Värdelös på tugg

Är hemma med Boris och myser. Jag går igenom Afrikabilder och väljer vilka jag vill ha på papper och Boris spelar för det mesta boll. Nu mår jag dock lite illa. Tömde en tuggummipåse på cirka 10 minuter. Jag är sämst på att tugga tuggummi. Tycker de tappar smak på en gång och stoppar ett till i munnen allt eftersom smaken försvinner. Det slutar med att jag har en stor klump i munnen och kramp i käken. Spottar ut allt och börjar sen om från början.




Den här bilden är tagen i Zambias huvudstad Lusaka. Fint, modernt och fräscht. Men av det lilla jag såg av staden fick jag uppfattningen att det var grått och tråkigt.


Sen så kan man inte gå och titta på molnen utan man måste hela tiden ha koll på vart man går. Helt plötsligt kan det vara ett hål i marken. Och så var det ju även i Malawi. Typ livsfarligt. Det hade aldrig accepterats här.

Redo för dagen

Uppe och redo för dagen! Mitt hår ser vitt ut i dagsljuset. Kul! Jag vill gärna ha lite ljusare hår än vad jag egentligen har. Har faktiskt aldrig färgat, tonat eller slingat håret... När jag har klarat mig med min naturliga hårfärg i 22 år så känns det onödigt att börja färga det nu.


Nu ska jag gå på flugjakt så att inte vår köttätande växt (som står där i bakgrunden) svälter. Den ser lite hängig ut...

Nu är det klippt!

Vilken slarver jag är. Jag har två kameror men båda sladdarna till datorn är ute på vift. Har inget kort-läsare i datorn heller så jag får inte in bilderna. Tråkigt.

Idag på lunchrasten fick jag håret klippt och det känns så fräscht nu. Men då jag satte upp det i en hästsvans nu innan träningen upptäckte jag vad kort det har blivit. Nu liknar det mer en giraffsvans. Fast hellre fräscht och "kort" än långt och slitet.

Lill-svansen når knappt till nacken

Snart är det dags för träning och idag blir det ben och axlar. Det kommer bli tungt för jag har fortfarande träningsvärk från förra passet med ben och axlar plus att jag har träningsvärk i biceps, triceps och rygg. Får ju träningsvärk efter varje pass, haha.

Eller en föl-svans kanske passar bättre än giraff och häst

Det var för övrigt sista jobbardagen idag. På fredag flyttar jag och på måndag börjar skolan. Kul kul.



Bra pepp

Hemma från gymmet och ska precis slänga i mig lite keso och kesella. Idag var det bröst och triceps. Vi körde bland annat bänkpress och för mig blev det personbästa på 50 kg. Fast det blir ju som personbästa för mig varje träning eftersom allt är nytt och jag inte vet vilka vikter jag ska köra med. Det var bara mitt andra pass i bänk så skulle gissa att jag tar PB nästa gång också. Hoppas. Körde i alla fall 4 set 6 reps och näst sista gången då jag var på repetition 5 så sa Micke "Kom igen, en till så får du sex".

Ja, det var kul.

Måste träna på att spänna armen, vet liksom inte hur man ska göra. Jag spänner handleden skitmycket så att det nästa sträcker och så tar jag i med ryggen. Ett helt projekt för att spänna armen. Men jag är glad i alla fall.



God morgon!

Hade ställt mitt första mobillarm på 06.55 och det sista på 07.33. Jag måste ha 4-5 larm för att ta mig upp. Micke ringde dessutom vid 7.30.

Ändå tog jag mig inte upp förrän efter 11. Herregud. Och då var jag inte heller pigg. Det spelar ingen roll vilken tid jag lägger mig och det spelar ingen roll vilken tid jag går upp. Jag är alltid trött på morgonen.

Felet jag gjorde idag var att efter sista larmet så tänkte jag Bara 10 andetag till och sen går jag upp. Hann ju somna såklart...

Rödfläckig i ansiktet efter gnugg mot kudden. Mmm, jag har ett linne på mig.






Hej jag är en förvirrad tjej som säger hej!

