Vi var i alla fall inte ensamma om förödelsen

 
 
Kul att komma till parkeringshuset efter bion och upptäcka att bilen är inlåst.
 
 
 

Lätt som en plätt

Åt en väldigt intressant lunch idag. Plättar med zucchini, halloumi och chili i. Riktigt gott! Till det blev det ekologisk bacon och morotsäppelblandning med citron, olivolja och pumpakärnor. 
 
 
 
Ska helt klart göras om! 
 

Fast värre kan det kanske vara...

Drömde en mardröm förra natten. Mamma och någon hon kände bokade en resa till Gran Canaria och då tyckte jag det lät himla trevligt och bokade jag med. Efteråt ångrade jag mig något så djuriskt. Vad skulle jag liksom till Gran Canaria att göra? Bara slöseri med resurser och pengar på något som jag inte ens behöver. Efter flera samtal kunde jag till slut avboka semesterresan och jag kunde andas ut. Bättre att spara pengarna till en resa som jag verkligen vill, Malawi till exempel. 
 
Puuh, ja ni ska bara veta. Jag vaknade helt kallsvettig. 

Dagens inköp

Det är inte alltid billigt att äta handla nyttigt. Det på bilden, som för övrigt rymdes i en kasse, kostade 410 kronor. 
 
 
Men samtidigt brukar jag tänka att det är himla billigt med mat i alla fall. För det första slipper jag läskiga bekämpningsmedel och sådant på de ekologiska varorna. För det andra så brukar jag tänka på hela kedjan från där varan plockas/tillverkas till att de fraktas och säljs i butik. Alla i den där kedjan ska tjäna pengar på varan och om man tänker så blir det mesta billigt. 
 
Nu ska här bakas! 
 
 

Update. 
 
 
Det blev proteinbars och två sorters mellanmålsmuffins. Alla tre sorterna innehåller noll socker, däremot innehåller muffinsen till höger ganska mycket honung. 
 
Hade också tänkt göra zucchiniplättar, men hade visst glömt att köpa zucchini. Typiskt. 

Potatisfrälst

Är hemma för en snabb lunch så jag slängde ihop en liten sallad med kall kokt potatis till. Potatisen är så sjukt god så jag tror jag måste äta ännu en till. Tomaterna är också väldigt söta och goda, nästan som godis. 
 
Jag tror middagen får bli densamma, men då utan soltorkade tomater (som tog slut) och istället oliver och fetaost. 
 

Uteträning med kortlek

Eftersom jag är krasslig och inte kan träna har jag istället klippt ihop en video på en kortleksträning jag gjorde tidigare. Du bestämmer fyra övningar som motsvarar färgerna i kortleken och sen är det bara att köra på. 
 
Musik: Magic System - Ki Dit Mié
 

Vem kom på att man ska vara sjuk under sommaren?

Idag kan jag inte undanhålla att jag är sjuk, så jag var tyvärr tvungen sjukanmäla mig från jobbet. Vitaminladdar med en tallrik full med frukt och hoppas den ska jag underverk så jag kan jobba igen imorgon. 
 
 
Hallon, svarta vinbär, nektarin, plommon, päron, kvarg, jornötssmör, linfrön och sen
mixerstaven och en klick grekisk yoghurt. Synd att jag inte hade ingefära och honung
hemma...
 

Dagens tips

Då man inte orkar gå upp från soffan och dra ner persiennerna, kan man istället dra en filt över huvudet. Det fungerar om man läser en bok eller sitter framför datorn, ska man se teve kan det nog blir lite klurigare. Ett minus är dock värmen, men det är det värt. 
 
 
Om man sen sitter halvsjuk i en kassa och kunden inte hör vad du säger för att du håller på att tappa rösten - utnyttja kunden bakom till att säga samma sak som du men med högre röst. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Morgonpromenad med stopp vid både gungställningen och Coop

picasion gif maker
 
 

15 månaders huvudvärk, yeeah!

Blandade blad, skinka, fetaost, tomat, paprika och lite kvarg med kryddor. 
 
Egentligen skulle jag ha varit på sommarjobbsfest ikväll, men min huvud började strejka redan igår kväll. Hade mycket mer huvudvärk än vanligt och det var svårt att somna trots tabletter. Hela dagen har varit kass på grund av värken, så jag kände inte för att vara social och trevlig denna kväll.
 
Gjorde mig istället en skinksallad till middag och mös med boken. Nu känner jag att det börjar bli dags för en smoothie med huvudvärkstablett. 
 

Krämigt

Ikväll har det blivit krämkokning igen. En med rabarber, äpplen, kanel och vaniljpulver och en annan med rabarber, äpplen och plommon. 
 
