Hur tänkte jag nu?

Jag som hela tiden försöker köpa mer ekologiskt, rättvisemärkt och vegetariskt och så kommer jag hem från affären med ÅTTA paket bacon och en korv. Öh?

Vad hände där egentligen?

Moas önskelista 2011

Det är ju faktiskt mindre än två månader kvar till julafton vilket betyder att det är hög tid till att skriva önskelista.



Det hade kanske passat bättre med röda nyanser, snöflingor och kanske en tomte. Fråga mig inte varför det blev en fågel.


Update

Moas önskelista 2.0 innehåller även en väckarklocka. Det är inte vilken väckarklocka som helst utan en Wake Up Light. Jag tror att den kommer att förändra mitt liv. Jag är nästan helt säker på den saken.
Jag är galet morgontrött och jag tror jag blir väckt på ett harmoniskt och bra sätt med denna väckarklocka. Det går inte riktigt att väcka mig hur som helst. Under högstadie- och gymnasietiden fick hunden väcka mig för mamma vågade inte utsätta sig för mitt morgonhumör.

Günter, gammal, Gandalf, gris, golvläggare, gudinna, gaffel, grottmänniska...

Guldlock och grizzlyn är i alla fall hemma. Guldlock hade kul och mår sjukt bra! Björnen hade också kul men han mår bara sjukt...


Jag hade ju till och med gröt och en träslev med mig och det var faktiskt vissa galna människor som smakade. Vi tappade dock bort en tjej och en annan fick gå hem. Alla klarade i alla fall av att cykla och det är ett bättre resultat än förra helgen. Ett stort plus för att det var så himla varmt ute också!

Jag säger det igen: MHS-ettrorna är bästa klassen!

Tema G

Nu ska grizzlybjörnen och Guldlock ut och festa på gröt!

Trevlig kväll!


Nytt och fräscht

Jag har fått en ny header! Wow! Tack fina Evve som fixat den och ritat av mig så himla snyggt! Tyvärr syns den inte i Safari, vilken är den webbläsare som jag alltid använder mig av, så jag upptäckte den inte förrän idag. Misstänker att den kom upp redan igår.

Mitt "nervkittlande" har nu gått över helt, däremot så drabbades jag av feber, halsont och muskelvärk. Igår var jag i skolan mellan 12-14. Då jag kom hem åt jag mat och sen var jag så slut i kroppen att jag la mig i sängen och sov. Sov från 15-tiden till kl 18. Galet. Var gympatränare 18.30 och då jag kom dit började magen kurra och jag kom på att jag inte hade ätit middag. Jag missade ju liksom den då jag låg och sov. Det blev inte middag förrän kl 22.

Trots dessa tre timmars extrasömn sov jag som en kulting hela natten. Idag har Micke och jag varit och köpt dubbdäck till min cykel och så har vi fixat utklädnad till honom inför morgondagen. Ja, Micke är här i helgen och han har bil så då passade bästa grannen och jag på att storhandla också.

Jag handlade för cirka 1500 spänn. Galet! Men nu behöver jag förhoppningsvis bara fylla på med mjölk, fil, matlagningsyoghurt, frukt och grönsaker ett tag framöver.

Den svarta väskan är även den full med varor och det känns som om den väger närmare ett ton.

Har sett Idol ikväll på datan. Jag äger ju ingen teve, men jag klarar mig hur bra som helst ändå. Det finns ju i och för sig en teve ute i korridorsköket. I alla fall så tycker jag att Amanda F är bra. Och Molly. Och så tyckte jag Olle och Robin var bra idag. Och ja, Amanda P också. Moa är också bra och ett plus för det vackra namnet.




Update: Nydesignen syns ju visst i Safari, det var bara jag som är seg. Tack ännu en gång Evelina!
Och så har jag en undran, precis som Egoina, hur fasen kunde Pär få en mustasch på en vecka? Har han en lösmustasch eller vad? Eller bara extrem hårväxt?

