Älskar Shawn

Det är lite högre klass på Dancing With The Stars än det är på Let's Dance kan jag tycka. Speciellt då OS-gymnaster är med.
 
 
Tyvärr vann hon inte som hon gjorde då hon var med 2009. 
 
 
För ovetandes ickegymnaster tog Shawn 4 medaljer vid OS i Bejing. Bland annat guld i bom. Denna video är dock inte guldserien, utan från lagfinalen där USA blev tvåa. Titta och njut! 
 
 

Värre än vanligt

Struntade i dagens föreläsning eftersom huvudet dunkar i takt med pulsen. Skithuvud. Mår även lite illa, så jag hoppas verkligen inte jag blir sjuk nu. Har ju en jätterolig helg framför mig! 

 
Meeen, nu ska jag dra mig till skolan i alla fall... Har liksom lite saker som måste göras. Bara ignorera värken så gott det går och tänka på annat! 
 
På med leendet och kör! 
 
 
 

Ännu en anledning att ta trappor istället för hissen

 
 

“If all insects on Earth disappeared, within 50 years all life on Earth would end. If all human beings disappeared from the Earth, within 50 years all forms of life would flourish.”

Det är lite av det här vi läser i skolan nu (alltså det bilden handlar om, inte rubriken). Intressant intressant. Men tillslut börjar man ju fundera på vad som går att äta egentligen? Allt verkar innehålla gifter... 

Max Gustafsson
 
Igår då jag skulle äta hårdbröd med leverpastej ser jag att den innehåller palmolja. Vad har palmoljan där att göra? Blir att maila Arboga Pastej och fråga då jag har tid. 
 
Citatet i rubriken är från amerikanen Jonas Salk. Han verkar ha varit bra på lite allt möjligt. Bland annat utvecklade han det första effektiva vaccinet mot polio. Coolt. 
 
 

PB i spikmatta

Mamma fick en gång en spikmatta av mig, brorsan och pappa när hon fyllde år. Men nu har det blivit så att jag har tagit tillbaka den och har den här hos mig i Umeå. 

Har problem med mina ryggmuskler som spänner åt och jag innbillar mig att det blir bättre av spikmattan. Det är bara det att jag har varit så himla ömtålig och maximalt klarat av två minuter. Men idag, då jäklar satte jag personbästa med en hel halvtimma! 

Knepen var tydligen att stå ut de där två smärtsamma minutrarna för sedan blev det bättre och att ligga med böjda ben och ha datorn i knän. Med datorns hjälp fick jag tankarna på aPBndra saker och tiden bara rusade iväg. 

 
 
 
 
 
 
 

Version 2

 
Ifall nu mormor skulle vara i full gång med julklappsinköpen kommer här min önskelista igen. Några ynka uppdateringar är med men största ändringen är att önskningarna högst upp är mer önskade än de som är längst ned. Forrtfarande är allt självfallet önskat. 

Till mamma...

...och alla andra matslängare: 

 
 

Nästa veckas mat är kirrad

Tips till er som bor i korridorer: passa på att göra storkok lördagkvällar - ingen annan håller till i köket så du får massor med plats att sprida ut dig på. Perfekt! 
 
 
För mig blev det två vegetariska pajer ikväll. Den ena med champinjoner, purjolök och ädelost. Den andra med ekologiska rödbetor, ekologiska morötter, lök och vitlök. Båda har äggstanning med kvarg och är toppade med lagrad prästost. 
 
Rödbetspajen blev min favorit. Hade så sjukt många rödbetor hemma. Efter pajen återstod drygt ett och ett halvt kilo som jag slängde in i ugnen med fetaost, rättvisemärkt honung och solrosfrön. Elva stora matlådor fick jag ihop. Baaam!  
 
 

Företag nummer 2 att förälska sig i

Måste tipsa om en mysigt café i Umeå som använder sig av smoothiemuggar som är gjorda av majs. Hur coolt är inte det? 

