OJ! Oj oj oj! Ååååh


Skrattar så jag gråter! Vet inte om det är för att det är kul eller för att jag ligger här och feberyrar....

Sova är jag minsann bra på!

Igår blev det ju läggdags 18.30. Vaknade kl 02 och hade feber och sen sov jag vidare till drygt 9. Fast jag tog mig inte upp ur sängen förrän kl 11. Sen så tog det mig ytterligare en timma tills jag kom ut i köket för att äta frukost.

Ja, jag är nog inte riktigt frisk än...


LEEEEEESSSS!!

Nattinatti

Klockan är 18.25, det är en fredag, och jag ska sova.
Är trött så då kändes det som det enda rätta. De flesta i min klass är på sittning nu och kommer festa ikväll. Eller sittningen har inte ens börjat än. Hahaa, så sjukt!

Men jag är väldigt nöjd med mitt val.


Mascaran fick stanna på. Kanske går den återanvända imorgon?
Hatar att tvätta ansiktet...

/frääsch cheey89

Lev som du lär

För någon dag sedan såg jag en dokumentär på SVT Play om laxindustrin. Och ni måste bara se den för den är sjukt bra.

Klicka på någon av bilderna så borde ni komma direkt till dokumentären.
Se den! Se den! Se den!


Lax är och har varit en av mina favoriträtter och jag tycker det är himmelskt gott. Nyttiga fetter och hälsosam god mat helt enkelt. MEN nu är det slut med laxätandet för mig. Tyvärr. Inte ens mammas eller mormors lax ska jag äta.

Fast jag har några undantag. Om mamma eller mormor köper KRAV-märkt lax kan jag äta den med gott samvete eller om det är någon som har fiskat upp den själv här ute i Bottenviken så går jag nog också med på att förtära den.

Desamma gäller andra fiskar. Egenfångad abborre är det inga problem med. Surströmming kommer jag också fortsätta äta. Men då jag ska köpa fisk i frysdisken så kommer det bara bli KRAV-märkt.

Har även börjat tänka lite längre, till kött och kyckling. Nu äter jag ju inte mycket kött överhuvudtaget. Men om jag nu skulle få för mig att göra det så måste det vara vilt eller KRAV-märkt. Annars säger jag nono och kniper ihop läpparna. Kyckling ska jag inte köpa annat än svenskt. Jag ska stå emot alla extrapriser på de danska kycklingfiléerna.


Jag var för övrigt och handlade idag vilket resulterade i:

ekologisk mjölk
ekologisk turkisk yoghurt
ekologiska ägg
ekologisk vispgrädde
ekologiska fairtrade-bananer

fairtrade-choklad
filmjölk (varför valde jag inte ekologiskt där?)
keso
kvarg
all bran
müsli
äpplen
avokado
ingefära
chili

281 himla kronor blev det. Tur att jag vann 1000 kr på ICA förra veckan. Ja, det är ju synd att ekologiskt ska vara dyrare, men men... Man kan inte tänka ekonomiskt hela tiden, långsiktigt tänk ska det vara. Det är på grund av att alla är så pengakåta världen håller på att gå under.

Men bättre kan jag bli. Både fil och keso finns som ekologiska alternativ. Det är bara det att den ekologiska keson bara finns i så små förpackningar.


Och dessa ICA I ♥ eco -bananer. Varför är inte de KRAV-märkta för? Tror jag måste ta och skicka iväg ett mail och fråga. Okej att de har EU:s ekologimärkning, men jag litar inte riktigt på den. KRAV är en mycket bättre märkning för den är hårdare.

Ja, annat är det på COOP. Där finns minsann KRAV-märkta bananer. Det känns som om ICA luras lite med sitt I ♥ eco.

Update.
Ett mail till ICA är skickat.

Upp som en sol och ner som en pannkaka

Det där med att uträtta stordåd som jag skrev tidigare idag, den känslan flög iväg så fort dagens föreläsning började. Försökte sitta kvar och plugga efteråt, att sitta gick hur bra som helst men att plugga gick mindre bra. Det är ingen idé att gå hem heller för kl 17 ska jag på ett möte där det bjuds på middag. Det är på grund av maten som jag ska dit... Höhö.

