Och nu har jag ätit ägg...

Under morgonpromenaden:
Micke: Men vad fan! Men du kan ju inte fisa i medvind!
Moa: Det luktar ungefär som hos en bonde med kor
Micke: Näe, där luktar det mycket bättre...
 
Ja, men jag hade lite ont i magen faktiskt. 
 
 
Efter promenaden på cirka 40 minuter åt vi gofrukost. Mina frukostar är i och för sig alltid goda, men idag blev det lite extra. Den var dock kesofri... 
Två stekta ägg, vattenmelon, apelsin- och mangojuice och fil med nektarin, linfrön, sesamfröm, kanel och rågfras. 
 
 
 

Helvetesblomman

      
    Rosor på bordet kan ju vara fint, MEN de är absolut inte bra för miljön och inte heller för människornas hälsa i odlingsområdet. Fast de flesta rosor som säljs i Sverige odlas ju i Kenya, så de där afrikanerna kanske man skiter i. Om rosorna istället hade odlats på samma sätt någonstans i Sverige där en kompis och släkting jobbar kanske man tänkt annorlunda. Och varför det? För att de är mer värda? 
 
 
I en artikel i Sydsvenskan från 2011-03-23 har de tagit upp lite om att rosen tär på miljön. Här är några utdrag från texten
 
"Många blommor importeras från Naivashasjön i Kenya där odlingarna sakta men säkert ödelägger det rika växt- och djurlivet." "Enligt mätningar gjorda för tre år sedan hade sjön minskat i storlek med en tredjedel jämfört med hur den såg ut 1982."
 
"Fiskare vittnar om att fisk i sjön dött av bekämpnings- och gödningsmedel som läckt ut eller dumpats från odlingarna."
 
"– Den här medvetna okontrollerade exploateringen kan bara jämföras med Aralsjön i Ryssland som torkade ut på 1970-talet, sade professor David Harper vid universitetet i Leicester i en intervju i den brittiska tidningen The Guardian för tre år sedan." "– Att det har gått så här långt är egentligen inte medvetet. Det bygger framför allt på okunskap, säger David Harper till Sydsvenskan." 
 
Läs gärna hela artikeln.
 
 
Så här skriver Naturskyddsföreningen

"En stor del av våra snittblommor fraktas med flyg från Sydamerika och Afrika och behandlas med gifter som sedan länge är förbjudna i Europa. Odlingarna är energi- och vattenkrävande. Undersökningar visar också på otrygga anställningar, långa arbetsdagar, låga löner samt hälsoproblem på grund av kemikalieanvändningen."

 

 

Så köp för all del antingen svenska blommor, ekologiska och/eller rättvisemärkta. Annars tycker jag man kan göra något annat för pengarna. 

 

 

Men varför har jag då röda rosor från Kenya på köksbordet? Jo, för att de stod och vissnade på lagret (var för fula för att säljas) och då tyckte jag de lika gärna kunde vissna hos mig istället för att bara kastas på en gång. 

 
 

Tack för den då

Micke: Har Moan fisit?
Moa: Näe
Micke: I så fall luktar du bara illa...
 
 

Morgonflås!

Masade mig upp kl 6 för att ta en joggingtur innan jobbet. Men jag hittade inte nycklarna till dörren så det blev aldrig av någon jogg.
 
Typiskt. Jag som redan var ombytt och hade förberett magen med kvarg och banan. 
.
 
Men jag fick ändå gjort dagens dos 80-dagarsutmaning och flåsade som bara den. Hupp hupp!
 
 
 
 

Hade varit skönt att bara hänga i soffan hela kvällen, men det galet mycket skönare att gå och mosa muskler i gymmet

Efter dagens jobb var både Micke och jag väldigt trötta. Vi tog oss inte i väg till gymmet förrän kl 20, så det blev en sen träning idag.
 
Det blev ett litet annorlunda bröst- och ryggpass än vad jag är van vid. Men det var kul och jobbigt. Kommer garanterat ha träningsvärk i morgon. Förmodligen får jag träningsvärk i triceps också, en övning tog nästan mer i triceps än i ryggen där den skulle ta... Lite dålig teknik där antar jag. 
Efter träningen blev jag pigg och ännu gladare! Dock hemska vrister... Får jobba med dem när jag ska 
till gympahallen på måndag. 
 
