På väg mot Göteborg

Sitter i SkyCity på Arlanda och intar frukost nummer två (efter flygplansfrullen) från Naked Juice Bar. Åååh, så himmelskt gott! Dricker en Coco Sunshine som innnehåller mango, banan, kokosmjölk, vaniljyoghurt, färskpressad annanas, apelsin och is. Och så tuggar jag i mig någon sorts wrap som jag tror innehåller kyckling och chevré. Sjukt goooood! 

 
 
 
 
Det var en trött tjej som satt på Umeå Airport på morgonen. Klantade mig och fick bara till fyra timmars sömn i natt. Himla dumt. Ändå sov jag inte på planet utan satt och pluggade istället. Det var ganska intressant att läsa om täkter ändå... 
 
 
 
Imorgon är jag på Fitnessfestivalen. Kung! 
 
 
 
 

Kärlek till klassen

För någon dag sedan kom vi på att vi var några i klassen som skulle/kunde tänka sig att spendera nyårsafton i Umeå. Himla kul alltså! Så vi började smida lite planer... 
 
Själv vill jag jättegärna vara i Umeå istället för hemhemma. Kommer bli grymt ju! Det är bara ett problem: IKSU har stängt på nyårsafton. Har ni hört något så dumt? Less jag blir... 
 
 
Klasskompis: Men vi måste ju börja tidigt.
Jag: Nja...
Klasskompis: Men vid tvåtiden, börja fixa med maten och så. 
Jag: Nej, sååå länge orkar jag inte umgås mer er.... 
 
 

Herregud alltså. Att träffas 10 timmar innan tolvslaget var väl liiite tidigt. Nog för att jag har bra klasskompisar, men så bra vet jag inte... Hahaa! 
 
 
 

Bara för att han är född i "fel" land

Vad svarar man då en fattig man från Malawi skriver: Hi let me know about life in sweeden  ?
 
Den här mannen jobbade jag med i Malawi. Hans hus är mindre än mitt studentrum. Om man ens kan kalla det hus. Det är en byggnad. Han har ett minirum där det ryms en säng och hans få tillhörigheter. Resten av byggnaden är en liten butik. Men affärerna går jättedåligt. Butiken ligger i ett område där det inte finns någon bilväg så det är väldigt fattiga människor runt omkring. Mja, och de har ju som inte råd att köpa något... Tragiskt. 
 
Ja i alla fall, vad ska man svara? Ska jag berätta om mitt liv här i Sverige? Hur jag går och tränar varje dag, äter god mat, läser en universitetsutbildning, kan duscha hur ofta jag vill och kan dricka hur mycket vatten jag vill. Ska jag berätta om mina nya träningskläder jag köpte? Eller om resan till Göteborg? Eller att jag var på bio i förrgår... 
 
 
Nä, fy satan... Får ont i magen vad livet är orättvist. Får sådana skuldkänslor. Den här mannen är så fattig och mager att det inte är klokt. 
 
 
Suck. 
 
 
Nä, jag svarar att jag studerar som planerat och att det börjar bli lite kallt. Snart är vintern här. 
 
 
 

Tankekraft

Det är roligt hur olika vi kan tänka på samma saker. Jag och min träningskamrat tänker på helt olika sätt till samma övning. 
 
Då vi kör exempelvis tunga marklyft, som igår, så tänker jag: "Det här är lätt, det här fixar jag, jag är stark, kooom igen nu" medan min träningskamrat tänker att skivstången är jättetung istället. 
 
Själv kan jag absolut inte tänka att den är tung för då orkar jag inte lyfta upp den. Men om den är lätt och om jag är stark så går det lättare. Min träningskompis resonerar helt annorlunda då han tar i mer om han tänker att skivstången är tung. Tänker han att den är lätt pressar han sig inte lika mycket och orkar inte få upp den. 
 
 
Lustigt va!? 
 
I somras
 
 

Afrika följer med även till gymmet

Idag blev det ett eftermiddagspass för ryggen med min klasskompis. Kul kul kul! Körde marklyft till och med. Jag är ingen marklyftsperson direkt... Kommer inte ihåg sist jag markade, men det var nog i februari, mars någon gång.