Sämst mat men bra träning

Kladdkaka till lunch och popcorn till kvällsmat. Bra där Moa...
Det blev i alla fall bättre i ljumsken framåt eftermiddagen/kvällen. Fick mig 15-30 minuters sömn vid fyratiden och kl 17 var jag på ett Punch Out-pass med bästa grannen. Kul och svettigt!

Nu är ljumsken nästan helt bra och jag ser fram emot att kunna sova hela natten.


Igår var jag ju förresten i gymmet med en personlig tränare. Det var kul och jag lärde mig nya övningar och hur jag ska utföra övningar på rätt sätt. Känner mig redan säkrare och mitt gym-självförtroende har ökat. Nästa gympass ska jag ta mig in i testosteronhörnan och lyfta vikter. Det ser jag verkligen fram emot!

Nästa gympass blir nog dessvärre inte förrän till veckan. Känner mig slut i kroppen, har träningsvärk och börjar få ont i halsen. Det är nog bäst att vila, man ska lyssna på kroppen. Dessutom har jag fått en gymkompis som kan sätta igång och träna med mig på måndag så det blir ju perfekt! Samma tjej som jag ska börja kampsort med. Det här kommer ju bli hur bra som helst!

Ljumsken tar livet av mig

Jag vaknade klockan 5 på morgonen av att det "nervkittlade" från ljumsken och ner i låret på mitt vänstra ben. Jag låg vaken till klockan 7 då jag tog en dusch och åt frukost. Försökte sen att sova igen och låg i sängen från 8 till 10, men det var omöjligt att somna. Var djuriskt trött men när "nervkittlingarna" kommer kliar det typ inuti benet och ibland lever benet sitt eget lilla liv och sprattlar till utan att jag kan kontrollera det. Det går inte heller att komma åt att klia eftersom det är inuti benet. Ändå försöker jag så nu är jag öm efter allt kliande.

Har haft så förut, men aldrig så här mycket och så här länge. Är ju helt förstörd. Har dessutom mer huvudvärk än vanligt. Det går inte plugga för jag kan inte koncentrera mig på grund av "nervkittlingarna", är alldeles för trött och huvudvärken gör det inte lättare. Gaah.

Bakade en kladdkaka, bara för att jag känner att jag snart dör här, från ICA:s sida:

Kladdkaka i micro

Publicerat av Mari Ekdahl

smiley smiley smiley smiley smiley 1 kommentar

  • PORTIONER: 6

Ingredienser

  • 2ägg
  • 3dl socker
  • 1/2dl cacao
  • 1msk vaniljsocker
  • 2dl mjöl
  • 100g smält margarin

Gör så här

Rör ihop ägg och socker, tillsätt siktat mjöl, cacao, vaniljsocker. Häll i margarinet. Blanda samman och häll i microsäker form. Micra i 5 min, full effekt.


Jag gjorde halv sats och det tog ungefär 5 minuter tills den var klar. Micron är ju bland det bästa som finns. Dessutom är det energisnålare att göra kladdkakan i micron än i ugnen. Använde mig också av ekologiskt mjöl, kakao och ägg.


Känner att jag snart vill kapa av mig benet. Har varit ute på en kort promenad för att få det att kanske gå över, men inte. Har stretchat ljumsken men inte hjälpte det. Har försökt sparka benet och alla möjliga håll ifall det är någon nerv i kläm kanske den "hoppar" rätt. Har letat på google efter en lösning, men det finns inget som heter "nervkittlingar" och jag kommer inte på något ord som beskriver känslan bättre.


Jaja. Bara att stå ut och hoppas att det går över snarast.

Det blir morötter och potatis resten av livet

Igår då jag handlade köpte jag två sharonfrukter och fem kiwifrukter, bara för att de var så himla billiga och är så goda. Nu har jag dåligt samvete för mina inköp. Kiwin är från Nya Zeeland och sharonfrukten vette tusan vart den kommer ifrån men jag antar att båda sorter dyker upp i Sverige via flygplan. De flyger från andra sidan jordklotet bara för att hamna i min mage. Det är absolut inte hållbart. Så det ska jag sluta med.

