Paus

Har egentligen väldigt mycket att skriva om, kameran full av både bilder och filmklipp men har noll tid. Har ju inte hunnit med att posta allt från Umeå förra helgen och den här helgen spenderades i fina Falun. 

Och idag vette tusan vad som hände, men jag har gått runt med världens trollhår. 
 
I alla fall så är det en hel del som ska göras innan jag åker till Malawi nästa torsdag. Så jag måste tagga ner datoranvändandet en aning om det som måste göras ska hinnas med. 
 
Det betyder alltså bloggdöd. 
 
 

Solluncherna är det bästa

Härligt att kunna sitta och äta lunch ute då vädret tillåter. Oftast blir det mest att jag sitter inne på dagarna. Håller ju dessutom till inne i gymmet en hel del så jag har ju knappt andats någon frisk luft i sommar... 

Omelett med curry och fetaost. Broccoli och brysselkål
 
 

Man vet aldrig vad som gömmer sig i buskarna...

 http://picasion.com/i/1VHD3/
 
 
 

Ruuumpaaa

 Börjar alltid mina benpass med de här två övningarna: 
 
Körde dock fler set än vad som är med på klippen. Tog bara en längre vila då jag stannade inspelningen och gick tillbaka och fortsatte. 
 
Det här måste ha varit i måndags vid 6.30 så jag är aningen morgonmosig. Men de här övningarna i alla fall två av mina favoriter för rumpan. 
 
 

Blå himmel och blått vatten är ju bland det vackraste

Grymt härligt med fint sommarväder och inspektioner utomhus. Speciellt ute på vatten...

 
 
Passade även på att lufta benen iklädd shorts. Men fötterna har jag inte luftat något i sommar. Har gått runt i converse konstant. Vet ändå inte var jag har mina sandaler så...#slarvmajanr1. 
 
 
Ja, det här var igår det. Idag blir det nog en kontorsdag...
 
 
 
 

Gymvariation

Tränade med en kompis i ett annat gym än vanligt ikväll. Bröst och axlar stod på schemat och det gick riktigt lätt ändå. I bänkpressen körde jag 8:or på 65 kg. Det var ju inte särskilt länge sedan jag inte ens fick upp 60 kg så det kändes grymt bra. 
 

Matchade mitt nagellack med hantlarna. Man måste ju tänka på allt... 



Det fanns många skivor att välja mellan till cd-spelaren, men jag hittade tillslut en som jag tyckte var passande: 
 


 
Det är väldigt bra att se sig själv på film alltså. Jag trodde till exempel inte att jag svankade sådär fasligt mycket. Men den där bänken var så himla bred så det kändes inte alls som vanligt... 



Favvofrullen

Efter morgonträningen är favoriten en blandning av kvarg, keso, banan, vaniljpulver och kanel som har fått gotta till sig i kylen under natten. Det är så himla gott!
 
Själv tycker jag det smakar precis som kanelbullar. Fast det kan hända att jag har dåliga preferenser eftersom jag inte kommer ihåg sist jag åt en kanelbulle... 
 
 
 
De tillfällena jag inte morgontränar och äter frukost hemma är favoritfrukosten gröt! Toppad med kvarg och hjortron blev den mer underbar än vanligt. 
 
 
 
 
 

På jakt efter skogens guld

Jag plockar hjortron på mitt egna vis... 


 
 
 
 
 

Mumsfilibabba!


Underskatta aldrig mixern. Den är ju hur bra som helst och det finns alltid något man kan mixa. Den här gången tog jag frysta hallon, frysta svarta vinbär, banan, tahini (sesampasta), avokado och mjölk. Superduper! 
 
Keso till det så blir det kanoners! 
 
 

Moas burkmat

Jag tar alltid med mig 2-4 matlådor då jag cyklar hemifrån på morgonen. Har ju både med mig frukost och lunch. 

Frukosten består oftast av kvarg med frukt eller bär och till lunch brukar basen vara ägg och broccoli. 


Kvarg, mango och vaniljpulver. Mumma! Och ja, jag lyckas alltid kleta ner skeden... 


Kyckling, ägg, sparris, broccoli och brysselkål. 
 
 
Middagen brukar däremot innehålla något mer kolhydratsrikt som potatis eller bulgur. Eller så en gröttallrik... 
 