Så marsch iväg till MVG-gallerian och fika på Barista Fair Trade Coffee. Fast inte imorgon, för då är det nämligen den köpfria dagen

Från deras hemsida: "Vi har 100% Fairtrade kaffe, te, choklad, socker, honung, chai och vanilj syrup. Nu dessutom världens första Fairtrade cola och Fairtradekapslar som passar Nespressomaskiner!
All mjölk, juice och sylt är KRAVmärkt, liksom allt mjöl och socker i våra muffins. Vi jobbar hårt på att konvertera resten.

Vi är den första etiska kedjan utanför England. Vi var i november 2006 först i världen att använda Fairtrade syrup (för smaksättning av latte och grädde) - den kostar oss 84:-, när en vanlig syrup kostar ca 15:-. Vad gäller Fairtrade colan är den dubbelt så dyr för oss som vanlig... men vi säljer för samma pris. Etik är viktig, men dyr. Men det är i nuläget omöjligt att vara etiska på allt. Ambitionen finns där, men då måste volymerna upp rejält och det behöver vi din hjälp med."



Smoothie av bland annat vetegräs och kiwi i en mugg gjord av majs.
Fairtradechoklad till det. 
 
 
Då kroppen hade sugit åt sig energin fikastoppet gav bar det av till Sagateatern för årets Medicinarspexet. De var riktigt duktiga och jag blev så sjukt inspirerad att vara med nästa år. Dock inte som skådespelare/sångare utan som dansare. 
 
Har lovat mig själv och en klasskompis att gå på audition till våren. Jag är ju minst lika bra på att dansa som tjejerna på scenen idag. 
 
create a gif


Nätshopping med kärlek

Det kan vara lite farligt det där med att allt går att handla på nätet. Blev så inspirerad av min egen önskelista att jag googlade runt efter giftfritt smink och hamnade på en jättebra sida som heter Vita Vera. Det råkade bli så att jag beställde en ekologisk foundation och ekologiskt hampaprotein fritt från tillsatser. 
 
Vita Vera verkar ju vara hur bra som helst och har ett grymt sortiment. Hittade hur mycket som helst som jag vill ha, till exempel ekologisk flourtandkräm
 
Till råga på allt återanvänder de även så mycket som möjligt av packmaterialet som de får av deras leverantörer. Därför kan paketen se lite konstiga ut då man får hem dem. Packmaterialet de inte kan återanvända går till återvinning. Ett sådant fint helhetstänk att jag blir knäsvag...
 
Om man kan bli kär i ett företag har jag blivit det nu. 
 
 
 
 
 
 

Drygt en månad kvar...

 
Förmodligen kommer jag hinna uppdatera den några gånger... Det är ingen prioritetsordning, men vissa saker vill jag ha mer än andra. 
 
Är egentligen emot julklappshysterin. Men det är väl mer det här att folk bara går och köper saker som personen inte ens behöver bara för att ha något att ge. Jag vet ju vad jag vill ha och enligt mig är det bra saker... Dubbelmoral? 
 
I alla fall så har jag grymt bra idéer (som alltid) på julklappar jag ska ge bort. Tycker även att de är bra miljömässigt och skulle gärna tipsa om grejerna här, men det kan jag tyvärr inte göra eftersom personerna som ska få dem är inne här och läser. 
 
 

Tjejen som har Malawi och Afrika i tankarna för jämnan

Extra mycket när zebraleggings sitter på benen. 
 
 

Snedvriden bild

En av mina läsare hade den här videon på sin Facebook. Hur bra som helst ju! I alla fall om man tänker efter på budskapet. 
 
 
Så här står det på deras hemsida (översatt till svenska av mig)
"Tänk om varje person i Afrika såg "Afrika för Norge"-video, och att det var den enda information de någonsin fått om Norge. Vad skulle de tänka om Norge?"
 
Hur mycket vet du egentligen om länderna i Afrika? 
 
 
 
 
 

Träning, mat, svett, SVT Play och fika

Kan inte bli så mycket bättre än vad det är just nu. Har precis kommit hem från träningen som blev ett snabbt pass CXWORX och nu sitter jag inne på rummet och äter soppa som jag fick av en utflyttad granne samtidigt som jag eftersvettas och tittar på Torka aldrig tårar utan handskar (sista dagen att se serien på Play idag). Senare ikväll ska jag till en klasskompis på försenat födelsedagsfika.

