Kvällsmat, morgonmat och lunchmat

Igår hittade jag både gammal keso och gamla ägg i Mickes kyl, så då blev det en hallonpaj. Jag bara blandade ihop ägg, keso, vaniljpulver, en nypa socker och hallon i en skål och så tjoff i en form och in i ugnen. Enkelt, ganska gott och väldigt nyttig om man inte äter glass i stora lass till.

Hallonpaj och gräddglass


Till frukost idag hittade jag ett recept på nyttiga "muffins". Jag blandade ihop ägg, mjölk, spenat, tomat, grillkrydda, salt och cayennepeppar. Tyvärr smakade det inte gott alls...

Äggmuffins, te och fil med apelsin, linfrön och allbran


Lunchen blev dock lyckad med hemmagjord pizza. En med tomatbas och en med pestobas. Jag tyckte nog den med pesto var godast medan Micke gillade tomat- och currypizzan bättre.

Ekologiska krossade tomater, curry, kyckling, paprika, champinjoner, banan, fetaost, pesto, lök, sallad,
ekologisk banan och zucchini

Hemhemma igen

Är hemma i Norrbottens på en långhelg hos busige Boris. Snart är det dags för en prommis, men först ska jag komma på en jävulsstyrka till mina gymnaster jag ska träna idag. De kommer säkert bli jätteglada...


The real Africa


Jag blir alltid så irriterad på filmer som handlar om Afrika. Eller i alla fall allihopa jag har sett förutom Damernas Detektivbyrå. De flesta filmer ger en väldigt konstig bild av Afrika då man bara får se elände som svält, krig och fattigdom och inte allt det bra och fina som finns.

Tro inte på allt du ser helt enkelt.

Grönsaksmani

Både den här veckan och förra veckan har jag levt av grönsaksbiffar. Bara för att det är så enkelt.

Dagens lunch bestod av grönsaksbiffar och ugnsbakade morötter, aubergin, zucchini, morötter och fetaost.
Till det en klick yoghurt med massa kryddor och ett glas vatten. Till "efterrätt" blev det hårdbröd och en banan.

Visste ni förresten att en banan är indelad i tre "sektioner"?
Ibland försöker jag utmana mig själv med att äta en del i taget, men det är himla svårt. Ska träna lite mer på det...


Morgoneffektivitet

Åh, idag har det typ varit världens bästa morgon med dubbelfrukost och allt! Eller det är väl mest på grund av dubbelfrukosten som det är världens bästa morgon. Började med yoghurt, honung, päron och vatten och sen gick jag bort till tvättstugan. Medan två maskiner var igång passade jag på att ta morgonrundan.


Kom tillbaka precis i tid till tvätten var klar och fyllde två maskiner till. Under tiden maskinerna jobbade gick jag och vattnade blommorna hos en bortrest vän. 


Nu ska bara tvätten torka så då passar jag på att äta frukost nummer 2: proteingröten.

Från botten till toppen

Efter en dag i skolan, på gymmet och lite skola igen är jag sjukt trött. Ligger i sängen och bara hänger... Känner mig sjukt sliten, egentligen utan vidare anledning. Mja, eller sömnbrist kanske jag ändå har.


MEN! Jag kan ju inte sova nu eller bara ha en integöraettskitkväll, så jag slänger på mig leendet för då känns allt bättre. Sen är det bara sätta igång med tråkigheterna som måste göras. Städa, plugga och diska...


Efter det ska jag belöna mig med ett stekt äpple med keso och sen sova. Ett glas vatten skulle nog också sitta fint.

Jag ska då inte bidra till den fortsatta viktökningen

Artikeln från DN finns här


Helt sjukt egentligen! Förmodligen är det en kombination av för lite träning och för mycket (dålig) mat. Jag känner till exempel inte många människor 40+ som tränar regelbundet.

Sen så är det så himla många som dricker läsk. Sålde hur mycket läsk som helst då jag jobbade på Konsum! Det känns ju så sjukt onödigt att hälla i sig socker då man kan dricka vanligt vatten, som dessutom är gratis och finns i alla kranar. Att dricka läsk är dåligt för hälsan, miljön och plånboken.