 
Till efterträningsmat/kvällsmål åt jag svenska jordgubbar med kesokvarg + vaniljpulver. Micke mumsade också jordgubbar men åt ekologisk vaniljglass istället. 
 
Sen blev det ett stekt ägg till efterkvällsmål. Lite omvänt kanske. Men det blev himla bra så. 
 
 
 

Kesoberoende

Sov hemma i natt, men cyklade och åt frukost hos Micke. Det fanns nämligen ingen keso hemma och hur ska jag kunna äta min gröt utan keso? 
Rågflingor, linfrön, kanel, ägg, keso, mosad banan och mjölk. Mums! 
 
Snart är det dags för jobb och efter det blir det bröst och rygg på gymmet. Jag får liksom tänka att jobbet bara är uppvärming för träningen och köra lite benböj och sådant då jag packar in varor i hyllorna. 
 
 
 

Gillar inte farliga kemikalier

 
Här kommer du till sidan på en gång. Och här finns fler tips på vad du kan göra. 
 
 
 
 

Vinkvink med olika betydelser

 Jag har varit lite frånvarande sista tiden. Men hej, här är jag! 
 
gif

Kom liksom av mig då jag var i stugan hela midsommarhelgen och min kära mac var helt internetlös. Sen så jobbar jag i stort sett hela dagarna på COOP och eftersom jag inte sitter i kassan hela dagarna denna sommar utsätts jag inte för lika roliga händelser som tidigare år.
 
Igår fick jag dock knasigaste frågan... Eftersom hela butiken är ombyggd frågar kunderna väldigt ofta då de inte hittar sina varor. Denna sommar jobbar jag ganska mycket ute i butiken och får därför väldigt många frågor. Bara igår fick jag vägleda till träoljan, solrosfröna, bakplåtspapper, plastpåsar, katrinplommon, kondenserad mjölk, pasta, myggmedel, rödbetor, marsansås, pesto, maränger, blandsaft, tre gånger till mango chutneyburkarna och till MJÖLKEN! Jaa, helt sjukt! Jag stod och packade upp nudlar, typ längst bort från mejeriet, då det kommer en äldre gubbe och frågar vart mjölken finns. Det var nog första och sista gången jag fick den frågan. Men jag tror gubben såg väldigt dåligt och då är det ju inte så lätt att hitta. 
 
 
Då jag gjorde vinkbilden här uppe, bara för att visa att jag lever, hade jag jätteproblem med att komma på hur jag skulle vinka. Vinket som jag gör på första bilden har jag nästan alltid gjord. MEN, det ändrades då jag var i Malawi. För det är nämligen ett komhit-vink, så jag var tvungen lära om mig helt. 
 
maker
Gjorde alltså som på denna bild i cirka 7 månader och det sitter fortfarande kvar. Fast jag gick runt så utan det där nicket och den galna blicken. Så nu blir det alltid så att jag måste tänka efter hur det är jag vinkar då jag ska vinka.
 
Bara så att ni tänker på det om ni åker utanför Sveriges gränser... Alltså att det som vi gör helt naturligt i Sverige kanske uppfattas på ett helt annat sätt någon annanstans i vår värld. 
 
Och på tal om vinkar föresten, tyckte det var så sjukt konstigt att inte Winky fick vara med i Harry Potter-filmerna
 

MIDSOMMAR

En sorts smörgåstårta som jag gjort. Den ser dock lite roligare ut än vad den smakar... 
 
Jag hade även efterättsansvaret och hade gjort två tårtor. Den ena med choklad- och nötbotten, chokladmousse, hallonmousse och vitchokladmousse med lime. Den andra med digestivebotten, kondenserad mjölk, daimgrädde och jordgubbar. 
 
Annars så har jag gjort 80-dagarsutmaningen, spelat kubb, tagit en morgonpromenad, joggat, tagit ett dopp i havet och ätit massa gott. 
Världens snyggaste armhävning, eller hur!? Morsan och jag satsade på att psyka vår motståndare, Micke, och det gick vägen och vi vann två av tre matcher. 
 
 

Baklek

Det som är bra då man bakar är att man får provsmaka så mycket man vill. 
 
Micke tyckte dock att jag var äcklig... Men ääh, det var gott och roligt! Magen mår tyvärr lite illa nu bara.
Och så spillde jag över både byxorna och min t-shirt. 

