Hello

Vissa verkar verkligen ha lite att göra...


Och vissa andra har så lite att göra att de tittar på det. Och tittar på ännu fler, och lite till...

Eller är det bara för att slippa plugga vissa göra det?

Bra gjort och dåligt gjort

Gym passet idag (axlar, biceps och triceps) var väldigt roligt. Lite ofukuserat kanske då det blev några skrattanfall mitt i setten. Ska nog lägga till en extra axelövning och en extra tricepsövning till nästa gång. Det kändes som om jag hade lite mer att ge där...

Uppvärmingen gick också bra. Gick och joggade 15 minuter och det är himla bra för att vara jag. Tycker kondition är det tråkigaste och jobbigaste som finns. Men tyvärr ett måste. Vill ju minska fettprocenten och då kan det ju vara en bra grej...

Hej beach 2012, här kommer jag!

Ja, så kände jag på rullbandet idag.


Meeen. Vad gör jag då sen då jag kommer hem. Äter middag, lagar ny mat och sätter mig sen med ett glasspaket. Det blev över massor med glass sen helgen så det hivade jag i mig.

Och då jag ändå äter glass, varför inte göra det ordentligt? Direkt ur paketet och i med allt på kortast möjliga tid. Svullo nummer 1 är jag ibland...


Hejdå beach 2012...

Att jag inte lär mig. Dessa "10 andetag" har aldrig slutat lyckat...

Shit pommes! Jag försov mig imorse... Hade ställt min fina Wake Up Light på 7.07, men så vaknar jag 20 minuter innan hur pigg som helst. Men eftersom det inte är tid att stiga upp somnar jag om. Då klockan sen ringer snoozar jag och går jag upp och kissar och lägger mig sen i sängen igen. Andra gången den ringer tänker jag att "bara 10 andetag till och sen går jag upp", men det var bara det att jag hann somna innan 10 andetag.

Som tur var vaknade jag 8.20 och hann då hoppa in i några kläder, slänga på mascara, packa träningskläder, matlåda, frukter, dator, skolgrejer och hiva i mig fil med banan, krossade linfrön och allbran. Till 8.45 då alltså, för då hoppade jag på cykeln och trampade till skolan som började 9. Jag hann i god tid, ca 4 hela minuter, till seminariumet som vi hade.

Kanske inte behöver den där extra timman på morgonen ändå...
Fast det är ju ganska skönt att slippa stressa och äta frukost i minst 30 minuter framför Nyhetsmorgon.

Galet trött efter seminariumet på morgonen.

Jag förstår verkligen inte hur jag kan vara så himla trött för jag sov i 10 timmar...
Hade till och med märken från kudden på min kind då jag kom till skolan. Höhö.

Tjejen som sover in i det längsta är mitt nya smeknamn.

Malawigänget reunion

Oooh, vilken fin helg det varit! Nästan alla mina svenska Malawi-vänner har varit här och ätit mat, pratat minnen, dansat, sovit, fikat och lite sånt.

Men nu har jag följt de två som inte bor här till bussen. Så dags att sova tror jag... Blev bara omkring 3 och en halv timmas sömn inatt. Men kul hade vi! 


Mat nonstop

Har blivit lite småkär i tomat och mozzarella. Idag fick det bli kvällsis vid 23-tiden och en passande paus i cellbiologin. Brukar försöka att inte äta så sent egentligen, men ikväll kurrade magen lite. Ändå åt jag en väldigt sen middag strax innan 21.

Det har helt enkelt varit en hungerdag idag. Trots min stadiga frukost var jag tvungen äta ett äpple innan lunch. Efter lunch åt jag två morötter, en clementin och ett äpple till. Och trots det så var jag hungrig strax före fem så jag var tvungen slänga i mig ett mellanmål innan träningen.


Idag spetsade jag till det med olivolja och örtsalt. Men näe, det var faktiskt ingen höjdare.
Men det ser snyggt ut i alla fall!

Morgon!


Dricker te ur största koppen. Jag kan nästan gömma mig i den och det känns som om den rymmer ett helt hav. Men den är riktigt bra eftersom jag behöver få i mig mycket vätska.

Övriga frukosten bestod av proteingröt med mosad banan på och så ett kokt ägg sidan av. Satt väldigt fint i magen.

Nu måste jag plugga innan skolan börjar, tämja håret och huvudvärken. Ikväll är det lite mer plugg, träning och laga mat som gäller!

