Längtar tillbaka...

Mulanje mountain här på bilden är Malawis högsta berg, 3002 meter över havet. Fint va? Framför berget närmast kameran syns teodlingar.

Så är det någon som har tänkt ta en tripp till Malawi så kan jag tipsa om att det är ett fint utflyktsmål.



 
Vi hade så sjukt kul i Malawi alltså! Här är då Julia, Alumbeni och jag. Vi står utanför vårt hus på gården. Som ni ser är det en stor mur bakom oss och det är muren runt huset. För en mur har man om man är lite rikare. En nattvakt har man också. Och så galler för fönstrena och på natten även galler och hänglås för dörrarna. Låter ju som ett helt sjukt kriminellt ställe, men så upplever inte jag det och jag var aldrig rädd eller så.
 
Tyvärr hade vi ingen gräsmatta utan bara hårt packad jord. Kanske är bra under torrperioden så slipper man vattna gräset men under regnperioden är det inte lika party med lera.
 
 
 
 

Nattplugg och grötlåda

Råkade sitta uppe och skriva på en rapport till två inatt. Typiskt mig. Har haft hela helgen på mig men kom inte igång förrän vid 00-tiden igår. Eftersom vi hade föreläsning 8-12 idag orkade jag inte upp på ett morgonpass.

Det fick därför bli ett armpass direkt efter föreläsningen och sedan kastade jag i mig lunchen direkt jag kom hem. Perfekt att ha färdig mat i kylen som bara är att stoppa in i micron och en explosion senare är det färdigt.

Var inte vrålhungrig eftersom jag åt frukost efter kl 9 i skolan. Hade med mig gröt i en matlåda som jag micrade. Haha! Och så kvarg och hallon som topping. Mums filibabba! På så sätt kunde jag sova längre imorse. Det gäller att planera (ja, träning och mat i alla fall för plugg kan jag omöjligt planera). 



Favorittightsen är just nu dessa röda från Reebok. Hur sköna som helst. Idag tränade jag utan fläta och utan hörlurar så det kändes lite annorlunda. Speciellt utan musik, har verkligen vant mig att gå runt i hörlurar och känna mig som i en annan värld. Däremot hade jag Afrika runt halsen för att kompensera mina andra bortfall...

 
Sötpotatis från Malawi och MSC-märkt torsk med pesto- och osttäcke. Och så alfalfagroddar och en smoothie till det. Mätt och belåten.  
 
 
 

Megamättande frukost

Malawimaten är inget jag saknar direkt. Men frukosten på bilden här nedan, den var något utöver det vanliga.
Fullkornsbröd med jordnötssmör och banan. Kokt majskolv. Havregrynsgröt med kanel. Kokt ägg och friterad potatis. Och så en kopp te till det. Satt som en smäck i magen! 
 
Men jag föredrar ändå mina Sverigefrukostar på omelett, gröt eller kvarg och keso.

Frukten däremot är ju någonting som smakar väldigt bra i Malawi jämfört med Sverige. Det första jag åt då vi kom tillbaka till Arlanda var en banan och uuusch så smaklös den var jämfört med Malawibananerna.
Fruktsallad på gång i mörket med största papayan. Vi hade strömavbrott för tillfället...
 
 
Maten var ju aldrig dålig, men man gillar ju för det mesta det man är van vid att äta hemma mest. Gick inte hungrig en dag i Malawi... Food babies every day, haha!


 
 

#gymnörden1och2

Mötte upp min gym-tokiga träningskompis imorse 8.30 för att cykla ner till stan. Där gick vi till butiken One More Rep där vi köade i 1 timma och 20 minuter tills de öppnade kl 10. Hahaa! Helt sjuuukt. Bara för att vara bland de 30 första kunderna och få en goodiebag till ett värde av 400 kr.

Själv köpte jag kasein, wheyprotein och bcaa (den gröna påsen, röda burken och svarta burken) och allt det andra fick jag. Allt är ju helt onödigt egentligen... Men men.

 
I min goodiebag var en shaker babyrosa och det är liksom mot mina principer att gå omkring med en rosa shaker så jag bytte den med min vän. Bra att det finns killar som inte är rädda för rosa.
 
 
Nu ska jag bara hoppa in i träningskläderna och iväg för ett pass framsida lår. Brukar vanligtvis inte göra framsida och baksida dagen efter varandra, men jag har träningsvärk i hela kroppen förutom framsidan så därför blir det så idag. Passet igår blev för övrigt grymt bra. Då jag cyklade hem och rullade nedför en backe skakade mina ben så fötterna höll på att vibrera av tramporna. Helt sjukt! Men så underbart....
 
