Nyhet på menyn

Provade på en ny rätt till lunch på Restaurang Moa så här till valborgs. Det var en supergod paj där pajdegen var gjord av quinoa, ägg och pesto. Kan ha varit den godaste pajen jag ätit. 
 

Pajen var fylld med broccoli, skinka, purjolök, grillkrydda och massor av äggstanning. Toppad med ost.
På grönsakssidan blev det svensk gurka och KRAV-märkta coctailtomater. 


Efterrätten var så lyxig som en perfekt mogen mango och en KRAV-märkt kiwi. I vanliga fall äter jag inte mango på det här sättet men det ser ju väldigt snyggt ut. 
 
 
 

Gymnastik i mitt hjärta

Idag är mitt självförtroende och ego större än vanligt. I skolan hade vi som uppgift att prata om vad vi ville i 3-4 minuter och framföra det för en del av klassen. Efter varje framförande så gav läraren konstruktiv kritik på en gång och tipsade om saker man skulle tänka på till nästa gång. 

Jag valde att prata om gymnastik och varför jag tycker det är den bästa och roligaste sporten. Det var hur kul som helst och läraren kunde inte säga en enda sak som jag hade kunnat göra bättre. Han sa att jag var född att stå där framme och att det syntes att jag tyckte det var kul. Kung! 

Eller det enda var väl att jag snackade i fem minuter istället för fyra, så det måste jag tänka på till nästa gång. På fredag ska vi nämligen ha ett examinierande föredag på fyra minuter där vi ska påverka åhörarna till något. Jag ska försöka påverka till att åka utomlands och jobba som volontär. Det ska bli jätteroligt, det är bara den där tidsbegränsningen som känns jobbig. Jag hade gärna pratat i 30-40 minuter om det. 

Fick värsta kicken efter alla positiva kommentarer om mitt lilla gymnastikföredrag
 
 
Min öppning och mitt avslut:
 
"Nu när vi hört om så många sporter så jag ska berätta om varför gymnastik är den bästa" (jag gick upp sist och andra hade berättat om orientering, fotboll och simning)
 
"Som ni märker är gymnastik en väldigt allsidig idrott. Då man lägger av med idrotten har man sedan lätt med i stort sett vilken annan idrott som helst medan alla andra har svårt för gymnastik"
 
 
 

Tripp Trapp Trull

Lördagutstyrslar tre lördagar i rad:
 
Lördag nummer 1. Gick faktiskt hemifrån sådär, men soppåsen lämnade jag på vägen. 
Lördag nummer 2. Iförd träningskläder från tidig morgon till sen kväll. 
Lördag nummer 3. Humöret på topp! 
 
 

Nattkäk

Yoo! Efter en lyckad korrefest och utgång hamnade vi på MAX. En kycklingsallad blev det för min del och den var väldigt god men kanske inte värd pengarna ändå. 

 
 


Till korridorsmiddagen (tacos) blev jag lite väl extrem och hämtade ett kokt ägg ur kylen för att komplettera sojafärsen med. Kände att jag hade lite proteinbrist, haha! Tacos med ägg, ja det var rikigt gott faktiskt. Ägget var helt perfekt kokat dessutom. Det är inte mycket som slår ett perfekt kokat ägg ska ni veta. 
 
 

Att 4 minuter kan vara så jobbigt...

Alltså, min kondition är under all kritik. Idag efter armpasset ställde jag in löpbandet på maximal lutning och spurtade 20 sekunder, hoppade av och vilade 10 sekunder. Gjorde det åtta gånger men innan sista spurten fuskade jag och vilade 20 sekunder. 

Jag insåg där på bandet att om jag inte vilar lite extra kommer inte småbena hinna med och jag kommer hamna längst ner på bandet, ramla framstupa, landa på mage och glida av bandet. Inget jag ville skulle hända. 

Var helt död efteråt. Det kändes som om jag druckit blod, halsen gjorde ont och jag flåsade extremt länge efteråt. 

 
Nu, en timma senare, känner jag fortfarande av de där 4 minuterna jag höll igång. Helt galet. Halsen och lungorna är fortfarande inte återställda... Suck.
 
 
 
 
 

Trappträning

Då jag är på besök hos brorsan och inte är lat och tar hissen får jag mig bra vardagsmotion. Han bor nämligen på sjätte våningen. Grymt bra ben- och rumpträning. 

Bra träning för mitt stackars flås också om jag höjer tempot lite. 
 
 
Snart börjar väl mamma börja gråta... För det enda jag tänker på är träning och mat. Sömn också, men det är jag sämre på att genomföra. 
 
Men jag måste klargöra lite här att jag bara tränar för att jag tycker det är roligt och för att jag mår bra av det. Det är ju inte så att jag bara tränar för att jag känner att jag måste träna av olika anledningar. Jag tvingar mig ju inte till att gå ut att springa till exempel. Nä, usch. Håller bara på med det som är roligt.
 
