890331

Idag fyller jag år! Har firat dagen så här långt med att baka, käka fika, äta frukostmat istället för lunch och middag och få min projektplan för examensarbetet godkänd. 
 
Lycklig över att projektplanen är godkänd! Nu är det bara att tuta och köra! 
 


Bästa födelsedagslunchmiddagen! 
 
 
 
 

Har en vän som tillbringat mycket tid i Afrika (bland annat i Malawi) som skrivit den här fina dikten: 

 
Så himla träffande! Känner precis så... Har Afrikalängtan utan dess like för tillfället. 
 
Vill tillbaka. Nu nu nu! 
 
 

Djur är häftiga men mänskliga relationer är det bästa

Fastnade framför en film från Ngorongorokratern i Tanzania. Jag var där i mars 2011 men mina vänner Julia och Susanna. Ett häftigt ställe må jag säga... Det var som att köra omkring i en enoooorm djurpark utan stängsel. Under kateogirin Malawi - Afrika finns bilder från då jag och brudarna var där. 



Men det är inte turistattraktionerna jag saknar då jag tänker tillbaka på Afrika (främst Malawi) utan det är alla människor jag lärt känna.
 
Och känslan... Känslan av frihet och att kunna förändra människors liv till det bättre. Känslan av att hjälpa till. Känslan av att bidra till en bättre värld. 
  
 
 

Galen fest!?!?!?

HAHAHAHAAA! Är det en bra fest då två Securitas-killar kommer förbi 21.30 eller? De hade fått klagomål från en granne... Men alltså, utan att vara partiskt så var det helt obefogat, vi var ju lugnast i stan. 

De var väldigt trevliga och hade ju liksom inget att klaga på då de kom hit, så de önskade mest en  trevlig kväll. Haha! Så himla sjukt bara. 

 
 
Kom ihåg att ställa om klockan! 
 
 

Fredagsstäd

Kanske inte bästa idéen att börja städa byrån och garderoben en fredagkväll strax innan läggdags... Jag som hade hyfsat fint här innan. Har i alla fall fått ihop min nuvarande särbos säng. Alltid något!  

 
Imorgon kommer det hit en del folk, så då gäller det att det är snyggt och prydligt! Så jag vet vad jag gör imorgon... Det tar sådan himla tid att städa för mig bara då jag hela tiden kommer på att det är roligare att stå på händer. 
 
 
 
 

Dagens outfit

 
Jag har i stort sett växt fast i dessa tights. Har i princip haft på mig dem non stop sedan i måndag. Kanske dags för ett byte imorgon ändå... 
 
Men det var perfekta klädvalet idag då jag bara snabbt skulle till skolan för att sedan gymma och sedan direkt till gympan. 
 
Måste dock börja mjuka upp min stela rygg ser jag. Nu hade jag visserligen bara vaknat och hunnit duscha så hade lite morgonstelhet kvar, men ändå... Skulle vilja kunna hålla i benet med båda händerna. 
 
 
Har inte fått ihop min lilla extrasäng sedan den korta sambotiden jag haft med min vän nu. Det är ju liksom perfekt att ha en landningsmatta mitt i rummet, problemet är bara att den tar en väldigt stor plats. 
 
 

Våffelvåffel

Igår var det ju våffeldagen så då passade det ju ypperligt med frosseri i våfflor till middag. Meen, att vänta på mat är absolut inte min grej. Speciellt när det blir klart allt eftersom och det går att käka, men när resten av sällskapet tycker man ska vänta tills hela smeten är gräddad. 
 
Var verkligen tvungen att kontrollera mig själv. Jag vill ju hugga in på maten direkt den är klar och redo att ätas. 
 
 
 
 

Min nya kärlek

Wiiiho! Så här glad blev jag över en födelsedagspresent en vecka i förskott!
 
gif maker
 
Bästa tightsen alltså! Skulle kunna flytta in i dem för evigt. Det är som om de är gjorda för att vara mitt andra skinn. 
 
 
 
 

Ååh, typiskt mig...