Däremot kommer jag fortsätta äta bananer... Fast bara ekologiska och helst rättvisemärkta.


Nu har jag ätit upp båda sharonerna/sharonsen (hur böjer man det?), för det är ju ändå bättre att de hamnar i min mage än i sopkorgen.

Däremot kan jag tipsa om Keso med smak av hallon. Köpte den i lördags och jag slukade den med världens fart. Den är tyvärr ganska dyr, men det blir nog bara ännu bättre och godare om man köper vanlig keso och blandar med egna hallon (helst egenplockade vildhallon). För i hallonkeson är det tillsatt socker och det kan man ju skippa om man gör egen. Och det finns ju ekologisk keso för den som inte är snål, självisk och inte tänker på konsekvenserna.

Mumma!

Jag har för övrigt så sjukt många bilder i Photo Booth. Bara på mig och kesoburken finns 10 bilder. Bilden nedanför är från i lördags natt då jag var hemkommen från en rolig utekväll med klassen. Min klass är världens bästa!


Det behövs fler tjejer i gymmet!

Idag var jag uppe med tuppen och käkade fil med kanel och äpple och så världens godaste morotskaka på det. Madde i min korridor bakade morotskakan igår till korrefikat och så fanns det kvar av den idag. Jag överdriver inte då jag säger att den var himmelskt god.

Sedan tog jag mig i kragen och cyklade till IKSU där det blev gym. Min pojkvän och hans pappa har gjort ett gymschema åt mig så jag vet vilka övningar jag ska göra och inte gå runt som en vilsen liten fågel. Det gick väl sådär. Hittar inte så bra än och maskiner skiljer sig från maskinerna jag tränat med tidigare. Dessutom så vågade jag inte närma mig de fria vikterna för det är värsta testosteronhörnan. Där står killar och blåser upp sig, stönar och tror sig äga stället.

Imorgon ska jag ha personlig rådgivning (ingår i IKSU-kortet) och det hoppas jag ska ge mig mer självförtroende så jag vågar armbåga mig fram genom testosteronhörnan. För fria vikter ska jag absolut använda mig av.

Frukost nummer 2 blev proteingröt (har inspirerats av PT-Fia).
1 dl rågflingor, 1/2 dl krossade linfrön, kanel och ett ägg. Keso, lingonsylt och mellanmjölk till det. Och så ett stort glas vatten.



Är det någon som vet om det är dåligt att äta för mycket linfrön och kanel? Jag tror nämligen att jag överkonsumerar båda.



Tanden har ju inte fått sitt namn utan anledning

Har en visdomstand som håller på att växa i min mun. Den irriterar och det gör ont. Men den kom då i rättan tid, nu kanske jag kommer klara statistiken lättare. Har nu 3 visdomständer av 4.

Ser ni? Ser ni? Ser ni?

Igår var jag med åtta pers från min klass. Vi såg Trassel och Lejonkungen, åt godis, choklad och drack saft. Haha, grymt kul hade vi! Trassel var jättebra så se den om ni inte gjort den. Sen började vi se på en skräckis men efter fem minuter protesterade jag och så blev det Lejonkungen istället. Ett mycket bättre alternativ tyckte jag. Lejonkungen är dock väldigt tragisk och även läskig, jag förstår inte hur man vågade se den som liten.

Nu ska jag cykla till ICA MAXI själv. Själv. Ja, för bästa grannen har åkt hem så hon kan inte guida mig dit. Herregud, hur ska detta gå?

Lunchigt

Restaurang Moa måste vara det bästa matstället. Till lunch serverades detta:

Pasta, pesto, kyckling, broccoli, spenat, fetaost, soltorkade tomater och så en tomat på sidan om och ett glas vatten.

God mat är bra mat.

