4-5 timmar på stan dagen innan tenta. Smart?

Imorgon är det dags för tenta igen. Har känts sjukt lugnt i veckan och idag har jag till och med tillbringat flera timmar på stan. Dagen innan en tenta!?

Jag kände att jag behövde lite nytt... Går ju för det mesta runt i min gamla fleecetröja och använder även ärvda kläder från morsan. 

Nu är det mindre än 12 timmar kvar tills tentan och jag börjar känna nervositeten. Har nog aldrig pluggat så här lite inför en tenta, eller jo kanske till den förra men den kändes mycket mindre. Imorgon får jag i alla fall se om det gick vägen eller om jag skulle ha lagt ner lite tid till att plugga... 

Ojoj, hur ska detta sluta? 
 
 

Godaste glassen

Tips på världens bästa efterrätt! Eller mellanmål eller frukost eller världens bästa vad du vill.
Mixa avokado med frysta hallon. Ät med ekologisk kiwi eller så en kladdkaka ifall du är på det humöret.
Eller bara som det är... Mums!
 
 
 

I Dagens Nyheter idag

(Klicka på bilden för att komma till artikeln)
 
Med alla forskning och alla studier måste man även vara lite kritisk och inte svälja allt med hull och hår. Kan det ha varit så att de som åt vegetarisk mat i allmänhet var mer mån om sin hälsa? Till exempel att de åt mindre skräpmat och motionerade mer. 
 
Men ändå - ät mer vegetarisk! Om inte för hjärtat så gör det för miljön och planeten du bor på! 
 
 
 
 

Kan nog räkna alla gånger jag bäddat sängen på en hand...

Ojoj, sängen bäddad på en onsdag! Har jag blivit sjuk? Ramla inte av stolen nu pappa... Plötsligt händer det! 

Eller kan det vara så att jag väntar besök?
Förmodligen... 
 
 

Malawi i Dagens Nyheter

(Klicka på bilden för att komma till artikeln)
 
 
Det är alltså förre presidentens plan som den nya presidenten vill sälja, hon åker ändå reguljärt. Coolt med en kvinnlig president i ett sådant konservativt land som Malawi. Undrar när vi får en kvinnlig statsminister i Sverige...
 
 
Jag tycker dessutom hon är häftig som har de traditionella kläderna på sig. För det är ju inte så att varenda kvinna i Malawi går omkring i kläder som dessa, speciellt inte med tyg i håret. Näe, det finns faktiskt jeans, t-shirts, tunikor, kjolar, kavajer och allt sådant i Malawi också. 
 
 

Nu har jag pennor till tentan på fredag!

Idag på universitetet så var det Uniaden (en företagsmässa) och jag lyckades samla ihop allt detta:
En spork, två reflexer, ett äpple, ett lösfinger till pekskärmar (hänger på äpplet), en t-shirt, 8 pennor och ett päron som jag hunnit äta upp. Men det bästa av allt var att jag tog inte en enda godis! Najs.
 
Hann även med att få lite information från olika företag och kanske lite inspiration till sommarjobb!
 
Dagens bästa är ändå att vi hade redovisningar idag, men alla skulle inte hinna så vi fick dra lott och jag slapp! Fast dagens allra bästa är ändå att Malawiresan är bokad och betald! Wiiihoo!
 
 
 
 

Tisdagsmat

Skippade gröten helt och hållet imorse och gjorde istället en monsteromelett på 3 ägg, kvarg, en skvätt mjölk, salt, peppar och curry. En avokado och några coctailtomater slank också ner i magen.

 
 

Dagens middag blev vegetarisk thaisoppa och receptet finns här. Nästan gång ska jag skippa sweet chilisåsen då jag tyckte soppan blev aningen för söt.

 
 
 
 
 

Träningsinspiration

Kolla in videon, vilken kille alltså! Jag vill också kunna! Vissa övningar är ju helt galna... Armhävning på en arm med klapp, whaaat!? 
 
 
Men jag har inte tränat så dåligt jag heller, i alla fall inte de två senaste dagarna. Haha! Igår mosade jag benen och rumpan. Körde benpress så jag blev helt yr då jag klev av maskinen, utfall i smithen så rumpan brände och dog, benspark tills låren fick mjölksyra, supersettade liggande lårcurl med grodhopp och avslutade det hela med tåhävningar. Sedan fick det bli en liten bonusövning för rumpa och baksidorna precis innan stretchingen.
 