 
 
 

Hos mig skiner alltid solen

Utanför mitt kontor kan det se ut så här ibland: 
 
Grymt kul med inspektioner! Och solen har jag alltid på min lilla tavla... 
 
 
 

Pest eller kolera? Nej, just det... Cancer eller kolera?

Hm, tänkte ta ett vaccin här hemma inför Malawiresan. Det är för kolera och man ska dricka det så det är därför jag kan ta det hemma. 
 
Men då jag läser bibacksedeln ser jag att det innehåller formaldehyd. Formaldehyd!? Det var ju ett av de cancerframkallande ämnena någon av våra föreläsare pratade om under kursen Hälsoeffekter. 

 
Nu vill jag helt plötsligt inte ta det där vaccinet längre... Hmm.
 
 
 
 

Sämsta matdagen

Har precis slevat i mig en ostkaka med svarta vinbär efter dagens träningspass. Herregud. Dagen som började så bra med kvarg, päron och banan.

Sedan gick det utför... Haha! Skulle träna med en kompis som tyvärr blev utringd på jobb och då kände jag mig lite hungrig helt plötsligt. I svarta hålet jag har i magen åkte det ner 8 rostade bröd, 5 hårdbröd och digestivekex som jag tappade räkningen på. Men myyycket smör på. Och så tre nävar kokosflingor. 



Värsta kolhydrat- och fettladdningen innan passet där jag körde igenom triceps, biceps och rumpa
 
 
Här är ett klipp på en av övningarna jag körde idag (inspirerad av självaste Hollsten)
Det var tredje tricepsövningen och andra setet, så jag var aningen trött... 
 
 
 

Umeå here I come!

WOOOHOOO!!! Jag sitter på tåget till Umeå! Åh, bästa Umeå! Egentligen finns det ingen särskild anledning till resan förutom att jag vill träna på IKSU imorgon. Hahaha! 

Ska bli så grymt att få köra ett bröst- och axelpass alltså. Lääängtar! Det är en maskin som jag tycker är grymt bra som inte finns på gymmet hemma där jag tränar i sommar. Men på IKSU, där finns allt! Nästan i alla fall... 


http://picasion.com/i/1VxWx/
Så här sitter jag nu på tåget och diggar till Miss Li
 
När passet är avklarat imorgon åker jag tillbaka till hemhemma igen. Haha, herregud så sjuk jag är... 
 
 
 
 
 
 

Dipssvingarn'

Ja herregud, jag måste jobba med min dipsteknik. Mitt nya smeknamn borde vara dipssvingarn'... 
 
 
I vanliga fall kör jag inte dips på en armdag som det var idag. Men jag råkade konstigit noga glömma bort att köra dem på bröst- och axelpasset då de normalt brukar utföras. 
 
I och för sig passade de ju väldigt bra på armpasset. Jag höll högt tempo och utförde 17 set triceps och 17 biceps. Känner redan träningsvärken, yaaay! 
 
 

På språng!

05.50 Upp och hoppa!
06.30-07.30 Rygg på gymmet
8-17 Jobb
17.10-19.10 Gympatränare
19.30 Middag
20.00 Jordgubbar hos en kompis

Så det blev en middag på språng idag... 
Kycklingklubba och en mix av hallon, apelsin, mjölk och kvarg. Tugg, svälj och spring vidare! 
 
 
 
 
 
 

Mörkerträning

Då jag kom till gymmet på morgonen var nästan hela lokalen släkt. Det har aldrig hänt förr och det tog säkert fem minuter tills jag hittade alla lysknappar. Fem dyrbara minuter av min träningstid! Haha, nä så besatt är jag inte... Jag hade gott om tid och hann dessutom springa mina intervaller. 

 
Så här kan det se ut då jag tränar:  
 
Körde hyfsat lätt för jag ska inte orka så där många repetitioner egentligen. 
 
Större delen av passet tränade jag i tröja eftersom det var så fruktansvärt kallt ute och så hade jag lite dålig blodcirkulation i händerna i början av passet. Dessutom är det grymt skönt att vara ordentligt varm under bröst- och axelpasset annars kan jag lätt få lite ont i axlarna. 