Som tur är finns det ett rum med en säng här på skolan! Så dit sökte jag mig när tröttheten var på mig som mest. Ett passande rum för mig det här. Speciellt idag.


Jag håller händerna sådär bara för att visa att jag kunde hålla i datorn med fötterna och ta kort. Vem jag nu skulle bevisa det för. Det är också orsaken till att bilden blev så himla suddig.

Moa is back on track

Första morgonen utan feber! Yaaay! Så nu blir det att ta cykeln till skolan... Dock ingen träning idag.
Skönt att komma ut från korridoren i alla fall. Träffa klassen och komma in i vardagsrutinerna igen. 


Nej, jag pekar inte på jordgloben, jag sätter snurr på den. Känner att jag har världens power idag, nästan så jag kan uträtta stordåd.

Korridorens baksida

Är så sjukt less på att allt i köket inte är rent. Igår då jag skulle göra varm choklad var det kvar ris i kastrullen jag skulle använda. Kul att börja det hela med att diska... Och det är inte första gången det händer.

Så nu får det vara nog! Har skrivit en massa lappar och tejpat fast där jag tyckte det behövdes. 

Jag tog med Bästa grannen i kriget mot de slarviga diskarna


Idag då jag skulle äta frukost var det dessutom fullt med smulor på bordet precis på bästa platsen där jag alltid sitter. Så då var det bara att ta fram trasan och torka. Inte första gången det heller...

Nu kanske jag måste ställa fram lite mer fika så att jag inte blir hatad.

Varför börjar jag uppskatta artisters musik först då de dött?

Har lyssnat grymt mycket på Whitney Houston nu de senaste dagarna. Jag kan fortfarande inte bestämma mig vilken som är min favoritlåt, men den jag lyssnar mest på är I Have Nothing från Bodyguard. Kevin Costner kan dock ha en bidragande effekt till att jag gillar låten (videon).



Det var samma sak då Michael Jackson dog, då först började jag nöta hans musik. Men där har jag en klar favoritlåt och det är Man In The Mirror.


Överkonsumtion av mjölk

Ikväll skämde jag bort mig med varm choklad med grädde på. Är inte så förtjust i det egentligen men jag hade en mjölk som var bäst före idag, och eftersom jag inte gillar att slänga mat eller för den delen dricka mjölk som smakar lite mystiskt, kände jag att jag var tvungen dricka upp den. Hade dessutom ett öppnat paket mellangrädde som blev över från bakningen i lördags.

Jag är inte van att dricka så mycket mjölk och idag har det blivit sjukt stora mängder för att vara jag. Först milkshake, sedan massor mer än vanligt till gröten och så denna choklad. Sen så blev det lite för mycket grädde så jag började känna ett svagt illamående. Men det är tur jag har en mage av stål som klarar det mesta. Jag försöker verkligen allt för att slippa slänga något!

Samtidigt som chokladdrickandet kikade jag på Mot alla odds på ettan och då kände jag mig genast lite friskare. Förstår inte hur de orkar gå så där långt i det där klimatet. Eftersom jag hållt till på dessa breddgrader själv så vet jag också hur förbaskat varmt det är mitt på dagen. Helt sjukt! Och jag som klagade på en 30-minuterspromenad då jag var i Malawi, utan funktionshinder dessutom. Skämmes!

Ekologisk mellanmjölk, ekologiskt och rättvisemärkt kakao och socker. Vispad mellangrädde med ekologiskt vaniljpulver.


Ett tag tvivlade jag på att mjölken skulle ta slut. Jag kämpade verkligen då jag åt gröten och försökte att fylla på med mer mjölk hela tiden. Kände mig lite som Pojken med guldbyxorna, fast Flickan med mjölkpaketet - dricker och dricker, men det tar aldrig slut.