Jase, vart är världen på väg..?


On the top

Min standardfrukost är gröt med ekologiskt ägg, kanel och linfrön i. Däremot så varierar jag toppingen på gröten. Först brukar jag ösa på ett lager med keso och sen tar jag antingen mammas lingonsylt, mosad ekologisk banan, rivet äpple eller micrat äpple som på bilden.

Proteingröt med keso, micrade äppelbitar med kanel och så mjölk till det. Mumma!

Supergott! Micrade äpplen smakar som äppelmos.

Kolla in tanten!


Än är det inte för sent för comeback alltså...

När man ser ut som Medusa vet man att det är dags att duscha

Igår kväll på Skypen:

Moa: Åh, jag måste gå och duscha...
Micke: Har du inte gjort det än?
Moa: Ser du inte det?
Micke: Jo, det ser ut som om du har ormar i håret... Som den där, åh, jag vet inte va den heter. Hmmm. Jo! Medusa. Du ser ut som Medusa Moa.
Moa: Hm...

Bild från här

Dagarna bara springer iväg

Morgonrunda, frukost, dusch, grupparbete, lunch, mer grupparbete, ICA, korridorstädning, middag, sockerkaksbak, träna, äta sockerkaka, bjuda bort sockerkaka, mellanmål, soptömning, en timmes telefonsamtal med en vän, dusch, Skype...sova...

Ja, det var denna dagen. Nu är det bara krypa ner i sängen för att orka nästa!

Ute på havet under den soliga påskhelgen

Fram och tillbaka

Efter en helg som tillbringats i en gympahall som tränare för både tävling och läger är jag nu tillbaka till Umeåvardagen.

Så nu på morgonen var det bara kravla sig upp ur sängen och hasa sig ut för promenad/jogg. Igår kväll hade jag bestämt mig för att skita i det, men sen ångrade jag mig... Jag får ju inte börja slappa.

Efterjoggenfrukost

Och så är det bara några dagar här och sen ska jag tillbaka hem igen. Det är mycket resande hem nu i april/maj.


TEENTAAA!

Nu sitter jag förhoppningsvis och skriver tentamen i förvaltning, alltså om riksdag, regering, kommuner etc. Kändes väldigt bra efter allt plugg igår så jag hoppas det går nu också.

Det fick bli zebraben även denna dag, dock ingen morgonpromenad. Åker hem till Norrbotten direkt efter tentan så det kommer inte bli någon träning överhuvudtaget under helgen. Får köra hårt direkt på måndag istället.

Är himla pepp på träning nu alltså! Måste vara vårljuset som ger kroppen lite extra energi.


Jag hoppas bara inte tentan tar så lång tid att skriva. Vi har skrivtid 9-13, men min buss går 12.20. Hmmm...

Veggobiffar

Jag måste bara dela med mig att receptet på grönsaksbiffarna. Receptet hittade jag från början i Vår kokbok.

Riv morötter, palsternacka och rotselleri. Ungefär 3 dl av varje rotfrukt. Finstrimla 5-6 msk purjolök. Blanda grönsakerna med tre uppvispade ägg och tillsätt rivet citronskal, salt, peppar, timjan, rosmarin och riven lagrad ost. Gör till centimetertjocka biffar och stek på svag värme ca 3 min på varje sida.

Själv mäter jag inte upp hur mycket jag tar av allt men det blir alltid bra ändå. Sist hade jag ingen ost heller.
Biffarna är goda, vegetariska, billiga och enkla att göra. Kan inte blir så mycket bättre.

Tentapluggtips

Idag har det varit tentaplugg för hela slanten. Ett bra tips då man ska plugga är att ha med sig fika och ha sköna roliga kläder på sig.

Alla blir glada av fika och av mina zebraleggings blir jag alltid så glad. Mycket roligare och lättare att plugga då också.

Det hamnade många chokladbollar och mumsmums i magen


Pluggpaus i skolan

Smälter snart in i min inredning...

En bra start på morgonen

Dagens morgonpromenad med inslagg av jogg gick väldigt bra. Joggpartierna gick lätt och det kändes bra i kroppen. Joggade lite mer än förra gången så jag ska försöka öka varje gång. Var ute i ungefär 45 minuter och det var alldeles lagomt.