Det är liksom så fint med mat på något sätt

Jag och mat alltså... Igår åt jag en supergod frukost som bestod fruktsallad med keso, hårdbröd med pepparsalami (lägg märke till formen) och ett kokt ägg. Var bara tvungen att visa.
Nektarin, päron och banan. Nam nam
 
 
Jaa, och sen gjorde jag typ världens nyttigaste glass för några dagar sedan som jag åt ikväll. 
Kesella, jordgubbar, mandlar, valnötter, cashewnötter, massor med vaniljpulver och choklad 86%
 
Idag skulle jag egentligen ha gymmat, men det blev inte för att Micke drog sig ut. Och nä, jag kan inte gymma själv. Men jag fick i alla fall gjort 80-dagarsutmaningen för idag och den jag missade igår + lite styrka i gympahallen. Det får duga. 
 
 

Ojoj! Vet du vad jag glömde?

Umeåtrippen gick bra. Det blev ett restuarangbesök innan hemresan och jag tog med mig det jag inte orkade i en doggy bag. Onödigt att trycka i sig allt då man redan är mer än mätt och onödigt att slänga bort maten. Mamma blev så mätt av hennes mat att hon knäppte upp byxorna i bilen.

Kyckling såklart!

I bilresan hem så kom jag på att jag hade lillkameran i väskan. Roligare att ta bilder med den än med mobilkameran.

Vi gjorde ett stopp på en mack eftersom mamma blev kaffenödig. Precis då vi skulle få in på macken kom mamma på att hon inte knäppt byxorna. Gylfen var nere och bältet hängde och slängde. Hahaa! Hon hade tur att det i stort sett var folktomt.

Sverige är vackert! Älskar de ljusa sommarkvällarna. Denna bild togs vid 21.30 på kvällen. Underbart.

Gissa vad jag tycker om denna man?


Läs De är oljans glömda offer på Aftonbladet här.

Satirteckningarna är från Max Gustafson


Här är mannen i Skavlan.

Måndagsfasta

Laddar upp inför dagen med en fruktsallad. Ska snart gå hem till mamma och pappa där jag tänkte inta frukost nummer 2 som blir gröt med ägg och keso. Efter kl 10 får jag inte äta något förrän efter röntgen som är kl 14. Så minst fyra timmar utan mat, ojoj.

Banan, päron, nektarin och kesoyoghurt med vaniljpulver.

Eftersom jag är skriven i Umeå måste jag tillbaka dit för att röntgas idag. Det blir alltså en liten roadtrip med mamma till Västerbotten. Då jag kommer vara borta i stort sett hela dagen gjorde jag bort dagens dos 80-dagarsutmaning (burpees, situps, russian twist). Idag var det 32 stycken som gjordes.

Formbar

Sitter ihopkrupen i soffan med en gröttallrik i högsta hugg. När den är intagen är det dags att bege sig till gympahallen där jag ska vara tränare hela helgen.

Micke och jag tog formbilder innan han åkte till jobbet, därav bikinin. Ska bli kul att se om det hinner bli någon förändring i slutet av sommaren. Axlarna tycker jag är ganska bra i nuläget, men allt annat ska jag jobba extra hårt med. Nu ser ju dock min västra axel väldigt konstig ut på bilden...

Mangroveskövling och utsläpp, bryr du dig?

Hittade dessa hos Max Gustafson. Han gör hur bra satirteckningar som helst om allt möjligt. Nu blev det var bara så att jag valde de med miljö...

Trollet har vaknat

picasion.com

Gjorde en icke-god smoothie nu på morgonen. Den innehåller frysta jordgubbar, nektarin, ruccola, spenat, sesamfröm och linfrön. Jordgubbarna var alldeles för smaklösa och gjorde att allt smakar skit. Hallon skulle det ha varit istället.

Tur det inte blev så mycket i alla fall. Utöver min smoothie äter jag en filtalrik med musli och Ibumetin. Jag misstänker att det är vädret som bidrar till en ökad huvudvärk just nu. Men jag hoppas det blir bättre snart för jag ska ta mig en joggingrunda med Boris om inte mina vader dödar mig.

Krossade tomater med crème fraiche?

Efter en joggingtur med hunden, matlagning och ett arbetspass är jag helt slut. Kastade i mig en tallrik med mixad frukt och yoghurt och nu hör jag att sängen ropar mitt namn...

Hallon, apelsin, päron, äpple, vaniljpulver och turkisk yoghurt

Sommarfilen

Fil och kvarg med cantalopemelon, jordgubbar, sesamfrön och linfrön. Öste sedan på rågfras.
 
