Virrhönor deluxe

I morgon åker Micke och jag till Stockholm och blir där över helgen vilket även innebär Mickes födelsedag. Jag köpte en present till honom för en vecka sedan som jag sen gömde i mitt rum för att han inte skulle hitta den. Idag tänkte jag ta fram den och packa ner den i väskan, men då hittade jag den inte!

Har fortfarande inte hittat paketet, men jag har dock inte sökt så mycket mer. Det är inte första gången det försvinner saker för mig...


Då mamma sedan skulle skjutsa mig till träningen hittade hon inte sin jacka. Hon kom hem från jobbet med jacka på, men då vi skulle åka var den borta. Vi sökte i alla rum och överallt, men ingen jacka. Husnycklarna var i jackan dessutom. Jag började skratta så jag nästan kissade på mig! Vi visste ju att den var någonstans i huset och hur kan man bara glömma vart man la den. Den kan ju inte bara försvinna... Hon fick i alla fall åka utan jacka.
Ja, jag vet då vem jag brås på i detta fall. Tyvärr.

Pappa hittade sedan jackan i en garderob som vi aldrig använder. Knas.


Virrhönorna

Att man inte heter Lång i efternamn...

Tittade på mitt första avsnitt av Himmelblå som var det sista. I eftertexten kollade jag på roliga norska namn så som Halvard och Snorre.

Mamma: Om du får en pojke någon gång får han då inte hete Snorre.
Moa: Han ska få heta Snorre Lång.


Stackars unge när han sedan googlar sitt namn.



Mitt framtida yrke

Pizzan blev fruktansvärt god må jag säga. Till och med pappa hade inget ont att säga och ändå gjorde jag degen på vetemjöl special fullkorn, lite fullkornsdinkelmjöl som jag skrapade ihop och grovt rågmjöl. Skitagod! Far min är inte så impad av fullkorn och sånt i vanliga fall.

Inga tomater i sikte utan pesto som bas och sen la jag till kyckling, champinjoner, soltorkade tomater, paprika, lite riven ost, en annan ost (som ser ut som ett mjöl men smakar väldigt gott) och ruccola.

Jag borde lätt få jobba extra på Aramo! Pizzabagare, det är nånting det.



En till SM-medalj vore inte fy skam.






Vilka problem

Snodde mammas Konsum-kort och så åkte jag och handlade. Tyvärr var det inga pengar på kortet så jag var tvungen betala med mina egna. Äsch då.

Nu har jag en pizzadeg på jäsning men den är så sjukt salt. Måste nog göra en ny, det går inte att äta den. Ändå följde jag ett recept. Recept alltså. Man ska gå på magkänslan, då blir det bäst.

Hur ska jag lösa det här då? Jag vägrar göra pizzadeg på enbart vetemjöl. Det godaste är grahamsmjöl men det har vi inte och dinkelmjölet är slut. Äsch då. Vill inte handla igen heller... Åååh.

Och Moa hon är trööött, tlööött

Är helt slut efter helgen.
Fick jobba i lördags och kvällen spenderades med vänner och några nya människor. Vi grillade, bastade och de flesta badade. Jag badade inte, det är ju inte sommar än (även om det ser ut så när jag titttar ut nu). Micke och jag sov även över och folket var extremt morgonpigga... Usch då.

I söndags blev det agility, gympatränare, middag hos mormor och hälsa på kusin med kusinbarn, Mästarnas Mästare (Yey Ingemar) och 2 and a half men.
Stort hår och svullna ögon


Eller är det för att jag steg upp före 7?



Sjuk gymnast besöker sjukgymnast

Igår sov jag med vitkål, som var grön, och plastfolié runt knän. Mitt knä var väldigt svullet och på morgonen tror jag det var bättre. Nu är det i alla fall bättre.

Jag kan till och med hoppa på ett ben! Hoho, så bra! Men inte sträcka och böja.. I morgon blir det sjukgymnast så då får vi se.

Micke frågade om jag hade sköljt kålen. Men det hade jag inte. Det tyckte han var synd ifall någon skulle bli hungrig under natten.