PT och PB

Idag persade jag i bänkpress! Wiho! Har väl länge känt att jag kan mer än vad jag tidigare tagit, så jag höjde med 10 kg bara sådär. Från 50 kg till 60 kg.

Visserligen körde vi på lutande bänk, med huvudet lutandes nedåt, men jag hade förmodligen klarat det som vanligt också. Kul! Men om jag verkligen skulle vilja sätta PB:n så skulle jag säkert kunna öka ännu mer nästa gång. Men jag vill först bli säker på min sak och få in tekniken. Skynda långsamt.

Träningspasset idag var annars väldigt speciellt för idag hade vi en personlig tränare. En klasskompis ställde upp och agerade PT på vårt bröst- och ryggpass. Det var skitkul och jag nästan studsade fram mellan övningarna.

"Vad ska vi göra nu?", "Hur mycket tror du jag kan ta?", "Gör jag rätt nu?", "Orkar jag mer tror du?"


Skulle ju vara drömmen att ha en personlig tränare. Eller i alla fall träna med någon som är väldigt kunnig på styrketräning och vet vad han/hon gör. Helst också någon som är starkare och orkar passa. Jag har ju i och för sig Micke, my boyfriend, men han bor ju ganska många mil bort. Han får istället agera träningsrådgivare på distans.

Ja, jag kan ju säga att gympasset tog... Jag var helt galet slut efter bröstövningarna. Däremot är jag grymt dålig på att få kontakt med ryggen min.




Bästa hårdbrödet

Innan jul blev jag inspirerad, som många gånger tidigare, av PT-Fia. Denna gång var det ett recept på ett hårdbröd. Jag gjorde en liten ändring i receptet och det blev hur gott som helst. Gav bort det i julklapp och därför har jag inte visat det tidigare.

Nu har mamma bakat brödet och då hon var här i helgen lämnade hon några brödbitar till mig. Tyvärr har det redan tagit slut.

Med julosten på är det godare än godis. Jag lovar.



2 dl dinkelmjöl, fullkorn
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 tsk salt
0,5 dl rapsolja

Rör ihop, häll på 2,5 dl kokande vatten och rör om till en gröt. Stryk ut på en plåt med bakplåtspapper och skär i rutor. Grädda på 150 grader i ungefär en timma.

Världens enklaste och godaste!

Jag ska bli vältränad

Idag var jag på ett pass som heter Fysträning. Det är 1 timma och 20 minuter långt och består av uppvärming, styrka i form av cirkelträning, kondition i form av cirkelträning och så lite lite avslappning och sånt.

Det är väldigt bra träning, men inte kul någonstans. Efter passet försökte jag verkligen komma på någon övning eller någon del som hade varit rolig, men icket. Det är allt annat än roligt.

Meeen, bra träning som sagt. Man får tänka på att man blir bättre tränad, starkare, bättre kondition och att man bränner kalorier. Det var i alla fall det som fick mig att hålla ut hela passet. Ja, och sen känns det ju himla bra efteråt.


Jag tror det är bra om man har ett mål. Jag skulle inte kunna träna bara för att träna, bara för att det är kul. Det är inte alltid roligt, men det är himla bra för både kropp och själ.

De oskyldiga får lida...

Såg denna på fäjsbok och shiiiit så galet hemskt.

Använd soptunnor gott folk, och sortera även dina sopor då du ändå håller på.

Början på det nya

Helgen är redan över och nya terminen startar idag.
Mor, far och Boris var ju här i helgen och bodde hos mig. Vi storhandlade, åt på restauranger och så höll de mig vakna under natten genom snarkningar. Min bror var också i Umeå under helgen, så honom passade vi också på att träffa.

Hann också med en "halv" korridorsfest/tentafest/födelsedagsfest. Den ägde rum här i min korridor och vi hade riktigt roligt. Utgång på campus och där fick jag något ryck och dansade som en halt kossa med galna kosjukan. Då jag kom hem på natten Skypade jag med Micke:

Moa: Kolla hur jag dansade ikväll *dansar som den galna kossan*
Micke: Suck. Tur att inte jag var där så jag behövde skämmas över dig...


Bästa grannen och jag var även ute och promenerade i en timma och femtio minuter. Hej och hå, det borde bli en söndagstradition kan jag tycka. Ja, och så har jag ju varit tränare till mina gymnaster också.

Åh, det är synd att det är måndag. Jag längtar redan till nästa helg! Den kommer bli bäst!




