I stora staden

Ja, man åker från norr till huvudstaden och så hamnar man på McDonald's... Det är min Stockholmsfödda pojkvän som är ett fan av donken som drog mig dit. Tog i alla fall en sallad men jag snodde faktiskt åt mig en tugga av Mickes burgare och den smakde snusk och skit. Nej, MAX ska det vara!


Sen så har vi gymmat idag också! Hej träningsvärk säger jag bara...

Sitter och väntar på ett försenat tåg som ska ta mig till Stockholm samtidigt som jag låtsas att jag också har en OnePiece



Egocentrisk, självgod eller bara god självkänsla?

Morsan sitter och löser korsord och frågar mig om hjälp
Mamma: Startredskap på tre bokstäver?
Jag: Det enda jag kommer på på tre bokstäver är Moa.

Idag var jag, mamma och bror i stan. Efter någon timma började de bli hungriga (bara för att de inte åt proteingröten till frukost) och mamma ledde oss till en café. Men då kom jag med den briljanta idén att äta thaimat istället. Billigare, godare och mer mat.
Då vi satt och åt den goda maten:
Jag: Visst var det en bra idé att gå hit?
Mamma: Ja, det var en jättebra idé!
Jag: Jag har bara bra idéer.


Aldehyder, ketoner, laktoner, etrar, alkaner och allt vad det heter

Lite organisk kemi så här en annandag jul på kvällen/natten är väl aldrig fel?


Började plugga redan efter lunchen idag, men jag blev så himla trött att jag somnade på soffan i nästan tre timmar. Och nu går det seegt... Men lite till måste jag klara av innan jag får sova.


Men alltså, det är någonting med mig och att komma igång med plugget efter kl 22.

Malawi, my second home

I talked to Malawi today! Jag hade Alumbeni, han som hoppar högst, i luren en ganska lång stund. Superduperkul och yes, I want to go back!


Ett gott skratt förlänger livet sägs det, men ibland kanske det inte riktigt passar

Det är så kul med skrattanfall i olämpliga situationer. Här är exempel på några:



Var bara tvungen ta med Martin Timell för hans skratt är så himla roligt.



Men roligast har nog ändå den här väderkvinnan. Helt sjukt vad hon skrattar. Tycker nästan synd om henne...


Julaftonshoppet

Med magen full av mat och hemmagjort godis orkade jag på något sätt ändå lyfta kroppen från marken.


Jag fick bland annat en Wake Up Light igår. Jag satte igång den på en gång för jag tänkte testa den idag då. Det var bara det att jag glömde sätta igång själva larmet, så jag sov ungefär en timma längre än planerat... Jaja.

Juldagskvällen ska avnjutas av lite kemiplugg och kanske kanske Avatar om jag är riktigt duktig.

Som nytt

Efter ungefär en och en halv timmas städande i långsamt tempo ser nu mitt rum ut som det brukar göra på julafton.



Hängde även upp en mask från Zambia och en tavla från Malawi. Stenåldersdatorn borde egentligen hivas bort för den har inte använts på säkert fem år.

Och granen är klädd, julgodiset är fixat och julklapparna står redo för att öppnas.
Julafton imorrn då!

Bara för att tapeterna är babybajsbruna behöver ju inte rummet se ut som skit

Då var det den 23:e december igen, dagen då jag städar mitt rum. Ja, så illa är det. Jag städar rummet en gång per år. Övriga gånger sanerar jag bara lite snabt, men nu ska det både saneras och städas.

Jag gissar att jag blir klar någon gång vid 22-23-tiden, det brukar bli så. Jag skjuter upp det så länge som det bara går.



Jag förstår inte hur det kan bli så här illa... Jag bor ju inte ens här längre.

SJ går inte att lite på inte

Igår kväll åkte Micke med tåget ner mot huvudstaden. Som alltid när han ska åka tåg är det försenat, denna gång med 1 timma och 20 minuter.

På tågstationen:
Micke: Man borde fan få åka gratis med SJ.
Moa: Man borde få betalat för att åka.
Micke (med kassörskaröst): Ja, så du ska till Stockholm? Då får du 500 kr.

Tänk vilken grej! Nu kommer han förmodligen få resan gratis ändå eftersom tåget var så pass försenat och det blir säkert ännu mer försenat efter resans gång.