Då tog jag 70 kg men körde typ 50 repetitioner eftersom det var under ett crossfit-pass. Så då tänkte jag att 80 kg borde jag klara. Och jajjemensan, det gick lätt som en plätt. Höjde till 90 och det gick lätt det med. Höjde då till 100 kg och det gick lite tyngre men ändå bra.

Sedan höjde jag inge mer. Blev nöjd vid 100 kilosgränsen och såg ingen mening med att pressa mig till tyngre vikter.

100 kilo - BAAAAM!
 
 
 
Tränade i mina nya zebratights idag. Det är adidas och zebramönster. Kan liksom inte bli bättre...
 
 
 
 

We found love

 
 
Ååh, jag vill också vara där i Kenya... 
 
 
 

Läs böckerna och se filmerna

Var på bio med mina två muppar ikväll. Vi såg The Hunger Games: Cathing Fire och den var superbra. Har ju läst böckerna och tyckte inte filmen missade någon viktig del från boken och den var klart bättre än första filmen. 

 
 
 

♡ ♥ ♡

Malawi och BAHASI är i mina tankar även då jag sover... 

 
 
 
 
 

Let's save Africa

Om jag förstått rätt så är det samma personer som har gjort den här videon som Radi-Aid. Grymt bra! Älskar lillkillen, vilken skådespelartalang! 
 
 
 
Och här är Africa for Norway: Radi-Aid för er som missat den: 
 
 
 
Vad man får för bild av saker och ting beror ju helt på den information som ges. Det är ju inte lätt att veta hur det ser ut i Afrika om det enda man ser är krig, hyddor och svältande barn. Det är klart att det också finns (tyvärr), men bilden är ju inte helt nyanserad. 
 
De här två bilderna är från Ghana och Sydafrika. 
 
På min vill-resa-till-Afrika-lista så här jag nu dessa länder: 
  • Ghana
  • Malawi
  • Sydafrika
 
Förhoppningsvis blir alla av under 2014. 
 
 
 
 
 
 

Det löser sig alltid

Lillbrorsan och jag är på stor bild i PeaceWorks medlemstidning. PeaceWorks var den organisation jag åkte med till Malawi första gången.

Allt stämmer inte riktigt till 100 procent... Till exempel så lärde vi inte ut engelska och matte på Bahasi. Det gjorde jag däremot i en annan skola för årskurs 1-4.

Men en fin artikel är det allt!

Klicka på bilden för att komma till tidningen
 
 
 
 
 

Mina fingrar går inte med på att det blir vinter

Uff, det börjar bli kallt ute nu...

 
Skicka mig till Malawi istället.
Tack på förhand.
 
 
 
 

Inget nytt direkt

 
Början var väl helt okej, men sedan tyckte jag det blev lite väl mycket smicker och amerikanskt. I am awesome. Jaja, det visste jag ju redan... 
 
 
 

Önskelista 2013

Min julälskande mormor hörde av sig och undrade vad jag önskar mig i julklapp. Så, jag tänkte efter lite och kom fram till detta (utöver tightsen och böckerna):
 
  • Röhnisch cross bra storlek 75 (vilken färg som helst förutom rosa eller lila)
  • ekologiska hudvårdsprodukter (utan onödiga kemikalier och så naturligt som möjligt)
  • en oljespray
  • matpengar
That's it.
 
 
 
 
 
 

Matlycka

Lyckan som uppstår då man sitter och äter, fortfarande känner sig hungrig då man ätit upp och sedan tittar ner på tallriken och hittar kyckling! WOOOHOOOO! Jubel och glädjeskutt alltså!

Förstår inte hur jag kunde missa kycklinghögen...
 
 
 

Att aldrig duga

 
 
 
 
 

Vardagsaktiviteter

Det är många studiebesök med kursen miljöfarlig verksamhet. Igår var vi till SCA i Obbola och idag ska vi till Umeå Airport.

Kul att göra annat än lyssna på föreläsningar. I och för sig lär jag mig nog mest under föreläsningarna.



Men först ska jag hinna med en sväng förbi IKSU så jag får dagens energikick! Benen står på tur...
 
 
Bilden är från igår då jag körde armar. Hur kul som helst ju! Älskar att curla och tills biccarna sväller och bränner. Och så hörlurarna över öronen med min träningsmusik. Ohlalaa!
 
