Kemikalier till kroppen

Tänker ni på vad ni egentligen stoppar för kemikalier i håret och på kroppen? Jag gör! Men det är svårt det där alltså. För det första brukar ekologiska/organiska produkter vara dyrare och sedan kan det vara svårt att hitta dem i butiker.

I höstas gick jag och min vän Theres runt i butiker här i Umeå och kikade på deras sortiment med miljömärkta rengöringsprodukter för Naturskyddsföreningen. Alla butiker fick ganska bra betyg på skurmedel, diskmedel etc men inte på produkter till kroppen så som tandkräm, shampoo och hudkrämer.

Helt sjukt egentligen att vi alltid är så noga med att köpa miljömärkt diskmedel och tvättmedel men då det kommer till produkter vi ska ha till vår egen kropp spelar det liksom ingen roll...

Här är några produkter som jag själv använder:
De är dock inte ekologiska men balsamet är fritt från silikoner och shampoot innehåller mindre sulfater. Båda produkterna innehåller organisk aloe vera och avokadoolja. Men jag är inte helt nöjd för de är ju inte ekologiska. Och vadå mindre sulfater? Mindre än vadå? Mitt hår blir i alla fall himla nöjt efter en tvätt med dessa två.


Deo som är fritt från aluminiumsalter, alkohol och parabener. Låter ju helt okej, det är bara det att den inte håller svettlukten borta... Typiskt. Handkrämen innehåller 93% ekologiskt certifierade råvaror och smörjet för läpparna 96%.

Men ingen av produkterna har en miljömärkning som till exemel Svanen. Sjukt! Det går ju typ inte att få tag på. Däremot så är både mitt tvättmedel och min såpa Svanenmärkt. Jag tycker verkligen att det är märkligt.

Enligt Sveriges Konsumenter har många parabener visat sig vara hormonstörande. Hormonstörande ämnen kan påverka människor och miljö genom att de efterliknar, ökar och ibland hämmar effekten av hormoner.

Kul? Åh herregud alltså! Ju mer jag läser på ju oroligare blir jag ju. Faaasen, att det ska behöva vara så här. Nu måste jag ju snart börja göra eget shampo och egen hudkräm. För det Konsum och ICA har att erbjuda mig duger ju inte...

Lyckorus

För två dagar sedan fick jag veta att jag klarade fysiologitentan! Yaaay! Är fortfarande sjukt glad och lycklig över att ha den bortgjord.

criar gif
criar gif

Helvetestentan i organkemi som jag gjorde i fredags har jag inte fått något resultat på. Förmodligen så klarade jag den inte... På tisdag är det dags för tenta igen, denna gång är det rättsvetenskap med inrikting på miljörätt som gäller. Kanske dags att börja plugga lite nu då. Heja heja!

Efter en lat svulldag är jag nu sjukt träningssugen!

Idag har jag fikat, sovit och bara gjort ingenting. NOLL TRÄNING! Käner att jag behöver lite träningsinpiration så jag googlade lite och satte ihop ett kollage i Remby.

Anna-Maria Lacatus, Nathanelle, Susanna Kallur, Shawn Johnson och någon som jag inte vet.

Upplägget av sommarträningen håller jag på att knepa ihop nu... Är sjukt pepp! Det är tur att jag har någon att gymma med för annars skulle det inte bli av. Ska försöka köra ganska hårt och vara ganska strikt med maten.

Tänkte ju att denna termin skulle bli en bra träningsperiod, men icke. Var sjuk hur länge som helst och sedan i påskas har jag haft problem med ryggen och så hade jag ju ont i axeln i några veckor. Jag tränade ju ryggen igår och det kändes hur bra som helst men idag har jag ont igen... Suck. Den blir alltså värre av träning. Axeln känns bra (kände dock av andra axlen igår men på ett annat sätt) men kör fortfarande med lätta vikter där.

Hoppas nu innerligt att jag får vara frisk och hel hela sommaren!


De innehåller ju i alla fall hallon

Slukade en hel burk med kakor (8-12 stycken) som jag gjorde igår. Bakade till avslutningen för mina gymnaster och det blev en hel del över...
 