Eller i och för sig så ska jag troligtvis springa lite idag efter gympasset, men bara korta intervaller i fyra minuter för att få flåsa lite. Man får inte glömma att även hjärtat är en viktig muskel att träna. 
 
 
 

Fredagsmiddagen

Två små stekta ägg med extra äggvita, broccolibuketter, skivad broccolistam, ost, paprika och coctailtomater. 
 
Så släng inte bort broccolistammen utan koka den bara lite längre. Hur gott som helst ju! 
 
 
 

Zucchinigröt

Testade på en ny gröt till frukost med zucchini i. Den blev riktigt bra faktiskt, men jag ska komponera ihop receptet lite annorlunda nästa gång.

Toppade sedan gröten med keso och så åt jag ett kokt ägg till. Nu är jag så full och tung i magen att jag känner mig som en höggravid flodhäst.

 


Bananas are for monkeys

Men vilken tur att jag är en liten apa då...


Träningsgalenskap eller en hälsosam livsstil?

Andra mammor är rädda att deras barn är ute och festar för mycket medan min mamma är rädd att jag är på gymmet för mycket och tjatar att jag ska gå ut och roa mig. 

Två pass om dagen är tydligen för mycket tycker mamma. Men som idag, ett benpass på gymmet och sedan ett yogapass. Det känns ju inte alls mycket. Yogapasset räknas ju knappt, det är ju liksom bara avslappning. 
 
Morsan tycker i alla fall att jag ska ut mer och då berättade jag att vi faktiskt ska ha korridorsfest här på lördag. Sedan råkade jag nämna att det var bra att den ska vara här för då kan jag krypa ner i sängen och sova då de andra går ut. Så att jag kan träna dagen efter, haha. Hur bra som helst ju! Men det tyckte inte mamma... 
 
"Ut och roa dig!"
"Umgås med dina vänner"
"Ut och ha kul!"
"Stäng inte in dig på gymmet"
 
 
Sen nämde jag också att då jag satt där på tentan tänkte jag att en missad tenta kan man ju skriva om, men ett missat träningspass är ju ett missat träningspass. Så det var allt bra att jag tränade dubbelt igår ändå. 
 
"Men du behöver ju inte träna hela tiden... Du kan ju göra andra saker också." Ja, men jag gör ju andra saker, jag är ju på gympan också. 
 
Här försöker jag vara hälsosam och träna medan morsan vill jag ska ut på helgerna. Herregud, vilka omvända roller. Jag gör ju något kul hela tiden eftersom det är roligt att träna. Morsan tycker jag ska leva studentlivet under den här korta perioden det varar, men jag ser det mer att jag måste utnyttja IKSU till max. IKSU här i Umeå är ju det bästa träningsstället som finns. 
 
 
Morsan och jag i julas
 
 
 
 

NYTT PB!

Skrev ju imorse att jag hade ett nytt PB på gång och jajjemänsan! Personbästa i bänkpress idag! Woop woop! Har legat under 60 kilosgränsen sedan jag började gymma förra sommaren/hösten. Och idag gick stången upp hur lätt som helst. 

Testade även 62,5 kg och även det gick hur bra som helst. Nästa mål blir 65 kg. Känns som om jag kommit över den där tröskeln nu. Det har nog mer varit en psykisk spärr än fysisk. Stööört skönt i alla fall! 

 
Nu ska jag iväg på pilates! Tentaladdar med träning... 
 
 
Update. 
Pilates cirkel som jag skulle gå på var tyvärr fullbokat så jag hamnade på step kondition istället. Var inte alls förberedd på ett konditionspass. Grymt jobbigt i alla fall, kanske inte för flåset utan blev som bara segtrött i kroppen och hade det jobbigt med att hålla upp armarna. Men kul! 
 

Tur jag inte blev kemist

Sitter och pluggar i kemikorridoren och blir så himla sugen på att provsmaka vätskorna i provrören som hänger på väggen. Så färgglada och fina. 

Eller åtminstone lukta lite... 

 

 


Morgongym

 
Bröst och triceps idag vilket betyder bänkpress. Kanske är det dags för ett nytt PB. Känner att det är nära nu... 
 
I torsdags klarade jag förrensten 10 chins vilket är nytt PB för mig efter den där tiden då jag var en stark gymnast. Då klarade jag betydligt fler. 
 
 

Jo, det är sant!

Hör å häpna! Jag satt i universitetsbiblioteket till kl 21.40 ikväll! Tenta på onsdag vettni... 

Men det är inte så extremt som det låter... Pluggade med några klasskompisar 9-12 idag. Åt sedan lunch och gick hem och sov en timma. Läste en snutt, åt middag och gick sedan till IKSU. Idag blev det bara bodybalance och sedan lite mage, handstående och baksida lår på gymmet. 