Såg att jag matchade tightsen och strumporna alldeles ypperligt också....
 
 
 
 
 

Så kan man ju också göra

 
 
Passar kanske bra imorgon efter att jag tränat benen... 
 
 
 

Orättvisa Umeå

Idag börjar då Hell week nummer 2. Herrejisses. Men det ska nog gå bra. Helst av allt skulle jag bara vilja ägna tiden till träning just nu. Både att träna själv 1-2 gånger om dagen men också att träna mina gymnaster typ fem gånger i veckan.

 
Det hade verkligen varit hur nice som helst! Synd bara att vi inte har någon riktig gymnastikhall. Blir verkligen ledsen i ögat då jag tänker på hur våra duktiga gympatjejer inte kan utvecklas lika snabbt och fullt ut på grund av för dålig utrustning. Så sjukt orättvist.
 
Tjejerna skulle kunna gå väldigt långt om de bara hade förutsättningarna. De har talangen och de bästa tränarna i Norrland (om jag får säga det själv). Bara gympahallen som saknas. Förjävligt är vad det är.
 
 
 

Då det gäller träning säger jag alltid JA (förutom till lagsporter och annan skit då)

 
Ja, så det blev ett pass bodypump i fredags. Jag tror det var andra gången i livet jag var på bodypump. Grymt besviken att jag blev utan träningsvärk... Körde ju tungt ändå. 
 
Men galet vad många som kör med helt fel teknik på övningarna. Skrämmande. Det borde vara en instruktör uppe på scenen som visar vad man ska göra och en som springer runt bland alla deltagare och korrigerar alla fel som görs.
 
 
 
 
 

Tävling tävling

Roligaste dagen i veckan var idag! Gympatääävliiing hela dagen med bästa tjejerna! Snodde bilden från instagram... 

 
Våra pluttisar (födda 2006-2008) var jätteduktiga. De flesta de tävlade mot var kring fyra år äldre, så de hade ett ganska tufft motstånd. 
 
För våra äldre tjejer som tävlar mot mer jämnåriga fick vi ett guld, ett silver och ett brons. Kul att få gå upp på pallen ibland och känna att man får "lön" för träningen och tiden man lägger ner. 
 
Sedan hade vi även ett mellangäng som även de hade tufft motstånd och tävlade mot tjejer som var bra mycket äldre. 
 
Vi hade i alla fall snyggaste dräkterna trots att det blev fel i beställningen och kom utan glitter. 
 
 

HELL WEEK

Den här veckan har jag kallat för HELL WEEK i min kalender. Och nu är det fredag och jag har överlevt så här långt. Synd bara att helvetesveckan fortsätter ändå till nästa fredag...




Sitter i sängen och käkar nötter (mitt beroende) och ska läsa Buffé-tidningen innan jag kryper ner under täcket och tar mig en lur. Skööönt! Sedan kravlar jag mig förhoppningsvis till gymmet...
 
 
 

Dagens godaste mål

Lunchade med en kompis hemifrån igår. Trevligt att träffas, blir ju allt för sällan då vi bor på olika platser. Maten var för övrigt supergod. Det var buffé och jag åt ris, kycklingklubba, potatis, indisk linsgryta (supergoood), kesosallad och vanlig blandsallad. Maten var nära att falla utanför för tallriken och jag höll mig mätt sex timmar efter lunchen...

I alla fall så berättade jag för henne om min supergoda frukost på morgonen. Nämligen min "kanelbullefrukost" som är en blandning av keso, kvarg, banan, vaniljpulver och kanel.

Den ska göras i ordning kvällen innan så smakerna hinner sätta sig ordentligt och bananen gosa till sig. Sååå hiiimla gott!



Min vän blev dock inte så imponerad av den gosiga bananen... Hm, jag förstår inte. Hon tror inte heller att jag vet hur kanelbullar smakar... Det kan i och för sig mycket väl stämma eftersom jag inte kommer ihåg när jag åt en senast.
 
Men igår fick jag verkligen till den utmärkta blandningen av allt. Mängden kanel var helt perfekt. Ohlalaa!
 