 
 
 

Vad hände med den extremt morgontrötta tjejen?

Har jag blivit helt från vettet eller vad är det frågan om? Klockan är i alla fall inte ens 6 och jag ska i väg och träna. Det är bröst och axlar som ska få jobba. Just det passet brukar ändå ta sin lilla tid så det är bra att jag kommer iväg i tid. 

Men lite trött är jag allt ändå... 
 
 
Men det blir ingen bänkpress idag. Förmodligen kommer jag vara all alone i gymmet och jag vill inte mosas, kvävas och dö under skivstången. Tur det finns andra bra övningar! 
 
Hej hopp! 
 

Manja Pamodzi uppmärksammas

Idag blev jag intervjuad av Älvsbyn just nu. In och läs! Klicka på bilden här nedan bara. 

 

 

LÄS LÄS LÄS! LÄÄÄÄÄS! 

Gilla också facebook-sidan Manja Pamodzi och skänk gärna en slant. Typ en 50-lapp bara så blir Julia, jag och våra Malawibarn hur glada som helst! 

 


Gröt ska det vara!

Nu är det mer regel än undantag att jag är ensam på gymmet på morgonpassen. Men jag gillar det! Då kan jag styra musiken hur jag vill. Idag spelade jag favoritlåten fyra gånger.
 
Men något jag blir så sjukt irriterad på är folk som inte städar efter sig. Kul att komma till en skivstång med vikter på redan? Nej.
Suck. 

 

Men jag var ändå glad. Till att börja med i alla fall... Efter cirka 20 set började jag må dåligt. Blev mer yr än vanligt då jag kravlade mig ut ur benpressen och där ett tag fick jag stå och hänga över bensparken för att jag mådde illa. Förmodligen var det all onyttig mat jag åt igår kväll. Eller mat åt jag ju inte ens... Naturgodis, glass i stora lass och muffins. 

 
Har fixat mig en naturlig skivstångskudde. Hur bra som helst ju. Bara spänna trapsen så gör det inte alls ont av stången. Tror jag fick ihop 36 set totalt. Kan ha varit fler, men jag tappade räkningen där under illamåendet. 
 
 
Pass nummer 2 blev till och med bättre än planerat då jag även körde intervaller på bandet. Superbra! Nu har jag precis hivat i mig en grötportion. Eller rättare sagt: 1 dl havregryn, 0,5 dl rågflingor, linfrön, salt, kanel, vatten, 1 dl äggvita, ca 3 dl mjölk och ca 250 g keso. 
 
 
Mätt och belåten! Mycket mer belåten än efter skitsaker som glass. Uuusch! 
 
 
 

Dagens

Dagens frukost: kvarg med banan och svarta vinbär
 
Dagens lunch: 
tomat, fetaost, ägg, sparris och räkor
 
Dagens planerade middag: havregrynsgröt
 
Dagens planerade träning: Pass 1 - ben och rumpa, Pass 2 - mage, axelrotationer + extra baksida och rumpa
 
 
Jag verkar så sjukt hälsosam ibland alltså. Men då framgår det inte att jag åt en stor ostbit och naturgodis till middag igår. Och två stora skålar fyllda med chokladglass dränkt i choklad- och kolasås. Och så två muffins till det. Nog för att det är en ovanlighet att sånt händer, men ibland drabbar det även den bästa... Haha! 
 
 
 

Stå på händer mest hela dagen

Efter en hel helg med gympaläger är jag helt slut. Somnade två timmar då jag kom hem idag... Hoppade över gympasset jag hade tänk göra men stod i alla fall lite på händer hemma. Försökte få till mitt enarmshandstående. Men icke fixade jag det idag heller... 
 
Måste nöta mycket, mycket mer. 
 
 
 
 

Sista dagen i livet

I fredags var jag ute i fält med jobbet. Hade med mig lillkameran och hann fota lite i farten... Det var ju så himla fina blommor. 