Besök = dags att städa

Idag är det en ledig dag. En sån där efter-tentan-känn-ångesten-för-omtentan-dag. Ja, i alla fall så ägnar jag den dagen till att tvätta, städa, fixa och trixa. Mor, far och Boris kommer ju hit ikväll och då kan det ju inte se ut som en soptipp. Tänkte hinna med ett pass på gymmet också... Ben och mage står på schemat.

Funderar på om jag ska ta ner post it-lapparna från garderoberna, men de får nog hänga kvar ändå. De står så himla bra organkemi-saker på dem och det kan ju hända att det blir omtenta. Usch då.



Träning är som värsta dundermedicinen

Tentan blev ju ingen succé kan jag ju säga. Eller det var ju egentligen två tentor. Biokemi och organisk kemi. Organisk kemi som jag trodde jag kunde failade jag på. Tentan kändes mycket svårare än de gamla tentorna jag övat på.

Biotentan kändes ändå ganska enkel, det var bara det att jag inte kunde det. Mja... Så kan det gå. 


Såhär såg jag ut när jag kom hem. Tröttast i världen. Mina ögon sved och jag fick lägga all energi på att hålla upp ögonlocken. Så jag kröp ner i sängen och tänkte sova en timma...

Men sen så lyckades jag snooza en hel timma, så jag sov i två timmar. Var tröttade än döden då jag masade mig upp. Ögonen sved fortfarande och mina ben bar mig knappt till köket. Något vidare humör hade jag inte heller.


Hade planerat att gå på core och stepdance, men beslutade mig för att skippa core och tänkte skita i stepen också. Men då kom jag att tänka på att jag alltid mår mycket bättre efter träningen. Så med tunga steg tog jag mig till IKSU för ett danspass.

Och jamenvisst! Nu är jag mycket piggare och gladare! Är fortfarande trött, men på ett helt annat sätt.

Är så grymt tacksam över mig själv. Att jag tog det där klivet ut i snön och styrde stegen mot IKSU. Kvällen blev ju räddad!

Tentaångest

Jag kan tänka mig att sluta äta godis bara det kommer frågor som jag kan på tentan. Undrar om de som skriver/rättar tentan går med på den dealen?


Eller jag skulle kanske inte vilja vara utan godis hela livet, men under 2012 i alla fall. Nu mår jag så jäkulskt illa av allt jag vräkt i mig... Vill aldrig mer se godis igen!

Men jag har nog glömt det imorgon...

Godis och värktabletter, vilken tentakombo!


Var och handlade inför tentan som är imorgon. Godis, Ibumetin och cocktailpinnar blev det. Godiset och pinnarna ska jag använda till att bygga upp olika molekyler om det skulle behövas. Ibumetinen ska jag ta till frukost för att lindra huvudvärken så jag ska kunna tänka lite i alla fall.

Det dumma var bara att det var ganska långt att gå från affären och hem så nu har min godispåse minskat drastiskt i storlek. Konstigt.

När sötsuget kryper närmare framåt kvällen



Äpplen stekta i smör och kanel. Matlagningsyoghurt blandat med keso och vaniljpulver. Och så lite solrosfrön bara för att det är så gott. Smaskens!

Livet efter tentan

Efter tentan ska jag ta tag i mina morgonpromenader på riktigt
Efter tentan ska jag göra hummus
Efter tentan ska jag träna igen
Efter tentan ska jag städa
Efter tentan ska jag börja med kampsport
Efter tentan ska jag tvätta
Efter tentan börjar livet igen!




Hett tips!

Drick inte ett stort glas vatten precis innan du ska sova.

Jag var tvungen gå upp och kissa klockan fem och min skönhetssömn blev helt förstörd. Jag är bortskämd med att sova oavbrutet från det att jag lägger huvudet på kudden tills alarmet ringer på morgonen. Upp och kissa, nä sånt orkar jag inte med...

Bättre med för mycket än för lite

Har suttit i skolan från 7.50 på morgonen till cirka 17.15. Visserligen hade jag en paus för läkarbesök mitt i allt, men ändå. Det är nytt rekord för mig. Imorgon lär det bli samma tider men utan läkarbesök.

Läkarbesöket var bland annat för min huvudvärk som jag haft i drygt NIO månader. Hej hopp! Det hände inte så mycket idag, men fortsättning följer...

Jag vet inte riktigt hur jag tänker när jag packar väskan på morgonen. Idag hade jag med mig en banan, tre äpplen, två clementiner, två smörgåsar med ost på, två morötter och en stor lunchlåda.