Gudomligt skön känsla då man är så trött och skakig i benen att man knappt tar sig ner för trappan. Och dessutom att vakna upp till världens träningvärk så det gör ont då man kliver upp ur sängen och ska morgonkissa. Det är fina dagar det! 
 
 
Idag kördes bröst och triceps och det gick bra det med. Började med att klara mitt dipsmål för 2013! Jag trodde visst jag var sämre än vad jag är... 20 stycken var målet och det gick som en dans idag!
 
Bänkade sedan ganska lätt bara för att få till en bra teknik och känna mig säker i övningen. Då vi var klara med passet bestämde vi oss för att köra 50 smala armhävningar och 50 breda från knäna. Men det gick inte så bra, triceps och bröstmusklerna var helt slutkörda så det var jobbigt att bara stå i armhävningsställning (på knä). Fick i alla fall ihop 20/20 till slut, dock med vila.
 
Och så tillbaka till den där underbara känslan efter ett pass då man knappt orkar hålla armarna på cykelstyret för att de känns som om man ska falla igenom... Då har man kört bra! 
 
 




Blodpudding som blodpudding?

Jag som börjat tycka om blodpudding kunde knappt få i mig den idag. Det ligger tre skivor på tallriken, men en hamnade i en matlåda i kylen. Det gick bara inte.

Brukar alltid äta Nyhléns Hugosons, men för några veckor sedan köpte jag Geas utan tillsatt socker som jag då testade idag. Huvva! Konsistensen var skit, smaken var skit och hela middagen blev ju skit. 

Blodapelsinen och vitkålen smakade dock mycket bra. Avslutade sedan middagen med ett kokt ägg. 
 
 

Heja heja!

Morgonpigg på IKSU med tentaplugg innan det är dags för ett benpass. 

Kan inte stå emot zebror

Idag på stan var jag på jakt efter ett par lite finare skor att ha vid utgång och kommer hem med ett par tofflor. 
Suck. 
 
 
Tänker direkt på Malawizebrorna...
 
Och om cirka ett halvår är jag där! I Malawi alltså, men tyvärr kommer jag inte ha tid att hälsa på zebrorna.
 
 
 

Coola skuggor

 

Dagens frulle nr 2

Vatten, ett kokt ägg och så en röra av kvarg, keso, äpple och hallon. Frysta hallon är perfekt att stoppa i
då man inte ska käka upp det på en gång. 
 
Dagens frukost nummer 2 intogs i skolan efter ett axelpass. Frukost nummer 1 var gröten så klart.
 

UNDERBART!

Shit pommes vad exalterad jag blev nu! Jag har nämligen "paxat" flygbiljetter till Malawi tillsammans med världens bästa Julia! 

GAAAAH! Helt sinnessjukt underbart! Om inget oväntat inträffar betalar vi biljetterna på måndag eller tisdag. 
JISES AMALIA! 
 
 
 
 

Kycklingwoken som blev ugnsstekt kyckling med soppgrönsaker

Måste berätta om min middag jag åt idag. Från början var det tänkt att det skulle bli en kycklingwok. Startade med att tina kycklingfiléer i kylen (energieffektivt) under ett dygn. Marinerade sedan kycklingbitar i soja, buljong, massor med ingefära och pressad vitlök som fick stå i kylen ett dygn till.

Grönsakerna som skulle wokas kokade jag istället då jag inte orkade stå och röra om hela tiden. Kokade morötter, fänkål och purjolök. Gullöken skivade jag och värmde på en tallrik i micron. Snabbt och enkelt. Förvarade sedan allt i kylen tills kycklingen var klar.

Då det var dags att woka kycklingen orkade jag inte det heller, så jag stoppa in allt i ugnen istället. Stekte dock vitkål under tiden. Sedan var det bara att blanda ihop allt med en sås av vatten, soja, vitlök, ingefära och maizena och sweet chilisås.

Kokade också quinoa under tiden och slängde ihop 5-6 matlådor som nu ligger i frysen. Till middag fick det dock bli nudlar till. Inte lika bra, men det var supergott det med.