Och så är det ju strålande väder! Lite kyligt, men vackert.

Snuskkudden

Då jag bäddade rent sist upptäckte jag att min kudde inte såg så vidare fräsch ut. Ser nästan ut som att någon kissat på den.


Jag undrar vart äckelfläckarna kommer ifrån... Förmodligen är det för att jag dreglar, men dreglar jag verkligen såå mycket?

Ifall det nu är någon som vill hälsa på mig men inte vågar sova över på grund av detta så kan jag ju säga att jag har helt nya kuddar som mina sovgäster får använda.

Så kom och hälsa på! Bland annat du, Eriiica!

Träningsglädje

Idag och igår har varit riktigt bra träningsdagar! Jag är så nöjd så. Kul att kunna träna ordentligt igen.

Igår blev det som sagt en morgonpromenad/jogg och 13 timmar senare BJJ-träning. Där emellan sysselsatte jag mig med plugg, mat och en tupplur. Slank tyvärr ner några chokladbollar också...

Denna dag har bestått av spinning, lite gympaövningar, lite brottning och lite dips. Det var för övrigt första gången jag spinnande i hela mitt liv...

Dagens och gårdagens middag bestod av grönsaksbiffar, stekt halloumi med sesamfrön, tomat och yoghurtsås.

 
 
Nu ska jag ladda inför morgondagens promenad med lite chokladbollar... Och så en tidig kväll förstås! Har som mål att ligga i sängen mellan 21 och 22, men satsar på 21.

Men en kavaj kanske också fungerar att få liknande grepp i

Igår på  träningen (brasiliansk jiu-jitsu) lärde vi oss hur man stryper med hjälp av dräkten.
Moa: Synd att inte våldtäktsmän går runt med GI.

Ja, det är liksom därför jag tränar kampsport, för att kunna försvara mig alltså...


Ny rutin?

Upp ur sängen kl 6 och ut för promenad mixad med jogg och hemma igen kl 7. Ja, det ska bli vardag för mig hade jag väl tänkt...

Skönt var det i alla fall!

Jag försöker helt enkelt inbilla mig att jag är morgonpigg och bra på att jogga... Egentligen är jag väldigt morgontrött och HATAR att springa längre än 100 meter. 


På Skypen

Micke: Hej!
Moa: Hej, vad gör du?
Micke: Spelar... Vad gör du?
Moa: MEEN ÅÅH! Jag äter, men jag glömde värma maten... ÅÅH!
Micke: Du är smart du

Och nu kan jag inte gå och värma den för jag har en youghurtsås på tallriken som jag vill ska var kall. Åh. Så typiskt.

Jaja, tur att jag inte tycker det är helt fel med kall mat då... Det är bara gluffsa på!



Skulle ha tagit de svarta byxorna idag...

Jag visste att jag hade hål på sidan om cykelsadeln, men jag visste inte att det var hål mitt på sadeln. Det resulterade i en blöt rumpa på skolan. Sedan cyklade jag till sjukhuset så även där gick jag runt med blötrumpan. Och sen skulle jag ju handla också...


Om jag hade velat hade jag ju kunnat stå och cykla, men det blev ju så jobbigt för benen... Då går jag faktiskt hellre runt med en blöt rumpa.

Hej hej Umeå!

Tillbaka i Umeå och det känns skönt även om det var himla skönt att vara hemma i Norrbotten också. Dessutom hade jag massor med små chokladägg i brevlådan. Så många att jag inte ens fick med mig alla upp till rummet.

Och glad blev jag!


I Skypen med Micke:

Moa: Kolla vad som var i min brevlåda?
Micke: Mm..
Moa: Chokladägg! Visar omslagspapprena i kameran
Micke: Vem fick du dem av?
Moa: Jag vet inte, men jag tror det kan vara bror min
Micke: Men det kan ha varit en våldtäcktsman som har drogat dig nu?
Moa: Oj, jag tänkte inte så...