Idag ska jag sova utan vitkål men med bortnött nagellack. Jag hatar den synen för det ser förjävligt ut. Ändå har jag gått runt så i flera dagar. Det måste vara huvudvärken som stökar till det i lillhjärnan.


Har för övrigt fått hem en ny kamera idag och ändå tar jag värdelösa bilder med datorn.
Skyller på huvudvärken där med.

I am your hero

Kollade i arkivet på blogginlägg från 2009 och hittade en underbar film. Klicka på bilden och se bästa filmen någonsin!
Jag blir ju nästan tårögd...



Olikheter


I Malawi var man aldrig ensam på gatorna, det var alltid folk ute. Människor hälsade och många barn följde efter oss.

Julia och hennes värdsyster Judith. Det där måste för övrigt vara typ enda
gången Julia visade sina knän.


Det är inte riktigt som i Sverige där de flesta gator är folktomma. Ingen bryr sig om dig och du känner dig osynlig.

Ajsiken

Mitt knä gör ont nu. Att jag inte ens ska tåla att springa lite. Det har känts som om det varit svullet och nu fyra timmar senare tittar jag efter och då är det så. Men gaah! Jag som bara trodde det var en känsla.

Mamma tycker jag ska till Vårdcentralen i morgon, men det känns överdrivet. Jag kan ju gå nästan fullt normalt. Det är nog lika bra att vänta med besöket tills jag ska dit och undersöka huvudet om tre veckor (om nu inte den värken försvunnit).
Snyggbena mina!


Däremot blir det Ibumetin, både för knät och huvudet. Två flugor i en smäll! Toppen.



Appdäjt.

Idag är mitt knä väldigt uppsvällt och jag kan gå än mindre normalt. Jag som kollade igenom gamla ToppHälsa-tidningar igår och fick värsta peppen att börja jogga ordentligt. Tänkte börja idag men det gick ju inte. Äsch då.

Zan, Zan, Zanzibaaar!

Fler bilder från Stenstaden! Gillar stan väldigt mycket, men jag vill ändå inte tillbaka. Stan är så himla liten så det känns som om jag har sett allt. Men om jag skulle få resan gratis skulle jag inte tacka nej.
Kyrkor finns överallt. Den här var dock väldigt intressant att besöka


Mini-eiffeltornet


Snygga plåttak


Forodhani Garden är tom på dagen och på kvällen kryllar den av matstånd


Susanna och jag väljer vad vi vill ska sättas på grillen. Det är djur från havet som gäller


Vår pizzabagare. Pizzan innehöll nutella, banan och kondenserad mjölk.. Höhö!


Vit tjej, kul kille och solbränd tjej


I Forodhani Garden träffade vi ytterligare två stycken som var med på vår safari. Helknäppt! Alla möts vi på Zanzibar. Har tyvärr inga kort på dessa herrar. Förresten så tillhör alla fotona här Julia, min kamera fungerade inte riktigt vid detta tillfälle...

Kul hade vi! Så känns det i alla fall nu när jag tänker tillbaka.

Knääj! Huuuve!

Nu är jag inne på vecka nummer 6 med huvudvärk. Hurra!
Var på gympan en stund där jag tränade lie själv för en gång skull. Lite pyttelätt styrka och så dinglade jag i barren och testade om kippen satt kvar and so it did.
Vill inte tillbaka!


Det regnade ganska mycket, enligt svenska mått, då jag skulle gå hem men då tänkte jag bara på regnperioden i Malawi och vipps kändes det som duggregn. Sprang i början, men då slet det till i mitt knä och nu kan jag inte böja på benet ordentligt. Hum..
Vill tillbaka!



På vift i Stone Town

Då vår safari var slut åkte vi tillbaka till Dar es Salaam för att ta en färja över till Zanzibar"Det nya Thailand". Vi började med att utforska Stone Town. Bilderna är både från min kamera och från Julias.

Bastuvärme på färjan där vi träffade två män från Stockholm

Vi träffade Lee som var på samma safari som oss. Han hade fått en rejäl bränna...

Jag kommer inte ens ihåg om det där var ett museum eller hotell eller...

Härliga havet

Tjejerna! Men kolla in hur de dragit elen.