 
 
 

Havstankar





Översta bilden har cirkulerat runt på Facebook för ett tag sedan och den andra har ritats av Max Gustavsson
 
 
Låt även bli att slänga skräp vid sidan av vägen och gångbanan. Hur svårt är det att stoppa det i fickan och slänga det i närmaste soptunna? 
 
Tänk även på vad du äter för fisk. Köp MSC-märkt och KRAV-märkt. Om inte det finns i butiken, skit då i att köpa den där fisken. 
 

Pluggelipluggplugg

Då man pluggar mer än man behöver kan det sluta så här: 
 
8.00 - 9.00        Tentaplugg
9.00 - 12.00      Föreläsning (hälsoeffekter)
12.05 - 12.55    Möte med projektgruppen medan lunchen landar i magen (projektledning)
13.00 - 15.00    Föreläsning (hälsoeffekter)
15.00 - 16.40    Grupparbete i hälsoeffekter
Hemma
18.30 - 20.00    Tentaplugg på IKSU
20.15 - 21.10    Bodybalance 
 
Ikväll då jag kommer hem ska jag hitta, läsa och förstå en vetenskaplig artikel om kemikalien Bisfenol A och så borde jag ta itu med seminarieuppgiften som ska vara klar till på onsdag. 
 
 
Jag längtar till det blir jullov... Även då jag har en tenta kvar efter jul. Har förhoppningsvis två kurser avklarade i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndagsfika

 
Fick gratis fika på Skogis (skoghögskolans kårhus) idag. Blev även några kanelmandlar (godaste naturgodiset) efter gympan. Jag har skapat en dum tradition att alltid handla några kanelmandlar efter söndagsgympaträningen. Sedan det sedvanliga korridorsfikat, som idag bestod av kanelbullar och pepparkakor, framför Solsidan. 
 
Magen är nöjd och glad. Däremot inte magrutorna, de hamnar längre och längre bak... Men alla kan ju inte vara nöjda hela tiden. 
 
 

Junior-DM

Nyss hemkommen från en lyckad gympatävling i Luleå. Vi fick med oss ett guld och ett silver hem till Umeå. Det var alltså inte jag som tävlade, men jag var en duktig tränare. 

Dessutom har vi de snyggaste overallerna. Adidas of course. 

 

Tips från Afrikanörden

Ni måste bara se SOS Uppdraget på TV4 Play! Har bara sett första avsnittet än men jag kommer helt klart att se varenda ett. 

SOS%20Uppdraget%20del%201
I SOS Uppdraget får tittarna följa de sex ambassadörernas utmanande arbete i barnbyn Tamale i norra Ghana, en plats där lokalbefolkningen kan tvingas vara utan vatten i flera månader när torkperioden slår in.
 
Del 1 av 6. Programstart. Ernst, Mari, Lisa, Niclas, Adam och My anländer till barnbyn Tamale i Norra Ghana och sätts genast in i arbetet med aktivitetshuset. Mari och Niclas får följa med socialarbetaren Josephine när hon besöker föräldralöse Richard, tio år, för att utreda om han ska få komma till barnbyn.
 
 
 
Kan man önska sig att bli fadder till en barnby i julklapp? 
 
 

 

 

 
 
 
 
 

Friday Friday

Idag har varit en extra bra dag. Har gjort undan lite plugg, fick godis och tårta i skolan och åt frukost till middag. 





Frukostmiddag
 
 

Men bästa: fick min almanacka med posten idag! 
 
free gif maker

Ingen kommer ju missa att den tillhör mig i alla fall! Hade problem med att välja vilken färg jag ville ha, men nu ser jag ju att jag prickade rätt. 
 
 

Givet köp

Sist jag handlade hittade jag ekologiska svenska äpplen. Typ det bästa! 




Och nej pappa, jag handlar aldrig italienska äpplen om jag SER att det finns svenska. Den där fredagen för några veckor sedan var en ren olyckshändelse. 
 