 
 

"I wanted us to be the one the poets write their books about"

Snacka om att jag blev förvånad då jag hörde Sister Hazel spelas inne på gymmet här om dagen. Drog precis ner hörlurarna till axlarna medan jag gick till nästa benmaskin... Ja, och just i det ögonblicket så hörde jag ett välbekant intro. 

 
 
Lyssnade sönder Sister Hazel i slutet av högstadiet/början av gymnasiet någon gång. Det här var inte topplåten, men näst intill och texten satt fortfarande i märkte jag. Haha! 
 


Så där satt jag i den sittande lårcurlen och trallade i bästa tightsen. 
 
 
 

BBC-intervju med Åkesson

 
Heja BBC-programledaren! 
 
Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför någon vill rösta på den här mannen och hans parti. 
 
 
 

Lycka?

En av mina Malawivänner postade den här texten på facebook idag: 
 
If wealth is the secret to happiness then the rich should be dancing on the streets, but only poor kids do that
-Unknown
 
Bra tyckte jag. 
 
Mina glada grannar i Malawi
 
 
 
 

Toppen, toppen och stor tummen upp!

"Last night on Scandal, Lisa Kudrow — playing a Congresswoman running for President — had a seething monologue about the sexist, gendered, angled way women in politics are covered by the media." 

Ni kan kolla in klippet här (där finns bra text att läsa också) eller på videon här under (som tyvärr har superdålig kvalitet)
 
 
Fast Lisa Kudrow kommer alltid vara Phoebe för mig. Så är det bara. 
Meeeen såååå hiiimla braaaa att sådant här tas upp i en teveserie. Wiiie!  
 
 

Att ta sig tid att vila

Det där med vilodagar alltså... 

Eftersom jag tränar i stort sett varje dag känns det bara konstigt att inte gå till IKSU. Om jag inte har möjlighet av olika anledningar känns det okej, men är det bara en vanlig dag men att jag struntar i IKSU... Njä, det känns liksom fel. 
 
Men imorgon ska jag faktiskt planera in en IKSU-fri dag. Känner att kroppen är rätt så trött nu. Tänkte egentligen vila i lördags men då smet jag iväg till IKSU precis innan stängning och körde ben. Så då tänkte jag vila i söndags istället, men då gick jag dit och körde axlar bara för att jag var så irriterad att jag inte hade träningsvärk i dem. 

Så då tänkte jag att det skulle bli en vilodag idag istället... Men så blev det ju inte heller. Körde baksida ben innan skolan och sen hängde jag med en klasskompis för ett bröst- och axelpass
 
Imorgon får jag alltså sova ändå till kl 8 om jag vill. Vad konstigt det känns...
 
 
 

Inget konstigt alls

Nästan så att man skulle kunna tro att jag sover på en sådan här kudde: 


Det gäller att ha motivationen att komma igång. Och ja, den hade jag. Sedan gäller det att få in det som en vana. Till slut blir det liksom inga konstigheter. 

Fast man ska ju inte träna om man inte tycker det är roligt. 

Det är i och för sig inte alltid jag tycker det är dunderkul. Speciellt inte intervallerna jag gör ibland. Men efteråt... Åh, den känslan. Men oftast är det kul hela passet igenom. Tråkigt livet hade varit annars, att lägga ner så mycket tid på något man inte gillar. 

Faaast, i de flesta fall är det inställningen det hänger på. Går jag till gymmet med inställningen att det kommer vara jobbigt, tråkigt och tungt blir det ju inte heller roligt. 

Så tänk "rätt"! 


 

Fattigdom

I Malawi känner jag många fattiga människor. Själv bodde jag riktigt bra där och alla i min familj kunde äta sig proppmätta vid varje måltid. 

Tänk då att du vet att de personer du arbetar med på dagarna inte har råd att äta sig mätta. Ändå är de glada, positiva och försöker hjälpa till på förskolan för att barnen ska få en bättre framtid. De hjälper liksom andra när de själva inte klarar sig helt till fullo... 

Helt sjukt. Och här sitter jag och har kylen och frysen proppfull med mat. Känner jag mig inte sugen på det som finns där går jag till affären och handlar ny mat. Några varor i kylen hinner bli gamla och kastas bort bara för att jag inte tog reda på varorna då de var färska.
 