 
Sjukt gott!
 
Den 6:e juni ska jag vägas och mätas för att se träningsresultaten under sommaren. Så därför tänkte jag att det var en bra idé att smälla i mig fika nu. Ifall jag svullar nu kommer jag ju kunna minska fler centimeter senare. Eller, det kanske inte var den smartaste idén...
 

Jag som trodde jag skulle se ut som Hulken

Igår tränade jag rygg med en annan klasskompis än den vanliga. Den där vanliga har åkt hem så jag får liksom klara mig själv nu. I och för sig var jag ju ändå inte själv, men ändå...

<div><em><br /></em></div>
Idag tänkte jag ta en morgonpromenad men jag sussade istället. Tänkte gå på bodybalance kl 17, men nu har ju IKSU börjat med sitt sommarschema så det är mycket färre pass och inte på samma tider som mitt huvud är inställt på. Så vi får se vad jag hittar på. I värsta fall blir det en promenad eller hemmaträning.


Efter gårdagens ryggpass tänkte jag ta en bild på ryggen i spänt läge, men jag tror jag glömde spänna den... Det ser i alla fall ut så. Hmm.

Censurerade bilden lite fult i Paintbrush för att få undan lite stök jag har på golvet. Och då jag ändå höll på svärtade jag även väggen, där jag faktiskt inte har stökat ner, och vips så såg det ut som en flagga. Bara färga om det svarta till blått så har vi en kandidat till Sverigeflagga om den någon gång ska bytas.


Me like Sweden a lot



Egentligen var det mest stenhus från länge sedan och glashus från inte så länge sedan att se i Bryssel. I huset på bilden längst till vänster i mitten, där bor min bror. Det ser ungefär ut som ett spökhus och sen så bor han nere i källaren dessutom.

Fick såklart in några matbilder också. Lite thaikyckling och grekfalafel. Monumentet bakom mitt huvud är en triumfbåge, de finns visst lite varstans... Och den maffiga glasbyggnaden är europaparlamentet.

Förutom att det finns stenbyggnationer överallt finns det några till tydliga skillnader mot Sverige:
- det finns knappt någon skog
- fler rökare
- knappt handikappanpassat över huvud taget
- det mesta känns "lite efter" (som till exempel tunnelbanan och att det inte går att betala med kort överallt)
- de flesta husen sitter ihop

Jag har alltså fortfarande inte varit i något land som jag tycker är bättre än Sverige.
England
Island
Kanada
USA
Ukraina
Nya Zeeland
Malawi
Zambia
Tanzania
Belgien

Norge, Finland och Danmark kan jag inte riktigt uttala mig om än. De är så lika Sverige så det är svårt att jämföra.

Nästa land att jämföra kanske blir Australien, eller varför inte Japan eller Vietnam? Men först ska jag försöka ta mig tillbaka till Malawi.


A weekend in Brussels

De finaste bilderna, alltså bilderna på mig (förutom den längst ner till höger) har min duktiga bror tagit.


Det har varit en härlig helg med strålande väder. Trots noll träning (förutom gå i trappor, strosa på stan, några armhävningar på hotellrummet, ytterst lite handstående och endast 15 tricepsarmhävningar på en parkbänk) och ej hälsosam mat (glass, flottig pizzabit, pommes, oljig italiens pasta, bröd och godis) har det  alltså varit bra dagar borta i Belgien.

Kul att ha varit i Bryssel!

Sommarens uppdrag: fästa fast axeln ordentligt

Imorgon har jag en skittenta som jag förmodligen kommer fetkugga på. Men men, i så fall är det bara göra om den... Igen. Direkt efter tentan åker jag till Bryssel där bror min håller till. Även mor och far ska vara där i helgen. Kuligt kuligt! Familjeträff i Belgien.

På tal om något helt annat så vet jag nu varför jag har ont i ryggen. Jag har tydligen mycket mer muskler på min vänstra sida och det är någon liten stabilitetsmuskel på högersidan som gör ont. Min rygg är ju helt sned dessutom. Eller egentligen är den rak... Alltså, den är spikrak då jag sitter ner men då jag ställer mig upp händer något.