 

Cykelproblem

Då jag skulle till gympan sist var jag duktig och tog mitt varma sadelskydd som jag i stort sett aldrig tidigare använt. Det var bara det att jag efter halva vägen upptäckte att skyddet inte satt kvar på sadeln. Hade inte tid att vända och leta så det blev sökning fyra timmar senare då jag skulle hem.  

Jag hade tur som token och hittade det efter cykelvägen. Genomblött, platt och sandigt. Krävdes dock endast en dusch för att det skulle återgå till normalt utseende. 



Problemet återstår ju dock. Om jag använder det igen är sannolikheten väldigt stor att det glider av igen. 

Men till det bästa! Igår fixade bror och pappa mina bromsar och bytte till dubbdäck på cykeljäkeln. Den har nu två fungerande bromsar. Naajs. 
 
 
 
 

Svenske Zlatan

Undrar vad SD:arna (drar alla över en kam) tänker när de sitter och ser svenska landslagsherrarna spela fotboll? Sverige spelade mot England ikväll och Zlatan gjorde FYRA mål och de vann matchen. 
 
Hur svensk är Zlatan? Om inte Soran Ismail är svensk så är väl inte heller Zlatan svensk? Nä, ut med honom... 
 
 
Nä, ska sluta tänka på det där. Blir bara så irriterad.
 
Men inte riktigt än... Jag kan ju ändå förstå att folk tycker Sverige har en dålig invandringspolitik och röstar på SD för den sakens skull. Invandringspolitiken kanske inte heller är den bästa (ej insatt i saken) men det finns det väl andra partier som också vill ändra den? Känns som om SD blir ett missnöjesparti... 
 
Ja, i alla fall. Jag ska bli mer insatt i politik så jag kan börja diskutera saker och ting. Och istället för att oj:a mig över alla rasister, rasistiska uttalanden och idioter ska jag istället försöka sprida budskapet att mångfald är bra. Till allt och alla. Gör det ni med! Det behövs i detta trångsynta samhälle. 
 
 
 

"Sanningen kommer alltid fram"

Om någon skulle ha missat SD-grejen så kolla här: 
Om inte videon fungerar (som på mammas iPad) så gå in här.
 
Blir så arg och irriterad att ens människor med sådana här åsikter och beteenden existerar och att folk sedan röstar på ett sådant parti. Helt oförståeligt för mig. 
 
I alla fall så märker ni att Soran är lite inblandad i det hela. Därför länkar jag till några klipp där han medverkar i Hübinette på SVT. 
 
Titta titta:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Och om någon skulle ha missat att lyssna på Sorans sommarprat i P1 så finns det här:
 
Lyssna: Soran Ismail
Tillbaka till saken lite. Jag blir så himla matt av sådana här skitsaker, alltså dessa idioter i SD. Herregud. Men jag blir glad av tjejen i videon. Cred till henne. 
 
 
 
 

Leendet som uppstår vid tankar om Afrika

Hamnade mitt i en blomma under lunchen. Det var nämligen enda platsen som var ledig runt bordet. Men jag tyckte det bara var kul, kändes som om jag var tillbaka i Afrika på safari. Inte för att jag stod mitt i växtligheten där, men det var ändå dit tankarna gick. 

 

Kemikalieskräcken!

Om ni inte orkar eller orkade se dokumentären Underkastelsen som jag tipsade om förra veckan, se då denna korta film istället: 

 
Eller så båda! 
 
Snart har jag kemikalieskräck alltså. I skolan har jag valt att göra ett projektarbete om just kemikalier som vi får i oss via till exempel föda och leksaker. Alltid spännande att ta reda på mer och bli mer medveten om vad man utsätter kroppen för egentligen. 
 
 
 

TISDAG

7.00 - 7.40        Indoor Walking
7.45 - 8.15        CXWORX
 
9.00-12.00        Föreläsning (hälsoeffekter)
 
12.00 - 13.00    Lunch
 
13.00 - 15.00    Grupparbete
15.15 - 17.00    Föreläsning (projektledning)
 
17.45 - 20.00    Gympatränare
 
 
Blir nog bra det här!
 
 
Hej IKSU och morgonträning! 
 