Jag brukar bli hungrig efter lunch, men att jag skulle äta allt det där var kanske överdrivet entusiastiskt.

Därför blev middagen väldigt liten. Var inte så hungrig då jag kom hem från skolan. Nu hade jag ju visserligen bara ätit en banan, en clementin, smörgåsarna, morötterna och matlådan (kycklinglår med rotgrönsaker).

Tomat och mozzarella till middag




En timma efter lill-middagen blev jag lite småhungrig så då fick det bli fruktsallad av banan,
clementin, äpple, solrosfrön och så matlagningsyoghurt blandat med vaniljpulver till.



Fet fast yoghurt blandat med vaniljpulver är hur bra som helst till efterrätter. Istället för glass liksom. Jag måste nog till och med säga att det är lika gott, men på gott olika sätt.

Överblivet ris?

Jag är jättedålig på att beräkna och koka rätt mängd ris, pasta, bulgur etc. Oftast kokar jag för lite men min mamma till exempel, hon är bra på att göra för mycket.

Och om man då gör för mycket, så släng för allt i världen inte!

Här är två tips på vad man kan göra med överblivet ris:

Blanda riset med vispad grädde och servera exempelvis med apelsin och saftsås. Ris ala malta, yey!


Blanda riset med någon fet yoghurt (jag brukar använda turkisk eller matlagningsyoghurt) och ät med honung. Supergott och ett bra mellanmål!

Att handla mat har blivit en favoritsyssla

Idag handlade jag igen. Måste vara fjärde gången denna vecka. Kanske låter som dålig planering men jag passar alltid på att handla då jag ändå går förbi, som jag då gjorde idag. Hade börjat få brist på morötter, bananer, äpplen och clementiner. Var galet nära att köpa en mörk chokladkaka, det riktigt vattnades i munnen på mig men jag stod emot. Åt middag när jag kom hem istället.

Nu är jag dock sugen igen, men nu har jag ju ingen choklad. Ett glas vatten får duga. Måste verkligen börja vara hård med mig själv om jag någonsin ska bli lite fit.

Dessa godbitar kommer från min bror och Bryssel. Satt fint i magen för några veckor sedan.



Matglad

Jag som skulle plugga sitter liksom bara här och tittar på alla papper... Har just nu en middagspaus i tittandet. Ska försöka utveckla tittandet till något lite mer produktivt senare.


Igår lagade jag köttfärs i kokosmjölk med morötter, lök, champinjoner, röd currypasta och lite sånt. Så det äter jag nu med broccoli till. Och sen blev det cirka sju matlådor av kalaset, men då med ris till, och det flesta fick åka in i frysen.

Idag har jag också lagat mat. Det blev lax med pesto och mozzarella. Gjorde matlådor av det på en gång och stoppade in i frysen. Vissa lådor med ugnsbakade morötter och rödlök och vissa med ris och lite av morötterna. Dessutom lagade jag kyckling för bara någon dag sedan som jag också ordnade i matlådor.

Lax med pesto och mozzarella, det enklaste man kan göra


Och hur gott som helst!


Så nu är frysen full med 13 matlådor och i kylen står det tre. Ändå är jag sugen på att laga mer. Har korv som jag skulle vilja tillaga och så har jag flera goda bonjúrostar som jag skulle vilja göra en smarrig sås till kycklingfilé.

Eller vill jag bara laga mat för att slippa plugga?
Antagligen.




Ljusare tider


Har städat undan julgranskulorna och glittret som hängde i köket/sällskapsrummet i korridoren. Kändes skönt att få bort det för julkänslan finns ju inte kvar.

Nu hoppas jag att vintern fortsätter så här med härliga temperaturer, sol och snö på träden. Ändå fram till april kan det få vara så och sen kan det slå om till sommar på en gång. Det skulle vara något!

Dagens lunch

Idag blev det någon sorts smoothieliknande lunch. Hade precis kommit hem från träningen och var fortfarande ganska mätt från frukosten.

Egentligen skulle jag väl kalla det mellanmål. Eftersom den var så himmelskt god är det ju en väldigt bra efterätt också. Då sötsuget slår till är den ju också perfekt.


Apelsinen kom i lite sent...



Det var första gången jag använde mig av sötmandlar, men helt klart inte den sista. Smaken blev hur bra som helst!

Vad skulle jag göra utan en mixerstav?