FETTISdagen

Mamma klippte Boris i lördags, men hon var visst inte så noggrann för hundstackarn fick två kala fläckar på huvudet. Det är tur det inte är så kallt ute... Men snart är det dags för utställning, så jag undrar hur det ska gå. Mamma får kanske fylla i fläckarna med kajal eller liknande.

Fast på denna bild ser man ju för det första inte att det är en hund. Och då man får reda på att det är en hund så är det svårt att lista ut vilken kroppsdel det är. Han ska tydligen ha en liknande fläck på andra sidan huvudet också.

Men till något helt annat, idag är det ju ätasemladagen! Fast det ska inte jag göra. Jag har redan ätit en semla som mormor gjort och det för räcka. Äter vanligtvis bara en semla per år. Ifjol blev det dock ingen alls.

Jag hade helt glömt bort att det var denna fettis-dag då man får svulla i fläsk och grädde utan dåligt samvete. Så jag började dagen helt ovetandes med smoothie/milkshake (banan, hallon, äpple, päron, kiwi, färsk spenat och mjölk), två rostade surdegsbröd med med rökt kyckling och ett glas vatten. Till lunch/middag hade jag tänkt mig gröt och till middag/kvällsmål en matlåda från frysen.

Hm. Nu kanske jag hugger in på fikat jag har i frysen istället...

Flickan med feberrosiga kinder

Feber, ont i halsen, frysa, sova, lite mer feber, svettas, slöa i soffan framför teven, halstabletter och vatten. Ja, det var min dag det.

Dagens middag som bestod av hallon, banan, apelsin, päron, mjölk, kvarg och vaniljpulver. Brukar i vanliga fall aldrig ha mjölk i, men kände att jag behöver all vätska jag kan få.



Fiiiikaaa

Någon som är sugen på fika, så kom förbi! Dock på egen risk eftersom jag förmodligen har halsfluss. Mina korridorare är tydligen inga fikamonster... Det blev himla mycket fika över från igår.


Söndagsfikat jag bjöd på igår och som fortfarande finns kvar i massor. Katjas kokoskaka och Lemon bars. Mums!


Ja, det var ju inte så lyckat att jag skulle bli sjuk just nu. Kampsporten börjar ju idag men det går ju inte. Har haft feber hela natten, men just nu för tillfället mår jag bra.


Allting har något gott med sig

Idag är min körtel i armhålan större än störst och gör ganska så ont. Dessutom har jag feber.


Och då man har feber har jag hört att man får sitta i sängen med datorn och fika hela dagen. 
Inte så dum dag trots allt...


Update:

Inser nu att jag såg oförskämt pigg ut på morgonen för att ha feber. Synd att inte piggheten höll i sig hela dagen...
Denna smickrande bild är från nu ikväll vid 19-tiden:

Jag sitter lite konsigt med armarna med det är för att jag inte får ner vänsterarmen mot kroppen för den där körteln är i vägen och gör ont.

Lördagsmys med bästa grannen


Tittar på Bodyguard och tjuväter av söndagsfikat. Med hårborsten masserar jag mitt huvud som värker...
Nu börjar filmen bli läskig och detta ska enligt IMDB vara en drama. Bullshit! En thriller måste det ju ändå vara. Fast sen är jag extremt känslig mot läskigheter som visas på film.

Än är det inte sommar...

Igår var min bror lite så där wild and crazy och cyklade i shorts till och från träningen.

Knasbulle

Det är ju tur att mamma och pappa har lyckats uppfostra ett av barnen ordentligt i alla fall. Jag hade minsann täckbyxor på mig.

Men fler behövs väl inte

Idag då jag gick till skolan tog jag på mig "finskorna" mina eftersom det trots allt är fredag. Men satan i gatan, det skulle jag inte ha gjort, för jag hann inte ens gå halvvägs så fick jag ont i fötterna. Uppe på fötterna.

Ska man vara fin för man lida pin...