Högerarmen ligger kloss mot kroppen och vänsterarmen hänger en bit ifrån. Ett tecken på att jag är sned alltså... Att inte jag eller någon annan har märkt det förut är ju konstigt. Men det är alltså mina muskler som spökar.

Det positiva är att jag kan fortsätta träna som vanligt. Yaay! Jo just det, min axel var det ju också... Den högra är hur bra som helst medan den vänstra sitter lite löst. Ska försöka fixa fast den under sommaren.

Dra åt skogen och uppskatta naturen


Det var så härligt då jag kom cyklandes från skolan och kände varma vindar doftandes av skog att jag var tvungen slänga upp mobilen och ta en kort på lillskogen i farten.

Ljummen eller varm skog luktar verkligen väldigt gott...



Första grillningen

 
 
Inte okej att jag behöver köpa kompisar med godis... Och sen var det visst en hungrig tjej som högg in på korven innan den hamnade på grillen. Det är bäst att grilla sådant man kan äta rått ifall man inte orkar vänta.

The Creep

Kikade runt på lite bilder från då jag var i Nya Zeeland för cirka två år sedan... Och den där posen alltså, den förekommer på väldigt många bilder. Undrar vart jag fått den ifrån? Den görs alltid åt samma håll dessutom.

Hm, jag tror banne mig att The Lonely Island fick inspiration från mig då de gjorde denna. Jag var ju liksom ett helt år före!  

Christchurch

Trollet i skogen

Mount Maunganui

Christchurch

Nya Zeeland är ett underbart land. Trevliga människor och jag-kan-inte-ens-hitta-ett-så-bra-adjektiv natur


Nykomlingar i lilla Conversefamiljen min

Måste sluta lata mig med mobil- och webbkamerabilder...

Jag som har tenta på fredag och borde plugga, vad har jag gjort idag? Jo, jag har varit på föreläsningar, tränat och ätit tårta och sen blev var klockan helt plötsligt över tio. Jaja, jag har fortfarande två dagar på mig.

Fossingarna trivdes i alla fall bra i skorna och det är väl huvudsaken?


Nämen, inte mat och träning igen...

Idag har det varit en grym träningsdag! Det blev dock ingen morgonpromenad eftersom jag började ganska tidigt idag och bara sov fem timmar.

Men sen! Ja minsann, då kom jag igång! Jag var bara tvungen sova en timma först... Det blev fysträning i en timma och 20 minuter och det var galet jobbigt idag. Fysträningen har först en uppvärming, sedan styrkestationer, konditionsstationer, ruscher, lite hopp och studs och sen en kort avslappning. Svetten rann, hjärtat dunkade och jag flåsade som en hund.

Direkt efter fysen:
Moa: Du, jag är nog lite knäpp men jag tycker vi ska gymma. Så har vi liksom gjort bort det...
Träningsvännen: Okej!

Åh, jag är så glad att jag har min träningskamrat. Hon är grymt lättövertalad och går med på nästan allt. Ja, så gym blev det! Axlar, biceps, triceps och en liten bonus för ryggen. Vi fick ihop en tretimmarsträning. Gryyymt! Sen är hon en hejare på att puscha på och öka vikterna också.


Då jag kom hem fyllde jag på magen med fil, banan, musli och en smörgås med ost på. Tänkte egentligen äta ett kokt ägg istället för mackan. Hade kanske varit bättre... Meeen jag var inte äggsugen.


Det är så kul att träna, för då får man äta så mycket! Höhö! Eller så är det jag som har fått allt om bakfoten. Men om man till exempel morgontränar så måste man ju äta frukost både innan och efter passet istället för att ligga kvar i sängen och bara äta frukost en gång...


Och så måste jag ju bara visa denna förtjusande lasagne. Det blev verkligen jättegod, men vi hade lite olika uppfattningar...

Moa: Har jag sagt vad jag har i min lasagne?
Micke: Näe...
Moa: Det är ingen köttfärs och det är inga lasagneplattor.
Micke: UUUÄÄÄÄHH! Då är det ju bara sånna där linser ju...