Den där portionen räckte inte, var tvungen ta en till... Älska mat!
 
 
 
 

23 januari

Idag på morgonen tänkte jag att näe, jag lämnar kameran hemma, jag tar ändå aldrig några bilder. Pytt säger jag bara. 
 
I och för sig blev det lite stressigt då min tandläkare ringer 8.40 och säger att jag hade tid kl 8.15. Jaja, det gick i alla fall bra och de hann allt som skulle göra då jag väl kom dit.
 
På eftermiddagen var jag ner till stan med klassen för att kolla luftmätningsstationer. Det finns en uppe på stadsbiblioteket och där var vi och kollade vid solnedgången runt tretiden. Umeå ser ut som en byggarbetsplats nästan åt vilket håll man än tittar. 
 


På väg hem frös jag som en nakenhund och var tvungen gå in i sjukhuset och värma mig. Fötterna var som istappar så där åkte vantarna på.

Sedan blev det baklängesmiddag då brorsan fyller år idag. Blev bjuden på kladdkaka och fruktsallad och åt middag då jag kom hem. Skålen med godis fick han i present. Jag tycker jag var väldigt ambitiös med ett ljus och allt. 
 
 

2

Idag har varit en sådan där tvådag.

Jag har ätit två ekologiska kiwi
två bananer
två gånger två hårdbröd med leverpastej
två dl müsli
två potatishalvor
två burkar kvarg

Sedan har jag också ätit quornfärs, broccoli och provsmakat maten jag lagade halvklar idag.
 

Så här står jag nu med ett halvt kilo kvarg i magen:


 
 

Måndagen som försvann

Klockan 17.45 kastade jag mig på cykeln och började trampa iväg till gympaträningen där jag hade planerat att hjälpa till som tränare idag. Då jag cyklat några hundra meter börjar jag förvirrat tänka:
Mäh, det är ju måndag idag. Det är ju ingen träning på måndagar. Vilken tur att jag kom på det nu och inte cyklade hela vägen. Eller? Är det måndag idag? Jo, det är det för igår kom jag ju hem från Stockholm och då var det söndag. Vad skönt, vad mycket tid jag fick nu helt plötsligt ikväll! Men, hur kunde jag tro att det var tisdag? Vilken dag är det egentligen? 
 
Var tvungen stanna och ta upp mobilen ur jackfickan och på den stod det att det var tisdag. Först trodde jag inte det var sant eftersom jag var säker på att jag kom hem från Stockholm igår och att det då var söndag. Men eftersom mobilen sa att det var tisdag var jag tvungen lita på den. Började anstränga mig för att komma ihåg gårdagen och vad jag gjorde då. Till slut klarnade det sakta men säkert att jag var i skolan i stort sett hela dagen och jag minns att det hade varit en måndag.
 
Så då kunde jag cykla vidare.
 
Alltså? Herregud... En hel dag bara föll bort
 
 

Använd lukt- och smaksinnet

Hade ett "gammalt" mjölkpaket med en liten skätt kvar i som användes på morgonen. Det var bäst före den 17:e januari och nu är det den 21:a. Alltså fyra dagar "gammal" och den smakade precis som vanligt.

Min mjölk hinner för det mesta passera bäst före-datumet med 1-2 dagar, men det är inte första gången jag har kommit upp i 3-4 dagar. Som på bilden här nedan som togs den 20:e december.
 


Bara mjölken inte smakar eller luktar konstigt är det ju ingen fara. Bäst före säger ju inte att produkten behöver bli dålig dagen efter datumstämpeln. Den är ju oftast bra några dagar efteråt.
 
Så släng inte! Lukta och smaka. Det är ju inte så att man dör av någon dag gammal mjölk precis...
 
 

Det är jag det

Gjorde mina vänner anonyma ifall de nu skulle vilja vara det.




Förra gången såg det ut så här: 
 

Fel helg

Hela långa helgen har jag varit i Stockholm på tränarutbildning i gymnastik. Har varit lite bitter att det just var den här helgen. I fredags var det nämligen sittning. Våra "nollor" (alltså ettorna) hade en tacksittning/återspark för oss tvåor som tog hand om dem så bra då de var nya i höstas. Det var förmodligen skitskoj och alla vara finklädda med en mask i ansiktet. Jag som aldrig har varit på en fin maskerad förr... Jaja. 