Tankar om träning

I mitt huvud cirkulerar bara tankar om träning. Just nu är jag inne i en bra träningsperiod där jag går på pass i stort sett varje dag och ibland flera gånger per dag. Jag provar på olika pass och känner vad jag tycker är roligast. Så skulle jag ju kunna fortsätta restrerande tre år jag har kvar här i Umeå och på IKSU som är Europas största friskvårdsanläggning. Men så kommer det inte bli...

Jag har nämligen lovat en kampsportartjej att jag ska börja kampsport efter jul. Wiiho! Sen så har jag och en klasskompis som är föredetta kampsportare till och med skakat hand, in för vittnen, att vi ska börja träna kampsport tillsammans efter jul. Så det går inte att dra sig ur nu. Men det känns bra, jag längtar. Jag vill lära mig slåss, sparkas, kasta och brottas så det kommer nog bli bra. (Jag kallar allt inom kampsport för just kampsport för jag har svårt att skilja tex judo, ju-jutsu och allt vad det heter). I januari blir det alltså dags att prova olika sorters kampsport för att hitta den jag vill fortsätta med.

Det kommer bli hårt att både hinna med kampsport och gå på några pass då och då. Dessutom vill jag gymma. Jag vill bygga muskler, jag vill bli fit. Vill köra med tunga vikter och bli stark. Problemet då är att jag måste ha vilodagar och återhämta mig så det kommer bli svårt att få ihop det med kampsporten. Passen känner jag att jag kan skippa nästan helt och hållet och bara gå på Indoor Walking och Core/CXWORX någon gång.

Det där med att gymma känner jag mig lite nervös inför. Gymmet är så stort att jag nästan går vilse och det är fullt med mestadels starka människor som vet vad de gör. Jag kommer känna mig som en vilsen höna och den känslan gillar jag inte. Skulle vara bra att ha någon stark tjej eller kille att träna med som också är insatt på hur man ska träna. Det skulle vara det bästa.

Känner egentligen att jag skulle behöva en personlig tränare som hejar på mig och ger mig energi, säger vad jag ska göra för övningar, ger mig mattips, råd och kunskap. För om jag har en tränare som säger vad jag ska göra så gör jag ju det. Tyvärr ligger det utanför min ekonomi.

I alla fall så börjar inte kampsporten förrän i januari. Tills dess ska jag njuta av passen och försöka ta mig in i gymmet lite då och då. Det blir nog bra.

Fredagsfrulle

Klockan är inte ens 9 och jag är inne på frukost nummer 2. Härligt! Var dock mer än halvdöd då jag vaknade imorse och tänkte skita i träningen. Som tur var hade jag bokat ett av passen och det var för sent att avboka så jag tog mig iväg i alla fall. Indoor Walking och Core blev det.

Om en timma är det dags för tvättning. Känns lite drygt, men samtidigt är det så mycket lättare och mindre tidskrävande än då jag tvättade för hand i Malawi. Ska inte klaga. 13-16 är det skola och sen filmkväll med klassen.

Hej fredag!



Gröt av ekologiska rågflingor och krossade linfrön med rivet svenskt äpple och mjölk (mjölken fanns inte ekologisk), två ekologiska ägg och ett stort glas te. Min mac och Nyhetsmorgon på teven.

Dagen i mat

Idag har jag hunnit med tre frukostar. En superdag helt enkelt!

Frukost 1: fil med kanel och banan
bodybalance
Frukost 2: gröt av rågflingor, fiberhavregryn och krossade linfrön
föreläsning
Lunch: pesto- och mozarellalax med ungsbakade rotfrukter + ett äpple, en mandarin och en ruta choklad (85%).
ett försök till att plugga
Middag: grönsaksbiffar med yoghurtsås, tomat och morötter + en mandarin
gympatränare
Frukost 3: gröt av rågflingor, fiberhavregryn och krossade linfrön

Egentligen kanske man kan säga att frukost 3 är kvällsmat/kvällsfika, men jag kallar det alltid för frukost för det är ju precis samma som frukosten. Och fyra frukter har jag fått i mig idag!


Middagen ser grymt hälsosam och god ut!