Efter IKSU vandrade jag vidare till bibblan där jag då satt i cirka två timmar. Helt tomt. Och ingen dator hade jag med mig.
Perfekt. 
 
 

Gottis

I förrgår bjöd morsan på skitgod chokladmousse och idag äter jag kakor till frukost... 
 
 
Men det är inte vilka kakor som helst. De innehåller havregryn, smör, tranbär, valnötter, pinjenötter, solroskärnor, mandlar och banan. Skitgoda! Kakorna är perfekta för mellanmål eller just som kakor istället för fika med socker i. 

Ja, min frukost betod inte enbart av kakor. Frukt och omelett fick det också bli. 
 
 

Gympamuskler

Men alltså, det är ju snyggt med muskler...


Kolla axlarna. Den här tjejen heter Shawn Johnson och var med i OS 2008 i gymnastik där hon bland annat tog hem mångkampssilvret. 

Här är en film från 2011 då hon tävlar bom. Tyvärr satte en knäskada stopp för henne då hon tänkte kvala till OS 2012. 



Då jag ändå är inne på gymnastik så är det EM i helgen och igår hade vi en svenska som blev 10:a i mångkampsfinalen. Jaaa, hon är 10 bäst i Europa just nu! Hur coolt är inte det!? 

Och idag har vi TVÅ svenskor i barrfinal! Missa inte! Titta på SVT Play kl 11.20.  
 
 
Själv kommer jag få titta på det i efterhand eftersom mina gympatjejer tävlar Distriktsmästerskapet idag. 
 
 
 

3 stripes

Idag har jag verkligen varit Adidastönten nummer 1. Bara skorna som var fel... Tröjan under är även den Adidas. 



Kände mig som en vandrande Adidasmodell. Gick till och med med dessa kläder till skolan idag eftersom jag direkt skulle på tåget hem och direkt från tågstationen till gympahallen. I skolan hade vi passande nog seminarium om reklamer... 

Det är bara den där sugande blicken, putande läppar, den halvt öppna munnen och den maskulina mannen bredvid mig som saknas så hade det ju varit perfekt. 
 
 

Bästa pennan just nu


GladiatorMoa

Då en klasskompis fick i uppgift att rita av mig på 30 sekunder blev hans bild så här: 
 
Najs! Funderar på att hänga upp den på kylskåpet bredvid GladiatorMoa.
 
 
 

Dagens mat i lådor

Idag har jag nästan bara matlådor i väskan känns det som... Men så går det då man åker hemifrån drygt 7 och kommer hem vid 21.30. 

 
Matlåda nummer 1, som är frukost nummer 2, är fylld med fruktsallad (äpple, apelsin, kiwi, mango och hallon) och en liten klick kvarg. Shakern med proteinpulvret hivar jag också i mig då. 
Matlåda nummer 2 är fylld med grönsaksgratäng och två stekta ägg som jag ska äta till lunch. 
Matlåda nummer 3 innehåller världens godaste gryta med linser, kikärtor, kycklingkorv, koksmjölk, ingefära, grön curry och så vidare. 
 
Småburkarna innehåller grönsaker till lunchen och middagen. 
 
I vanliga fall äter jag inte fruktsallad till frukost, men jag har sa fasligt mycket frukt hemma som behöver ätas upp. Åker hem i helgen nämligen... 
 
 
 

Chokladbegärstopparen

Då chokladsuget smyger sig på har jag bästa tipset om du vill hålla dig ifrån chokladgodis, chokladkakor, kladdkaka, chokladbollar etc. Dessutom är det hur enkelt som helst. 

Mosa banan och blanda i massor med kakao - KLART! En klick keso till så är det fulländat.

 
Jag använde mig av KRAV- och rättvisemärkta bananer. Även kakaon (Kung Markattas) hade dessa märkningar och även EU-märkningen för ekologiskt jordbruk och klimatkompensation. Hur bra som helst ju! 
 
Bara keson som saknade något bra... 
 
 
 
 
 

Upp och iväg!

Var segt att stiga upp drygt 7, snöra på sig skorna och ut i tråkvädret. Gick en omväg till IKSU (ca 30 minuter istället för 7) där jag gjorde som planerat: lite rehabstyrka och lite baksida lår

Ångrar inte den tidiga morgonen en sekund! Grymt härligt! 

 
Nu: frukost och sedan föreläsning!
 
 
 

Woop woop! Energin är på topp!