Ska iväg till gympan strax innan 9 så nu laddar jag med keso, kvarg, mosad banan och blåbär. Ska vara tränare, men jag kör nog lite själv också. Vill ju inte att kroppen ska glömma hur man voltar.


Jo, men en till grej om SJ. För två dagar sedan fick jag en mobilbiljett för min resa tillbaka till Umeå efter julledigheten. Eftersom resan från Umeå blev inställd kollade jag avgångar på SJ:s sida och icke fanns min resa där. Ringde då till SJ och frågade om tåget var inställt och det var det. Men hur i hela världen kan de då skicka en biljett till mig? Jaja...

Utan IKSU i tre veckor försmäktar jag i denna by

Här hemma i Norrbotten finns ju tyvärr inget IKSU där jag kan träna... Som tur är kan jag vara i gympahallen där jag i stort sett har växt upp. För det mesta agerar jag tränare där, men jag tränar lite själv också.

Sen så har jag sparkat några vändor med hunden och mamma. Hunden han springer som en tok och drar sparken med både mig och mamma på. Det är härligt med snö ute!

Promenader är också något jag satsar på under IKSU-frånvaron. Minst en promenix om dagen! Dessutom har mamma och jag kommit överens om att göra några styrkeövningar här hemma varje dag. Morsan kan vara lite motsträvig ibland, men med lite puschande så går det. 


Efter dagens träning blev det en minifruktsallad av äpple och clementin (som inte syns, men de ligger på botten) och så en blandning av keso och turkisk yoghurt till det. Tänkte toppa med honung, men någon sådan hade vi inte.

Min räddning

Jag var så himla arg och irriterad på SJ i torsdagskväll då de hörde av sig och sa att mitt tåg hem var inställt. Någon dag senare hörde jag hur någon kastade en snöboll på min fönsterruta. Jag öppnade och där var min prins på en vit springare. Han var här för att föra mig säkert hem. Jag kastade ut mitt långa hår, som värsta Rapunzel, så att min prins kunde klättra upp till mig. Vi kysstes, fåglarna sjöng och norrskenet glänste.

Sedan red vi hem under en stjärnklar himmel och hela byn firade med pompa och ståt.

Tänk vilken pojkvän jag har! Men jag kanske överdrev lite... Jag fick åka Toyota hem, men den var i alla fall vit.

Hemma i snön med bästa Boris

Va? Jag fattar inte, det har väl inget med mig att göra...

Min pojkvän tänker på mig då han ser det här klippet:


Jag får väl lifta...

Har haft ganska mycket att göra sista dagarna och det kommer fortsätta ändå tills på måndag. På måndag är jag ledig! Idag hann jag bara hem, kasta i mig mat och sen iväg igen. I och för sig har jag ju valt det själv och gör bara roliga saker som att träna och vara gymnastiktränare utöver de vanliga sakerna som att vara i skolan, handla och laga mat.

Idag hade jag så sjukt bråttom att jag inte hade tid att ringa Micke. Passade på då jag ändå satt på toaletten, men det blev inte så uppskattat. Själv tyckte jag att det var en superbra idé, slog ju två flugor i en smäll liksom.


På tisdag var det planerat att jag skulle hem för julen, men idag ringde SJ och berättade att mitt tåg är inställt. Jag får helt enkelt ta mig hem på annat sätt. Bokade resan för en månad sedan så jag trodde allt var spikat och klart. Pengarna får jag i alla fall tillbaka...

Tycker det är grymt dåligt att de meddelar detta så sent. Dessutom borde de fixa en ny hemresa till mig, men nä. Inte heller betalar de mellanskillnaden eftersom bussbiljetten blir dyrare (om jag nu ska åka buss), "näääe det kan vi inte göra", sa tanten. Men hur kan tåget inte finnas? "Tåget fanns förut, men nu är det tågbrist och finns inte längre". GAAAH! Nu i juletider då allt är fullbokat dessutom...

Då jag åkte tåg mellan Zambia och Tanzania i våras sa jag till mig själv att jag aldrig mer skulle klaga på SJ. SJ är så himla bra jämfört med tåget som fanns där. Men nä, nu är jag faktiskt riktigt irriterad. Sämst kundservice ever. SÄMST.

Fruktsallad nästa!

Vet inte riktigt vad jag tänkte på då jag var och handlade tidigare idag. Jag kom hem med 8 äpplen, 7 clementiner och 6 bananer. Allt ryms inte ens i min fruktskål.

Det är som om jag tror att jag har en hel familj att göda...