Blev stress till jobbet idag. Cyklade i nyduschat hår och hoppades att det skulle torka i vinden. Kommer fram trevligt svettig och stämplar in en minut innan jag börjar. Två minuter senare får jag veta att jag var ledig idag och har jobb imorgon istället. Aha!

Eftersom jag jobbar på Konsum tänkte jag att jag kunde passa på att handla då jag ändå var där. Hittade dock inte coop-kortet så jag gick hem till Micke för att jag var säker på att det låg där. Men icke, skickade honom ett sms och frågade vart det var. Fick som svar: "Du hade det sist. Förslagsvis i din plånbok" och mycket riktigt, det låg i plånboken. Ja, så jag gick tillbaka till Konsum för att handla. Himla virrhöna jag är.


Virrhönan





Det finns inte mycket pigment i mig inte

Idag har jag en ledig dag och den har spenderats hemma i huset med Lill-Boris. Har bland annat oljat in ett bord jag tog med mig från Malawi (ja, jag tog med mig ett bord) och så har jag promenerat med Boris en timma. Sen blev jag så utmattad av alla dessa bestyr att jag somnade i solen. Vet inte hur länge jag låg där, men en timma i alla fall.

En timma i solen och ändå är mitt ansikte vitt... Däremot lite längre ner på kroppen så ser jag ut att ha fått färg, röd färg.




Quasimodo wannabe

Igår blev det ett rygg- och bicepspass. Det gick väldigt bra med tanke på att jag hade mer huvudvärk än vanligt. Fick dessutom höra att jag är jävligt stark.

Och ja, jag är ganska stark i ryggen. Om ett tag kommer jag kanske se ut som Quasimodo. Eftersom jag är stark i ryggen är det roligt och det blir förmodligen så att jag tränar det som är roligt oftare. Dumt.

Och på tal om huvudvärken så ska jag röntgas. Röntgade huvudet 2009 också och då var det då tomt, så jag skulle inte tro att de hittar något nu heller.

Varför sa ingen någonting?

Han kunde väl ha bytt byxor... Kolla in tex 2.08 och 2.57. Crazy.


Yes, I can

En gång i tiden hade jag faktiskt brunbrända ben.
Det var på min 22-årsdag i Malawi. Nu är jag 22 år och drygt 4 månader och mina ben går mer mot färgen vaniljyoghurt.
Vilken tur att jag tog en bild, annars hade ingen trott mig. Albino-Moa kan väl ändå inte bli brun?

Pastejlycka!

Jag har blivit värsta bra på att laga vegetariskt. Billigt och gott! Just nu äter jag grönsaksbiffar med massa ägg i och så fylld paprika med linser och fetaost. Skitagott.

Imorse var jag ner till Konsum och handlade en superfrukost. Nybakat bröd och sånt. Jag var sjukt sugen på leverpastej så jag tänkte köpa den gamla vanliga. Jag sa till den trevliga kvinnan i charkdisken att jag alltid åt Frösö förut och då sa hon att den fanns. Vilken lycka!

Den var dock inte lika god som jag hade föreställt mig, men ändå. Förut när jag var en liten flicka så åt jag jättemycket leverpastej och då var det alltid Frösö.

I'm like a zebra today

Nyika Plateau i Malawi



Pappersbilder är ändå det bästa

Har suttit timmar med att välja ut bilder från Afrikat som ska skrivas ut på papper. Hittade bland annat den här nedanför som jag gillar.

Cape Maclear i Malawi

Har gått igenom 6000-7000 bilder och än är jag inte klar. Cirka 4000 to go. Och så säger folk "Kan du visa lite bilder från Malawi?", "Aa, hur lång tid har jag på mig?"

Mysiga korven

Spenderar dagen med lill-Boris hemma i huset. Kände hungern träda fram för ett tag sedan och hittade passande nog choritzokorvar i kylskåpet.

Efter en och en halv korv ser jag att korven jag sitter och gnager på är möglig. En vit mögelluddsfläck.

Besviken är vad jag är. Jag hann ju inte bli mätt ju. Hade jag inte upptäckt det hade jag gladeligen ätit tills magen varit nöjd. Det man inte vet mår man inte dåligt av.