Måste hem till mamma någon dag och knycka till mig ännu mer rabarber. Då jag blir stor på riktigt vill jag ha ett hus med ett fint växthus på gården. I växthuset vill jag bland annat ha tomater och kryddor. Sedan vill jag också ha svarta vinbär, hallon, jordgubbar, potatis, rabarber, sallad och morötter med det klarar sig nog bra utanför växthuset. 
 
En annan grej jag också vill ha nära huset är Coop och ett gym. På gymmet ska det hemskt gärna finnas bra pass att gå på som till exempel CXWORX, bodybalance och cardiotraining. IKSU skulle alltså vara att föredra. 
 
 
Men tillbaka till krämerna. Jag tyckte de var väldigt goda då jag provsmakade medan Mickes mungipor ryckte okontrollerat och muttrade ogillande. Imorgon ska jag försöka få i honom krämen i små klickar i hans morgonfil eller med en stor kick kvarg till. Själv kommer jag inte heller äta krämen som man brukar utan jag kommer ha den som topping på gröten i sällskap till keson. 
 
 
 Och självklart kunde jag inte slita mig från boken. Är nu inne på Revolt som är sista boken i triologin om Hungerspelen. Ibland har jag svårt att ta mig till jobb och träning eftersom jag bara vill läsa liiite till...
 

Finsöndag

Idag har jag gjort tre goda ting. Smoothie, kräm och gymmat. Najs najs. Har gjort lite annat också som att se Tintin, tävttat, lagat mat och gjort 80-dagarsutmaningen men inget av det räknas med.
 
Hallon, banan, persika, nektariner, kiwi, några cashewnötter, en klick jordnötssmör,
kvarg och så keso på toppen. Supergod och ett bra mellanmål (+ några skivor kalkon) innan träningen.
 
 
På gymmet körde Micke och jag bröst och rygg. Pec deck, bänkpress, cable cross, någon slags rodd och ryggups. Sedan körde jag även lite rehab för min lösa axel och så stod vi 2 minuter i plankan. 
 
Jag tog dock inte alla dessa vikter i bänkpressen, körde på 50 kg.
 
Måste tyvärr träna ganska lätt eftersom min kropp säger emot hela tiden. Axlarna hoppar lite och gör ibland lite ont och påverkar både på bröst- och axelträningen. Min biceps säger ibland stopp och belägg då vi tränar just biceps och knäna brukar mest säga emot dagen efter ett benpass. Blir så himla less på skruttkroppen min. 
 
Nu ikväll har jag gjort rabarber- och äppelkräm. Helt utan socker och annat tjafs. Det blev kanske i suraste laget men jag åt den med kvarg som neutraliserade bra. 
Ihopkokade äpplen, rabarber, en liten skvätt vatten och vaniljpulver. 

Inte samma sak, men båda är bra

Jag hyrde film idag på jobbet. Efter att jag läst på baksidan om vad filmen handlar om:
 
Micke: Att du till och med lyckas hitta filmer om ekologiska saker
Moa: Men det är väl inget om ekologiskt i den här?
Micke: Ja, men han skänkte ju pengar till välgörenhet och så...
Moa: HAHAHAA! 
Micke: Men det är ju som samma sak...
Moa: HAHAHAHA! 
 
 
Kanske ändå inte så konstigt att han får för sig något sånt, alltså ekologigrejen, eftersom jag tar upp ämnet (ekologiskt, miljö, åtevinning etc) mest hela tiden. 
 
Till exempel efter jobbardagen då jag hade packat upp bananer och berättade hur äcklig jag kände mig om händerna. Det kändes nästan som om all besprutning började fräta i händerna. (De ekologiska bananerna var det dock inga problem med att packa upp). Eller idag då Micke berättade att de hade ätit abbore på jobbet tidigare. De hade lindat in den i folié och lagt den i elden. "Vad gjorde ni med folién sen", var min första fråga. Dumt nog var det någon som hade kastat den på elden. 
 
Jag blir så himla upprörd över sådant. Och lite ledsen. Att inte folk har kunskap eller bryr sig om att ta hand om naturen. Det borde vara ett obligatoriskt ämne i skolan och skulle kunna heta Hållbar utveckling. Och då jag ändå är inne på skolan så borde det också vara obligatoriskt med en kurs under gymnasietiden om privatekonomi. Tydligen verkar ju inte förstå att sms-lån är skit. Men det är ju mycket mer än så man skulle behöva gå igenom inom privatekonomin. 
 
 
Men tillbaka till miljön. Jag har sagt det förr, om det är något du ska återvinna så välj metallen och glöm inte att aluminiumfolién hör dit. 
 
 
 
 

Nä nä

Micke vill gå upp i vikt och jag har gjort ett litet kostschema åt honom. 
 
Micke: Men åh, så ofta jag ska äta. Jag kommer bli tjock.
Moa: Men det är ju typ sådär jag äter... 
Micke: Ja, tjock. 
Moa: Ööh? 
Micke: Det var inte så jag menade... 
 