En dålig apelsin skadar inte kärleken

Cyklade förbi och handlade direkt efter skolan idag. Idag blev det faktiskt COOP, jag handlar ju vanligtvis på ICA för att det är mycket närmare och har dessutom bra studenterbjudande. Men jag måste ju erkänna att jag har en förkärlek till COOP, och den späddes bara på idag. Det var så fint där inne, fina skyltar, bra och logisk ordning och allt var på topp. Det svider i hjärtat att jag handlar på ICA i vanliga fall.

Skulle handla mjölk, mörk choklad och apelsiner. Jag kom hem med mjölk, keso, apelsiner, avokado, naturgodis, paprikor och champinjoner.

Jag glömde helt bort chokladen och dessutom var en apelsin möglig. Misslyckat. Hade planerat att äta apelsin, äpple och banan och doppa i mörk choklad ikäll. Det går ju inte nu nej. Skulle ju kunna äta naturgodiset om det nu inte redan var i magen...

Nu ser jag inte apelsinen möglig ut, men den är helt mosig och den har vitt mögelhår


Då jag blir stor, har jobb och flyttar ska jag se till att bosätta mig nära en COOP-butik. Det spelar ingen roll hur fint boendet kommer vara, ligger ICA bra till och COOP dåligt till ska jag inte bo där.

Duktig och nöjd tjej

På morgonen då klockan ringde 6.45 var jag helt borta. Jag visste inte var jag var och jag visste inte vad det var som lät så jag tryckte på allt som fanns på sängbordet. Då jag kom tillbaka till medvetandet tog jag mig i kragen och gick upp ur sängen. Tog på mig kläder, drack ett glas vatten och tog en morgonpromenad på 45 minuter.
Heja heja Moa, det är precis så här det ska vara!

Sen så var jag även duktig i skolan. Hängde med i föreläsningen längre än vanligt. Mina tankar brukar flyga iväg efter 30 minuter, men idag stannade jag i fokus i 45 minuter ändå fram till rasten. Efter rasten gick det inte lika bra, men ändå lite bättre än vanligt.

Lunchen blev vegetarisk i form av linsfyllda paprikor toppade med fetaost och morötter till efterrätt. Och sen! Hör och häpna! Jag satt kvar i skolan ändå till kl 16 och pluggade. Kanske inte effektivast i världen, men jag fick saker gjorda.

Och än är det inte slut! Då jag kom hem kom jag på att jag inte bokat Indoor Walking-passet som jag och bästa grannen hade bestämt att vi skulle gå på. Tyvärr var det fullt, men jag vände till något positivt ändå. Tänkte att jag kunde laga mat i lugn och ro, plugga lite till, vila kroppen och ta en tidig kväll. Men då bästa grannen kom hem hade det blivit två lediga platser på passet. Jag ville inte gå, men hon fick mig att boka.


Det kändes sjukt besvärligt och jobbigt men nu känns det så himla skönt att jag gjorde det ändå!


Glad tjej efter Indoor Walking-passet med avokado som mellanmål



Nu ska jag bara duscha av mig svetten, plugga lite till, äta en macka och sen är denna dag avklarad. Topp topp!

Cinema at Rolling Stones Street


Det är Kronjuvelerna som visas. Finns på SvtPlay.


På tal om något helt annat så har det blivit en lite konstig matdag idag. Eller upprepning kanske det kallas.

frukost (proteingröt)
föreläsning
lunch (wok med sojafiléer)
efterrätt/mellanmål (banan, clementin)
kemilaboration
"frukost" (proteingröt och en korvskiva)
gym
mellanmål (korvskiva)
"lunch" (wok med sojafiléer)
bio

Ska nog avrunda kvällen med ett hårdbröd med julost på. Och så ett glas vatten. Vatten och te är det enda jag dricker för tillfället.

Nytt år och fortsatta önskningar

Min önskelista är nu uppdaterad efter julhelgen för att gälla under det nya året. Det är ju lika bra att ha en önskelista året om. Ifall nu någon skulle vilja ge mig något så underlättar det ju. Dessutom fyller jag år snart, om lite drygt två månader bara.