Eftersom chokladäggen har väldigt bra kvalité, varje varje färg har en egen fyllning och de är grymt goda så misstänker jag att de kommer från Bryssel med bror. För inte är det något Karamellkungentjafs inte. Om det hade varit en våldtäcktsman som försökt droga mig hade det nog varit budgetchoklad.
Nästan så jag måste springa ner och hämta resten av äggen..

Matfrosseri och träningshysteri

Lördagsmys med ananaspaj och glass. Och så åt jag en Snickersglass till förrätt. Mja.. Efter den här helgen, eller egentligen hela veckan jag varit hemma, kommer jag få ligga i hårdträning.

Pluffset ska bort!

Ananaspajen med glass


Meeen, det kommer bli jobbigt. Så jag tror nästan jag föredrar en enklare väg:

Bästa reklamen!


Så sjukt himla bra! Mer sånt, mer sånt! Tack.

Nu är det klippt!

Gårdagens hästsvans jämfört med dagens svans: 
Kortelikortkort. Jag som hade fått så himla långt hår. Fast det var väldigt nött så det är skönt att trasslet är borta. Ja, det är alltid så... Håret växer ut och jag blir så glad att det är långt och sen måste det klippas för att det är så nött. Hmm...

Bättre springa lite än inget alls

Idag kände jag mig hurtig och sprang cirka 2 km. Och det är långt för att vara jag som vanligtvis inte springer överhuvudtaget. Räknade varje springsteg med högerfoten och bestämde mig för att springa 500 steg. Men då jag hade sprungit alla stegen var jag inte så jättelångt hemifrån så jag bestämde mig för att orka hela vägen hem. Fast för att orka så lurade jag mig själv genom att tänka att bara fram till gångbanan och bara fram till skylten. Ändå visste jag ju hela tiden att jag var tvungen att springa hela vägen eftersom jag redan bestämt mig för det. Men det blir liksom lite lättare med lurande delmål.

Jag är väldigt duktig på att "lura" mig själv. I alla fall i träningssammanhang.

Mina vader är inte vana att springa och kommer garanterat ha träningsvärk imorgon.

Jackan var väl inte optimal att springa i men man tager vad man haver. Däremot brallorna, de köpte jag igår, och är hur sköna som helst. Igårkväll strosade jag omkring i dem hemma och då går pappa förbi och klämmer ur sig: "Men vad är det där för långkalsonger?"

Fatta min besvikelse. Långkalsonger? Lååångkalsonger...

.

Igår hade jag en spännande dag på hemlig plats. Fick bland annat åka bandvagn och se en fors.

På äventyr i bandvagnen.



Forsen. Blev tyvärr en spegelbild på bilden eftersom jag tag kortet inifrån en brandbil. Ja, en brandbil
fick jag också åka i.

Gymmade också i typ världens minsta gym. Var ganska tråkigt på grund av det dåliga gymutbudet och att jag hade ont i ryggen och inte kunde köra allt jag ville. Fast det var kul att köra slut på musklerna!

Och sen så fick jag även en liten nytändning till plugget. Träffade några miljönissar och fick höra lite om deras arbete, vilka kurser som kan vara bra och läsa etc. Känns ju kul att veta att man kan ha nytta och användning för det man lär sig på universitetet.

Intressant dag. Ovanlig om inte annat.


Kanske borde börja artikulera lite bättre

Då morsan och jag var på väg hem från stan kruppade GPS:en lite. Den är alltid på och helt plötsligt börjde den prata "Säg ett kommando".
Moa: Visa kartan.
Inget händer
Moa: Visa kartan!
Inget händer
Morsan: Visa kartan.
Kartan visas

Vad tusan!? En ouppfostrad GPS är vad vi har.


Lite senare slår den av kartan och börjar prata igen.
GPS: Säg ett kommando.
Moa: GÅ OCH DÖÖ!
Och då kommer kartan fram med en vägbeskrivning hem.

Whaaat!?


Då jag sedan berättar denna otroliga händelse för pappa är inte hans reaktion att GPS:en är dålig, nä nä.. Utan han klämmer ur sig att "Det är därför jag inte burkar höra vad du säger, du pratar ju otydligt".