 
Efter lillfrukosten är det nu dags för dagens dos med burpees, russian twist och situps. Sedan är det jobb som gäller... Ingen annan träning idag alltså. Ska bara stå en minut handstående utöver detta.
 
 

Alla sätt är bra förutom de dåliga

Är helt slut i fötterna och i huvudet av första jobbdagen. Har jobbat på Konsum fyra somrar tidigare, men nu är allt omgjort och jag var tvungen tänka mer än vanligt. Därav huvudvärken. Eller i och för sig har jag ju huvudvärk varje dag, men det känns som om det är lite mer än vanligt.

Jag har förresten gjort världen bästa träningsschema för sommaren. Har ritat upp en liten kalender och istället för att skriva in när jag ska göra vad så fyller jag istället i när jag har gjort något. 


Micke ville också vara med så det är därför rutorna är delade på mitten. Det här systemet är sjukt bra för imorgon till exempel, då har jag andra saker än träning inplanerade och därför måste jag upp tidigt och ta en morgonpromenad så att jag får sätta en gul plopp på schemat. Om jag istället hade skrivit dit sedan tidigare att jag skulle gå en morgonpromenad skulle det inte ha känts lika inspirerande.

Olika sorters träningar har olika färger. Gul är morgonpromenad, rosa är jogg, grön är 80-dagarsutmaningen etc. Och jag kan ju självklart inte lämna en ruta ofärgad. Är som ett litet barn som ska öppna en julkalender, men jag får istället rita en prick i min kalender.

Dessutom blir det lite som en tävling. Vem får ihop flest färgprickar?

Synd att man inte får betalt för att träna

Är precis hemkommen från världens bästa gång- och joggingrunda med Boris. Det gick så sjukt lätt och jag fick inte ens kramp i vaderna. Vet inte hur långt jag joggade eller hur länge, men det var definitivt nytt personbästa för mig. Grymt! Till och med vädret var bra ändå tills det började regna...

how to animate a gif
Svettig, glad, härlig, varm, och lycklig


Vi tog dock en paus för det värsta regnet, en vatten- och kortisonpaus hos Micke, en 5-minuterspaus på Konsum och en kortis hos mormor. Hade hoppats på att hon skulle vara hemma så att vi kanske skulle få oss något i magen, men huset var tyvärr tomt så vi fortsatte vidare hemåt. Fast alla pauser var i slutet av rundan då vi nästan var klara... Vi avslutade allt med en 40 sekunders springalltvadduhar-spurt.

Boris är helt klart den bästa joggingkompisen man kan ha. Han klagar aldrig på att jag springer för mycket eller för fort och inte heller klagar han då jag saktar ner och börjar gå. Han håller min takt hela tiden och han var väldigt lydig idag. Eller inte i början, men efter att jag skrikit och brottat ner honom så blev han lugn och snäll.

Bästa hunden under dagens runda


Och igår började jag med 80-dagarsutmaningen (burpees, situps och russian twist) och jag gjorde dagens dos efter frukost + att jag stod 1 minut i handstående.

Senare idag ska jag till gympahallen och där väntar några styrkeövningar på mig. Vilken härlig dag alltså!

SOMMARLOV

Har lämnat Umeå för tre månaders sommarlov hemma. I och för sig kommer jag jobba ungefär åtta veckor, men ändå sommarlov.

Kommer dock sakna bäst-klassen min. Och sen hoppas jag innerligt att jag klarade gårdagens tenta, för om jag gjorde det är jag klar med allt! Då blir det inga resttentor till hösten vilket skulle kännas otroligt skönt.

Igår fyllde Micke år men vi firade idag istället med morgonpromenad, lite träning och bakning. Det blev en kolapaj, mjuk pepparkaka och kärleksmums. Kolapajen är galet mäktig så jag vet inte riktigt vad vi ska göra av den... En liten bit räcker för annars kryper illamåendet fram.

Botten är gjord av kakor och uppe på det är det både ljus och mörk kola. Receptet finns här.

Juliaresan

Kolla på den här filmen. Det är fyra tjejer som gjort den om deras kompis som dog i cancer.



Kika gärna in Cancerfondens film också.

Och sen är det ju alltid bra att skänka en slant. Det gjorde jag. Alla kan drabbas och jag tror alla känner någon eller har någon i sin närhet som har eller har haft cancer.  