Då jag senare gick till IKSU tog jag på mig mina sköna vinterskor. Fast det känns som om min vänstra stortå har växt några millimeter under natten, för lite trångt kändes det allt.
Fast det gjorde fortfarande ont uppe på foten


På gymmet hade jag på mig mina gymmarskor som är sjukt lätta och sköna.
Merrell Barefoot, rekommenderas!


Nu ikväll då jag traskar fram och tillbaka till tvättstugan får fötterna njuta i gympadojjorna. Lätt skönaste skorna att gå i.

Ja, så där gick  jag igenom alla mina skor på en dag...

It's Friday, Friday!


Först skola och sen gymmet med bror! Kuligt. Men jag har så satans mycket träningsvärk från gårdagens gymmande då det blev mycket ben, rumpa och mage. Vanligtvis gymmar jag inte två dagar irad, men nu blir det så.

Kvällen ska ägnas i tvättstugan. Inte en dag för tidigt. Skulle jag vänta tills imorgon hade jag fått gå runt med bikinitrrosor...

Att gå runt i en mataffär är bland det bästa jag vet

Jag skulle bara handla ett paket smör och möjligtvis en citron. Men så hittade jag massa andra bra-att-ha-saker och när jag ändå var där så var det ju lika bra att fylla ryggsäcken.

Fast den där möjliga citronen, den glömde jag. 

Jag vet inte riktigt, är jag bra eller dålig på att handla?

Själv tycker jag nog ändå att jag är bra, för det är inte ofta det följer med något onödigt. Utan jag köper för det mesta bara bra-att-ha-saker. Fast Micke, han tycker jag är dålig. Men det beror nog mest på att jag strosar runt väldigt länge, vänder och vrider på varor, jämför innehållsförteckningar, funderar och tar tid på mig.



Förstår inte hur det annars kan ha gått till

Det ser ut att vara storm ute, men jag tror tusan att den hann in i mitt rum medan jag var borta och skrev tenta och gymmade.


För jag kommer inte ihåg att jag lämnade det såhär stökigt...

Men imorgon är det över, då börjar "livet efter tentan" än en gång

Jag ligger lite ur fas nu alltså. Ingen träning igår, ingen träning idag, ingen gröt till frukost och sen chokladbollssmet som mellanmål.

Skyller på att det är tentavecka och så har jag förmodligen något ont i kroppen som ligger där och lurar. Huvudvärken känns lite annorlunda och så har jag svullna körtlar i armhålorna.

Värmde smör lite snabbt i micron, mixade det sedan med stavmixer tillsammans med fiberhavregryn, socker, kakao, kaffe och vaniljpulver. Snabbt och gott.


Nu ska jag sova en timma för att sedan orka plugga lite till och äta middag innan jag ska somna för natten.

Dagens frulle

Woow, ingen gröt idag! Men det var bara för att jag hade fil som behövde ätas upp...

Fil med solrosfrön, krossade linfrön, kanel och havreflakes från AXA. Fruktsallad av äpple och banan. Det var tänkt att det skulle vara en apelsin där i också, men den hade tyvärr möglat. Sen så slank det ner två rostade surdegsbröd i magen också.


Nu är jag laddad för en pluggdag! Tenta imorrn... 

Världens bästa alla hjärtans dag

Imorse var jag sådär hurtig och steg upp redan 6.30. Läste lite mikrobiologi och sen spenderade jag en hel timma ute i köket. Jag brukar alltid äta frukost i cirka 30 minuter men idag satt jag nog lite över tiden plus att jag fixade fyra matlådor.

Hade massor med kokt spagetti i kylen som började bli gammal (5-6 dagar hade den legat där) som jag var tvungen göra något av. Mamma och många andra hade förmodligen slängt alltihop, men jag stoppade ner lite pesto, soltorkade tomater, broccoli och kyckling och vips blev det värsta lyxmaten.

Två matlådor hamnade i frysen och två har jag ätit under dagen. Kyckling brukar jag vanligtvis steka, men idag kokade jag den. Hur enkelt som helst, varför har jag inte testat det tidigare? Filéen sköter sig själv i kastrullen och det blir dessutom hälsosammare.