Helt galet förfärligt! 
 
Inte för att jag låter mat bli gammal och kastar bort den, men jag känner många svenskar som gör det.
TÄNK TILL! 
 


Och så sitter vi svenskar här med nya smartphones, datorer, bilar, snöskotrar, kameror, varmt vatten i kranen, fina boenden och tycker synd om oss själva och klagar på livet. Tänk så många som skulle vilja leva ditt liv istället. Inte skänker vi bort våra pengar heller, nä de mår så gott på banken. En godispåse känns till och med högre prioriterat. 
  
 
 
 
Denna orättvisa värld gör mig så frustrerad...
 
 
 
 
 
 
 
 

Önskelista 2013

Jo, men just det... Julen närmar sig och julklappar är i och för sig helt onödiga. Men ifall nu någon skulle få för sig att vilja ge mig något så är träningstights väldigt önskvärda.




Kan inte bestämma mig ifall jag föredrar grå eller turkosa från Better bodies. Inte heller vilka jag vill ha från Kine Brasil. Förut var jag helt inne på den grå världskartan, men sedan började jag tycka att den med färg var rätt så häftig den med. Hmmm, men den grå är nog ändå snäppet bättre. Och så blev jag kär i blåfärgen på tightsen till höger. Är ju nice med långa ben också, samtidigt som kortare också är att föredra ibland.

Ååååh, jag är liksom betuttad i alla...

 
 
 
Träningstights är något jag använder i stort sett varje dag. Ibland flera gånger per dag eftersom det händer att jag tränar morgon och eftermiddag enstaka fall. Använder alltid tights då jag är gympatränare tre kvällar i veckan och ibland även hemma hos kompisar eftersom det är skönaste plagget ever.
 
Utöver att träna i sköna tights så skulle jag vilja läsa den här boken:


På engelska, ja. För min engelska är sämst. Märker det extra mycket nu när vi har en utbytesstudent i korridoren och jag knaglar mig stakande fram knappt förståbar.
 
 
Och den här boken:




























Även den på engelska och inte på norska som bilden visar.

Båda tjejerna har varit med i Skavlan och det kan du titta på här och här. Mycket bra, mycket bra. Det är nästan ett måste att titta på intervjuerna. Så sjukt bra och ger lite mer förstålse för i vilken värld vi lever i och vilken bra paradisbubbla vi lever i här i Sverige.
 
 
 

Hej studietakt 175 %

Blev lite mycket plugg nu fram till 17 januari. Råkade klämma in 175 procent. Men det ska nog gå bra så länge jag är effektiv. 



Kurserna jag läser verkar roliga och intressanta och det gör ju pluggandet lättare. 

Miljöfarlig verksamhet är jättebra hittills. Har lärt mig lite om olika reningstekniker än så länge. Alltså hur man kan rena luft och vatten. Låter inte vidare roligt, men jag tyckte det var kul och vill lära mig ännu mer. 

Sedan läser jag också en kurs som heter Hållbar livsmedelsförsörjning. Också mycket intressant. Ska berätta mer om den senare. 
 
Läser även Miljöbalken. Juridik är väl inte det jag tycker är roligast precis men det är nödvändigt för mig att kunna i mitt kommande yrkesliv. 
 
 
Tuta och köra hela helgen är det som gäller! Ska bara hinna med att hoppa in som ledare på Bamsegympa (barngympa), ha mina egna gymnaster, träna själv, visa Malawibilder för mina korridorare, handla och laga mat utöver pluggandet. 
 
 

Tanter med krut och livsglädje

Blir så himla glad då jag ser glada och pigga tanter! 

 
 



Sätt igång första videon igen. Den här gången på helskärm och skruva upp ljudet lite extra. Ställ dig sedan upp och dansa med. Jag lovar att ett stort leende kommer spridas i ansiktet + att du kommer få mer energi till kroppen. 
 
Toppen toppen! 
 
 
 

Gomorron!

how do you make a gif
 
Hej mörka novembermorgon! Dags att dra till gymmet för ett armpass innan frukost och föreläsningar. Så att jag vaknar till lite och får extra mycket energi... Yaay! 
 
Hej och hå, ivääääg! 
 