Och fy fan för rökning! Jag blir så galet irriterad på folk som röker. Har de liksom skygglappar och intalar sig själva att rökning är positivt på något sätt? Men det finns ju inte en endaste liten positiv grej med att röka. Så här står det på Cancerfondens sida: "Att inte röka är det bästa sättet att förebygga cancer. Varje år orsakar rökning cirka 10 000 cancerfall i Sverige, vilket är cirka 20 procent av alla cancerfall."

Livet är ju det dyrbaraste man har. Ska man inte försöka ta vara på det på bästa sätt då? Nä, istället kan man röka och försöka gör det så kort som möjligt. Dessutom luktar man skit och förpestar luften för övriga som inte ens vill komma i närheten av eländet. Tycker det är egoistiskt och själviskt att röka. Tänk på dina nära och kära...

Nu var det ju inte rökning jag skulle skriva om, men just rökning är ett väldigt laddat ämne för mig...

Inget händer utan mina vantar

Det är ganska bra väder idag, solen skiner äntligen! Då jag var ute på en cykeltur mötte jag folk i t-shirt. Själv tycker jag ändå det är lite väl kallt och har på mig vantar.


Men det är inte ovanligt för att vara jag. Mina händer är inte riktigt som andras händer... Det händer att jag måste ha vantar under sommaren, i alla fall då jag cyklar på morgonkvisten.

Förbättring!

Det är tur att bästa grannen också gillar att träna. Vi orkade inte med IKSU idag, eller rättare sagt så var det inga bra pass på några bra tider. Så vi körde 45 minuter funktionell träning med Annika Sjöö och Michael Hansson Sjöö här hemma. Jag har en träna-hemma-dvd med dessa två. Blev riktigt svettig och härlig!

Tog sedan en promenad med jogging och det har aldrig känts så lätt att jogga! Hade kunnat hålla på mycket längre, så jag blev nästan besviken då jag var hemma...

Måste alltid stanna och stretcha vaderna... Förut fick jag nästan kramp efter ett par hundra meter men nu
hade det blivit mycket bättre. Jag tror mycket beror på skorna.



Var tvungen stanna och ta kort på denna katt och jag passade på att stretcha vaderna under tiden. Kissen
sitter uppe på tredje våningen och jag bara väntade på att den skulle trilla ut. Men icket.

Skönt att jag tog mig ut alltså för igår var jag som en himla latkorv.

Multitasking you know

Syns det att jag städar? Håller dock på att packa, renbädda sängen och torka tvätt samtidigt...

Kan inte alla bara sluta retuschera så himla mycket?

Hamnade på Rutstore.se för att kolla om de hade ett speciellt märke på jeans som jag vill ha. Då kom jag till denna bild:

(Klicka på bilden för att komma till sidan)

Alltså shit, det ser ju ut som en klippdocka! Ser väldigt konstigt ut i alla fall...

Lördagsmys med balken

Sista lördagkvällen i Umeå på cirka tre månader spenderade jag i korridorsköket med bästa grannen och tentaplugg. Det blev några pauser för prat, musik och Mästarnas mästare men jag hann ändå lära mig en hel del.


Näst bästa grannen bjöd oss på cheesecake med blåbär. Grymt god, kan jag tillägga att jag åt mer än det som syns på bilden... Middagen var dock inte lika god. Den var helt okej, jag är bara inte så förtjust i sojafärs. Har haft förpackningen i frysen i evigheter så den stod verkligen på tur för tillagning. Till färsen åt jag ruccola, spenat, fetaost, avokado, paprika, tomat och keso.

Imorgon har jag bokat världens bästa tvättid kl 7-10. Uff... Tänkte att jag skulle vara hurtig och sånt, men jag känner väl inte riktigt samma nu som när jag bokade.

Lite sol och värme också så blir allt toppen!

Som det ser ut nu så är detta min plan. Utöver det ska jag jobba på Konsum och vara gymnastiktränare på mina lediga dagar och om jag har kortdag på jobbet.

Varje gång jag är i gympahallen ska jag alltså göra övningarna "På gympan". Alla kanske inte förstår vad som menas så därför kanske jag tar med mig filmkameran någon dag. 80-dagarsutmaningen hittar ni här.

Det blir nog en bra sommar! Är galet pepp i alla fall. Hoppas bara att jag inte har någon sjukdom som hindrar mig och att jag har en pojkvän som är lika pepp som jag. Åh, så roligt det kommer bli!

RSS 2.0