Jag vet i alla fall att det sjöngs om att jag är snygg. HAHAHAA! Ja, det är sant. Hoppas innerligt att någon filmade. 

I lördags var det typ fest här i korridoren och det hade tydligen också varit jätteroligt. Men jag har alltså suttit på rumpan och utbildat mig hela helgen istället. Jaja... 


 
I brist på sittning med mask gick jag runt med egen mask i fredags... Eller. Om det inte hade varit så
jobbigt för armarna hade jag gjort det.
 
 
 

Made in the heart of Africa

En gång då jag var hemma hos mamma och pappa så hade morsan köpt fudge producerade i Malawi. Hur coolt är inte det?

 
 
För er som inte vet var Malawi ligger slängde jag in en karta här. Flaggan är ser dock inte ut så där längre. Tänk bort den röda solen och stoppa istället dit en hel vit sol på mitten i det röda. 


Och tänk att januari snart är slut och då hade ju jag lovat mig själv att bestämma om jag ska resa till Malawi eller inte. Om ja, så ska jag även ha bokat en resa. Shit pommes! Dags att kolla upp lite saker nu kanske... 


 
 

Då inte tiden finns på kvällen finns det alltid luckor att skapa på morgonen

 
Klockan 7 var jag på gymmet med brorsan där vi körde rygg och biceps. Skönt att träna så tidigt för man kunde verkligen välja och vraka bland grejerna. Jag hatar då jag måste lägga om passet jag har färdigt i huvudet på grund av att det jag ska använda är upptaget. 
 
Ja, och chinsen går väl sådär. Hade tänkt att bli bra i det nämligen. Eller i alla fall bättre. Just nu är de väldigt fula. Nästan gång blir det att köra framför spegeln eftersom jag drar mig upp snett åt höger. Ifall jag kör framför en spegel kan jag ju försöka hålla koll på mig själv åt åt vilket håll jag åker. 



Varma händer i bister kyla

I början av vintern fick jag små värmekuddar av pappa och de är hur bra som helst. Man bara knäpper metallbiten så blir den varm. Prefekt då det är kallt och jag ska cykla till skolan eller gympan. 



Det är bara det att man ska komma ihåg att koka dem för att de ska kunna återladdas... 




Kvällens outfit

Tänkte att för en gång skull visa min outfit jag bar under kvällen. Var hos en klasskompis och såg en dokumentär om fiskeindustrin. Skulle vara där klockan 18 och jag steg upp ur sängen 17.55. Slängde på mig det skönaste jag hittade och gick i väg. Tur vi bor nära. 

 
Innifrån och ut: Björn Borg-kalsonger (hur sköna som helst, mycket bättre än trosorna), sport-BH, stor tisha, pösiga brallor jag fick uppsydda i Malawi, lurviga tåstrumpor, mammas gamla munkjacka och hängande hår. 

Ja, bland mina kompisar har vi inget krav på att vara välklädd eller uppsminkade.
 
 
 

JIPPPIYAAHOO!

Halva min utbildning har gått och idag fick jag veta att jag klarade förra tentan vilket betyder att jag har klarat av allt så här långt. Känns så sjukt skönt! 

gifs

Är hur glad och lättat som helst. Var verkligen osäker på förra tentan. Kändes som om jag kunde det mesta, men att jag skrev dåligt svar. 

Meeen, imorgon är det dags för en ny tenta... Projektledningsordbajseritenta är vad det är och jag hatar att ordbajsa. Jag vill bara svara rakt av på frågan. Om jag klarar den eller inte, jag har ändå gjort halva utbildningen eftersom den bara är en extrakurs jag läser. 
 
 

Dagens lunch

Lins- och morotsbiffar, svart ris, rödbetor och broccoli


På G!

Alltså, förra veckan var värsta drömveckan ur träningssynpunkt! 
 
Måndag: bröst och triceps
Tisdag: cardio (ett IKSU-pass)
Onsdag: rygg och biceps
Torsdag: axlar och mage
Fredag: indoor walking och CXWORX (IKSU-pass)
Lördag: blandat gympass
Söndag: ben + lite gympastyrka med mina gymnaster
 
Jag har dessutom ätit hyfsat bra. Eller jag har ätit vad jag tycker är bra mat och lite mindre än vanligt, vet inte om det är bra för kroppen eller ej. Har förmodligen legat på kaloriunderskott varenda dag. Jag får väl testa och se hur jag reagerar. 
 