 
/Tjejensnarthelfullavkemikalier
 
 
 
 

En dryg månad utan träning → energi till tusen!

Under sommaren kom jag in ett sjukt bra träningsflow. Tränade i princip varje dag jag var hemma och hade tillgång till gymmet. Ibland blev det även två pass på en dag.

Har aldrig tidigare gymmat ensam men i somras fick jag lov att lära mig det och nu gymmar jag för det mesta helt själv och trivs grymt bra med det. 

I Malawi blev det tre veckor helt utan träning och då jag kom hem tog det cirka 1,5 vecka tills jag kom igång. Hade inget sug alls efter att träna... Men efter att jag följt mig gym-tokiga kompis på ett pass bara för att känna in gymatmosfären och få tillbaka inspirationen blev jag frälst igen. 

 
Egentligen skulle jag avverka ett baksidalår-, rump- och vadpass imorse innan skolan men jag var helt slut och tog mig inte upp. Så då får det bli nu i eftermiddag istället... Kan ju inte hoppa över ett pass en dag bara för att jag är trött. Nej nej. Jag vet ju att jag kommer bli pigg och känna mig nöjd efteråt. 
 
 
Ska köra extra hårt med baksidorna nu. De är ju helt platta och gräsliga. Ser ut som om någon ritat mina ben i paint och dragit en rak linje mellan rumpan och vaden. Så det ska det bli ändring på. 
 
Träningsveckan so far: 
Måndag: biceps, triceps + total training (gruppträningspass)
Tisdag: framsida ben
Onsdag: bröst, axlar + biceps, triceps
Torsdag: rygg
Fredag: baksida ben
 
Hej hopp, det går bra nu! 
 
 
 

Malawi pics

Behöver jag säga att jag saknar Malawi... Här i alla fall några bilder från mina få veckor där. 


Gibson och jag bakar hallongrottor som blev superdupergoda! 



Alumbeni, jag, Julia och Gibson har filmkväll! Forrest Gump och Karamellkungen i Gibsons säng. Topp! 



Gibson, Steve, Alumbeni och jag på en utflykt till Mulanje. Crazy and happy people. 


Och min fina Malawifamilj. Bara lilla Victor som saknas på bilden... 
 
 
Haha, upptäckte nu att Gibson är med på alla bilder. Åh, saknar honom så mycket. Världens finaste människa.   Fast alla i min familj är så fantastiskt fina människor. Helt otroligt alltså. Gibson är dock den jag känner bäst och står närmast. 
 
 

Yes, I'm still here...

Det har bara varit så svårt att samla tankarna sedan Malawiresan. Sedan blev det ju direkt att hoppa in i vardagslivet direkt jag kom hem, booom bara.
 
Skola, äta, sova, gymmet, gymnastikledare and so on. 

Fick typ världens livskris i Malawi och insåg också meningen med livet. Men mer om det sedan för IDAG HAR VARIT DEN BÄSTA DAGEN NÅGONSIN! 
 
Jaaa! Helt galet! Började med att köra bröst och axlar på gymmet. Kände mig dock lite svagare än vanligt i bänkpress och hantelpressen men det var kul ändå. Fick sedan veta att en av mina bästaste vänner (my partner in crime in Malawi) kommer och hälsar på mig nästa helg! AWESOME!
 
Efter frukosten (supergröten med ägg och kanel och så kvarg, banan och mjölk till) träffade jag en man från Ghana som erbjöd mig att göra ex-jobb där. HELT SJUKT AWESOME! Så om jag fixar mig ett stipendium för att åka är typ allt klappat och klart! 
 
Jag blev hysteriskt glad, log som en tok och studsade fram som en dåre efteråt. Ska göra allt för att det ska bli verklighet nu! 

Ja, och än är det inte slut! En gym-tokig kompis hörde nämligen av sig och frågade om jag ville köra armar. Självklart! Så det blev en till sväng till IKSU för att kötta biceps och triceps. Passet var så bra, så bra. Helt slut och jag skuttade därifrån på lycka och endorfinkicken. 
 
Och ikväll kommer några vänner hit för att spela spel och snacka... Nice nice nice! Är så sjukt speedad av lycka nu så jag vet inte var jag ska ta vägen. 

Gamla vanliga Moa med träningskläder och flätan... Min bästa outfit. 
 
WOOP WOOOP! 
 
 
 

RSS 2.0