 
 
 

Matvariation

I söndags åt jag en, för att vara jag, ovanlig frukost. Skippade gröten eftersom jag hade ätit gröt till både frukost och middag två dagar tidigare och kände att det fick vara nog för ett dygn. 


Två små mosade KRAV-bananer blandade med keso, kvarg och kanel. Två KRAV-hårdbröd med brieost
och ett stort glas med grönt te. 


Ikväll kom jag inte hem från skolan förrän efter kl 19 och då var jag inte speciellt hungrig (hade tryckt i mig frukt, choklad och en chokladmuffin för motivationens skull) men kände ändå att jag var tvungen äta något och då är ju stekta ägg den perfekta lösningen. 

Två KRAV-bröd med två stekta KRAV-ägg med riven ost och curry. Till det några KRAV-tomater. 
 
 
Ni måste bara testa äta stekta ägg med curry. Sjukt gott! Luktar så härligt också. Fast jag har aldrig testat med curry utan ost så släng på lite ost också. Det blir så där lagomt flottigt... Och så ska ju gulan bli sådär seg och mysig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Off to school

 
online


Veggofavoriterna

Pizza
Tomatbas med vitlök. Toppa med exempelvis champinjoner, banan, zucchini, lök, fetaost, salta jordnötter och curry. Om man vill ha det matigare är ett hett tips att blanda i linser och rivna morötter i tomatbasen. 
 
Pesto som bas är också gott men det passar väldigt bra till kycklingen. Kycklig kan man ju dock byta ut och stoppa dit lite vitlök, lök, champinjoner, oliver, paprika och fetaost istället. Mums! 
 
 
Linsgryta
Finns hur många varianter som helst. Man kan tex hälla i krossade tomater i en kastrull (och eventuellt vatten och/eller tomatpuré) med linser. Sen är det ju alltid gott att tillsätta grovrivna morötter, kidneybönor (eller andra bönor) och kanske lite svamp. Och så kryddor på det som tex cayenne, tandoori, chilipulver och lite sånt eller så organo eller timjan eller kanske kanel till och med. Ååh, finns så många möjligheter. Linsgryta kan man dessutom äta till vad som helst (ännu fler möjligheter). Själv brukar jag koka pasta så det blir liksom pasta bolognese, men utan köttfärs. 
 
Använder mig alltid av röda linser men det är bara för att fastnat vid dem. 
 
 
Qournfärs
Om man nu vill ha en mer färsig köttfärssås utan köttfärs kan man använda qournfärs. Det finns ju sojafärs också, men själv gillar jag qournfärsen bättre. Taco är ju också en jättelätt grej att göra vegetarisk genom att använda qournfärs. 
 
 
Lasagne
Här kan man ju använda lasagneplattor eller göra zucchiniplattor. Istället för köttfärs är det gott att använda linser eller qournfärs, eller båda! 
 
 
Biffar
Väldigt enkla biffar kan man göra av kokta linser tillsammans med riva morötter, hackad lök och kryddor. Bara blanda ihop, forma till biffar och stek. 
 
Biffar av rivna morötter, palsternacka, rotselleri, hackad purjolök, ägg, lite riven ost och kanske lite citron och kryddor så som timjan och rosmarin. Blanda ihop, forma till små biffar och stek. 
 
Eller, min favorit i nuläget, rödbetsbiffar. Skala och riv råa rödbetor. Blanda rödbetsrivet med hackad lök, ägg, kryddor (till exempel chili, cayenne, paprika, tandoori, salt och peppar) och lite maizena (kan dock uteslutas). Klicka ner blandningen i stekpannan och stek i smör eller olja tills de är klara. Några minuter på varje sida beroende på hur tjocka man gör. Brukar göra så att det ryms 4-5 stycken i stekpannan och de är ungefär 1 cm tjocka. 
 
Alla biffar kan man äta till förslagsvis ris, potatismos eller ugnsrostade rotgrönsaker. 
 
 
Övrigt
Halloumiost är ju hur god som helst att steka. Gör en sallad mes couscous till. Annars kan man göra plättar med riven halloumi, zucchini och chili. 
 