Dagens lunch och middag gjord på "gammal" pasta

Sedan tänkte jag blogga med en bild på mig och skriva hur väl jag tänkte ta hand om mig själv under denna hjärtliga dag. Tyvärr tog jag mig inte tid till det. Dagens planer var i alla fall att äta hälsosamt, träna och plugga. Så som min vardag för det mesta ser ut.

MEN sen var det ju mässa på skolan där det fanns många montrar som böjd på godis. Så jag tryckte både godis och chips + att jag inte kom hem förrän 19-tiden (oäten) och hann därför inte träna. Inte helt enligt planerna altså...

MEN, det som gjorde denna dag så himla underbart bra var att jag på mässan vann presentkort på ICA för 1000 kr + 2 biobiljetter! Halleluja! Fick dessutom veta att jag fick VG på duggan vi hade i måndags!

Det där med alla hjärtans dag tycker jag för övrigt är skit.
Orkar inte med sånt där. Man känner sig ju typ tvungen att hitta på något eller ge bort något om man har någon kär. Det borde väl istället vara alla hjärtans dag alla dagar på året?



Det är viktigt att säga rätt

Den här lilla pojken alltså. Så himla kul han är! Fnissar alltid för mig själv då jag ser det här klippet...


Hej, jag är en förvirrad tjej som säger Hej!

Jag har haft mina nycklar borta över helgen och gått runt med en klump i magen mest hela tiden. Det började då jag skulle till skolan i fredags och inte hittade nycklarna. Var illa tvungen att lämna dörren öppen och gå ändå. Korridorsdörren är ju ändå låst och sen hade jag extranyckeln hos bästa grannen som jag senare använde mig av.

Började såklart tänka tillbaka på då jag använde nycklarna sist och det var då jag kom hem från torsdagsträningen. Alltså måste den vara i mit rum, det visste jag hela tiden. Det vara bara det att jag var så himla kissnödig då jag kom hem den där torsdagen, att jag bara slängde upp dörren och sprang till toaletten. Jag kom inte ihåg vad jag hade gjort med nyckeln efter att jag låst upp dörren. Men jag hade två alternativ, antingen att jag slängde den på golvet eller att jag stoppade den i jackfickan.

Eftersom jag inte hittade den på golvet och den inte fanns i jackfickan började jag misstänka att den var nerspolad i toaletten. Låter lite konstigt men jag kom inte på något annat. För om jag hade stoppat den i jackfickan skulle den kunna ha trillat ner medan jag satt och kissade samtidigt som jag krängde av mig jackan. Borde såklart ha hört det men...

Så hela helgen har jag trott att den var nerspolad, tills då idag då jag hittar den i väskan. Helt sjukt, jag förstår verkligen inte. Det är som om någon försöker driva med mig. För jag sökte igenom väskan ordentligen. Jag vet att jag är sjukt dålig på att leta så bara därför sökte jag igenom den två gånger. Sedan använde jag just den väskan under lördagen, men inga nycklar syntes till.


Blev så himla glad imorse då jag fann nyckelknippan att jag glömde IKSU-kortet i glädjeyran. Alltid ska jag glömma något. Som tur var gick det bra ändå och jag fick gå på de pass som jag hade tänkt!

Grötfrukost är det enda riktiga

Sedan jag började plugga här i Umeå har jag blivit en grötälskare utan dess like. Det har gått så långt att jag på kvällen då jag ska sova riktigt längtar till gröten morgonen därpå. För någon vecka sedan åt jag till och med gröt till middag flera gånger under veckan.

Men jag vet en person som är mer grötgalen än vad jag är och det är min bror. Han äter gröt till frukost 365 dagar om året. På julafton och möjligvis juldagen (om det finns rester) är det risgrynsgröt som äts och alla övriga dagar är det havregrynsgröt som gäller.


Den här bilden tog min bror under jullovet då vi var hemma båda två. Det är så mycket gröt i tallriken att det näst intill inte ryms någon mjölk- och gräddblandning. Ja, han blandar faktiskt mjölk med vispgrädde. Sen så ville han visst visa att han är en intelligent vattuman också.