Jag och boken ska bli ett

Startade dagen med ett pass Bodybalance på IKSU. Det är grymt skönt att köra morgonträningar för då får man anledning att äta frukost två gånger. Hur bra som helst ju!

På dagens föreläsning såg jag mest ut som ett frågetecken (som vanligt). Nästa vecka ska jag nog skita i att gå dit och istället sitta hemma, läsa i boken och räkna uppgifter. Jag tror det fungerar bättre för mig på den här kursen.


Det kommer vara boken och jag två veckor framåt. Ska nog bara vara i skolan då det är obligatoriskt och räkneövningar.

Jag tror inte jag gillar statistik...

I morse snoozade jag 45 minuter. Jag kände mig lika seg och trött i kroppen som en pensionerad sengångare med stukad fot.

Hade föreläsning mellan 8 och 10. Jag fattade inte så mycket och ritade lite fint i mitt block istället. Vi hade också räkneövning i två timmar, men jag och min räknekompis missade början eftersom vi gjorde en annan viktig grej. Sen satt vi med ett och samma tal hela resterande tid av lektionen utan att komma fram till rätt svar. Uff...

Efter lunch hade vi mattestuga som jag kanske borde ha varit på. Men jag spelade beachvolleyboll med några klasskompisar istället. Det var grymt kul och vi var mycket bättre än sist vi spelade. Det blev hela två timmars beachvolley.

Och hör och häpna! Då jag kom hem städade jag mitt rum! Woow! Tidigare i veckan har jag fått hoppa över kläd- och väskberg för att ta mig ut ur rummet. Nu är det snyggt och prydligt. Jag till och med dammsög och dammtorkade så nu vågar jag lämna dörren öppen och släppa in folk här.

Eftersom jag varit så himla duktig idag på städ- och träningssidan belönade jag mig med popcorn som jag nu sitter och mumsar på. När skålen är tom ska jag ta tag i statistikboken... Trots att jag har en stor välfylld fruktskål vid min sida äter jag alltså popcorn.



Frukt är godis, eller?

Har handlat frukt idag så jag inte "behöver" äta popcorn och kladdkaka då jag blir sugen på något. I och för sig så åt jag kladdkaka på skolan idag. En klasskompis hade med sig världens godaste kladdkaka (efter min och Julias chilikladdkaka vi gjorde i Malawi) som var superb i konsistensen och innehöll Marabous Polka-chokladkaka. Mumma!

Är slut i kroppen efter dagens tre pass på IKSU. Ska krypa ner i sängen så jag orkar med morgondagens föreläsningar och beachvolley.


Bättre start på dagen får man inte

Shit pommes vilka pass! Är hemma från Indoor Walking och CXWORX. Svetten bara rann från mig på crosstrainern och jag är inte den som brukar svettas mängder. Nästa gång måste jag ta med en handduk. Då jag väntade in att CXWORX-passet skulle börja var jag dyngsur. Svetten rann nedför hela kroppen ner mellan skinkorna. Haha, helt otroligt! I alla fall så gick CXWORX-passet mycket bättre än förra gången. Jag utförde alla övningar men tog någon extra tvåsekundersvila. Tror det beror på att jag den här gången var förberedd på dödspasset.

Känns grymt härligt i kroppen! Nu är det dags för en stor portion gröt, en vända i duschen och sen skola. Laddar redan för eftermiddagspasset!


Vägen tillbaka till Muskel-Moa

Imorgon har jag planerat in tre pass på IKSU.

7-7.40: Indoor Walking
7.45-8.15: CXWORX
skola 10-16
19-20: Bodycombat


Sen så borde jag hinna handla och framförallt plugga. Missar räkneövningarna imorgon då vi har en annan kurs som krockar med övningstiden. På onsdag missar jag också räkneövningarna då jag ska spela beachvolley då.

Räkna statistik eller träna? TRÄÄNAAA!