 
Varje gång är det så. Förstår inte att jag aldrig lär mig... Suck. 
 
 
 

Ut med rasismen och in med jämlikheten!

Gudrun Schyman föreläste här på universitetet igår. Hur bra som helst alltså! Nu vet jag precis vad jag ska rösta på i valet i september. 

 
För er som inte har lyssnat på vad Gudrun har att säga, ta er tid att göra det här via youtube: 
 
 
Så se det nu istället för att slöa framför Talang eller vad som nu går på teve ikväll... 
 
Go Gudrun! 
 
 

Härliga vårvintern

Blev lite trött på eftermiddagen så öppnade fönstret och somnade som en liten kulting till fågelkvittret. Grymt härligt väder ute!  

 

Många hejdå och avslut nu...

I förrgår hade vi the last supper med klassen. Igår bjöd min kära vän på fika då hon flyttar nästa veckan. Det känns som om hon är lite less oss då hon verkligen betonade avskedet med HEJ DÅ på tårtan.

Tårtan var för övrigt sjukligt god och det var chokladbollarna också. Chokladbollar 2.0 med Dumlewannabegodisar, krokant och extra mycket kakao i.

 
 

Onsdagsmat

Himla god matdag igår alltså!

Frukost: Kesokvarg med blodapelsin och kanel
Lunch: Äggpurjofetacurry-blandning
 

Mellanmål: Snäll klasskompis bjöd på kärleksmums


Middag: Stekt kyckling, stekta grönsaker och sallad på O'learys. Jag ville ha klyftpotatis till men de hade tyvärr inte det... Suck. 
 
 
Det där lunchen ser kanske inte så vidare god ut. Men ägg, curry och feta är så himla gott alltså! Purjolök också för den delen. Äter mycket hellre omelettliknande saker än köttbullar och mackisar till exempel. 
 
 
Idag blir det att köpa lunch på Coop eller Ica. Är sugen på deras varma buffé eller möjligtvis salladsbuffén. Hade ingen färdig matlåda och ville inte slänga ihop en omelett då jag kom hem igår kväll... Vi har nämligen en fransman som sover ute i köket i veckan, hahaa! Så det känns lite olustigt att vara där tidigt och sent på dygnet... 



♡ ♡ ♡

Ohlalaa! Nu har mina favorittjejer haft uppvisning i pausen då IKSU spelade innebandymatch. De var så himla, himla duktiga! 

 
Och så passade vi på att ta kort med lite medaljer och så från tävlingen i helgen. Men jag ser nu att en tjej saknar sin silvermedalj runt halsen. 
 
Bästa tjejerna och bästa tränarna! 
 
 
 

Helg med gympabrudarna

I helgen har det varit gymnastik för hela slanten. Träning fredag, två tävlingar lördag, tävling och läger söndag. Sov även över i gympahallen och en kväll gjorde jag och gympabrudarna lite konster. 
Roligast är ju tjejen som flyger i bakgrunden på sista bilden... 
 
 
Och veckan fortsätter i riktig gympaanda. Igår hade vi extraträning, idag uppvisning, på torsdag träning + utbildning och på fredag tränarmiddag. Kul kul! 
 
 
 
 
 
 

Gymnastik ♡

Gymnastik måste ju helt klart vara den vackraste sporten... 

Aly Raisman på bom

 
Och bästa sporten, på alla sätt! 

Å nej, jag är inte alls partisk och har inte alls bara tränat gymnastik under mitt liv... 
 
 
 
 
 
 
 

Bacillus cereus eller Staphylococcus aureus kanske?

Har varit på gympans årsmöte ikväll. Fick med mig en ros hem så det var ju gulligt av dem. Fast jag gillar ju inte snittblommor. De dör i stort sett på en gång och det krävs ofta stora mängder av både vatten och kemikalier vid odlingen för att de sedan ska flygas hit till Sverige. Dessutom är arbetsförrhållanden inte alltid sådär jättebra. 