Idag har varit värsta grymma dagen så här långt! Började med 30 minuters promenad innan frukost. Satt sedan i skolan med ett grupparbete 9-11. Efter det gick jag hem för lunch och ombyte till träningskläder för ett bröst- och bicepspass med brorsan och Theres. Kände mig grymt laddad för bänkpress idag, men tyvärr var det så mycket folk på IKSU så det var kö till bänkarna och sådant orkar jag inte med. Ändå blev det ett väldigt bra pass, trots saknaden av bänkpressen. Mina bröstmuskler dog och mina triceps fick världens pump. 
 
Började värma upp rotatorcuffen och gjorde sedan två set med dips (21+15).
Lutande hantelpress i maskin
Lutande hantelpress
Två flyesövningar i cablecross
Pec dec flyes
Triset med tre olika tricepspressar i cable 

Efter passet tog jag en proteinshake och sedan körde jag igång ett benpass med en annan klasskompis. Ska egentligen köra ben imorgon, men ingen annan vill/kan då och jag hatar att gymma själv så det här var bästa lösningen. 
 
Knäböj
Benspark
Lårcurl
Vadpress
+magövningar som liten slutbonus
 
(Stod också i fritt handstående mellan vissa övningar. Har börjat med det varje pass sedan påsk och märker redan en klar förbättring)
 
 
Dagens pass blev 2 timmar och 45 minuter långt. Gryyymt härligt! Känner mig så himla nöjd i kroppen nu. Kanske berodde alla ork på mina färglada nya tights! (Adidas så klart!)



Har precis kastat i mig mat och nu blir det plugg innan jag ska promenera till gympan där jag ska vara tränare. Aktiv dag idag = Moa är asglad! 
 
Jo men just det, eftersom jag gjorde bort morgondagens benpass idag borde jag egentligen vila imorgon. Meeen, jag går nog till IKSU på morgonen och kör lite rehabstyrka i alla fall. Lägger nog till någon övning på mina icke-existerande baksida lår också. 
 
 
 

Muggkaka i skål

Testade att göra en muggkaka ikväll. Blev så himla sugen på något så då tyckte jag det passade bra att testa göra en. Hittade ingen stor mugg i köket så tog en skål och det gick lika bra, det var ändå så mycket smet så. 

Den blev god och väldigt mättande. Just den här varianten passar nog bättre till frukost eftersom det blir som en sorts banangrötbröd. Så det blir att testa fler varianter framöver. Spännande! 


Jag mixade ihop 1,5 dl havregryn, 1 tsk bakpulver, 1 msk kvarg, 2 msk mjölk, 2 äggvitor (som en korridorare fick över efter bakning igår - här ska inget slängas bort inte), en halv liten banan, kanel och vaniljpulver. Hällde sedan smeten i en skål och så in i micron på full effekt i 2 minuter. Toppade med keso och resten av bananen. 


Det var ändå passande med grötkakan ikväll för det blev ingen morgongröt idag. Efter gymmet åt jag kokt ägg, banan och kvarg med blåbär. Och innan träningen en avokado och keso. Ingen riktigt dag utan gröt ju. 


Muggkakan räcker väl egentligen till två personer...

 
 
 
 

Dille på kiwi

Senaste tiden har jag ätit ovanligt mycket frukt. När jag haft mina smoothieperioder har det ju såklart blivit mycket frukt men nu äter jag dem som de är. I mängder. 

Förra veckan hade COOP halva priset på KRAV-märkt kiwi så i lördags var jag dit och bunkrade så det ska räcka hela den här veckan. 

 
 
 

Tips för småätarn'

Ett tips för den där som gillar att småäta som jag gör... Förvara färdigsköljda coctailtomater, rädisor och vad det nu kan tänkas vara i kylskåpet. Bara att gå och plocka! 



Coctailtomater är ju bland det godaste! För mig fungerar de lika bra som godis. Tyvärr har jag inte ekologiska så man kan ju fundera på hur mycket kemikalier de innehåller... 
 
 
 
 
 
 
 

Veckans träning

Jag är så där gammelmodig med en almanacka i pappersform. I den fyller jag även i min träning. Det är perfekt då jag gymmar och har dåligt minne och inte kommer ihåg vilka muskelgrupper jag gjorde senast. 

Den här veckan blev väldigt bra! 
 
Blev några fler promenader som jag inte skrivit upp också... Nästa vecka kommer tyvärr inte bli lika bra eftersom jag är borta på tävling och läger under helgen. 
 
 

Syns det att jag gillar solroskärnor?

Gårdagens middag och dagens lunch blev en urgod broccolisoppa med ugnsbakade rödbetor. Har blivit lite väl mycket kyckling senaste tiden och är nu tillbaka på det mer vegatariska spåret vilket känns bra. 