Inte okej.

Alltså satan i gatan vad god Marabou BLACK är. Under helgen har det försvunnit fyra stycken ner i magen. Visserligen var Micke här och delade på tre av dessa men sen köpte jag en till idag som jag tryckte i mig själv. Dessutom åt jag mycket mer än vad Micke gjorde...


Det står Limited Edition på förpackningen och efter första kakan så hoppades jag innerligt att de ska ta bort den där lilla texten och sätta in den i sortimentet på heltid föralltid. Men nu efter fjärde kakan mår jag bara illa och hoppas att den försvinner redan imorgon.

Herregud alltså! Den är så farligt god att jag blir beroende...

Hupp hupp!

Idag har jag och min kära klasskompis varit sjukt effektiva. Sjuuukt effektiva. Vi har hunnit labba, förbereda en redovisning, plugga histologi, cellbiologi och mikrobiologi. Vi har dessutom haft en lunchpaus och hunnit gymma. Och allt det innan 16.30.

Nu blir det att laga mat och städa. Micke kommer hit imorrn och då känns det inte så kul när rummet ser ut som en soptipp. Annars hade jag skjutit på städningen minst en vecka till...
Ska också hinna plugga lite till innan läggdags.

Tempo tempo!



En bild på vår förra hund Julia bara så där... Nä, men så trött kommer jag känna mig och 3-4 timmar då
det är sovdags för mig. Satsar på att ligga i sängen 21.00.




Kommer ihåg när jag hittade den här för första gången. Lyssnade på den hur mycket som helst. Haha! Synd att det är så himla dålig kvalla bara, men jag hittade tyvärr ingen bättre...

Mitt eviga problem

Har haft huvudvärk hela dagen (som vanligt, men lite mer) men på corepasset bröt det ut ordentligt. Sen var jag med på bodybalance direkt efter det och jag kände att jag inte riktigt kunde njuta av träningen och koncentrera mig så som jag ville. Så himla irriterande med denna ständiga värk!

Sen så var jag dum nog och tog inte en Ibumetin förrän tre timmar senare. Har bara suttit här och degat och låtit tiden rinna iväg medan jag ojat mit över värken. Tänkte laga mat, tänkte städa och tänkte plugga men det gick liksom inte. Mja, städa kanske skulle ha gått ganska bra ändå...

Hittade dock på några nya ta-bort-huvudvärken-övningar och det fungerade väldigt bra. Fast det kan ju också vara så att Ibumetinen bidrog en del. Första "övningen" måste utföras i en dusch. Jag höll helt enkelt duschmunstycket cirka 15-20 centimeter från pannan och duschade på ganska varmt och med hyfsat hårt tryck. Ändå tills det kändes helt knasigt i huden. Och så upprepade jag det några gånger.

Andra "övningen" är spikmattan. Först la jag mig ner påmage och satte pannan på mattan en stund. Sen tryckte jag spikmattan runt hela huvudet.

Gjorde en tredje "övning" också, men den gör jag ofta. Och det är att jag borstar håret eller masserar hårbotten kanske är en bättre beskrivning. Använder min stora hårborste och drar bakåt längs huvudet bara.

Så om jag nu har spänningar som jag inte ens känner av så måste de ju ha släppt nu. Har för övrigt äntligen fått en tid till neurologen, så det ska bli mycket spännade. 


Huvudvärken sitter dock kvar, men den är mildare.

Som om det var det mest självklara ever

I telefonen tidigare idag:
Micke: Vet du vad jag ska äta nu?
Moa: Näe..?
Micke: Du får två gissningar.
Moa: Okej, keso och kesella kanske?
Micke: Nej. Okej, du får tre gissningar.
Moa: Mhm. Fruktsallad?
Micke: Nej. Sista gissningen.
Moa: Hmm... Mat?
Micke: Meeeen Mooooa. Vindruvor, jag ska äta vindruvor.

Och hur i all världen skulle jag kunna veta det? Jag tror aldrig människan har köpt vindruvor tidigare.