Jag tyckte väl att den smakade lite surt.

Do it

FOlk <div><br />
Människor svälter i en del av världen och i en annan del kan vi äta mat tills vi spricker. Det minsta vi kan göra är att skicka pengar via någon hjälporganisation.

Själv valde jag att skicka en timlön till Läkare utan gränser.

Om du också vill skänka pengar dit så kan du sätta in ditt bidrag på PG 900603-2 eller BG 900 60 32.
Märk betalningen "Aftonbladet timme"

Du kan även SMS:a in din gåva genom att skicka ordet TIMME till 72970. Då skänker du en gåva på 50 kr.
Det går även att SMS:a TIMME 100 eller TIMME 200 till 72970. Då ger du en gåva på 100 respektive 200 kr.




Something is wrong

Idag har jag haft huvudvärk i 129 dagar. Har varit till vårdcentralen tre gånger, har fått akupunktur på sjukgymnastiken och jag har varit på en synundersökning. Inget hjälper och inget är fel. Vårdcentralen skickade en remiss till Piteå Älvdals sjukhus men dit får jag inte komma, jag har tydligen inte tillräckligt med symtom.

Nänä, jag har bara haft huvudvärk varje dag i drygt 4 månader. Pytt.


Nästa onsdag ska jag tillbaka till Vårdcentralen och då ska morsan följa. Hon är bra att ha med för hon kan bli arg. Det är synd att man ska behöva bli arg för att (i bästa fall) få någon hjälp.

Bra matvanor

Har precis kommit hem från gymmet. Blev ett axelpass och jag känner mig nästan som hulken. Nu äter jag en sen middag och det är faktiskt dagens första riktiga måltid. Till frukost blev det fil, till lunch blev det smörgåsar, till mellanmål godis, tidig middag blev fil med glass till efterrätt och så nu den sena middagen som blev grillad kyckling och världens vitlöksstarkaste tzatziki.

Jag gillar att fota mig själv då jag äter.

Äta för två

Micke och jag har världens godaste recept på glass. Det är sant! Den är full av turkisk pepparsås och lemoncurd och konsistensen kan inte bli bättre. Perfekt helt enkelt.



Igår frågade en person om jag skulle ha barn. Konstigt tyckte jag, så tjock har jag väl inte blivit. Men nu när jag tänker efter kanske det inte var så konstigt.


Men ändå kul att vara gravid, då får man ju äta för två!


Som en falk

Har haft två fina vänner på middag. Så trevligt så.

Men. På tal om huvudvärken tidigare så har jag faktiskt varit på synundersökning i veckan. Jag såg utmärkt, inte ens ett litet pyttefel. Både bra och dåligt. Slipper ju glasögon-/linskostnaden men vet fortfarande inte varför jag har huvudvärk varje dag. Mysteriet fortsätter...


Imorrn, ja då hittar ni mig på Konsum. Säg Hej Moa för då blir jag glader.


Sjukling

När jag och morsan kom hem från IKEA var lill-Boris sjuk. Så det blev att åka med honom till sjukhuset för han kunde inte gå. Konstigt. Då vi var på djursjukhuset kunde han gå igen, men inte så bra för han hade ont i bakbenen. Konstigt. Han stannade över natten och dagen därpå var han som ny igen. Ännu mer konstigt.

Borre med bandage om benet.



Jag hoppas nästan jag blir inlagd på sjukhus snart. Huvudvärken är fortfarande kvar. Har just passerat 4 månader. Jippi!

Någon med en mirakelkur?







Rullstensgatan - here I come!

Jag och morsan åkte till IKEA igår och fyllde bilen med saker till flytten min. Kul. Det kommer bli skitfint!


Sliten

Det känns som om jag bara jobbar, lagar mat, äter, städar, tränar och sover hela tiden. Mer hinner jag inte. Hinner faktiskt inte ens träna och framförallt inte städa så mycket som jag vill heller.

Jag förstår inte hur folk har tid till att ha barn, jag har inte ens tid till att ta hand om mig själv.

När ska jag få sommarlov? Om fyra år?






RSS 2.0