 



Ja, och bilden nedan var då sista bilden innan jag tappade kameran i bäcken. Suck. Det var så att jag skulle ta fram kameran ur bröstfickan för att jag ville ha en bild på mig då jag gick i bäcken och spanade efter musslorna. Öppnade alltså bröstfickan och samtidigt tar min kollega fram myggmedlet och tappar locket i bäcken. Eftersom jag står nedströms ropar han till mig att jag ska ta upp det. Snabb som blixten böjer jag mig ner och fångar locket med högerhanden och plopp säger det bara så åker kameran ner i bäcken. Sträcker mig då snabbt ner med vänsterarmen och tar upp den. Så förmodligen är den död. Har inte vågat testa den ännu...
 
 
Tur bara att min klocka är vattentät. Hade varit tråkigt om jag hade pajat den också. Men myggmedelslocket höll jag minsann stadigt i högerhanden!
Alltid något. 
 
Men ja, kameran hade ett värdigt liv i alla fall. Den har hängt med till Nya Zeeland, Malawi, Tanzania och Zambia. Den tog fina bilder ändå in i slutet dessutom..

Nästa kamera kanske får bli en vattentät ändå, för det är ju inte första gången det händer... 
 
 
 

Fredagsutmattning

Pust.
  • Tränade biceps och mage innan jobbet (skitkonstigt pass, men jag har gjort allt jag ska göra så egentligen är det ben igen men jag har fortfarande en faslig träningsvärk där så benen får vänta någon dag till)
  • Började jobba tidigare än vanligt för att kunna sluta tidigare
  • Nu är det lunch
  • Det blev en sen kväll igår
  • Jag har tittat på flodpärlmusslor idag
  • Efter jobbet ska jag direkt till gympahallen 
 
Igår kväll fick jag packa ner frukost, lunch och middag i väskan. Alltså herregud, jag lever typ i en väska varje dag men idag var det då extremt. 

I helgen har jag ett miniläger med mina gymnaster så jag kommer spendera helgens timmar i gympahallen. Om jag har energi och motivation kanske jag testar på lite gympa själv. Grymt kul att kunna. 

Den här filmen är från i helgen: 
Jag har alltid varit expert på korta flickisar och krokigt högerben. 
 
 
 

LappMoa

Igår morse lämnade jag lappar till pappa på köksbordet. Han skulle komma hem strax efter att jag åkte till gymmet. Tänkte så att han skulle våga äta av maten som fanns i kylen. 
 
 
Fick ett sms då jag var på gymmet att spindlarna var döda. Jag vågade nämligen inte ha ihjäl dem själv... Då jag kom hem var även korven borta från kylkskåpet. Hur bra som helst! 
 
 

Bortbjuden på go'middag

Det blev verkligen en fiskdag idag. Till middag blev jag nämligen bortbjuden på lax. Var sjukt hungrig då jag kom dit för jag hade inte ätit på cirka sju timmar. Planerad som jag är hade jag två kokta ägg i väskan som jag åt till förrätt. Ville ju inte äta upp all mat som bjöds... 




Sen så stod det ju en studsmatta där och stirrade på mig. Var bara tvungen gå och hälsa lite på den... 
 
Mja, jag väljer ju alltid kläder efter studsmattan... Hyfsat bra spagat ändå helt ouppvärmd och inte de mest optimala byxorna. Hade även en bra kameraman som fotade i rätt ögonblick.
 
 
 
 
 

Fiskdag

Dagens mat som redan ligger i magen... Gott gott var det minsann!  


Frukost efter ryggpasset: kvarg, MSC-märkt makrill och två kokta ägg + en ekologisk apelsin


Lunch: MSC-märkt torsk med pesto, ungsrostade potatisskivor och broccoli. 
 
 
Älskar maaat! Till middag blir det kyckling, torsk, gröt eller omelett... Hmm, jag har inte bestämt mig än. Allt är ju så gott! 
 
 

Onda händer ställer till det

Imorse stod rygg på schemat. Det är det tråkigaste, jobbigaste och det mest omotiverande passet just nu. Till stor del beror det på att mina händer ger upp innan ryggen och då är det ju inge roligt. 

Det är ju ryggen jag vill träna. Måste lösa problemet på något sätt... Mina valkar i händerna har blivit så djupa att de gör riktigt ont när jag kör chins, latsdrag och olika typer av rodd. Helt hopplöst på ryggpassen alltså. 

 
 
 
 
Men var ändå sjukt nöjd efter träningen. Bara att bita ihop och köra! 
Vet dock inte vad som hände med mobilkameran. Det måste ha varit väldigt konstigt ljus i omklädningsrummet för jag har inte justerat bilden något i efterhand. 
 