PÅSK 2012

 
 
 
 
 
 
Sol, fika och mat har varit ledorden denna påsk.

Hi, I'm Innocent!

Då jag kom hem från Umeå i onsdags väntade födelsedagspresenter på sängen min. Mamma hade verkligen ansträngt sig på inslagningsfronten detta år. Nu har jag i stort sett fått allt som fanns på önskelistan jag gjort. Bortskämda flickan, det är jag det.


Till min hjälp att öppna paketen hade jag Boris. Han ser lite väl oskyldig ut för nedskräpningen på den här bilden... På tal om oskyldig så känner jag en pojke i Malawi som heter just Innocent, men kallas för Inno. Lustigt namn.

Hem-hemma i påsk

På bussen hem till hem-hemma, där jag ska spendera påsken, fanns internet. Woho, tänkte jag! Men det var så sjukt förbaskat segt och försvann med jämna mellanrum och inte gick det att blogga inte.

Hade i alla fall med mig bästa mellanmålet/lunchen.

Keso med vinbär och jordgubbar. Och innan det hade jag stoppat i mig två kokta ägg och morötter. Mums!
 

På sista bussen:
Efter 10 minuter trycker en liten tjej på Stanna-knappen. Busschauffören stannar.
Lilla tjejen: Ursäkta, vilken busshållsplats är det här?
Chauffören: XXX
Lilla tjejen: Mhm.. Och så sitter hon kvar.
 
Detta upprepades cirka 5 gånger. Tillslut sa hon "Men när kommer Östermalm". (För er som inte vet så är det i stort sett då man är framme). Suck.
 
Varför frågade hon inte om Östermalm på en gång och varför frågade inte busschauffören vart hon skulle av?
 
 

Läskiga läsken

Jag har massor med brustabletter jag ska ta som ska vara bra för kroppen min. Det är apelsinsmak och jag tycker att det smakar precis som Fanta. Det är bara det att jag inte tycker om läsk och framförallt då inte Fanta apelsin.

Ska ta en sådan där tablett varje dag, men det händer att jag glömmer med flit ibland...


I alla fall så stoppade jag ner en tablett i Theres vattenflaska en dag i skolan. Tänkte att hon också skulle få smaka på "Fantan". Och sen så tvingade jag Micke att smaka då han var här. Båda hade precis samma reaktion: "När drack du Fanta sist egentligen?"

Okej, den kanske smakar mer som avslagen Fanta, men ändå helt klart Fanta. Eller så har jag kanske en lite skev uppfattning av läsk...

Tåååårtaa

Igår hade jag verkligen ett barnkalasfika med tårta, mumsmums, chokladbollar och päronsaft. Det var bara ballongerna som fattades.

Egentligen hade jag tänkt att göra mittenbotten med kakao, men jag var lite för snabb och kom inte på
det förrän den var inne i ugnen. Den innehåller i alla fall Dumlefluff, hackad choklad, hallonmousse,
bär, grädde och godis.
 
Och fortfarande finns det tårta kvar! Så det fick bli en bit nu efter gympasset och som uppladdning för BJJ-träningen ikväll.
 
 

GladiatorMoa

Fick ett grattiskort med posten igår av finurliga Evelina. Shhiiit vad jag skrattade!


Hängde upp det på kylskåpet, lite som en sporre att träna och äta bra. Inte för att jag vill bli så biff som på kortet, men ändå...

Sockerrusmåndag

Fick ett foliepaket fyllt med kakor av en söt klasskompis idag! Sitter och smaskar för fullt i väntan på nästa föreläsning.


Ikväll blir det tårta hemma hos mig, så kom förbi om någon är i närheten. Jag bjuder även på hemmagjorda mumsmums och Moas och Theres Delicatoinspirerade chokladbollar.

Det blir ingen träning idag utan jag ska koncentrera mig fullt ut på att frossa i socker.

Dagenefterfrukost

Gröt av fiberhavregryn, ägg, krossade linfrön och kanel. Toppad med keso och mosad banan.
 
Fikat där i bakgrunden, det är Mickes frukost... Jag har inte riktigt lyckats få honom att älska gröt lika mycket som jag gör.

RSS 2.0