Så ska det vara snittblommor ska de vara både ekolgiska och rättvisemärkta. Tänk på det! 

Tror jag fick en liten släng av matförgiftning också... Då smörgåsarna hade legat framme i drygt tre timmar så går jag dit och norpar en. Väldigt orutinerat då jag tentade av livsmedelssäkerhet i måndags (tentan gick för övrigt bra kändes det som). Fick magsmärtor och illamående då jag kom hem... Men nu mår jag bra igen! 

 
 
Har varit en bra vecka hittills! Fått både sommarjobb och examensarbete. Niiice! Malawi- och Sydafrikaresan är också betald och klar. 
 
 
 
 

Tightsanvändarens tightsliv

Mamma frågade vad jag önskar mig då jag fyller år om några veckor. Better bodies-tights var mitt självklara svar. 

Mamsen påstod dock att jag har tillräckligt många tights redan. Men då vet hon inte hur mitt tightsliv ser ut. Jag lever liksom i mina tights. 

Idag cyklade jag till skolan klädd så här: 


Skulle vara så kort stund i skolan och orkade inte ta på mig vanliga kläder då jag ändå ska till gympan sedan. 
 
I fredags tog jag på mig dubbla tights då jag cyklade till skolan. Pluggade några timmar och sedan fortsatte jag mot IKSU där jag tränade och då bara tog av mig "överdragstightsen". Supersmidigt. Sedan hem för att duscha och byta om till ett tredje tighspar. Skulle nämligen till en kompis och se film och vad är då inte skönare än ett par tights. 
 
Samma sak i lördags. Dubbla tighs i skolan under tentaplugget, sedan till träningen och sedan hem för att byta om och ta på mig kompismiddagstightsen
 
Och där tar liksom mina långa tights slut... Har några 3/4-långa, men det är för kallt för att gå utomhus med dem än. 
 
 
Ja, man måste visst motivera sina födelsedagsönskningar nu för tiden... 
 
 
 
 

Tenta imorgon

Liggandes tentaplugg idag... Fungerar det med! 




Vilken sorts grisuppfödning stödjer du?

 
Ganska stor skillnad ändå. Jag som tycker 21 kvadratmeter känns litet och jag har ändå möjlighet att kunna gå ut när jag vill. Har även fönster så jag får se solen och dagsljus. 
 
Nu kan man kanske inte jämföra mig med en gris, men det får igång tankarna lite... 
 
 
Gris som gris kanske man kan tycka? Men ja, det spelar roll. Stor roll. Tycker du den svenska fläskfilén är för dyr, strunta i att köpa den då. Easy. 
 
 

Life upside down

Kikade igenom gamla bilder på min hårddsik för ett par dagar sedan. Hittade såklart några handståendebilder... 

På första bilden går jag omkring på Arlanda. Absolut bästa sättet att slå ihjäl tiden i väntan på flyget. På bild två står jag uppe på ett berg hemhemma. 

 
Förstår inte hur människor klarar av att leva utan att stå upp och ner emellanåt... 
 
 
 
 

Det där svarta hålet i min mage alltså... What to do?

Det var kväll. Jag var inte ens hungrig. Jag hade ätit dagens måltider redan. Tänkte att jag kunde skämma bort mig med lite yoghurt och müsli (då jag hade det hemma för en gång skull). 

Det slutade inte lyckligt... 

Jag åt nämligen upp hela litern. Ja, den var oöppnad. Det var ytterst nära att jag tömde müslipaketet också. Lämnade ungefär en deciliter. 

 
Jag är helt galen i mjölkprodukter (förutom vanlig mjölk då). Det är därför jag väldigt sällan köper fil och yoghurt. Kesoinköpen försöker jag också begränsa. Förstår inte vad som är grejen med dessa mjölkprodukter, men det är sååå hiimla gott alltså.
 
Om kvarg och keso hade funnits att köpa i hinkar hade jag lätt gjort det. 
 
 

Hur låter svenska?

Jag har alltid undrat hur svenska låter för de som inte förstår språket. Brukar fråga icke svensktalande människor faktiskt... 