Jag stekte lök och riven ingefära i en kastrull. Hivade sedan i massor av färsk broccoli, hällde på vatten från vattenkokaren så det precis täckte broccolin och lät det koka med grönsaksbuljong. Då broccolin i stort sett var klar tillsatte jag kokosmjölk och mer kryddor (salt, svartpeppar, ingefära, paprika). Sedan mixade jag med mixerstav direkt i kastrullen. Taaadaaa! Det skulle förmodligen ha varit gott med vitlök och champinjoner i, men jag hade inget av det hemma... 


Skalade och skivade rödbetor som jag stoppade in i ugnen med olivolja och honung. Efter ett tag strösslade jag på solroskärnor också. Alltså solroskärnor är ju stört gott och de blir ännu godare efter att ha varit en vända i ugnen. 
 
 
Superlätt och supergott! 
 
 
 
 

"Vilodag"

Ibland behövs det väl lite vila också för återhämtning... 

 
Det blev inget aerobic dance-pass igår. Och idag är det vilodag från gymmet. Gick däremot på step kondition och gjorde sedan lite rehab (med pilatesboll och pilatesrulle) och stretch. 
 
Imorgon däremot, då är det färdigvilat från gymmet! 
 

Tidig start på lördagen

Innan jag gick till tvättstugan kl 7 på morgonen funderade jag om jag skulle gå tillbaka till sängen och sova medan tvätten var igång eller om jag skulle ta en promenad.
 
Det blev en promenad och det är jag grymt nöjd och glad över nu. Kom tillbaka perfekt för att tvätten skulle hängas och frukosten smakar om möjligt ännu bättre efter en promenad. 

 
 
Det var bland annat den här låten som spelades i lurarna: 
 
 

Fredagslunchen

Det bjöds på veggolunch hos Restaurang Moa idag. Fräscht och gott! 
Två stekta ägg med curry, grönsaksgratäng, broccoli och rädisor
 

En annan sida av Afrika

Det snackades om Afrika i Gomorron Sverige i förrgår. Ta en titt!
 
 
 

Konstiga tankar...

Dags för seminarium kl 8.15-10 och sedan direkt till IKSU! Hej och hå, idag ska axlarna få känna att de lever. Kör kanske lite mage också för jag fick lära mig några nya roliga magövningar igår som jag vill testa. 


 
Det finns så många tjejer som är rädda för vikter, i alla fall tunga vikter. Som om man skulle svälla upp till en bodybuilder på en gång. Nja. Det krävs sjukt hård träning i flera år för att komma dit. 
 
Och sen det här snacket med att det inte är kvinnligt med muskler, att muskulösa tjejer ser ut som män. Herregud... Så less jag blir. Vadå? Ser män med lite muskler ut som kvinnor då eller? 
 
 

Pluggfika

Under dagens plugg blev jag bjuden på största toscabullen. Och tur var det för pluggandet drog ut på tiden och jag hann inte hem och äta middag innan jag skulle till gympan. Blev att springa in på ICA och köpa en sådan där dyr keso med nötter och torkade bär/frukt.  

Bättre än inget. 


It's what's inside that counts!

Jag måste bara tipsa om en 80% raw organic food bar jag fick då jag fyllde år. Ja, ni hör ju bara på namnet att det är något utöver det vanliga. 

 
Jag fick två olika sorter, men den ena (som är på bilden) heter active greens chocolate och innehåller mandelmassa, dadelmassa, agavesirap, brunt risprotein, 19% krossad choklad (koncentrerad rörsockersaft, chokladsmör, kakaomassa, vanilj), russin, lingroddar, quinoagroddar, sesamfrön, saftpulver av vetegräs, saftpulver av korngräs, spirulinapulver, blåbärspulver, hallonpulver, broccolispirer, rödbetsjuicepulver och gulrotsjuicepulver
 
I vanliga fall blir jag alltid skeptisk till långa innehållsförteckningar men inte i det här fallet. Det finns ju ingen ingrediens som är dålig. Bäst av allt är att allt kommer från ekologiskt jordbruk. Dessuom står det på förpackningen: produced with solar energy
 
Grymt grymt bra och god! Här är företagets hemsida. 
 
 

I'm spending a lot of time on facebook which means I have a lot of time for workout

Efter tisdagens tredje träningspass var min tanke att ta det lite lugnare och köra ett pass om dagen resten av veckan. Meeen, jag har ändrat mig! Surprise, surprise! 

Hade planerat in rygg och biceps med brorsan nu på morgonen vid 8 och igår såg jag att det är ett bodybalance-pass kl 7. Så det blir ju perfekt som uppvärmning innan! Jag behöver verkligen få sträcka ut mina muskler så det passar ju mer än bra. 

 
Kan hända att jag lägger till ett danspass utöver axelpasset imorgon också... Skulle vara grymt kul med aerobic dance, men den som lever får se.
 
I måndags gick jag för övrigt igenom utan anmärkningar hos naprapaten! Wiihooo! Men han sa att Bara för att jag sagt att du är bra nu så ska du inte börja träna från 0 till 100 på en gång. 
 