Knaspojken

Den fina planen gick i kras

Min plan för dagen var att:

duscha
äta frukost
till skolan
lunch
mer skola
hem
handla
laga mat
plugga
sova


Det gick bra ändå tills jag kom hem. Jag liksom fastnade här... Nu skiter jag i att plugga (jag klarar mig ju tydligen bättre på tentorna då jag inte pluggar), jag skiter i att handla, jag skiter i att laga mat (åt rostat bröd och hårdbröd med ost på till middag) och jag skiter i att träna (bästa grannen frågade om jag ville följa och träna, men jag sa att jag inte hade tid eftersom jag skulle handla och laga mat vilket jag ändå inte gjorde).

Det jag ska göra nu istället för allt det som jag inte tänker göra är att titta på tredje avsnittet av Äkta människor på SVTPlay och sen sussa. Tidig kväll alltså, men det behövs. Siktar på att ligga i sängen redan vid 20.00.

Förbryllande

Alltså, idag fick vi tillbaka resultatet från kemitentorna och jag förstår liksom inte. Hur kan detta ha hänt?

Det var alltså en tenta på biokemi och en på organisk kemi. Den organiska kemin satt jag och pluggade väldigt ambitiöst för att vara jag. Det var första gången jag hann gå igenom alla gamla tentor och dessa tentor gick väldigt bra. Biokemin hamnade lite i skym undan och där räknade jag med omtenta eller ofantligt mycket tur. Jag började plugga inför tentan dagen innan tentan och allt jag läste bara rann av mig. Ingenting fastnade där det skulle uppe i hjärnan.

Sen då på stora dagen då det var dags för tenta var organtentan jättesvår och biotentan lätt. Det var ju bara det att jag inte pluggat på biotentan och inte kunde de där lätta frågorna. Däremot trodde jag ändå att jag skulle lyckas skrapa ihop till G på organtentan.

Nu har vi ju som sagt fått resultatet och jag klarade biotentan med inte organtentan. Helt sjukt. Det lönar sig alltså inte att plugga för mig.

Första gången jag verkligen jobbat hårt inför en tenta och så klarar jag den inte. Vad tusan! Det var ju dock cirka 3/4 av klassen som kuggade så den måste ju ha varit himla svår. Men ändå. Hur i alla världen kunde jag få G på biotentan då?


Det är så knasigt så jag vet inte vad jag ska tro. Men är ändå glad för att jag klarade den ena.


I och för sig har bara fått ut våra koder och betyg, alltså inga namn och inga poäng. Jag är inte helt 100 procent säker på vad min kod var... Men ändå ganska säker. Det jag menar är alltså att jag kanske kollar på någon annans resultat.

Bertkopian

Det här är en bild på hur vi alla minns Bert. Till höger så är det Bert som vuxen.


Det roliga med detta är att jag har en klasskompis som ser ut som vuxna Bert. Jag postade den här bilden på facebook och då trodde en annan klasskompis att det var klasskomisen som såg ut som Bert på bilden. Alltså inte att det var Bert.

Hoho! Vilket gott skratt jag fick!


Synd att inte Bert var lite mer känd. I så fall kanske min klasskompis hade fått gå på roliga event istället för riktiga Bert och kanske till och med kunnat göra pengar av grejen.

Hittade på Facebook


...det finns bra saker där med. På Facebook alltså. Ja i havet också, men människan är ju så himla korkad och bara förstör.

Snälla, ta hand om dina sopor!

Pajpajpajpaj

Nu är jag förhoppningsvis på ett tåg på väg mot Leksand. Ska vara gymnastiktränare där hela helgen lång... Datorn får stanna hemma. Om jag får någon tid över tänkte jag ägna den till cell- och mikrobiologi.

Tänkte bara bjuda lite matinpiration igen. Denna gång på ett god och billig paj. Själv fick jag inspiration från Skippa nudlarna.