Hemma i byn

I lördags då jag var hemma i Norrbottens pärla åt jag som den frukostälskade jag är frukost två gånger. Sedan hjälpte jag mamma koka lingonsylt som jag sedan tog med mig till Umeå. Lingonsylt är helt klart bäst om den är hemmagjord.



Lite senare var det dags för möhippa för min fina vän. Det var sjukt kul och hon var sjukt snygg och duktig.

Snyggast i byn

Egentligen var det tänk att vi skulle dra en strumpbyxa över huvudet då vi skulle "kidnappa" henne, men det blev inte så och tur var väl det för jag såg ju ut som jag vet inte vad. Dessutom hade det varit ett rån i byn tidigare på morgonen så det kanske inte hade varit så lämpligt om vi gått omkring med strumbyxor på huvudena.

Fulast i byn, men trots det enormt glad

Svullardagen

Idag blev det sovmorgon till någon gång innan kl 13. Hujedamej. Vi åt typ världens godaste fyrarättersfrukost strax därefter.

Rätt 1. Bröd med gott pålägg.


Rätt 2. Ostkaka med jordgubbssylt.


Rätt 3. Snickersglass.


Rätt 4. Naturgodis.


Sen så åt jag en till Snickersglass cirka en timma senare. De var ju så himla goda. Någon liten timma efter det var det dags för middag och då var jag inte särskilt hungrig konstigt nog. Men gott var det och nog gick det ner alltid.

Middag.


Då jag kom tillbaka till Umeå fanns det söndagsfika framme. Så då blev det två bullar och en kaka. Vilken kalasmatdag!


Hem-hemma i helgen

Update från tidigare: Efter att poliserna gått hem gjorde jag snabbt som blixten en microkladdkaka som blev min middag. Var lite illamående ett tag efter det faktiskt... Eftersom jag var snabb som blixten råkade jag kläcka ett ägg för mycket i bara farten. Ägget sparade jag i ett glas i kylen som blev till kvällsmat. Stekte en tomat och ägget blandat med mjölk. Det var skitäckligt. Tillsatte mjölk bara för att jag ville bli av med den. Åker hem till Norrbottens pärla imorrn och blir där till på söndag.

Eftersom jag inte hann äta upp all kladdkaka till middag och inte vill äta den till frukost imorrn ger jag bort den till mina korridorsgrannar. Snällt va?!




Så länge det finns mjölk, fil, turkisk yoghurt, ägg och morötter i kylen överlever jag nog hur länge som helst.

Ggg...uldlock?

På Halloween ska vi så klart ha fest med klassen. Planeringen har redan börjat och temat för utklädnaden är G. Vad ska jag hitta på då?

Gorilla? Gris? Gaffel? Gandalf? Gymnast? Gosedjur? Gröt?



Polisskräck

Jag är så sjukt sugen på något sött och sliskigt. Det skulle vara underbart med en kladdkaka, bara snabbt i micron sådär. Men jag vill inte gå ut till korridorsköket för där sitter massa poliser, eller bliviade poliser i alla fall.

Jag är alltid hemma när de är här och jobbar med sitt grupparbete. Och jag är alltid ute i köket där jag värmer mat, lagar mat eller diskar. Det är ingen annan granne som är hemma, utan det är bara jag. Alltid bara jag. De måste ju tro att jag inte har något liv, att jag bara sitter på mitt rum och äter dagarna i ända.

Jag vill inte spä på deras tro genom att baka en kladdkaka. Jag vill inte heller fresta dem med kladdkaksdoften heller för det känns elakt. För jag tänker ju inte bjuda. Därför sitter jag nu här på mitt rum och knaprar Rågfras för det var inget jag behövde hämta i köket.


Skaka rumpa och var glad


Dagens dag

Jag tar det såklart i mat och träning. Det är det jag tycker är intressant i livet.

Frukost 1: fil med banan och rågfras
Indoor Walking
CXWORX
Frukost 2: gröt
Mellanmål: två mandariner
Lunch: kyckling, bambuskott och champinjoner med ris
beach volley
Middag: lax med pesto och rotgrönsaker i ugn
Mellanmål: tigermelon
Kvällsmål: smörpopcorn

Ja, man kan ju undra vad som hände där ikväll... En hel micropåse tryckte jag i mig.