 
 
 
 
 
 

Smultron-PWO

Hittade smultron utanför gymmet igår. Åt upp alla jag hittade som laddning innan pass nummer 2. Det blev ben och rumpa innan jobbet och efter jobbet körde jag lite rehab så som olika plankor och axelrotationer. 

 
 
Är så sjukt glad att jag har tränat gymnastik förut. Galet kul att kunna vandra omkring på händer när man vill. Men nu gäller det att hålla i det bara så jag inte börjar tappa för mycket. Jag tränar ju verkligen noll gymnastik nu för tiden... 
 
 
 

This place full of peace and light

Jag roade mig väldigt bra igår efter gymmet...

 
 
Men jag måste nästan hålla med mamma lite då hon sa: "Versen är ju så dålig att man längtar till refrängen".
Hon blev nog något less då jag spelade den om och om under helgen... 
 
 
 
 
 

Projekt: Stå på en arm

 
Ja, vad ska man säga. Fortsättning följer... 
Men tänk på att videon är snabbspolad så jag står i alla fall lite längre än vad man kan tro. Det är i alla fall något. Fast jag är långt ifrån nöjd. 
 
 
 
 

Sommarhelg i stugan

Ett tips till er hamburgeätare är att grilla en vegetarisk eller en kycklingburgare. I mitt fall blev det en kycklingburgare den här gången, men den var ingen höjdare faktiskt. De vegetariska jag provat är godare. 
Däremot ska jag käka kycklingburgare då jag åker tillbaka till Malawi. Där finns nämligen ett ställe som gör världens godaste! 

Istället för dressingen blandade jag keso med lite tacosås. Gott gott! Keso är bäst. 


 

Testade på om mina gympaskills fortfarande sitter kvar och det gjorde de minsann. I alla fall flickisen... 
 
 

Måndagsträning

Sitter och smackar i mig havregrynsgröt och flexar musklerna efter ett skönt armpass. 18 set biceps, 9 set triceps och intervaller på det.
 
Det märks kanske att jag prioriterar biceps lite extra just nu... Men nästa gång ska jag lägga in tricepsdödaren vilket blir 3-9 extra set beroende på hur man räknar. Armarna ska dööö! 


1 dl fiberhavregryn, 1 dl äggvita, 1 dl vatten, solrosfrön, linfrön, salt och kanel. Mjölk till och massor av kvarg uppe på. Mumma!  
 
 
 
 
 

Suck, människan...



Det är så enkelt - plocka ihop efter dig och släng grejerna där de ska slängas.
 
 
 
 

I don't belong here

 
 
Bästa låten som spelas på gymmet för tillfället. Det är en väldig skillnad på musiken på gymmet här och på IKSU. IKSU är, tro det eller ej, sämre på just den punkten... 
 
 
 

Festivalskoj

Alltså spelningen med Miss Li i lördags var så grymt rolig! Hon är ju så himla härlig, har bra låtar och sjunger bra gör hon ju också. 

Kul, kul, kul hade vi och jag kunde absolut inte stå still vilket man märker i det lilla filmklippet jag delar med mig av. 



 
 
 
 

Dagen i träningskläder

Imorse hade jag träningsvärk i hela kroppen men jag masade mig ändå upp ur sängen kl 5.50. Körde ett lätt rehabpass med lite vridningar som på bilden nedan, plankan, annan magträning, axelrotationer och så intervallerna. 


Var ensam på gymmet idag igen så jag drog Moaposen som föddes i Nya Zeeland


http://picasion.com/i/1V6jg/
Blandade känslor efter intervallerna.... 
 


Käkade lunchbuffé med en vän. Kul! 


Efter jobbet cyklade jag till gympan. Har inte testat splitten sedan dödsutmaningen...
Ja, här är resultatet: 
 
Stelare än stelast! Kommer förmodligen aldrig mer kunna gå ner... 
 
 
 
 
 
 
 
 

Korta intervaller är grejen

 
Ja, det där var liksom min melodi förr... Och är ganska mycket fortfarande. Men den här veckan har jag varit upp på rullbandet tre gånger. Tre gånger på fyra dagar! Oh my god Moa! 