Susanna gör reklam för Fanta med jordgubbssmak

Svenska pocketböcker

Vi hängde till största delen i affärer som denna


Och det kommer mera...

Ni som är vän med mig på fäjjan kan se mitt album Malawi, my second home som är fullt med bilder!

När ingen annan berömmer mig så gör jag det själv

Både igår och idag har jag varit mästerkocken herself. Gårdagen bjöd på en kycklingsalsa och idag blev det pizza.

Pizzan som går i grönt är helt utan tomater och har pesto som bas. Gudomligt. Hyfsat nyttig deg också.
Sådär krispigt god. Tummen upp! Tummen upp!
I morgon ska jag ägna mitt för tillfället slappiga liv åt att motionera hunden, drilla gymnaster och laga mat åt morsan och pappa. Låter helt okej det.

Vilken unge!

Kan väl säga att ingen i Sverige har så svår bomserie som denna tjej. Helt sinnessjukt galet! Tjejen har stil dessutom. 10 bast.
Det blir hårdkörning i hallen nu för mina gymnaster!

I don't get it

Det är cruising i kväll. Det om någonting är ju töntigt. Jag förstår det lika lite som jag inte förstår hur man kan äta Pigall. Folket har ju inte ens snygga bilar (ok, ett fåtal "snygga" finns det), så det är ju inget att visa upp heller.
Tydligen är det roligt att sitta i bilkö hela kvällen och dricka öl, cider och slösa bränsle.

På topp!

Jag och Julia är himla bra alltså. Idag pratade vi om vår tid som volontärer i Malawi för gymnasieelever här i Älvsbyn. Det var kul och det gick bra. Ingen av oss har problem att prata inför folk och allt bara flöt på. Eleverna var dock lite dåliga på att fråga frågor, men det kanske bara var för att vi förklarade allt skitbra. Förmodligen var det så.

Nu ska jag ut och leka med familjens svarta får och sedan är det dags att vara gymnastiktränare. Idag blir det hårdträning, tills de stupar. Eller kanske inte. Men jag ska slita och dra i deras ben så de får snygga spagater. Eller nä, så gör man ju absolut inte. Men det verkar finnas vissa som tror det.

Smaken är som baken

Igår på Konsum sa en kvinna till mig att jag ser ut som en som kan vara med i Fröken Sverige. Det ni! Inte för att jag någonsin skulle ställa upp i något sådant, men en fin komplimang var det ju. Fröken Sverige, det är jag det.
Fröken Sverige är nu inne på vecka nr 6 med huvudvärk. Träffade en läkare idag, men jag ska visst hålla ut en månad till och om det inte blivit bättre ska jag återkomma då. Kul. Heja heja!
.
Och angående Konsum så köper folket Pigall. Ja minsann, det gör folk!
Jag förstår inte...

SAFARI

Vår andra dag på safari spenderade vi i Ngorongorokratern. Det var sjukt många djur, nästan som att vara på zoo. Det är alltså i Tanzania vi befinner oss i.

Kratern från ovan


Bufflar


Zebra (Julias bild)


Gnuer och flamingor


Strutsar


En kissande noshörning


Julia är nöjd! Alla bilar flockades kring noshörningen som inte är en allt för vanlig syn


Hyena


Lejon! Ja, vi såg lejon! Så himla coolt!


Bästbilden! Jag ska nog göra en tavla av den här...


Vi var inte där under högsäsongen och ändå var det många safaribilar. Kan bara tänka mig hur det ska bara då det är många turister. Vi såg dessutom alla djuren man kan se i Ngorongoro.
Är mer än nöjd.



Tandläkaruppladdning

Igår hade Micke och jag ett smaktest med Japp och Mars. Mars vann överlägset vilket jag tyckte var synd. Jag som hejade på Japp eftersom den är svensk.

Det blev även en påse Pops, Co-co och Pigall (som jag inte smakat förut) till efterrätt. Men alltså, Pigall... Vad är det för påhitt? Den smakade inte bra och var sjukt fet, 48%. Vi klarade inte ens av att äta upp hela och det är ett ruskigt dåligt betyg. 
Idag har jag varit hos tandläkaren, så jag laddade upp bra igår med allt socker. Inga hål i mina tänder inte!