Full av energi

Efter morgonens träningspass är jag nu redo för dagens föreläsningar. Indoor Walking och CXWORX körde jag. Indoor Walking gick helt okej. Man står på en crostrainer i 40 min. Jag hade kunnat ta i lite till så det ska jag göra nästa gång. CXWORX var ett skitbra pass men så sjuuuukt jobbigt. Det var som Core x100 + lite till. SHIT säger jag bara. Jag som trodde jag var stark i magen, jag orkade inte ens alla övningar... Helt galet! Så dit ska jag absolut tillbaka.

Nu laddar jag med gröt och längtar redan till nästa tisdagmorgon.



Fullt fart!

Ojoj. Har haft fullt upp senaste dagarna. I fredags efter tentan kom mamma, Boris uppfödare, Boris och två andra pumisar hit en snabbis. Sedan blev det Stepmuskel och sen iväg till klasskompisgrannen för tentamys med klassen. Alla hade med sig fika så mätt blev jag. Micke kom med tåget på kvällen och sen såg vi slutet av Idol med bästa grannen.


I lördags gick jag och Micke på stan. Och jag köpte skor! Oh my God, det händer typ aldrig att jag hittar skor när jag är ute efter ett par. Annars blev det inget i klädesväg (bara underkläder), jag har blivit för sparsam och jag vet att jag egentligen klarar mig med det som jag har. Underkläder däremot behöver man lite nytt av då och då. Det känns skönt att inte behöva gå i trasiga strumpor längre. Till middag lagade vi världens godaste kyckling med champinjoner och bambuskott. Och sen Ben & Jerry's till efterrätt. Oooh...

I söndags körde vi ett gympass på morgonen och sen åkte Micke hem. Själv städade jag ett skåp i köket, var gymnastiktränare i tre timmar, tvättade och bråkade med torktumlaren (det slutade med att torktumlaren vann och jag fick hänga upp all min halvblöta tvätt i mitt rum) och hade korridorsfika.

Det där skåpet jag städade var fullt med burkar och lock i en enda röra. Det var i stort sett omöjligt att hitta locket till lådan man behövde. Nu står däremot lådorna med respektive lock snyggt och prydligt i skåpet. Men det tog sin lilla tid, det kändes som om det var 100 burkar och 150 lock.

Idag har det varit måndag och vi har börjat en ny kurs. Statistiska metoder. Jag fick för mig att vi bara gick 10-12 idag så jag lämnade lunchlådan hemma, men vi gick tydligen 10-15. Äsch då. Blev att köpa en baugett. När jag kom hem var jag superultraduktig och renskrev mina anteckningar från föreläsningen. Hann dock inte riktigt klart för sen tränade jag på IKSU och blev där lite längre än planerat. Har nu ätit middag, sett 2 and a half men och slukat en halv Ben & Jerry's. Nu ska jag skriva klart anteckningarna innan det är dags för duschen och sängen.



Imorrn, ja då blir det full rulle igen! Indoor walking och typ core innan skolan och sen direkt efter skolan är det beach volley. GRYMT!

Tentaångesten har svept förbi

Första tentan är skriven och så här glad är jag för det!


Det känns som om jag klarade den. Svårt att veta, men man behövde 60% för att gå G och jag tycker själv att jag borde få 70-80 procent. Synd att det inte är jag som ska rätta bara.

Snart kommer mamma, Boris uppfödare, Boris och två andra hundar förbi en snabbis. De är påväg söderut för att gå på utställning. Det kommer nog gå bra för Boris, han är ju så himla snygg.