Det blir många frukter om dagen här framöver. Måste ju skynda att äta upp allt innan de ändrar färg, blir mjuka, luddiga och får en mystisk smak.

Det var i alla fall en bra idé

Imorse, efter träningen, då jag skulle äta frukost nummer 2 var jag så himla sugen på min proteingröt. Tvärr hade jag inget ägg, men jag tog ett av grannen. Ska ändå handla idag och då tänkte jag ju lämna tillbaka ett ägg så klart.

Men då jag kläckte ägget så kom det inte ut något ägg, så jag tog i ännu lite hårdare. Fortfarande rinner det inte ut något och jag försöker bryta isär skalet. Då ser jag att ägget är kokat... Haha, fail! Så jag ställer bara tillbaka ägget i hennes kyl, låtsas som ingenting och gör en vanlig gröt.

Morgontrött i kroppen

Helt slut efter morgonens pass på IKSU. Indoor Walking och CXWORX plus ordentlig stretch innan jag gick hem. Kroppen känns mer eller mindre död så nu blir det att vila. Nästa träning blir inte förrän imorrn.

Vila hela dagen alltså!

Dags att dra till skolan med dyngsurt hår...

Måste väl ladda med fett om jag ska bränna fett... Eller?


Har precis slängt i mig pizzan som blev kvar från igår. Den är så sjukt fet att jag nästan skulle vilja torka av den med hushållspapper. Nu är det i alla fall dags för en tupplur så att pizzan kan gotta sig i magen och sen ett pass Indoor Walking. På morgonen innan skolan var jag och min träningskompis otroligt hurtiga och gymmade. Båda två ökade i bänkpressen! Jag på antal reps och min vän på kilona.

Heja heja, det går bra nu!

Svullarhelg

Shit pommes! Efter den här helgen kan jag nog rulla till skolan... Idag har vi julbakat i korridoren och det blev pepparkakor, saffransbullar, fudge och praliner.




Fyllningen i pralinerna har en smak av vit choklad och lingon. Verkligen supergoda, men det tar lite tid att göra. Det är tur vi har en pralinexpert här i korridoren som är utrustad med formar och allt man behöver.

Mitt i allt tog vi en pizzapaus. När man ändå är inne på den onyttiga linjen är det ju lika bra att fortsätta... Jag tog en vegetarisk med gorgonzola, fetaost och oliver.



Helgen började ju redan i fredags med kladdkaka... Ja, och så då igår då det blev MAX-mat och citronmarängpaj.


Plus att jag även ätit chips och salta pinnar. Helt galet.

Och ändå, fast jag är så fruktansvärt mätt, funderar jag på att smyga mig ut i köket och ta en lussebulle till... Bara för att det är så himmelskt goda. Ja, jag gör nog det...



Inte som planerat

När det blir fullt med sopor i mitt korridorskök så ställer vi dem alltid vid dörren till korridoren. Den som sen ska ut tar med och slänger soporna. Enkelt.

Då jag skulle ner till stan idag stod en kompostpåse vid dörren så jag tog den med mig. Stoppadde ner den i cykelkorgen för sophuset är ungefär 50 meter bort. Det var bara det att jag hann glömma bort att kompostpåsen var där. Upptäckte den inte förrän jag hade parkerat cykeln mitt i stan utanför Åhlens.

Då kunde jag ju inget göra, så jag lät den vara kvar... Tog en bild då jag skulle hem och så slängde jag påsen i en vanlig soptunna. Ovärt. Cyklade iväg långt med komposten och slängde den sen bland vanliga sopor.


Sen så blev det inga julklappar heller. Köpte ingenting överhuvudtaget. Det jag gjorde var att rädda min kompis ur en tröja hon fastande i inne på Indiska, äta en falafelburgare med GI-bröd på MAX och fika en svindyr citronmarängpaj.

Efter det hamnade jag på en fest. Det var väl egentligen tänkt att vi skulle hem och byta om först, eller träna (jag hade inte riktigt bestämt mig för träning eller fest). Vi gick i alla fall dit direkt i våra sunkiga kläder... Men jag gick hem redan vid kl 21. Började äta mig mätt på chips och pepparkakor på festen och det kanske inte var så bra så då gick jag hem och åt gröt.

Gröt är bra grejer.


På vift i stan

Efter att ha ladddat upp med en härlig frukost är jag nu redo att bege mig till stan. Det är julklappsjakt på gång!