Oh my God, oh my God!

Jag förstår för det första inte hur Erik Saade kunde vinna Melodifestivalen och sen bli trea i Eurovision Song Contest. Är det någon som lyssnat på texten?

Jag ska bli populär, jag ska bli populär
Jag kommer komma dit, populär
Min kropp vill ha dig tjej
Min kropp vill ha dig tjej
Jag kommer få dig då jag är populär
Jag lyfter mina händer upp i ljuset
Du ser mig dansa för mitt liv
Jag ska bli populär, jag ska bli populär
Jag kommer komma dit, populär


Och nä, jag kunde inte rösta för jag befann mig i Tanzania eller i Malawi just då. Så mitt fel är det då inte. Har sett några andra bidrag på youtube i efterhand och varför skickade vi inte några av dessa:



Jag har blivit en melodifestivalnörd i år. Min favorit som jag tyckte skulle vinna Eurovision var Ungern, gillar låten men gillar inte att titta på kvinnan som sjunger.

Ibland undrar jag om kvinnan kanske är en man.


Nerd Contest

Till frukost åt jag tacos som var över från igår. Micke han åt vaniljglass med kolasås, också det kvar från igår.
Vi har hunnit en sväng förbi Luleå och nu sitter vi framför eurovision, inväntar lite folk och äter chips. Eurovision nerd contest som min vän Malin kallar det.
Det är himla svårt att göra anknäbbar när man inte äter Pringles. Men naturchips är ju så mycket godare. Man måste bara koncentrera sig så mycket...

Fredagsmys

Det är fredag och Micke och jag ser en gammal VHS-film. Skönheten och Odjuret är det som gäller, det var Micke som valde.

Glass, kolasås och saltlakritsströssel till det - vilket mys!

Då Bell och Odjuret äter mat, typ gröt, glufsar Odjuret i sig så det bara stänker och Bell tittar storögt. Då säger min pojkvän till mig: Det är ju du som är Odjuret och jag Bell!

Jag har visst inget bordsskick... Hmm

Huvudtransplantation någon?

Vaknade upp med världens huvudvärk. Har snart haft ett värkande huvud i fem veckor, men idag var det något speciellt. Och ja, just idag blir jag erbjuden att jobba. Hur mycket jag än vill så går det inte med detta huvud.

Kanske borde slå en pling till sjukvården för nu är jag less på det här...
Det är för övrigt fredag den 13:e idag.

SAFARI

I norra Tanzania, från staden Arusha, åkte vi på en två-dagarssafari. Första dagen spenderade vi i Lake Manyara och här är bilder därifrån:
Det var häftigt att se giraffer men det häftigaste var att vara så nära en elefanthanne. Vi var obehagligt nära. Sen så såg vi även zebror, gnuer, buffel, fåglar och antilopdjur.
Några bilder är Julias!

How to save a life

När jag var i Malawi hörde jag en bra låt på MTV som jag lyssnat massor på för flera år sedan. Jag blev så nostalgis tills jag hörde att det var One Republic som sjöng den. Hmm, då var det ju inte rätt låt. Sen har jag grubblat och grunnat över det där, vem är det som sjunger min låt?

För någon vecka sedan såg jag ett klipp på youtube där jag hörde några fraser från min låt. Googlade och kom fram till att det var Newton Faulkner - Dream Catch Me. Fast det var ju fel, det var inte den jag var ute efter. Lyssnade på Dream Catch Me ganska mycket, men under en väldigt kort period.

Ringde till Micke och var näst intill förtvivlad att jag inte hittade det jag sökte. Försökte beskriva låten, men det är svårt då jag varken kom ihåg namn, melodi eller text. Kom bara ihåg att det är piano med i låten och att jag lyssnade på den kring 2007. Mickes förslag var Augustana - Boston, men den var det inte heller. Letade i alla falll upp den på youtube.