 
Hum... Jag berättade aldrig att jag redan börjat träna ganska hårt... Att jag sen dagen efter går och kör tre pass kanske inte var det bästa. Men men. Min kropp är nöjd och glad, än så länge i alla fall... 
 
Men jag ska nog fortsätta med rehabövningarna ändå ett tag framöver. Kanske hela livet. Vill inte bli sned igen... 
 
Maj 2012 (Och så såg jag även ut fram till slutet av februari i år då jag besökte naprapaten första gången). 
 
 
 
 

Litar på huskurer

Har fått ont i halsen under kvällen. Himla skit. Sitter nu och missbrukar halstabletter och dricker te med för mycket citron och honung och hoppas på att det ska hjälpa. 



Förhoppningsvis beror bara halsontet på att jag har slukat fem stycken kiwifrukter i eftermiddag. Ibland brukar det sticka lite på tungan efter att jag ätit kiwi och nu funderar jag på att stickningarna kanske flyttade sig lite längre bak efter fem stycken. Hoppas på det i alla fall! 
 
Fyndande nämligen KRAV-märkta kiwifrukter på halva prister sist jag var på COOP! 



Middagstipset

Tänkte göra grönsaksbiffar idag, men det blev en grönsaksgratäng. Börja med att hacka och/eller riva grönsaker. Jag använde rödbetor, morötter, lök, purjolök och vitlök.  


Tillsätt sedan mycket citron och ingefära. Jag hade ingefära och citronskal i frysen som jag använde. Mycket praktiskt. Ingefäran är dessutom mycket lättare att riva då den är frusen. Ett tips är att skala den innan du kastar in den i frysen. 



Mixa bönor! Är bra då man ska göra biffar men behöver inte vara mixade i en gratäng. 



Blanda ihop allt i en skål! 



Hade överbliven röd quinoa som också blandades i. 



Tillsätt sedan ägg och kryddor. Jag använde mycket spiskummin och det blev gott. Eftersom det råkade bli så fasligt mycket orkade jag inte göra biffar utan tryckte ner allt i en ugnsform istället. Tillsatte mer bönor (den här gången hela), äggstanning och mögelost
 
Supergott och det blev en jättebra kylskåpsrensning! 
 
 
 

Man tager vad man haver

På påskdagen ville jag ha potatismos till middagen men inte hade vi någon potatisstöt i stugan inte. Men med salladsbestick och glassleven gick det ändå hur bra som helst. 

 
Då jag bodde i Malawi mosade vi potatis med hjälp av en träslev. Man får inte göra sig uppställd. 
 
 

En perfekt tisdag

Idag har det varit en superbra träningsdag! Började med ett morgonpass med brorsan då vi körde bröst och triceps.
 
bänkpress
hantelpress på lutande bänk
cablecross flyes (3 olika varianter) varvat med fritt handstående
triset med tricepsövningar i cable = DÖDA triceps
 
 
Efter skolan och middagen cyklade jag tillbaka till IKSU och gick på pilates cirkel. Vissa övningar var skitjobbiga. Ingen övning är pulshöjande utan allt körs lugnt och metodiskt men vissa övningar är så där sugande i musklerna. 
 
Laddade upp med en banan efter passet och gick vidare till cardio training. Den är pulshöjande om något. Hej och hå! Men kul var det! 

 
Till kvällsmat fick det bli avokado och hårdbröd med kokt ägg och mitt egengjorda örtsalt. Gotteligottgott! 
 
 
 

Hört i omklädningsrummet:

Tjej 1: Vill du ha ett tuggummi?
Tjej 2: Jo tack! Eller jag måste bara läsa innehållsförteckningen först. Bara kolla så det inte är några kalorier. 
 
Men herre! Den tanken har inte ens slagit mig... Sjukt jobbigt det måste vara att tänka i kalorier jämt och ständigt.
 
 
 
Tjej 1: Alltså jag har köpt sådana där träningshandskar.
Tjej 2: Aah, men de är bra har jag hört.
Tjej 1: Ja, verkligen! De är supersköna och så får man inte förhårdnader.
Tjej 2: Så bra!
Tjej 1: Ja, det sista jag vill är att få killhänder. 
 
Hahaa, ja i så fall har jag haft killhänder sedan jag gick lågstadiet....
 
 
 
 
 
 

Bykontakt

Ikväll blev det måndagsmys med två Älvsbytjejer. När man kommer från samma ställe har man ganska mycket  gemensamt ändå... 

Grymt goda chokladbollar... 
 
 

Positivt blåmärkt

Jag brukar ha jättesvårt att få blåmärken. Ibland blir jag nästan irriterad att jag inte blir blå. För har man ett blåmärke syns det ju att man slagit sig eller vad det nu kan vara. Klagar man utan att det syns är det ju inte lika roligt.