Äggröra på tre ägg och rökt skinka. Och så några finncrisps till det


Fruktsallad av banan, äpple och clemtenin



Lite roar små

En kväll med paj, Idol, plugg och kladdkaka slutade i hysteriska skrattanfall framför Photo Booth.

Nöjd tjej med tre galna vänner.


Älskar Photo Booth på macen!

Lika som bär


Kvällsbekymmer

Igår då jag skulle krypa ner i sängen så låg min träningsväska på täcket (sängen var obäddad hela dagen). Slängde ner väskan på golvet och då ser jag en stor kisspöl på täcket. Vattenflaskan hade visst läckt lite. Den är verkligen opålitlig den där flaskan.

Vattnet hade inte gått helt igenom så det gick bra att sova ändå. Orkade inte byta täcke och hålla på...


Vill ju impa på malawisarna när vi talas vid på telefon

Idag på lunchen då jag värmde min mat i micron stod en mörkhyad kille vid micron bredvid. Jag frågade honom om han kunde något språk man pratar i Afrika. Men han kunde inte det... Han var i alla fall ursprungligen från Kongo. Jag förklarade att jag ville prata med någon som kan chichewa som talas i Malawi. Tyvärr trodde han inte det fanns någon på universitetet som pratar chichewa, men han skulle i alla fall kolla med sina vänner.

Kanske borde sätta upp lappar och fråga? Vore ju kul om jag kunde förbättra min chichewa lite...


När man är trött, sliten och har noll energi är träning bästa medicinen

Den här dagen har bara sprungit förbi. Hej hopp och så var den slut! Började med kemilaboration i skolan från 8.30 till lite drygt 16. Den var inte särskilt svår, men det var himla mycket dötid att bara vänta.

Väl hemma kände jag mig som en zombie, var helt slut. Värmde lite mat och la mig i sängen med datorn och beställde några julklappar. Och så somnade jag ungefär en timma... Kravlade mig upp ur sängen drygt kl 19 för jag och min träningskompis hade planerat in att gå på bodypump 20-21.

Så här såg jag ut då jag var nyvaken innan träningen, helt utan motivation:


Jag hade aldrig i livet cyklat iväg till IKSU om jag nu inte redan "lovat" att gå. Därför är det så sjukt bra att ha någon att träna med för man vill ju inte svika sin träningskamrat.

På väg dit planerade jag att ta en plats längst bak i salen och softa mig genom passet. Men så blev det inte! Min kompis var redan där och hade tagit fram stepbrädan och allt och placerat oss i mitten längst fram. Längst fram! Ja, så det var bara att köra. Kul var det, jag fick en energikick och nu känns mina armar och rygg som betong. Hur skönt som helst ju!

Var tvungen ta kort när jag kom hem igen. Lite skillnad på känslan innan och efter träningen...

Pratar med mor och far och äter hallon, keso och kvarg.


Nu är det dags att hoppa i sängen så jag orkar med morgondagen. Då är det labb igen, gym (bröst, axlar) och så tar jag nog en sväng förbi gymnastikhallen...

Till tomten

Min önskelista har uppdaterats ytterligare. Jag har lagt till något som jag kallar vattenmätare, men jag vet inte vad det heter egentligen. Skulle i alla fall vilja ha en sorts mätare i duschen som mäter hur mycket vatten jag använder. Det skulle vara intressant att veta och som den tävlingsmänniska jag är skulle jag bli motiverad till att inte duscha lika länge. Jag ska klara på mindre vatten än förra gången, kommer snurra i mitt huvud.

MOAS ÖNSKELISTA 2011

 

  • Wake Up Light
  • febertermometer
  • ute-/innetermometer
  • eltandborste, munskölj och flourtabletter
  • hudkräm + ansiktskräm (gärna ekologiska)
  • shampo + balsam (gärna ekologiska)
  • sängkläder (gärna ekologiska)
  • 2-3 handdukar och 2 badlakan i samma färg (gärna ekologiska)
  • stekpanna
  • tidskriftssamlare
  • bläck- och blyertspennor
  • träningskläder (sport-bh, linnen, tights, överdragsbyxor)
  • kläder
  • presentkort (på tex Stadium, Indiska, Vila, Rut mfl, Make Up Store)
  • apotekssaker (kan tex vara tandkräm, Helosan och annat bra)
  • mat (All Bran, Rågfras, müsli, olivolja, Ryvita och Finn Crisp)
  • vetekudde
  • DVD-skivor (tomma alltså)
  • böcker
  • den lilla svarta jordgloben som inte finns på Indiska längre
  • olika sorters stora tekoppar som finns på Indiska
  • grönt ekologiskt te
  • prenumeration på en träningstidning (tex BODY, STARK eller Hälsa och Fitness)
  • trosor och strumpor (gärna ekologiska, men annars funkar Björn Borg och Pieces också bra)
  • märkpenna
  • tandborstfodral
  • tidningsställ/tidningsförvaring som hänger på väggen
  • hörlurar till min iPod
  • hårtork med tratt
  • bidrag till träningsavgift för kampsporten
  • vattenmätare