Paj! Det är ju bara ösa ner vad som helst i pajskalet. Till exempel broccoli, spenat, coctailtomater och mögelost eller bönor, paprika, svamp och broccoli eller bara keso och rivna morötter. 
 
 
 
Det är bara fantasin som sätter stopp! Hade kanske varit bra med recept, men jag kör oftast utan... Mitt tips är att googla efter till exempel zucchini- och halloumiplättar om du är sugen på det. 
 
Tips på länkar med olika recept: 
 
 
Ett annat tips är att då man inte äter vegetariskt försöka dra ner på köttet ändå. Exempelvis om man gör en kycklingwok eller gryta, använd mindre kyckling än vanligt och ersätt istället med bönor eller linser. 
 
 
LYCKA TILL! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag 9.30

Kastade mig upp ur sängen strax före 7 och la ett halvt kilo kidneybönor i blöt. Var i tvättstugan kl 7 där jag nu tvättat tre maskiner. Mellan tvättomgångarna har jag passat på att äta gröt (tredje gröttallriken på 24 timmar) och handla. 
 
Effektivt. Sjukt nöjd.



Nu ska jag äta ett ägg och sedan ska jag iväg till IKSU och trotsa gårdagens träningsvärk (rygg och biceps) och torsdagens träningsvärk (ben och rumpa). Det blir step kondition som "uppvärmning" och sedan axlar, bröst och triceps i gymmet.
 
 

Dagens höjdpunkt

Då vår föreläsare börjar dansa till Da Buzz (eller så var det Ace of Base) och sedan till Who Let the Dogs Out. Musiken var på 70-80 dB i klassrummet. Hahahaa! 
 
Föreläsningen hette nämligen Hälsorisker med samhällsbuller.
 
 
Jag lärde mig i alla fall att om man håller på att krocka med en älg ska man tuta snabbt. För det kan man ju tänka sig själv om man går över vägen och en bil tutar tvärt, då blir man ju skiträdd. Om däremot bilen tutar en utdragen signal reagerar man inte likadant. Likadant med älgar. 
 
Så tuta snabbt och många gånger. Kan kanske vara skillnaden mellan liv och död... 
 
Bild från Aftonbladet
 
 
 
 
 

Och inte är det första gången det händer...

Det där med att ha strechiga byxor är inte alltid positivt. Imorse efter duschen drog jag snabbt på mig kläderna innan jag gick ut till köket för att göra gröten. Brukar i vanliga fall aldrig duscha på morgonen, men denna dag blev det så.
 
Var till och med tvungen att blåsa håret vilket händer väldigt sällan. Och tur var det! För då jag stod där framför spegeln ser jag en jätteknöl vid insidan av höger knä. Gårdagens strumpa råkade visst sitta fast där... 

Hade det inte varit för att jag duschade, som gjorde att jag använde hårtorken som gjorde att jag tittade mig i spegeln hade jag gått till skolan med strumpknölen. 
 
 

En film som borde vara obligatorisk för alla

Såg dokumentärfilmen Underkastelsen med några klasskompisar ikväll. Alla borde se den för den berör alla. Jag tänker speciellt på alla gravida just nu och våra framtida barn. 
 
Filmen handlar om kemikalier vi har i blodet och vad de gör med oss. Helt galet sjukt att vi har över 100 olika kemikalier i blodet. Dessa kemikalier borde inte ens vara där. 

Hittade trailern och första delen av filmen på youtube. Titta titta! 
 

Så det kan bli...

 
Nej, jag tror tyvärr inte att vi har någon framtid tillsammans...
Inte på det sättet. 




 

Bara mycket eller för mycket? Eller alldeles lagomt?

Två nya kurser startade idag. För mitt program startade en kurs som heter Hälsoeffekter och går på helfart. Utöver den började jag en extrakurs som heter Projektledning och går på halvfart. Utöver dem läser jag redan en kurs, GIS (geografiskt informationssystem) som går på kvartsfart över hela terminen. 
 
Summan av kardemumman: jag har från och med nu fullt upp! 
 