Istället för köttfärs använde jag mig av röda linser, krossade tomater med chili, morötter, lök, aubergin.
Istället för lasagneplattor använde jag spuash och istället för ostsås blandade jag kvarg, matlagningsyoghurt
och fetaost som jag smetade på högst upp. Lasagne kanske är fel ord egentligen...

Ja, så var det detta tjat om mat och träning igen. Men det är det som gör mig så himla glad och det är det som jag ägnar mest tid till.

Man kan visst ha en bra dag helt utan träning

Micke och jag har en temahelg denna långa ledighet och temat är förstås träning och hälsa. Det har gått hyfsat bra än så länge... Egentligen inte så mycket som skiljer från min vanliga vardag.

Torsdagen börjades med en morgonpromenad med inslag av jogg innan det var dags för plugg för min del. Sedan hann vi även med CXWORX och ett gympass (bröst och rygg). Maten vi ätit klassar jag också som nyttig. Proteingröt, surdegsbröd, smoothie, ägg, vegetarisk lasagne, pasta och skinksås och lax (jag köper ju inte lax längre, men jag hittade en gammal matlåda i frysen).

Idag har vi dock inte hunnit med någon träning eftersom jag höll på att förblöda på morgonen, var tvungen plugga och sen cyklade vi ner på stan där jag brände pengar och så såg vi The Avengers.

Micke insisterade på att vi skulle göra vårt matbesök på MAX. För mig blev det kycklingsallad (tänkte äta vegetariskt, men fajitasalladen innehöll tacochips och ostsås som inte kändes särskilt inspirerande och den vegetariska salladen var tråkig) och kranvatten. Micke bröt vårt tema och högg in på en friskoburgare, en cheeseburgare, strips, ostsås och en cola.

Min goda mat, men det går inte att jämföra med den saknade falafeln

Mickes begär efter skitmat gick lite över styr...

Under bion tryckte jag ner naturgodis och vatten i magen min. Nästa gång ska jag vara förberedd med en fruktsallad eller smoothie i väskan. Frukt är lätt det bästa och godaste!

Imorgon blir det nya tag med morgonpromad och cardiotraining.

Jag hade tur som överlevde

Gick till sjukhuset för att röntgas idag och kom ut därifrån med blodig arm... Och min blåa Adidashood blev helt nedblodad. Sjukt irriterande.

Panikstädning på G

Ooh noo! Micke är här när som helst, om cirka 15 minuter skulle jag tro, och mitt rum ser ut som skit. Dags att sätta igång då kanske...


För om jag inte har städat då han kommer hit kan jag ju inte klaga när inte han har städat då jag kommer hem till honom. Baaaaahh

Cardio + gym

Innan dagens träning var jag sjukt glad och pepp på passet vi skulle köra och invingningen av mina nya shorts från Nike. Jag är ju annars frälst på Adidas, men nu börjar jag mer och mer gå in på Nike också. Även dagens träningslinne är från Nike.



Det blev ett bra pass som inleddes med 60 minuter Cardiotraining. Alltså inte egen cardio utan cardio som gruppass. Det är typ cirkelträning kan man säga... Så man kan helt lägga det på sin egen nivå. Sjukt bra och effektivt. Perfekt med en timma också.

Min träningskompis och jag gick sen vidare till gymmet för att mosa benen lite till. Körde även lite mage och rumpa.


Efter träningen var jag lika glad men också för att jag just spontanbokade en resa till Bryssel. Spännande.


Tänk när bena mina får lite färg, det hade sett lite bättre ut då. Förmodligen kommer det inte hända eftersom jag ska tillbringa största delen av sommaren inne på Konsum. Sen vill jag inte få hudcancer heller, jag har stor respekt för solen alltså.

Skulle även vara bra om jag städade mitt rum så jag kunde vinkla kameran åt andra hållet så hela jag syns... Men det får bli morgondagens projekt tillsammans med plugg, träning och ett besök på ICA.


Morgonmorgon!

Uppe med tuppen och äter morgongröten med havremjölk. Kan ju vara kul att variera mjölken också, men jag tycker nog vanlig mjölk är godare.

