nu är det allvar här, på riktigt. Det är verkligen till Malawi vi ska. Idag fick vi besked. Känns hur bra som helst faktiskt!

Det var en kulturcafé med temat internationell afton på skolan idag. Det bjöds på maträtter från olika länder, burundisk dans och så jag. Jag var nog bäst. Jag visade bilder från det underbara landet Nya Zeeland och berättade om mina två månader där. Det var grymt kul att stå och prata inför folk och jag fick till och med publiken att skratta. Nästa år vill jag prata om min tid i Malawi och då kanske jag bjuder på en afrikansk dans till och med. Skulle vilja kunna vifta på kroppen lika bra som de burundiska tjejerna.


Vilken ego boost jag fick idag. Fast det får jag ju i och för sig ganska ofta...


Maaalaaawiii

Jag ska ju till Afrika i höst, troligvtis till Malawi. Inget är riktigt klart ännu och stressen gror inom mig. I alla fall så blev jag telefonintervjuad idag av organisationen vi ska åka med. Mobilen ringde då jag var på gympan och tränade (som jag nu har börjat om med) och jag hoppas innerligt att jag inte flåsade allt för mycket genom samtalet.

Jag har läst på lite om Malawi och här är lite fakta jag samlat på mig:
- Medellivslängden för kvinnor är 40,3 år (82.9 år i Sverige), 2007
- Antalet persondatorer per 1000 invånare var 1,5 år 2003
- Antalet internetuppkopplingar per 1000 invånare var 7 år 2004

Det blir nog inte samma datanördande som här hemma alltså...



Från Landguiden:
Malawi är ett mycket fattigt land där över hälften av befolkningen lever på mindre än två dollar om dagen. 2004 dog nästan vart femte barn innan det hunnit fylla fem år. De vanligaste dödsorsakerna är malaria och undernäring. 40 procent av barnen är kroniskt undernärda.

Omkring 14 procent av malawierna uppges vara smittade av hiv. Ungefär en halv miljon barn beräknas vara föräldralösa, främst på grund av hiv/aids.

Författningen föreskriver lika arbetsvillkor oavsett kön, men Malawi är ett mansdominerat samhälle och i praktiken diskrimineras kvinnorna. Flickor ges inte samma rätt till utbildning och kvinnor förväntas sköta hemmet.


I detta land ska jag (förhoppningsvis) irra runt. Längtar tills jag kan hoppa runt på krokodilhuvudena, svinga mig nedför giraffhalsarna och så klart arbeta hårt och svettas i Afrikasolen.







Nytt projekt igång

När jag gick mellanstadiet och kanske till och med högstadiet var jag grymt vältränad. Jag var så stark att jag hade magrutor och nästan kunde lyfta en halv ko. Sedan hände det något. Jag fick ont i stackars kroppen och minskade träningen med ca 50%. Nu har jag minskat min träning, från då jag tränade som mest, till 99%. Inte så konstigt att jag är svag och bara har en mage som ser ut som vilken otränad mage som helst.

Jag som alltid har tyckt om att träna. Det känns lite dystert det här, det var kul att vara vältränad. Jag måste alltså öka på min träning och börja äta nyttigare för att ställa allt till rätta igen.


Nu är det dags för fika! Pepparkakor, lussebulla och daimrutor.


Volontär 09/10


Jag har en underbar klass som är riktigt vass
vi skrattar och pratar och vissa de rapar
"nu är det fika", vill vi hela tiden skrika
någon går igenom en kris, en annan släpper en fis
för det mesta har vi kul och ingen är särskilt ful
vi gör många bra ting, som att dansa en swing
denna klass är bäst, som en skitgrym fest!

Lappsjuka

Denna morgon vaknade jag ensam i lägenheten 30 minuter senare än vad jag skulle. Trots tidsbristen hann jag diska grötkastrullen och kom till skolan utan andan i halsen. Pojken min ringde och var lite purk över att jag inte sett lappen han lämnade till mig på morgonen. Den hade tydligen varit fasttejpad på min mobil och jag hade lyckats få den att försvinna utan att ha sett den. Väldigt mystiskt. Jag började ett tag att tro att pojken min är knasig på riktigt och inbillar sig saker. Vid 21-tiden hittade han lappen i en låda under sängen.

Han är nog knasig ändå. Hur har lappen hamnat där liksom? Helt omöjligt. Min teori är att han tänkte skriva lappen, men sedan glömde bort det. För att inte verka helt ... skrev han en lapp och låtsades sedan hitta den.



Rikard på vift!

Förra veckan såg jag, Micke och mina Afrikakompisar Avatar i Piteå. Grymt bra film måste jag säga. Nu vill ju jag också vara blå och hoppa runt bland alla växter i coola färger.



Igår tog vi en tripp till Piteå igen, jag och mina Afrikavänner. Den här gången var det ingen nöjestripp, utan det var vaccinering som gällde. Jag, Susanna och Malin tog skolans buss, Rikard, till Öjebyn där vi hämtade upp Julia. Alla tre satt i framsätet och restan av bussen var tom, så det måste ha sett lite lustigt ut. Det var i alla fall varmt och trevligt.

Malin behövde ett nytt pass så vi åkte förbi polisstationen efter injektionerna. Det var ingen som riktigt visste var polisstationen låg eftersom den flyttat nyligen. Vi hittade i alla fall själva byggnaden ganska snabbt, men ingen ingång till polisen. Det blev några raggarrundor med Rikard och ännu mer skratt.

Det slutade med att vi våldgästade Julia och tiden sprang i väg alldeles för fort...

Till Piteå tur och retur
i rätt temperatur
på en rundtur runt en poliskur
och ingen var sur


RSS 2.0