 
 
 
 

Hatkärlek

Just nu hatar jag min cykel. Den är inte ens värd en skarp bild...
 
Men då den fungerar som den ska är den ju bland det bästa jag har. Kan verkligen inte tänka mig ett liv utan min cykel.
 
 
Snabb, smidig och miljövänlig. Behöver inget annat för tillfället.
 
 
 
 
 

Change your words, change your world

 
 
 
Här är en fristående fortsättning:  



 

Gymnast for life



Tillsammans med axlar så är det helt klart favoritdagen. Ska snart iväg till IKSU och njuta av muskelslakten. Igår däremot blev det en snabbpass framsida lår. Skulle egentligen träna yoga också men instruktören dök aldrig upp. Blev lite ledsen i ögat och gick till gymmet och trängdes med alla andra i måndagsruschen.
 



Försöker göra mitt bästa till att klunka i mig mer vatten om dagarna. Men det är svårt. Verkligen supersvårt. Jag är så mycket bättre på att äta jämfört med att dricka. Min törstighetsreflex fungerar liksom inte. Då jag är törstig sker inte kopplingen att jag ska dricka vatten och jag kan gå i princip hur länge som helst utan vatten. Försöker i alla fall alltid ha vatten i min stora tekopp som jag kan sippa på.

Benpasset tog rätt bra ändå. Grymt skönt att kunna avlasta benen och använda armarna istället.
 
 
 
 
 
 

Vad är viktigt för dig?

Vad som är viktigt…
är inte vilken slags bil du kör 
utan hur många människor du ger lift 

Vad som är viktigt…
är inte storleken på ditt hus 
utan hur många människor du välkomnar i ditt hus 

Vad som är viktigt…
är inte din sociala status
utan att du lever ditt liv med kvalitet 

Vad som är viktigt…
är inte vad du äger
utan snarare vad du ger

Vad som är viktigt…
är inte hur många vänner du har
utan snarare för hur många du är en vän 

Vad som är viktigt…
är inte hur mycket övertid du jobbar 
utan om du jobbar övertid för dina nära och kära 

Vad som är viktigt…
är inte om du bor i ett fint bostadsområde
utan hur väl du behandlar din granne 

OKÄND


Känns som om de flesta tänker precis tvärtom... 
 
 
 

Energitänk

Visst har ni sett Allmännyttans Energisparkampanj?  



Kika in på deras hemsida för att få fler spartips. Att spara energi kan man alltid bli bättre på. Det finns ingen anledning till att slösa. 




Märgkaka

Jag och vännen skulle baka kladdkaka ikväll. Jag hade hittat ett recept med mörk choklad, honung och nötter i. Såg skitgott ut på bilderna men vi misslyckades totalt. Kladdkakan skar sig och smakade skit... 

Jag försökte ändå peta ut nötterna ur kladdkakan som var som kokat benmärg i konsistensen. 



Sen blev jag hungrig och slängde ihop en gröt som jag åt med gammal mjölk... Det finns aldrig ett dåligt gröttillfälle.



Gör om gör rätt. Min vän slängde ihop en vanlig kladdkaka som vi åt med vaniljkvarg och bär. 


Och så träffade vi man från Kamerun som vi pratade med. Åååh! Jag blir så himla sentimental då jag träffar afrikaner. Kamerunmannen ville i alla fall bli vän med mig och då han gick så min kladdkakekompis: "Varje gång vi träffar afrikaner så smälter dem då de ser dig". Men det passar ju bra, för jag smälter ju då jag ser dem, hahahaa! 

AFRIIIIKAAA! 
 
 



 

Plockade av mamma, ätna av mig

En av de bra sakerna med att åka hemhem då och då är att fylla en burk full med bär att ta med sig hem. 
Blåbär, svarta vinbär och hallon. En klick keso eller kvarg till bären och det smakar som himmelriket. 





 

So you're telling me there's a chance?

Igår var jag på en fest med filmtema. Rumpnissarna blev inställt och det blev Kill Bill istället. 

 
Klippte bort min rara vän som inte alls hade något med Kill Bill att göra... Hon såg så himla dum ut på bilden ändå. HAHA! Dessutom saknade hon sin dummare.
 
 
 
 
 

RSS 2.0