Men nu har jag fått blåmärken på smalbenen från gårdagens alla 50-60 marklyft under crossfitpasset.

Finfina blåmärken som har uppstått av något positivt.

 


Nytt på träningsbena!

Invigde nya tights på morgonpromenaden och gymmet. Hur sköna som helst och kul med lite peppande ord på benen.


Perspektiv


CROSSFIT!

Galet nöjd tjej efter crossfitpasset! 
 
Vi körde marklyft, handståendearmhävningar och några spänsthopp tio varv. Hur kul! Handståendearmhävningarna och spänsthoppen passade ju mig hur bra som helst. 
 
Det fanns två sorters skivstänger, en vanlig på 20 kg och en lite tunnare på 15 kg. En kille frågade vilken stång jag ville ha. Ehh den vanliga, svarade jag. 
 
Då jag vandrade iväg med skivstången till min plats säger en annan kille förvånat: Tog du en killstång? 
Nä, det här är tjejstång, svarade jag då. 
 
Vad tusan!? Vadå killstång? Det är väl lika mycket en tjejstång. 
 
 
Det roligaste med passet var att jag var bäst. Hah! Jag var klar med mina 10 varv snabbast av alla, så det kändes grymt bra. 
 
 
 
 

Onemorehandstand

Mja, man kan ju undra vem som tar med sig en shaker laddad med proteinpulver till en fest... 
 

Och vem kommer på att lyssna på Lonely Island egentligen? 




Och vem i hela världen ställer sig på händer..? 




Kul att handståendeträningen smittar av sig i alla fall... 
 
Men fast jag började bli hungrig under kvällen så lämnade jag shakern i väskan. Det kändes lite väääl extremt. Hade även en blodapelsin med mig... Istället för att följa min vänner till stan cyklade jag hem och åt yoghurt och apelsinen. 
 
Shakern sparar jag till efter morgondagens crossfitpass. Ja, crossfit! Spännande spännande. Det är därför jag vill vara pigg och utvilad imorgon. 
 

Börja dagen på bästa sätt

Morgonträningarna är helt klart bäst. I alla fall då det gäller IKSU. I onsdags tränade jag vid 17-tiden och då var det smockat med folk på gymmet och jag blev så himla less och omotiverad. Hatar att trängas och leta efter vikter, bänkar och skivstänger. Det mesta är upptaget och jag måste tänka om mitt pass... Usch. 

 
Man behöver inte vara där alltför tidigt heller.. Klockan 8 på vardagar är det precis lagomt tomt med folk. Perfekt. 
 
Idag blev det axlar vilket gick tungt... Har träningsvärk i bröst, triceps och biceps så nu känns mina armar som en blandning av tegelsten och geléråtta. 
 
 
 

Spegel, spegel på väggen där...

Har varit hos brorsan som har fotat formbilder på mig. Herregud alltså... Badrumsspegeln ljuger mycket bättre än kameran kan jag ju tala om. 

 
Jag som hade inställningen att jag ändå såg hyfsat bra ut i kroppen innan fick en liten annan syn på det hela nu efteråt... 
 
Men grymt bra att kunna jämföra och förhoppningsvis se en positiv utveckling lite senare.
 
 
Ja, jag är laddad!
 
Laddad till tusen. 
 
 

Dagens lunch

På Restaurang Moa serverades det fisk och potatis till lunch idag. Det skulle egentligen ha varit räkor till fisken, men den slarvige kocken glömde lägga upp dem på tallriken... 

 
Inte roligaste maten, men så himla enkelt. In med fisk (MSC-märkt såklart och gärna även KRAV-märkt) i ugnen bara och krydda den hur du vill, koka ekologisk potatis och sedan är maten klar. Blanda kvarg med dill och lite salt så har du en sås också. 
 
 
 
 
 

Hur ser hälsoläget ut i världen just nu?

Hans Rosling är ju helt underbar. Igår var han med i Gomorron Sverige: 
 
 
 

Tränatränaträna!

Är extremt trött just nu. 
 
Men det har varit en helt uuuunderbaaar dag! Morgonpromenad, bröst och triceps, skola, tillbaka till IKSU för rehabstyrka och mycket stretching, promenad till gympan där jag hängde med lite i mina gymnasters träning och promenad hem. 
 
Nu måste jag bara hinna sova innan det börjar om imorgon igen! Men då blir det Indoor Walking och sedan rygg och biceps

Tripp trapp trappor!

Då jag kom med tåget igår var jag den enda som tog trapporna upp. Resten trängdes i rulltrappan. I och för sig hade jag en ryggsäck medan många hade rullväskor... Men ändå. Det är ju så enkel och bra träning! 