 

Som det ska vara

Blev en jogg innan jobbet idag runt elljusspåret. Inte så långt, men det räckte gott och väl för mig om min kondition i nuläget. 
 
Efter jobbet blev det lite styrka i gympahallen. Kul kul! 
 
 
Ja, det är så det ska vara. Inga fler latdagar här inte. Undvek alla kakor och annat slisk på jobbet idag också, åt hårdbröd och drack vatten istället. 
 
Imorgon har jag planerat morgonpromenad, jobb 9-18 och gym. Det blir nog bra det, bara jag tar mig upp på morgonen så... 

Uteträning

Har börjar mixtra lite med iMovie och här kommer ett klipp på söndagens 80-dagarsutmaning. Jag var då uppe i 50 stycken. 
 
 Musiken tillägnas speciellt åt Micke
 
Jag gör alltså burpees, situps som jag varierar lite från dag till dag och russian twist. Ökar med en varje dag och efter 80 dagar ska jag vara uppe i 100 stycken. Jag gör inte alla burpees i rad utan jag tar små pauser då och då. 

Morgonskutt

Kameran, mor, far och Boris fick hänga med på lördagens morgonpromenad.

 

 


Tillfällig bokmal

 
Är helt uppslukad av Hungerspelen. Läser tills ögongen svider på kvällen och det första jag gör på morgonen är att fortsätta där jag slutade... 

Här uppe i glesbygden behöver man visst inte bry sig om hur man parkerar...


Du är vad du äter

Det blev onödigt mycket slisk och slask som åkte ner i magen på jobbet idag. Typ helt onormalt sjukt mycket. I övrigt var det en rolig och lärorik arbetsdag.
 
 
 Sitter nu och myser i soffan och nyttar till det hela med en smoothie (jordgubbar, hallon, mango, persikor, kesella och vaniljpulver) innan det blir ett pass på gymmet. Det är nämligen dags för bröst och rygg. 
 
 

Inställd träning, oh no!

Dagens planerade gympass blev inställt. Efter jobbet var jag så trött att jag somnade och då jag sedan piggnat till lite tyckte Micke det var för sent. Typiskt.
 
Förra passet körde vi ben och mage. Micke tog i så att han fick spruckna blodkärl (eller vad kan det annars vara?) på axlarna. Ser ut som att han haft en adidaströja och pressat ränderna mot axlarna... Men så är icke fallet. 
 
 
 
Knasigt. Själv fick jag bara lite träningsvärk i framsida lår och mage
 
Hoppas på ett gympass imorgon istället! 
 
 

Fnatt på kesella och vaniljpulver

 
 
Det har blivit många smottisar (som Micke säger) de senaste dagarna. Eller åtminstone en per dag, har dock inte fotat alla (där ser du pappa, jag tar inte kort på allt jag äter). 
 
3:an förvarades i kesoburk på grund av att den togs med hemifrån. Den blev tyvärr lite väl besk av all spenat jag slängde i. Grymt gott och mättande med keso dock.
 
Om jag måste välja någon så blir det nummer 4 som var godast. Nästa gång ska jag testa med en klick jordnötssmör, spännande! 

Rast i sol

Två positiva saker med mitt sommarjobb är att det bara ligger cirka 100 meter bort och att jag har lunchrast i 60 minuter. Så på rasten kilar jag hem och lägger mig halvt på balkongen och halvt på vardagsrumsgolvet och intar lunchen.
 
 
 
Även då det inte är sol är det skönt att hinna gå hem... 
 
 

Inte helt hundra

Köpte oliver tidigare och snacka om att burken var välfylld. Lite skillnad jämfört med proteinpulverburken som Mickes arbetskompis fick idag.
 
 

Magens bästa vänner

Det har varit en grymt bra mathelg. Förutom det som är på bilderna och den jag redan lagt upp tidigare har jag även stoppat i mig en krämbulle, proteingröt och en liter jordgubbar.  
1. Grillad kyckling, grillad karre (från Norrbotten, vart köttet kommer är vaäldigt viktigt för mig), potatis- och morotsklyftor, sallad, tzatziki och "proteinbea" (kvarg, äggula, citronsaft, salt och dragon)
2. Gino med keso
3. Isglass gjord på vattenmelon och kiwi. Blev inspirerad av denna tjej. Men nästa gång blir det nog hallon och mango, eller blåbär kanske
4. Äppelskivor med jordnötssmör och qournwok i bakgrunden
 

Bortsett från matdelen så har resten av helgen också varit bra. Har knogat på med 80-dagarsutmaningen, tagit en morgonpromenad, gymmat (axlar, biceps, triceps) och jobbat. Nice. 
 
 

RSS 2.0