Dessutom har jag försökt skippa cykeln och börjat använda benen till att gå med. Har gått till skolan nästan varje dag, har gått till Ålidhem och har gått till gympan. Känns hur bra som helst! 
 
Min plan är denna: 
 

Vore ju schysst...

Idag blir det dock en vilodag. Ska gå fram och tillbaka till skolan (vilket bara tar cirka 10 min enkel väg) och så har jag och en vän bästämt oss för att ta en rask promenad mitt i tentaplugget. 



Be happy!

I november tror jag det var, upptäcker jag att det står "Be happy! =)" på min badrumsspegel en dag då jag duschat ganska varmt. Det var verkligen jättekonstigt för jag kommer inte ihåg att jag skrivit det själv och det såg inte riktigt ut som min handstil heller. Messade en vän och frågade om hon hade skrivit på min spegel, men näe det hade hon inte. 



Kom att tänka på det idag då jag duschade rätt varm och såg texten fortfarande syns bitvis. Jag duschar sällan jättelänge och jättevarmt och har i princip aldrig imma på spegeln. Rengör den tydligen inte heller så ofta...

Men det måste nog vara jag som skrivit det i alla fall. Bara det att minnet är väldigt kort... Det är ju ändå ett bra budskap så jag ska skriva om det nästa gång jag får en immig spegel. 
 
 

Vattenträning

Gymmade med brorsan på förmiddagen och det gick riktigt bra och var roligt. Det blev ett litet blandpass med bland annat chins och dips som gick mycket bättre än vad det brukar. Kul kul! Bicepscurls gjorde vi också och det kändes sådär riktigt härligt så det brände i musklerna. 

Slängde ihop en smoothie då jag kom hem. Inte så jättegod, men den kändes bra och nyttig. 


Hallon, kvarg, ekologisk tahini, ekologiskt hampaprotein, bladspenat och ingefärspulver. Efter bilden tagits tillsatte jag en ekologisk kiwi och även ekomjölk eftersom den blev så himla tjock i konsistensen. 



Jag har börjat tvinga i mig mycket mer vatten än vad jag drack förut. I vanliga fall hade jag förmodligen inte ens tagit ett vattenglas och ifall jag hade gjort det hade jag hällt ut halva glaset till blommorna. Idag åkte allt ner i magen. 


EkoMac

Har klistrat ett I love eco-märke från ett svenskt ekologiskt äpple på min dators äpple. Synd att den inte kan vara ekologisk på riktigt. Det hade varit coolt om den var gjord av återvunnet material. Aluminiumet datorn består av går i alla fall att återvinna när den ska kasseras. Bättre än inget.



I love eco-märket har jag haft där i flera månader och det får nog sitta kvar ett bra tag till. Tycker det är fint jag.
 
 
 
 

Life in a handstand

 
Måste börja gå lite mer på händer igen. Grymt bra träning och kul att kunna! 
 
 
 
 

Julklappstips

Julen har ju alldeles nyss varit, men det kommer bara säga vips så är vi där igen. Därför kommer här lite julklappstips på vad jag tycker är bra saker att ge bort och vad jag själv gav bort i julas.

  • Smaksatt vinäger
  • Smaksatt olivolja
  • Örtsalt
  • Kanelpinnar
  • Saffransbiscotti
  • Kryddiga mandlar
  • Böcker

 
Då jag gjorde örtsaltet mixade jag bara salt tillsammans med färska kryddor och grönsaker (till exempel basilika, lök, morötter, vitlök, chili och timjan) till en smet och kletade ut på en plåt så det fick torka i ugnen. Men det och allt annat går att googla.


Böcker jag tycker är bra att ge bort eler läsa själv:



Klicka på lillbilden för att läsa ett uppslag i "Den flamsäkra katten" och här kan du provläsa ur "Den onda badankan"
 
 
 
 
 
 
 

Fruktsallad?

Jag har börjat äta blodpudding hyfsat ofta. Dels för att det är billigt och snabbt att tillaga, men främst för järnets skull.