Ska snart förbi sjukhuset en sväng och sen är det dags för en heldag med föreläsningar. Igår var jag i skolan 9-18.. Pjuuuh. Hann ju inte träna eftersom jag var var lat på morgonen och hoppade morgonrundan och var tvungen laga mat på kvällen.


Ska försöka klämma in lite gym idag i alla fall... Min kropp mår i alla fall mycket bättre än förra veckan. Hade tydligen en inflammation i axeln, men nu känns den nästan helt bra. Skönt skönt skönt!

Mumsiga vårrullar

Alltså jag är ju typ bestatt av mat, men jag måste bara visa vad jag åt idag... Vi var några från klassen som träffades och åt på Hamnmagasinet där de på söndagar serverar veganmat för 25 spänn. Hur bra som helst ju!

Idag serverades vietnamesiska vårrullar med jordnötsås. Jag hade sett framför mig vanliga vårrullar men de kan tydligen se ut på olika sätt. Kul att testa någonting nytt! 

Tyckte dock dessa såg ut som fyllda kondomer. Eller jag kan tänka mig
att det skulle ha sett liknande ut... Som tur är var dessa gjorda av
rispapper googlade jag fram senare.

FEST x2

Det började med korridorsfest och sedan omtentafest med utgång. På korridorsfesten så gick vi runt till varje rum där det bjöds på drinkar, vi hade frågetävlingar, åt mat och hade grymt trevligt. Festen fortsatte natten lång men jag och min vapendragare åkte vidare till klassens omtentafest. Där var det också grymt kul och jag hamnade i ett badkar och blev blöt. Sen kom en annan person in ivadrummet och där låg jag och dog av skratt. Så himla sjukt! Och så kramade vi vår manlige klasskompis som har kramfobi.

Jaaa... Och sen gick vi ut till vårt vanliga ställe där typ halva klassen jobbade. Det var också grymt kul, men nu värker mina fötter och det är dags för sängen. 

Fast jag är fortfarande grymt pepp!


Har lite överambitiösa planer för morgondagen med tvättid ganska tidigt, sen lunch på stan, gymnastiktränare och kemiplugg + rättsvetenskapsplugg. Åh herregud.

Vegetariskt känns som det enda rätta

Jag som aldrig brukar köpa mat och fika ute har nu inte gjort annat på två dagar. Det började med att det serverades gratis kulglass i vårt kårhus igår. Sedan bar det vidare till ett café för ytterligare en dos socker.
Mitt fika
 
Det var bara det att jag slängde delar av mitt fika på golvet. Kändes lite i hjärtat... Bortkastad mat. Vilket slöseri. Om det hade varit hemma hade jag förmodligen ätit upp det ändå, men jag kände att jag inte riktigt kunde plocka upp det och stoppa i munnen på caféet.

Men vad tusan, varför ska de göra stenhårda bottnar så man måste hacka
sig igenom?
 
Min bordsgrannes (som för övrigt var sjukt snäll och agerade
sistaminutenlärare i fysiologi) fika
 
Sen blev det massa provsmakanden på ICA MAXI och så följde det hem lite godis...
Sämst icke-fräsch mobilbild på falafelrullen som intogs till lunch. Men
min blåa kofta syns åtminstone skarpt.
 
Och än är det inte slut. Det blev även smörgåstårta på EPP:n idag. Det var första gången jag åt vegatarisk smörgåstårta och jag blev sjukt inspirerad till att göra en egen. Vi hade inte beställt vegetariskt men fick det ändå. Jag tyckte det bara var bra, men det var inte så uppskattat av alla i sällskapet.
 
Två veggodagar irad. För till lunch igår åt jag linsbiffar och middagen blev en filtallrik (var så sjukt mätt efter allt glass-fika-godis-ätande).
 
Jag är ju en sån där som tänker lite extra på miljön ibland så jag tog med mig aluminiumfolien från falafelrullen hem så att jag kunde källsortera den. Kunde verkligen inte slänga den i en vanlig soptunna. Skulle ha mått dåligt i magen då... Om det är något man ska sortera så är det metall.
 