Imorgon har jag bara föreläsning mellan 9 och 12 för Hälsoeffekter. Projektledningen är från 15 till 17. Mellan föreläsningarna ska jag klämma in att plugga GIS. Och innan föreläsningarna blir det att mosa benen på gymmet. Efter föreläsningarna ska jag hem till en vän och se en dokumentär och äta morötter och gurka med tzatzikidipp. 
 
Pust. 
 
 
Moa: Ja, men då ses vi på IKSU (gymmet) klockan 7 imorrn då! Du behöver ju bara stiga upp halv sju och kasta i dig lite mat. 
Theres: Bara halv sju. Ja, du är då rolig du. 
 
Min träningskamrat är mer morgontrött än jag. Men imorgon finns det inget annan lucka att stoppa in träningen på så nu hade hon inget val. 
 
 
Nu måste jag bara komma på ett bra benprogram vi ska köra imorgon. Sedan måste jag handla mat så jag kan fylla på mitt ekande kylskåp. Ja, och sen borde jag läsa in till hälsoeffektsföreläsningen imorgon och så borde jag läsa tre kapitel i projektledningsboken. 
 
 
gif creator online
Det är självvalt Moa, det är självvalt... Skyll dig själv. 
 
 
 
 

Cykelhjälm istället för bromsar

Tillbaka i Umeå och klarade mig hem helskinnad! Men det var med nöd och näppe... Huj huj. Cyklade från tågstationen och min ena handbroms är trasig sedan tidigare, vajern har nämligen gått av. Den andra bromsen har fungerat, men inte så bra. Det har inte gått att stanna cykeln, bara sakta ner farten en aning. Nu var det bara det att bromsen hade frysit inte inte fungerade alls. Suck.

Två obrukbara handbromsar alltså. Och nä, jag har ingen fotbroms. Tur att det är mestadels uppför hem till mig och det kändes lite säkrare med min nya cykelhjälm på huvudet. 

Cykelhjälmen tryckte dock ner mitt pannband hela tiden... Ingen syn och inga bromsar. Bra kombo. 
 
Blir nog till att gå till skolan imorgon... 
 
 
 

Bäbis som bäbis

Jag trodde jag skulle få all tid i världen denna helg och kunna sitta och läsa min bok och sånt. Men icke. Har flängt runt hit och dit hela tiden. Speciellt i lördags. 

Var först hos Micke där jag fick hur mycket fruktsallad som helst, sedan till mormor där jag fick mat för ett helt kompani och dessutom glass till efterrätt och efter det åkte jag vidare till min kompis Sara där jag fick äppelpaj och ännu mer glass. Och då jag kom hem blev det middag och godis. Hej och hå, inte gick jag hungrig i alla fall. 

Jag undrar om det är det lilla undermedvetna som spökar... Alltså att jag känner så många som är gravida just nu är det jag liksom försöker smälta in. 

 
Men det enda jag har är matbäbisar...
 
 
 
 

All helgona

Morsan, pappa och jag tog en sväng förbi kyrkogården ikväll för att tända ljus. Mysigt när hela kyrkogården lyser den här helgen. 

 

Om man ska spöka så är det väl ändå på kyrkogården? 



 
 
 

Åter i Norrbottens pärla

Fick mig palt när jag anlände till hemhemma! Länge sedan sist... 
 
 
Och så fick jag ju krama världens bästa vovve. 

Kors i taket! Kommunen har lagt pengar på gymastiken!

WOOOW! Idag fick vi nya redskap till gympan i Umeå! Kors i taket alltså! En vanlig bom, en lågbom, en tjockmatta och bäst av allt: EN BARR! 


 
 
Redskapen vi hade tidigare var sämst och barren var i stort sett obrukbar. Jag tävlade ett Norrlands Mästerskap i Umeå för tolv år sedan och då tycke jag bommen var hård och dålig. Samma bom har de använt fram tills nu... Tragiskt. 
 
Men äntligen lite nya redskap i alla fall! Ingen är gladare än jag! Eller mina gymnaster kanske, de är ju ändå de som använder redskapen.  
 
Nu saknas bara en gymnastikhall... 
 

RSS 2.0