Ibörjan av studenttiden kunde jag knappt få i mig blodpudding. Jag fick hålla för munnen då jag svalde för att jag inte skulle kräkas ut det. Men nu är det riktigt gott faktiskt. Har för det mesta ätit puddingen med keso och/eller kvarg och lingonsylt. Den här veckan har jag dock börjat med att byta ut mjölkprodukterna mot apelsiner istället eftersom kalcium hämmar järnupptaget. C-vitamin är nämligen bra för järnupptaget. 

På apelsinintåget åkte även lingonsylten bort från tallriken. Brukar ta två apelsiner, men idag hade jag bara en kvar så då fick en banan göra sällskap på tallriken. Fast då såg det helt plötsligt inte alls lika aptitligt ut. Ser ju ut som en fruktsallad med blodpudding... 



Tur det var gott ändå. Jag gillar ju frukterna och blodpuddingen är väl okej. Kände ändå att jag ville sitta inne på mitt rum och äta och undvika frågande blickar... 


 

ÅLFÖRBUD!

Ser att Micke har gillat en bild på facebook och klickar vidare för att se vad det är. Då ser jag att hans kompis lagt ut en bild på en rökt ål som han ska äta i helgen. 

Åh herregud alltså! Jag gick nästan i taket! Vem köper ål? GAAAH! Blev verkligen skitförbannad. Eftersom jag inte är vän med personen kunde jag inte heller kommentera. Bad därför Micke skriva så här: 
 
Tjena         , Moa kunde inte kommentera din bild men hon undrar om det där var den sista ålen som fanns kvar i havet? För enligt Naturskyddsföreningen är ålen akut utrotningshotad och sedan femtiotalet har antalet ålyngel som når Europas kuster minskat med 99 procent.
 
Hade hoppats på att det skulle bli en diskussion i kommentatorsfältet, men än så länge är svaret: "Men den är god :)"

Helt sjukt... Skulle gärna vilja fortsätta kommentera, men eftersom jag inte kan göra det själv låter jag bli. 
 
Jag är fortfarande arg. Hur kan man köpa ål? Jag trodde alla visste att om att man inte ska äta ål eftersom den är utrotningshotad till tusen. Nu visste tydligen inte alla det... Men då får man väl ta reda på lite fakta. Det går ju inte bara gå runt att köpa saker hur som helst utan att veta något. Medvetenhet tack! 
 
 
 
 
 

Ena bakåt och den andra framåt i tiden

Idag på föreläsningen skrev jag fel år på dagens datum.

Jag visade Theres som satt bredvid mig och då säger hon: "Det är därför jag skriver så här" och pekar på hennes datumanteckning där det står 9/11. 



HAHAHAA! 
 
Ja, inte är det lätt det där med datum inte. År och månader hit och dit. 
 
 
 

Vinterland

Så vackert på väg till skolan! Välplogat och perfekt temperatur, då är vintern allt bra.

Inte riktigt lika mycket liv och rörelse som i Malawi...


På min gata i Malawi...

 ...där var det alltid fullt av liv. Ibland fick jag 5-15 ungar runt mig som ville kramas och ropade "How are you? How are you?" i kör. Den här dagen var det dock ganska lungt. Mitt namn kunde de minsann... 

 
 
 
Lite längre bort längs en annan väg mötte jag två kramglada flickor. 


Tänk om det var sådant liv och uppståndelse varje gång jag gick till universitetet. Haha! 


 
 

Back to Malawi?

Innan vi går över i februari månad ska jag bestämt mig om jag ska tillbaka till Malawi eller ej det här året. Förhoppningsvis bokar jag en resa i augusti omkring den 8:e till 30:e. 

Skulle ju vara hur underbart som helst! Saknar så himla mycket därifrån...


Den hysteriska busstationen i Limbe



Träden som gjorde så att jag nästan kände att jag var med i Avatar. Sjukt häftig färg. 



Marknaden i Limbe



Bangwe, området där jag bodde. Fast det var ett himla stort område och jag bodde i andra änden. 


Men underbarast och bäst av allt skulle det vara att få krama om min Malawifamilj igen!


Mina supersöta småbröder Joel och Victor



Underbara Gibson som blev en av mina bästa vänner

Rolig bild på mig och Alumbeni som också blev en av mina bästa vänner. Världens snällaste människa! 