Då jag väl är på bandet är jag där i max 6 minuter. 1 minut uppvärmingsgång inklusive att fixa till lutningen och hastigheten. Sedan kör jag 8 gånger då jag springer 20 sekunder och sedan hoppar jag av bandet och står och vilar i 10. Om jag orkar och inte faller av så går jag sedan cirka 1 minut för att varva ner lite. 

Jag har lättare att motivera mig då jag vet att det är över då rullbandstidräkningen tickar in på 4,50 och att det endast är 4 minuter som jag behöver köra hårt och hålla fokus. 
 
 
 
 
 
 

Moas cirkus

Alltså, jag kan ju aldrig låta bli... När det finns en bra handståendeyta på golvet så börjar det ju klia i kroppen. När dessutom andra börjar bli engagerade kan man ju hitta på lite roliga konster.
   
Synd bara att kameramannen vände och vred på kameran så mycket... Men kul hade vi! 
 
Det här var alltså lördag kväll precis innan vi skulle ut till festivalområdet för andra gången. 
 
Rebecca och Fiona
 
 
 

Jag, idag på gymmet:



Jag var helt ensam på gymmet imorse. Klart jag var tvungen knäppa en bild... Men lite omotiverande ändå att gå runt där ensammen. 


Det tar sig ändå tycker jag... Men benen. Herregud. Och magen. Och just det, ryggen... 
 
 
 
 

Nytt projekt?

Hade ju ett litet projekt med att gå ner från handstående till armbågarna och stå kvar i balans. Nu känns det ju som om den sitter hyfsat bra men jag har fortfarande inte kommit på något nytt projekt. 

Eller att stå på en hand är ju ett mål, men det är så sjukligt svårt... 






 
 
 
Mamma trodde det var meningen att jag skulle gå upp till handstående igen... Men det är ju typ omöjligt. Herregud, inte lätt med en morsa som har så höga förväntningar på en... Ujuj. 



 

Gammelpotätern'

Har du skrumpna potatisar som börjat växa i kylen? Ingen fara... Skala dem och riv dem i matberedaren (kan vara svårt att riva på rivjärn då de är sladdriga), släng ner rivet i stekpannan och stek tills det är färdigt tillsammans med kryddor som till exempel curry och spiskummin.
Skitgott! 

 
Så släng inte bort de stackars knölarna... Men de bästa är ju att äta upp dem då de fortfarande ser fina ut. 
 
Kom dessutom ihåg att potatis är den mest besprutade grödan i Sverige, så försök få tag i ekologiska. 
 
 

Hej morgonträning!

Igår körde jag ett benpass på morgonen med 33 set om jag kommer ihåg rätt. 

5 set utfall i smithen
3 set kissandehundenbakåtsparkar i smithen
4 set raka marklyft
5 set benböj
5 set benpress
5 set lårcurl
3 set benspark
3 set tåhävningar

Och då tyckte jag ändå inte att jag hann med allt. Hade velat köra en till rumpövning, två set till i bensparken och minst en övning till för baksidan. Blir att stiga upp ännu tidigare innan nästa benpass.... 





Efter jobbet blev det bröst och axlar. Det var någon vecka sedan jag körde det sist, så ingen maxning i bänkpressen den här gången. 
 
Nu är det dags för ryggen att få det tungt... Woop woop! 
 
 
 
 
 
 
 

De där Kirunaborna...

I bilen upp till ännu mera norr i fredags... 



I Kiruna målar man tydligen renarna gula och limegröna.



Sen så använder de brännbollsträn som grillredskap. 



Och så hade de bästa Miss Li på besök! 


Bra helg! 
 
 

Back to daily life

Efter en helg i Kiruna och tre träningsfria dagar är nu ordningen återställd med en dag på jobbet och ett armpass. Nice! 

Jag var i alla fall ambitiös och packade ner träningskläder i helgen, men det fanns tyvärr ingen tid träning. Tog dock på mig tightsen på hemresan bara så det skulle kännas lite bättre... 

 
 
Hopp och studs! Pigga ben men döda armar... 
 
Det blev ett bra pass med 18 set biceps, 9 set triceps, 3 set mage och tabataintervaller. 
 
 

RSS 2.0