Think I'll start a new life
I think I'll start it over
Where no one knows my name

I think that I'm just tired
I think I need a new town
To leave this all behind
I think I need a sunrise
I'm tired of Sunset


Men, vad ser jag då i förslagslistan till vänster! Jo, min låt! The Fray - How to Save a Life. Jag blev så lycklig!
Fast sen kändes det lite som: Jaha, var det allt? Och så blev jag besviken. Trodde det skulle vara bättre än så efter flera månaders funderande.

Lyssnade också mycket på deras All at once, men jag hittade ingen bra youtube-film på den. Typiskt. Men lite braig text letade jag fram i alla fall:

And all at once the crowd begins to sing
Sometimes
We'd never know what's wrong without the pain
Sometimes the hardest thing and the right thing are the same


Men det var för några år sedan det där... Kul att minnas!


Han är konstig den där...

Sist jag och Micke grillade undrade jag varför vi hade en stor förpackning bearnaisesås i kylen som var gammal och näst intill orörd.
Micke: Men jag åt grillat och potatisklyftor en hel vecka i rad.
Moa: En vecka i rad?


Micke gillar att säga att tjejer är mycket sämre och svagare än killar. Det retar mig så otroligt mycket och det är bara därför han säger det. Sist han tog upp det började jag slåss.
Micke: Sluta! Snart ringer jag och anmäler mänsvåld.
Moa: ...
Micke: Mensvåld! Hahaha!

Moa och Micke i Skarpnäck för jättemånga år sedan

Afrika-abstinens?

Idag gick jag upp efter 10, bytte om från pyjamas strax innan 17 och istället för att städa åt jag glass och bakade hallongrottor. Höhö...
Nä jag skyller på huvudvärken. Har haft huvudvärk i drygt en månad nu... Hann vara hemma i fyra dagar innan jag fick migrän. Sedan har huvudvärken hållt i sig och jag har hunnit med att ha migrän en gång till.

Jag har haft ovanligt mycket huvudvärk i mitt liv. Mitt huvud har till och med magnetröntgats men där såg man ingenting... Tomt.


På vift i Tanzania

Då vi anlände till Tanzania stannade vi först i Dar es Salaam ett par dagar. Sedan åkte vi vidare norrut till staden Moshi där det var bra förutsättningar för att se Kilimanjaro som är Afrikas högsta berg. Då vi sett berget åkte vi vidare till Arusha som är safaristaden.

Trötta på bussen till Moshi. Resan var ändå bara åtta timmar lång, en av våra kortaste.


Regnet hade inte hunnit till norra Tanzania.

Kilimanjaro. Utsikten från vårt boende i Moshi.


Kilimanjaro


Arusha - safaristaden


Arusha



M som i muskler

Efter en helg med choklad, popcorn, chips, glass, paj, vaniljsås och sånt kom jag på att jag kanske borde börja träna. Tränade ju näst intill ingenting i Malawi. Mina muskler har förtvinat och ändå har jag gått upp i vikt... Mystiskt.

Bryr mig egentligen inte om hur många kilo jag väger. Vill bara ha mindre fett och mer muskler. Jag vet ju vad jag en gång varit - MuskelMoa


Kom nyss hem från en promenad med Boris på 50 minuter och vi joggade sista 5 minutrarna. När jag kom in hade jag sockerdricka i benen. HAHAAA! Jaja, jag vet i alla fall vad jag ska göra i sommar...


Topphelg

Jag kunde varken ladda upp bilder eller posta inlägg igår, mystiskt. I alla fall så har helgen varit jättebra. Träffade några av volontärbrudarna i fredags och så var jag och Micke bjudna på middag hos Erica och Pär på lördagen. Trevligt och gott!
Volontärbrudarna


Igår, söndag, lagade Micke och jag jättegod mat, kyckling i röd currysås. Vi hade inte alla ingredienser så vi var tvungna att handla och då slank det ner lite choklad i korgen också... Bara sådär. Chokladen åt vi till förrätt.
Jag testade Plopp saltlakrits och Salmiakki. Ploppen vann överlägset smaktestet.
Chokladsås med lite glass till efterrätt!


Det kanske inte framgår hur bra helgen egentligen har varit, men den har varit så sjukt himla bra. Har varit med så fina, rara och helt underbara människor.