Och mina omtänksamma, rara och helt underbara föräldrar! 

Shiiit, vad jag vill tillbaka! NU NU NUUU! 



 
 

Tillbaka till vardagen!

Igår kom jag tillbaka till Umeå och herregud så skönt! Det var bara tågresan som var lite tråkigt. Skulle åka med Norrtåg och så kommer det ett Skånetåg helt nedklottrat på en sidan (jag tog kort på finsidan). Inga fungerade toaletter hade det heller. Så vi blev stannandes på varje station lite extra länge så att man kunde kissa där... 

 

Kylen ekade då jag kom hit så jag fick göra ett besök på Ica. Tydligen hade alla studenter som kommit tillbaka efter julen handlat samma saker som jag ville ha för kvarg, keso, morötter, broccoli och blodpudding var slut. Så det blev ett Ica-besök idag också... Klarar mig inte utan keson. Eller hemma gick det bra, men där åt jag ju skitkonstiga saker hela tiden. Inte alls som jag brukar ha det. Det första jag åt när jag kom hit var gröt med ägg och kanel. Dock utan keso eftersom den inte gick att handla. 

Hann även med att besöka min gamla bästa granne som inte bor kvar här längre, men bor åtminstone i Umeå på samma område nu istället för Paris. Mycket bättre så. 

Idag har jag träffat klassen, haft föreläsning, tvättat och gymmat! Åh, vad roligt det var! Att gymma alltså. Bröst och triceps. Jag tror mina muskler dog flera gånger om... 



Mobilåtervinnaren

Med min "nya" mobil kan jag nu blogga direkt från den. Ärvde nämligen en iPhone 3 idag. Jag är alldeles för snål och tycker det är onödigt att lägga pengar på mobiler. De är ju sjukt dyra och jag är bara rädd att jag ska tappa den i golvet eller att den ska försvinna för mig. När jag tänker efter har jag aldrig köpt en mobiltelefon.

Hur som helst är det sista kvällen hemma hos mamma och pappa innan jag åker tillbaka till Umeå och får ordning på livet igen.

Så här sitter vi och myser framför teven med en "Idiot på resa" och en julgran bredvid. Hemma hos mig finns varken eller.

 

 


Läskigt

 
Jag har i alla fall börjat att fasa ur de gamla produkterna och inför nya produkter utan konstiga ingredienser. Helt sjukt att det mesta innehåller hormonstörande ämnen och skit.
 
 

Inget konstigt alls

Då man pratar i telefon och säger "Nä, nu måste jag gå och bajsa" och den andra svarar "Aa, jag också", då känner man varandra bra.


 

Rester från ifjol

Pannacottan åts upp som en efterrätt till frukosten. 
make a gif picture
Glömde bara stoppa ner skeden i skålen, men det gick ju bra ändå... 
 
 
Salladen från gårdagen användes till tacomiddagen. Perfekt. 
 
Efter allt detta köttätande den här julledigheten ville jag absolut inte äta köttfärs så jag stekte rivna morötter, kidneybönor och tacokrydda lite lätt. Själv tyckte jag det blev skitbra medan mamma tyckte det var dåligt och pappa inte ens smakade utan åt komuskel istället. 
 
Jag tycker så här, att om man inte behöver just det där proteinet som köttet ger kan man ju lika gärna äta något annat. Varför i all sin dar ska man hela tiden äta kött bara för att, när man egentligen inte behöver. Känns slösaktigt... 


Nytt år

 
Tyvärr blev det bara matbilder och inga personbilder, inte ens på mig. Typiskt. Allt var i alla fall jättegott och jag var inte det minsta inblandad i menyvalet. Hade förmodligen inte varit kött i så fall, men det var sjukt gott. 
 
Vi råkade göra väldigt mycket pannacotta. Det blev cirka tre protioner som inte rymdes i glasen som skulle slängas bort. Men var inte oroliga, jag tog hem det i en matburk tillsammans med en klick smält vit choklad som skulle spolas ner i vasken. Räddade också salladen från att bli bortslängd. 
 
Det är en bra egenskap jag har, att inte kunna slänga ätbar mat utan att få dåligt samvete. 

Ja, nu är det 2013 med nya mål och möjligheter.
Precis som vilken dag som helst! 

RSS 2.0