Önskelistan jag har på dörren


Digitala önskelistan:

MOAS ÖNSKELISTA 2012

 

  • ute-/innetermometer
  • eltandborste, munskölj
  • sängkläder (gärna ekologiska)
  • tidskriftssamlare
  • bläck- och blyertspennor
  • kläder
  • presentkort (på tex Stadium, Indiska, Vila, Rut mfl, Make Up Store)
  • apotekssaker (kan tex vara Helosan och annat bra)
  • mat (All Bran, Rågfras, müsli, olivolja, Ryvita och Finn Crisp)
  • olika sorters stora tekoppar som finns på Indiska
  • grönt ekologiskt te
  • prenumeration på en träningstidning (tex BODY, STARK eller Hälsa och Fitness)
  • trosor och strumpor (gärna ekologiska, men annars funkar Björn Borg och Pieces också bra)
  • märkpenna
  • tandborstfodral
  • tidningsställ/tidningsförvaring som hänger på väggen
  • hörlurar till min iPod

Kanske måste städa resten av golvet också?

Då jag åkte hem över jul tog jag in min cykel i badrummet. Ville inte att någon skulle stjäla mina vinterdäck. Då jag kom tillbaka i söndags ser jag att det blivit rostfläckar från dubbarna på golvet. Jäkla skitdäck. Först spricker ena däcket och sen rostar dubbarna sönder.



2 stycken personbästa

Wow, jag ligger i fas med biokemikursen jag läser nu! Visserligen är vi bara inne på andra dagen, men ändå... Det har nästan aldrig hänt att jag ligger i fas. Vi har tenta redan på torsdag nästa vecka, tyvärr är det tenta på kursen organisk kemi som vi läste innan jul också. I den är det som vanligt, alltså jag ligger ganska mycket efter...

Sen har jag slagit ett personligt rekord med ICA-besök. På två dagar har jag handlat tre gånger. Om jag fortsätter så här är det bara säga Hej och Hejdå studiebidrag.

Nyttig glass!

Då jag åkte hem över jul hade jag keso och matlagningsyoghurt kvar i kylen som jag inte ville slänga. Jag blandade då ihop det med frysta hallon och lite vaniljpulver och satte in blandningen i frysen. Perfekt att äta nu efter träningen. Det är nästan som en glass. Ändå flyttade jag den från frysen till kylen igår kväll.

En paus i plugget med hallon-kesoblandningen


Dagen i mat och aktiviteter:
gröt av havregryn, rågflingor och kanel med lingonsylt, keso och mjölk
föreläsning + banan
linsfyllda paprikor toppade med fetaost och chokladmoussetårta till efterrätt
två timmars sömn
20 min plugg
punch out
banan
keso-hallonblandningen och hårdbröd med ost
plugg


Efter det att jag sovit glömde jag att äta... Var fortfarande äckligt mätt sedan moussetårtan så jag hade det inte ens i tanken. Lite dumt att inte äta innan träningen. Fast jag kan ändå inte ha gjort av med så mycket energi medan jag sov...

Det finns alltid en ursäkt

Är tillbaka i Umeå sedan igår kväll. Det är skönt att vara här så man kommer in i rutinerna igen. Skola-plugga-äta-träna... Hemma åt jag godis och/eller fika varje dag och jag gymmade en gång på tre veckor. Helt galet! Och så kommer jag hit och tänkte börja vara nyttig men då hittar jag en chokladmoussetårta med hallon i frysen...


Mja, inte blev jag ledsen. Slängde i mig den efter lunchen! Jag väntade inte ens till att den skulle tina utan skar med kniv och åt...


Det är väl bara bra med lite fett på kroppen så det går att bygga muskler?

Mmmm...muskler

Vi tittar på Gladiatorerna och Micke lever sig in till tusen. Han pekar, hoppar, skriker, tjoar, hejar, vrålar och kommenterar hejvilt.

Helt galet, jag har aldrig sett honom så här förr. Det måste vara de vältränade männen som gör honom så exalterad.



Vinter utan snö är som Bamse utan sin honung

Är i ett regnigt grönt Stockholm...


...och längtar hem till snöiga vita Norrbotten.


Har inte din mamma lärt dig att man inte säger så till främlingar?

I tunnelbanespärren
Moa: Kärrtorp, samtidigt som jag räcker fram remsan
Biljettgubben: Hej och välkommen!
Moa: Hej.. Kärrtorp.
Biljettgubben: Vad söt du är.
Moa: Öhm, tack.
Biljettgubben: Jag ska stämpla snällt bara för att du är så söt.
Moa: Tack.

Nästan så att jag trodde att jag var tillbaka i Malawi. Där var det i stort sett varje dag någon som sa saker som Hi baby, I love you, Can I be your boyfriend etc.

Men i Stockholm, näe det trodde jag inte skulle hända..

RSS 2.0