Naturligt är inte alltid vackert

Nu sitter jag här igen.. Framför Photo Booth med frukt/bär och turkisk yoghurt. Det är bara massage, smoothie, mörk choklad och träning som saknas för att förvandla någonting bra till underbart.
Öh, och världens underligaste lock har jag. Och just den där underliga locken, den är naturlig..


Ska ta ner ballongerna som hänger här i huset. De har varit uppe en månad nu, både på min försenade födelsedag och på mammas födelsedag. Pappa är nästen som fyller år, men vi kan ju inte vänta till slutet av september. Eller? Nä, då blir nog mamma sur. Hon sa jag skulle ta ner ballongerna idag, eller helst igår. Bäst att lyda order då.

Moa ♥ Photo Booth

Min kärlek till Photo Booth har på nytt blossat upp. Jag kan sitta framför datorn hur länge som helst, ta bilder på mig själv och skratta högt. Ja, lite roar Moa. Min favorit är effekten som heter sträckning, den är så himla rolig.
Här är ett exempel:
Jag, mormor och mamma


Igår tog jag bilder utan effekt, men jag försökte ändå få det att se ut som att jag använt mig av någon effekt. Jag gjorde två försök och jag måste säga att jag är mest nöjd med tvåan.


Försök 1



Försök 2



Tänkte lägga upp en före-försöken-bild bara så ni kunde jämföra med hur jag egentligen ser ut. Men jag såg lite mysko ut där också så egentligen kanske det inte blev så stor skillnad.

Nu tror jag min pojkvän kommer säga "Men åh, vad du är söt Moa"


På vift i Dar es Salaam igen!

Vi var nämligen två vändor i den stora staden...
Gillar Dar, men jag gillar inte riktigt knuffet, att man måste armbåga sig fram vid bussarna, och att många lurar turister på pengar. Annars var det fint.
Alla bilder är från Julia! Min kamera fungerade inte så vidare bra vid just detta tillfälle...

Vårt boende som var riktigt bra.


Jag skulle nog kunna tänka mig att åka tillbaka faktiskt. De har bra mat!

Fina flickor

Jag har så himla snälla vänner, kolla bara...
Sara lockar håret, Evve sprayar (innan hon sprayade målade hon mina naglar och det är förklaringen till varför jag spretar så mycket med fingrarna) och då min mobil ringde kom Erica med den (för jag kunde ju inte gå och hämta den själv).
Detta var samma dag som Evve och Julia dekorerade tårtan.
Nu syns ju inte Julia, men hon var väldigt fin i håret. Värsta änglahåret, så ni kan ju tänka er!

Ja må hon leva... ♪♫

Idag fyller morsan år! Jag ska inte skriva hur många år hon fyller för då tror jag hon blir sur. Före klockan slog 6 sjöng jag, pappa, Micke och Boris för fulla muggar och så fick mamma sina presenter när hon fortfarande var kvar i sängen. Pappa tog fina bilder på mamma, men jag ska inte ladda upp dem för då blir hon nog också sur. Jag vill liksom inte riskera något, att jag blir av med några fingrar eller så...
En alldeles färsk bild på Boris och jag. Boris ser ut som ett helgon och jag har bytt ögonfärg.


Eftersom jag är den ansvarige för födeledagsfirande i vår familj (speciellt för mammas födelsedag) ska jag sätta igång med tårttillverkning. Den kommer bli himmelskt god! Mina tårtor är alltid himmelskt goda.
GRATTIS MAMMA!





Bilder från 13 augusti 2010



Larvigt

Medan Micke och jag såg Twilight Eclips, i lördags, (vilken var en dålig film) åt vi gino (frukt i ugn med vit choklad på). Under tillagningstiden då jag rev chokladen upptäckte jag tre larver i chokladförpackningen. Två var torkade men en var inte det (men den var ändå död). Äckligt! Men jaja, vi hade ingen annan vit choklad så det var bara äta den i alla fall...
Två av larverna. Den torkade till höger och den icke-torkade till vänster.

Jag har visst blivit parentesernas bästa vän.

RSS 2.0