 

Variation

Te, kokt ägg, fil med rivet äpple, kanel och gojibär. Tänkte ha linfrön i filen också, med det glömdes bort...
 
Kan ju inte äta gröt varje morgon... Sen så kompletterade jag frukosten med en skiva morotsbröd med smör på.

Snuskungen



Tänkte de inte på att man kan betona rubriken fel så att man får en helt annan uppfattning? Eller så ville de förmedla ett dolt budskap... Kanske är han snuskig.

Vilken besvikelse... Falafelburgaren var ju mitt allt!

En dag i påskas då jag och morsan var till stan så blev vi lite hungriga och bestämde oss för att äta på MAX. Jag beställer alltid falafelburgare med GI-brödoch och mamma ville också prova på härligheten.

Inne på MAX
Moa: Två falafelmål, fast med GI-bröd.
Hamburgetjejen: Vi har inte falafel längre.
Moa: Va!? Nähä, men då kan inte jag äta här...

Ja, och sen gick vi. Vad tusan! Vad ska jag nu äta på MAX? Vägrar äta vanliga kötthamburgare... Det blev i alla fall så att vi gick till en thairestaurang istället. Men stackars mamma som aldrig fick testa denna burgare som jag överöst med beröm.

Kyckling med jordnötssås och inlagad gurka. Och så ris till det då såklart.


För någon dag sedan mailade jag MAX och frågade varför inte falafelburgaren finns kvar i sortimentet längre. Jag poängterade också att det var en bra alternativ för de som vill äta vegetariskt och mer klimatvänligt.

Här är svaret:
Hej Moa,

Tack för ditt mail. Vi har beslutat oss för att ta bort våra falafelprodukter på grund av låg efterfrågan.

Jag hoppas att du kan hitta en ny favorit hos oss. Rekommenderar Fajitasalladen som består av soyafärs och är mycket god eller vår Greenburgare som också ett gott vegetariskt och klimatsmart alternativ.

Blir kanske fajitasalladen nästa gång då... Men imorrn ska jag minsann köpa falafel till lunch i skolan! Hoppas, hoppas den är något att hänga i julgranen. Jag har höga förväntningar vill jag lova. Längtar redan nu...

Less och uppgiven

Pluggmotiavationen ökar inte av att huvudet värker eller att axeln gör ont och inte heller av att mina cykel smutsade ner mina byxor tidigare idag. Ja, och sen har jag ju den där himla ryggen som kruppar också.


Nä, nu känns det omöjligt. Jag läser och jag glömmer, läser och glömmer, läser och glömmer...
Orkar inte mer.

Spenat + smoothie = sant

Dagens efterrätt/kvällsmål/mellanmål/fikasubstitut blev smoothie igen. Sjukt himla gott. Denna gång stoppade jag i en näve färsk spenatockså. Spenat innehåller ganska mycket järn och C-vitamin gör att kroppen lättare tar upp järnet.

Men jag saknade bananen... Sist jag handlade fanns det inga ekologiska och rättvisemärkta bananer och jag kan verkligen inte köpa "vanliga" bananer.

Kolla denna trailer eller se hela filmen:



Kvällens goding: 
Apelsin, päron, äpple, hallon, spenat och tahini. Glömde bort vaniljpulvret, annars hade jag haft det också.

Mindre träning, mer plugg

Igår vid den här tiden hade jag hunnit vara ute på morgonjoggen, duschat och börjat med frukosten.

Härligt svettig efter gårdagens morgonrunda.

Alltså min morgonrunda, det är den bästa starten man kan få på morgonen. Det är sjukt jobbigt att ta sig upp ur sängen och ut i den kyliga luften, men då jag kommer hem ångrar jag mig aldrig. Idag blev det dock ingen morgonrunda och det kommer faktiskt inte bli någon träning alls idag. Måste fokusera på tentaplugg resten av veckan... Ska försöka sitta och plugga nu i tre heldagar.

Inte den roligaste dagen och veckan att se fram emot...