Men nu har jag fått höra själv! Titta/lyssna på videon: 
 
Begåvad tjej! 
 
 

Malawi, Malawi, Malawi och GIIIBSOOOOON!

WOOOHOOOO! Jag och min vän Julia har nu bokat resa till Malawi. Ääääntliiigen! Det blir fem veckor i Malawi och sedan även två veckor i Sydafrika där vi ska hälsa på bästa Gibson. 

Morsan följer med och håller oss sällskap de första två Malawiveckorna. Awesome! Längtar som en toook! 

Jag och lilla mami
 
 
AFRICA, HERE WE COME! 
 
 

Mitt mattänk

Den här bilden speglar vad jag äter rätt så bra: 

Äter en hel del broccoli, morötter, frukt, bär, vit fisk, nötter och frön. I spannmålsväg är det i stort sett bara fiberhavregryn jag äter. Äter näst intill aldrig pasta, ris eller liknande utan lever liksom på broccoli och potatis. 

I fettväg använder jag mig bara av oliv- och rapsolja vid stekning av omeletterna och de få andra livsmedel jag använder stekpannan till. Har varken smör eller margarin i kylskåpet. 
 
Grädde, creme fraiche eller andra feta mejeriprodukter köper jag aldrig heller. Jag älskar ju kvarg och keso! Kan lätt äta 1 kg kvargkeso om dagen, hahaa! 
 
Då jag handlar går jag i 99 procent av fallen förbi charken utan att ens slänga ett öga där. Är väldigt sparsam med salt och äter både kokta ägg och havregrynsgröten osaltat. 

Sedan har jag turen att inte tycka om läsk, cider eller öl. Vatten är liksom grejen för min del! 
 

Nöden berikar kreativiteten

Nöden har ingen lag då det gäller chokladsuget. Älskar ju att mosa banan och blanda med massor av kakao. Blir så härligt chokladligt och ändå en söt smak. Tyvärr kunde jag inte göra det ikväll eftersom jag åt upp en klase bananer igår då jag hade ett chokladsug då också.... 

Fick därför komma på något annat, för choklad skulle jag minsann ha! 

Det slutade med mosad avokado, hallon och kakao. Inte i klass med bananerna, men helt klart ätbart och stillade chokladbegäret. 
 
 
 

Paniken som skulle uppstå...

 
 
 
 
 
 

Lyxutbildning med mjukglasslektioner

Läser om livsmedel i skolan just nu. Förra veckan labbade vi på olika livsmedel, bland annat mjukglass. Efter labben fick jag rengöra glassmaskinen och sedan sattes det in en ny glassladdning som vi fick äta av. 

Blev lite nervös ändå att mina klassisar skulle bli sjuka för då hade det ju varit mitt fel... 


 


Sedan så var ju jag den enda som inte åt av glassen, haha! Litade inte riktigt på min rengöring där.... Nä, men är inte så förtjust i mjukglass. Känns ju dumt att proppa i sig det då. Äter faktiskt hellre en omelett eller frukt. 
 
 
Men nu ska jag i väg och plugga med klassisarna på ett fik i stan. Så där lär det ju bli en hel del godsaker. Skulle gärna vilja äta fruktsallad med keso men jag tvivlar på att det finns i deras utbud. 
 
 
 

Morötter vs choklad

Käkade mjölkchoklad igår kväll tills jag mådde illa. Ingen hit egentligen... Ska det vara choklad så ska det vara mörk choklad eller mandlarna med chokladkanelöverdrag i naturgodishyllan. 

I alla fall så har jag varit chokladsugen hela dagen... Det slutade ändå med morötter och kvargdipp. Mådde så mycket bättre efter det än vad jag gjorde efter chokladen igår. 

Ett mycket bra val må jag säga. Gott var det också! 

Kvargen blev supergod tillsammans med paprikapulver, tandoori och massor av pressad vitlök
 
 
 

Svensk gris eller ingen alls

 
 
 
 

RSS 2.0