(Det som är grönt önskar jag mig kanske lite lite mer än det som står med svart text)


On the edge

Idag fick vi tillbaka tentaresultatet från den allmänna kemin och jag klarade den! Shit pommes, helt galet! För jag var inte alls duktig. Men som tur var hade de sänkt G-gränsen från 18 poäng till 16 och jag skramlade ihop hela 16.3 poäng.

Jag kan ju säga att jag hade lägst poäng av alla som klarade tentan...

Tjejen med flax ringer mamma sin och är gladare än gladast!

Indoor Walking

Klockan 07 idag stod jag på en cross trainer och Indoor Walking-passet satte igång. 40 minuter svett och slit. Sedan direkt 30 minuter CXWORX och sen en noggrann stretch. Härlig start på dagen! Nu laddar jag med gröt med ägg i som är hur gott som helst.

En gammal bild på min proteingröt innehållande fiberhavregryn, rågflingor, linfrön, solrosfrön och ett ägg. Keso, lingonsylt och mjölk till.


Måste bara berätta om ett mördarpass jag var på i torsdags. Först och främst var mina ben helt döda från första början (hade kört benstyrka och morgonpromenad dagen innan). I skolan klappade jag till låren men det var som om benen inte svarade. Dirket efter skolan cyklade jag med de tyngsta benen jag någonsin upplevt till IKSU och gick på Indoor Walking. Längtade hem till sängen något så oerhört, men jag hade bokat passet så det var bara att gå.

Passet var 50 minuter långt och jag har bara varit på 40 minuters pass tidigare. Eftersom benen redan var döda tänkte jag ta det lungt. Jag skulle vara nöjd bara jag tog mig igenom dessa 50 minuter. Under uppvärmningen tappade jag kontakt med den högra rumpan och efter 10 mintuer kom mjölksyran till låren. Jag tänkte att det var kört och jag ville bara lägga mig ner på golvet som en degklump istället. MEN jag hade världens mest peppande instruktör som fick mig att bita ihop och köra TUNGT! Jag har aldrig kört så tungt tidigare. Svetten rann som aldrig förr och jag orkade igenom hela passet på ett grymt bra sätt.


Då jag cyklade hem kändes mina ben faktiskt mycket lättare. Kanske var det för att de var bortdomnade...

I mammas frys finns mycket gott

I fredags åkte jag hem till Norrbottens pärla. Det började i alla fall i nyttigt med medhavd frukost på tåget. Skinkrullar fyllda med keso och en paprika, vatten och hårdbröd. Sen gick det utför...

Det blev rulltårta, lussekatter, rulltårta igen, pepparkakor, chokladpudding och sen ännu fler lussekatter. Då jag kom tillbaka till Umeå stod söndagsfikat framme och det kunde jag inte heller hålla mig ifrån. Inte heller idag då det bjöds på chokladbollar, punchrullar och pepparkakor på skolan.

Jaja...

Visar en bild på det nyttiga jag åt så kanske jag kan inspirera någon annan till det liv jag vill leva.

Det ser lite grisigt ut på bilden. Matlådan voltade nog omkring lite i väskan under den vilda cykelturen till tågstationen...

Buskarna lever i det förflutna

På morgonen då jag var ute och gick i mörkret såg jag att buskarna inte förstått att det är december.

Någon sorts blomma/bär och så hade nya blad slagit ut.

Ser det inte ut som nya skott?

Och så stod där en julgran mitt i allt. Helt knasigt.

När jag nu för en gång skull firar jul i Sverige så vill jag ju ha snö! Men den kommer väl snart... Och då kommer jag säkert klaga på att det är för kallt och för mycket snö.

RSS 2.0