Egentligen skulle klassen träffas på stan nu, men det regnar och då stannar jag hellre inne på mitt rum. Jag är rädd att smälta bort eftersom jag är så otroligt söt. Ska ändå träffa klassen senare då vi ska ha tentamys med fika och spel ikväll. Och lite senare på kvällen kommer Micke på besök. Mycket som händer idag och vilken rolig helg jag har framför mig. Helt utan plugg. Inte för att jag brukar plugga på helgerna ändå, men nu behöver jag inte ens få dåligt samvete.

Tentaplugg

Klockan är 23.35 och jag sitter och äter vispad grädde med banan och hallon medan jag tentapluggar. Jag var lite hungrig och allt annat jag har i kylen har jag redan ätit av idag så därför blev det vispad grädde. Jag som inte ens är särskilt förtjust i grädde. Jag gissar att jag blir uppe för att plugga till närmare 01.

Imorgon är sista dagen innan tentan och jag började plugga idag. Men ändå känns det som om jag har koll på läget på något vis.

Jag har till och med hunnit träna idag, core och bodybalance. Fick med mig två klasskompisar vilket var skitkul. Imorrn blir vi nog cirka fem från klassen och då är det afro som gäller.


Grädde, banan och hallon





Att jag inte lär mig

Jag var en timma tidig till skolan idag så det var därför det var helt öde. Imorrn är det dags för redovisning, igen. Tycker vi har redovisningar hela tiden och jämt. Skulle behöva repetera och framförallt lära mig vad jag ska säga. Sen så har vi tenta på fredag. Uff uff!

Men vad gör jag? Jo, jag sitter i korridorssoffan och fikar upp det jag bakade igår. Smart Moa.
Börja i tid någon gång!


Har också roat mig med att läsa min blogg från början. Grymt kul läsning. Speciellt i början av 2010. Jag gör liksom allt för att slippa plugga, ändå vet jag att jag hur som helst måste plugga. Jag har inget val. Klara tentan eller inte klara tentan?


Men varför ska man ha tentor för? Räcker det inte med att gå på föreläsningar, umgås med klasskompisarna och sen spendera den övriga tiden till att träna, äta och sova? Det hade varit så grymt mycket bättre.

Mystiskt ensam

Sitter i skolan. Vi ska ha grupparbete men jag verkar visst vara utan grupp. Ingen i klassen är faktiskt här så jag börjar misstänka att jag fått någonting om bakfoten. Ska vi ha föreläsning kanske? Hum...

Och så har jag gulvita fingrar till råga på allt...


Ja, hur ska denna dagen sluta...

Livet i korridor

I veckan har mitt dörrhandtag varit utsmyckat med denna lapp:


Det betydde bland annat att det var jag som bakade korridorsfikat till ikväll. Annars har inte extrauppgiften varit särskilt betungande. Det bor bra och ordentliga människor i min korridor. Har hört skräckhistorier från klasskompisar som har ketchup på golvet, flera veckor gamla grötkastruller och allmänt snusk i sina korridorskök.

Halvtomt

Kylskåpet är nu lite fullare. Köpte som vanligt ekologiskt när det fanns det. Insåg att det blir ganska mycket dyrare ändå. Mjölk och ägg känns helt okej, men när det kommer till mjöl, kakao, sirap och framförallt kokos, ja då kändes det helt plötsligt som en större prisskillnad.
Men vad gör man inte för att bidra till en bättre miljö?


Det blev lax med pesto och mozarella till middag. Efter maten ska jag cykla ner till universitetet för att möta upp bästa grannen som kommer från IKEA. Ska hjälpa henne att bära hem alla grejer hon fick med sig därifrån. Sen blir det film och popcorn.



Äter framför Skype där jag har migrän-Micke på tråden. Har jag kanske smittat av mig med min huvudvärk?

Tom

Det ekar i mitt kylskåp och magen kurrar. Kanske dags att ta en sväng förbi ICA och bli lite fattigare men mättare.


Idag har jag varit på två pass, bodybalance och zumba. Det blev en liten promenad också så jag är nöjd med dagens träningsdos. Ska ju även cykla till ICA, men det räknar jag inte för det är en sån kort sväng.

RSS 2.0