Förresten så är det nog bara bra att jag inte tränar för min ryggmuskel mår inte bra. Igår på BJJ-träningen kunde jag typ inte vara med för att muskeln gjorde ont. Så det blir att ringa sjukgymnastiken idag... Har haft besvär med ryggen sen i påskas och det tär på mig att inte kunna träna normalt.

Det är alltså inte bara i hummus man använder tahini

Var så himla sötsugen efter middagen, men eftersom jag inte har något sliskit hemma blev det att göra en smoothi. Tur det!

Testade att stoppa i en stor matsked tahini (sesamfröpasta) och vilken succé! 

Hallon, äpple, päron, apelsin, tahini och vaniljpulver
 

Hur gott som helst ju! Synd att jag inte upptäckt fler användningsområden
för tahini tidigare
 

Bra att få något extra i magen innan kvällsträningen (brasilian jiu-jitsu). Ska dock ta det lungt på grund av min axel som kluckar och har sig.

Bjud mig aldrig på tuggummin

Nu har jag tuggat omkring 15 tuggummin på cirka 15 minuter. Jag är hopplös...

Det börjar med att jag tar två stycken och då den frasiga goda ytan på tuggummit blivit mjukt stoppar jag i en till och sen en till tills jag har ungefär fem stycken. Och hela tiden tuggar jag väldigt smackande och intensivt. Då tuggummiklumpen blir för stor spottar jag ut den och börjar om på nytt med två nya tuggummin.

Kramp i käkarna

Vatten, vatten, bara vanligt vatten

Jag tror det är någon som försöker jävlas med mig och alltid vill att jag ska vara blöt om rumpan. Min cykelsadel har massa småhål som gör att jag blir blöt då jag cyklar. Har börjat sätta en plastpåse över sadeln för att slippa gå med en blöt rumpa.

Idag efter skolan orkade jag inte trä över en plastpåse för jag skulle ändå inte så långt och orkade stå hela vägen. Men ändå var jag blöt om rumpan då jag kom fram! Det var så att min vattenflaska hade tappat korken och allt vatten hade runnit ut i väskan, som jag hade över axeln och liggandes mot rumpan. Det värsta var inte att jag blev blöt, hade ändå svarta jeans så det gjorde inte så mycket, utan att alla papper jag hade blev blötmosiga.


Började en ny kurs idag, Rättsvetenskap med inrikting mot miljörätt, och vi fick bland annat en tjock bunt med lagtext. Som tur är blev den inte dränkt, men den har fått "mosiga" sidor som lätt nöts ned. Typiskt. Denna lagtext är dessutom bra att spara och kanske använda då man börjar jobba. Åååh... Jag som skulle vara rädd om min pappersbunt och behålla den fin och snygg. Jaja...

Det var en himla tur att datorn stannade hemma idag.

It takes no time to fall in love, but it takes you years to know what love is


Det tog sin lilla tid...


Jag har äntligen lärt mig äta blodpudding helt utan kräkreflexer. Har gjort två försök under veckan och andra gången var det nästan gott till och med.

Hemligheten tror jag är att jag den här gången köpte en lite dyrare sort som förmodligen är lite bättre och lite godare. Den är gjord av svenskt kött i alla fall. Jag tror också att det gjorde ganska mycket att jag skar tunna skivor och stekte dem så länge att de blev lite halvbrända.

Ja och varför vill jag äta blodpudding? Jo, för att det är snabbt, billigt, enkelt och innehåller järn.

Lördagsmumma

Åh, värsta myskvällen med Theres och Sanne. Jag bjöd på middag, eller vi lagade tillsammans, men jag stod för råvarorna. Då vi var med i tävlingen om att vinna 1000 kr på ICA så sa vi att om någon av oss vinner så får den bjuda de andra på middag. Ja, och sen vann ju jag så det är den middagen idag.

Det blev i alla fall jättegott. Kyckling i god mangochutney-/curry-/grillkryddasås med ris och sallad. Till efterrätt åt vi chokladmousse med hallon. 

Kom inte på att ta kort förrän allt var uppätet. Men i det här glaset var i alla fall efterrätten. På nedre bilden
syns det hur den skulle ha sett ut.