Hej och hå, gratisträning för ben och rumpa! 
 
 

Get moving!

 
Inget springande för mig dock. Däremot en morgonpromenad på cirka 30 minuter och sedan bröst och triceps med brorsan innan skolan kl 10. 
 
Och bäst av allt: morgongym betyder ju dubbelfrukost! Mums!
Men nu - ut i morgonsolen! 
 
 
 
 

Hemtrevligt i bästa korridoren

 
Såg så himla trevligt ut då jag kom hem till korridoren idag. Tulpaner och påskägg på köksbordet.
Nice! 
 
 
 
 

Tillbaka på IKSU

Så himla underbart att vara tillbaka i Umeå och på IKSU! Tog en PW ner till stan för ett litet möte direkt jag kom hem. Gick sedan direkt till IKSU, men hann bli lite hungrig så jag inhandla en keso. Vatten och apelsin hade jag i väskan.

Hatar att träna med en hungrig mage.


Hemmarehabträning

Hade tillgång till lite olika träningsredskap under påskhelgen som jag körde rehabträning med. Jag kallar det rehabträning eftersom det är tråkigare än min vanliga träning, går långsamt, det är sånt som jag inte gör i vanliga fall och som är bra för min sneda höft. 
 
På pilatesboll kör jag plankan åt två håll. För att variera den lite brukar jag rulla bakåt och framåt. Sjukt jobbigt! Den krummade ryggen sitter kvar från gymnastiken... 
 
create animated gif

create animated gif

 
Med pilatesrullen dödar jag mina icke-existerande baksida lår. Kramp till tusen!  
gifs

 
Tränar även upp balansen. Vet inte var det är jobbigt riktigt, men den är lite klurig. (Rullen är dock lite kort för just den här övningen. I vanliga fall har jag rullen hela vägen från rumpan till nacken).  
create animated gif


Men gummiband tränar jag upp skinkorna genom att sparka/lyfta foten snett bakåt. 
 
 
Fungerar även utmärkt med sidolyft för axlarna.  
 
 
Sen så är ju skidåkning väldigt bra träning egentligen. Jag räknar inte riktigt det som träning, men det är ju bara för att jag inte tycker att det ger mig särskilt mycket. Fast det är ju bara för att jag åker för lite och inte tar ut mig ordentligt. 
 
 
 
 

Från hem till hem

Sitter på tåget från hem-hemma till hem. Det bor så lite människor hem-hemma att jag var den enda på perrongen som skulle på tåget... Kändes väldigt konstigt och sen är det ju synd att inte fler åker tåg. Nu var ju tågtiden lite udda kanske. 

I alla fall så blev jag rastlöst efter 3 minuter på tåget. Slängde fram datorn och anslöt mig till internet som finns på Norrtåg. Tyvärr fungerade det värdelöst från början så jag blev rastlöst igen efter ett par minuter och började äta på en ekologisk chokladkaka jag fick då jag fyllde år. 

 
Så vad jag ska göra nu? Chokladkakan är slut och det är två timmars resa kvar...
Suck. 
 
 
 

Bilvana

Hemma i Umeå möter jag näst intill alltid någon på gång- och cykelbanorna och det brukar inte vara någon enstaka utan massor med folk är ute och spatserar. Folk är ute och rastar hundar, använder ben och cykel som färdmedel och vissa är ute och joggar. Nu när jag är hem-hemma är det tomt på folk. Bara bilar som kör förbi... Om det är en dag med mycket folk kan man möta en och annan hundägare. 
 
I Umeå är det ju i och för sig bara studenter jag möter så det kanske inte är så konstigt att de går och cyklar vart de än ska. Sen så bor det ju även fler människor där. Men ändå, att människor här hem-hemma verkar ta bilen vart de än ska. Så tragiskt.

 
Boris och jag ensamma längs gångbanan
 

Gissa idioten!

Gissa idioten som står upp och ner... 
 
 
Gissa glada idioten i för liten overall... 
 
 

Respekt för solen

Vilken påskhelg!
Innan påsk skrev jag om den perfekta påsken: "Den perfekta påsken för mig skulle innefatta fint väder, god mat, morgonpromenad varje morgon innan frukost, lite lätt rehabstyrka efter frukost, mycket frukt, skidåkning, skridskoåkning, inget godis över huvudtaget, inga påskbakelser, inga marsipanfigurer och inte ens en födelsedagstårta"
 
Det blev nästan precis så, det var bara skridskoåkningen som saknades. Men det fanns ingen is att åka på så det var praktiskt omöjligt.

 
 
picasion

Smorde faktiskt in vitfejset i solskyddsfaktor 30 eftersom det var så mycket sol. Om jag kan bränna mig en mulen sommardag borde jag kunna bränna mig en solig påskdag. 
 
 
 

RSS 2.0