En morotspaj alltså. Jag gjorde pajdegen av smör, vatten, dinkelmjöl (fullkorn), grahamsmjöl och salt. Förgräddade den en stund och undertiden stekte jag morötter med oregano. I med morötterna bara och en äggstanning av ägg, mjök, keso och svartpeppar. In i ugnen i cirka 15 minuter och sen är det klart!

Hur enkelt som helst och hur gott som helst. Dock inte så mättande. Jag åt upp pajen på tre måltider. Men då man vill ha en lättare lunch/middag så är denna paj perfekt för en morotsälskare.

Det går visst att plugga även då inte kniven ligger mot strupen

I veckan har halva klassen varit lektionsfria onsdag, torsdag och så även fredag. Och hör och häpna! Jag har suttit i skolan och pluggat och det var ingen som tvingade mig till det. Har varit hyfsat effektiv dessutom. Vid min sida har jag haft Theres som även är min träningskamrat om dagarna.

Det började himla bra idag och jag kände mig übersmart med en ultrahjärna och superhjälteaxlar.


Men sen hände det något... Jag vet inte riktigt vad.

Nä, men det gick faktiskt bra. Känner att jag har grepp om cellbiologin, histologin och även mikrobiologin nu.

Men uff, uff! Måste packa, duscha och hoppa ner i sängen. Min resa mot Leksand startar 06.10 härifrån RollingStones Street i morgon. Ujuj...

Vad är livet utan risker?

Idag har jag lärt mig att inte tvätta röda handdukar tillsammans med vita kläder för då blir det vita rosafärgat. Egentligen visste jag väl redan det, men jag chansade...

I och för sig gör det inte så mycket med lite ljusrosa underkläder.


Badlakanen och handdukarna klarade sig i alla fall mycket bra och ger en snygg färg till mitt annars så färglösa badrum.

Nu jäklar!

Ehm... Mina planer går inte som planerat. Igår skulle jag alltså hålla till på ett rullband under en längre tid och sen gå på body balance. Men så blev det inte...

Testade istället ett nytt pass som heter Inner Strength. Just det passet var bara igår som en sorts happening. Efter att passet var slut var alla löpband upptagna, det stod till och med folk och köade för att springa. Jag hade ändå hunnit ångra mig om att konditionsträna på rullbandet eftersom jag blev så hungrig efter passet. Inte kul att träna på en kurrande mage. Men det känns ganska bra ändå allt var upptaget, för då kan jag skylla på det istället. Hur mycket jag än ville så hade det inte gått...

Så jag behövde ingen hjälp från träningsguden. Däremot idag! Huj huj... Ska börja gymma kl 9, det är bröst och rygg som ska mosas, och innan det tänkte jag ta mig an det där jäkla bandet som snurrar under fötterna.

Hoppas träningsguden hör mitt bedjande idag...

Uff, uff. Dags att packa väskan och iväg. Sedan till skolan för lite pluggilugg!

Rullbandsutmaning

Mitt hår har blivit så himla långt ju... Var bara tvungen visa det.


Till saken. Idag var jag uppe och hoppade redan 6.30. På en ledig dag dessutom. Hurtbulle är vad jag är idag. Ska ändå till skolan och plugga kl 9 och ska försöka få in vanan att gå upp vid 6-6.30. Men då måste jag lägga mig senast 22 och igår lyckades jag släcka lampan redan 21.45.

För om jag lär mig gå upp vid 6 kommer morgonpromenader inte känns som någon uppoffring. Jag vill att det ska kännas naturligt att gå upp den tiden och att jag inte ska behöva stressa på morgonen. Så det blir nog bra.

Dagens träning idag blir kondition, lätt styrka och mycket strecht. Ska gå på bodybalance kl 17 och innan det tänkte jag ta mig en tur på rullbandet. En timma hade varit kul att klara, men det känns nästan som en omöjlighet. Egentligen tror jag att jag har krafterna för att klara det, det är bara det att jag tycker det är så förbaskat tråkigt... Det händer ju liksom ingenting.

Men idag ska jag kämpa!

Ber till träningsguden där uppe att det ska gå bra...

RSS 2.0