Klicka på bilden för recept
 
 
Sedan hamnade vi framför en film och efter den förvandlades Theres till jultomten, Sanne åkte berg- och dalbana och jag hamnade i Helsingfors. Och det hade inget med vinet att göra...

Misslyckat mellanmål

Gjorde en smoothie av hallon, banan, apelsin, päron, äpple, vaniljpulver och en skvätt mjölk. Trodde den skulle bli god som vanligt, men icke det... Mjölken var i och för sig två dagar gammal men jag tror boven i dramat är bananen. Jag tog den från frysen och den luktade väldigt mystiskt...

Image and video hosting by TinyPic

Men jaja, det är bara hälla i sig, tänka på något annat och se glad ut!

Och så vaknar man upp till detta...

God Jul eller? Nä, men just det... Det är ju maj.

"Visste ni att 70% av alla som dör, dör i sömnen?"

Ja, så här skulle man ju också kunna göra...

Sov gott!
 

Veganmiddag

Hade planerat träning, matlagning och pluggning på min lediga fredag. Jag fick allt gjort förutom att plugga... Inte så ovanligt men jag har varit så sjukt himla seg idag. Tog mig inte upp ur sängen förrän 1,5 timma efter att klockan ringt.

Träningen gick väl okej. Det är bara det att jag måste anpassa den så mycket eftersom jag har haft problem med en ryggmuskel sen i påskas och i förrgår hände det något med min axel. Irriterande till tusen. Jag vill ju kunna köra allt!

Vid 12 var jag i alla fall hemma efter en kortis i skolan, så då blev det lunch och en tupplur. Det var bara det att den där tuppluren blev lite väl lång.. Jag tog mig inte upp ur sängen förrän bästa grannen knackade på dörren drygt kl 17. Låg alltså i sängen i ungefär FYRA timmar! Sov inte hela tiden, men ändå... Jag bara låg där helt slut och orkade verkligen inte pallra mig upp tidigare. Galet. Börjar fundera på om jag håller på att bli sjuk eller så är det bara den nya "huvudvärksmedicinen" som gör mig trött.

Sängen är min bästa vän
 

Middagen blev lins- och morotsbiffar med svart ris. Biffarna är väldigt lätta att göra och de är hur billiga som helst. Riset däremot är väl lite dyrare.

target="_blank">Aftonbladet
skriver så här om riset: "Endast en sked av "det förbjudna riset" är tillräckligt för att få en riktig hälsoboost – den innehåller mer hälsofrämjande antioxidanter än en sked med blåbär. Och dessutom mindre socker och mer fibrer och vitaminer"

 
 
Koka ekologiska röda linser. Blanda sedan linser, rivna ekologiska morötter, hackad lök och kryddor till en
smet och gör till biffar. Stek i ekologisk olivolja och sen är det klart!

Envisa värken vägrar släppa taget

Det var sjukt tungt att stiga upp på morgonen och jag känner mig fortfarande som en efterbliven sengångare. Har haft en litet seminarium på morgonen och nu har jag helg!

Sitter bara i skolan och väntar på att tiden ska gå så jag kan bege mig mot sjukhuset. Har ju haft huvudvärk i snart 13 månader. Det är visserligen bättre än tidigare, but still...

Är man för tung då toalettringen spricker?


Eller tog jag bara i lite för mycket?

Födelsedagsfika

Imorgon fyller mor min år, men eftersom jag var hemma passade vi på att fira henne idag. Jag hade fixat fikat som bestod av två tårtor och cake pops. Testade på helt nya recept och det blev faktiskt väldigt bra.

Tårtan med kiwi har ljusa bottnar och innehåller egengjord jordgubbsmousse och pollyfluff. Passionfruktstårtan har en botten av mandelmassa och kakao och uppe på skulle man kunna säga att det är en sorts mousse av
vit choklad. Cake popsen innehåller Ballerina kladdkaka, en misslyckad tårtbotten och philadelphiaost.
 
Eller egentligen var det Micke som gjorde cake popsen. Men det var min idé och eftersom cake popsen blev mest uppskattade så tar jag åt mig äran.

RSS 2.0