Födelsedagen

Idag blir jag hela 23 år!
Det blir en fullspäckad dag med en sväng på stan, indisk lunchbuffé, Fortet (typ Boda Borg) och sen tenta-/födelsedagsfestx2.
GRATTIS!

Det drabbar alla, ta ditt ansvar!

Jag har haft ett intresse för miljö- och klimatfrågor ganska länge och det känns naturligt för mig att tänka klimatsmart och försöka vara så klimatsmart som möjligt. Däremot har jag upptäckt att det inte är lika naturligt för andra.

Till exempel källsortering. Skölj ut förpackningarna, sätt rätt förpackning i rätt kärl, släng inte en pizzakartong med pizzarester i pappersförpackningar utan att slänga resterna i komposten först. En väldigt lätt grej att göra rätt.

Eller då det kommer till att resa. Välj tåg framför flyg. Nu är det ju inte alltid det går och ibland kan det vara sjuka prisskillnader så man nästan känner sig tvungen att ta flyget som en fattig student. Om man inte ska särskilt långt så strunta i bilen och använd benen till att gå eller cykla. Promenader och cykelturer är himla bra, både för din egna hälsa, plånboken och miljön. Det går till och med att ta cykeln till mataffären, bara man har laddat med en rymlig rycksäck och/eller cykelkorgar.

Det går att cykla året om och på vintern finns det dubbdäck att köpa. Fast shorts är nog
inte att föredra.

Sen det här med att handla mat och äta. Jag har själv jobbat i en matvarubutik och upptäckte då att det inte alls var många som handlade ekologiska varor även då vi hade ett väldigt stort utbud av det. Det kanske känns som en ekonomisk fråga, men mjölk, fil och bananer till exempel skiljer inte så mycket i pris. Fördelarna med KRAV-märkt och ekologiskt väger lätt över prisskillnaden enligt mig. Sedan så är ju vegetarisk mat hur bra som helst, både för miljön och plånboken.

Skitgoda vegatariska biffar. Grymt billig mat dessutom!

Några andra enkla grejer inte alla tänker på:
- Dra ut mobilladdaren ur uttaget då du inte använder den. Och behöver du verkligen ladda mobilen under en hel natt?
-  Står teven och stereon på standby? Finns det ingen Off-knapp? Koppla sladdarna till en grenuttag med strömbrytare.
- Duscha några minuter kortare än vad du brukar göra
- Släng inte mat överhuvudtaget. Ha koll på vad som finns i kylskåpet så att inget hinner bli gammalt. Och även då varan passerat bäst-föredatumet går det oftast äta ytterliga ett par dagar.

Och varför ska man då vara "klimatsmart"? Jo, för att vi måste spara på jordens resurser som vi tär alldeles för mycket på. Här i Sverige har vi tur och är inte drabbade av klimatförändringar, svältkatastrofer, översvämningar etc. Men bara för att vi inte märker av det på samma sätt som i andra delar av världen kan vi inte blunda för problemen utan måste ta vårt ansvar.

Då jag var i Malawi 2010/2011 märkte jag desto mer av problemen. Det fanns inte rinnande vatten till alla och då regnet kom senare än vanligt blev det brist på mat och priserna höjdes. Jag bodde hos en ganska rik familj som hade råd att fortsätta köpa mat på samma sätt som tidigare, men det skapade problem för de som inte hade det lika väl ställt.

En av mina Malawibröder och jag, 2011.


Gå in HÄR och gilla PLANS:s "Stöd barnarbete" på Facebook.
"Barnarbete? Nej! Barns engagemang? Ja! Klimatsmarta barn förändrar världen. Stöd deras arbete."

Veggotacos!

"Lyxlunch" idag! Har pojkvännen här och då kändes det passande med en tacolunch, det är ju ändå fredag. Hade kanske passat bättre som middag men middag kommer vi äta med kampsportsklubben ikväll.

Spenat, gurka, tomat, avokadoröra, salsa och quornfärs med morötter och bönor.


Och så fullkornstortilla till det. Var inte det mest uppskattade av min lunchkamrat men jag tyckte det var
väldigt gott.

Äntligen dags för gymmet!

Hupp hupp! Ska iväg till Iksu för att gymma... Det var så sjukt längesedan jag tränade på gymmet och nu känner jag att det är dags att börja om efter sjuklingperioden.

Det är ben och mage som står på schemat och jag är galet laddad! 


Bakterieskräck

För ganska många veckor sedan då vi hade mikrobiologilabbar i skolan fick vi ta hem en tryckplatta och ta bakterieprov på valfri plats. Jag tog på vår skärbräda och här är resultatet:

Kanske dags att köpa en ny? Om det är över tre kollonier per ruta så var det ett dåligt resultat. Jag tror jag räknade ihop till drygt fyra kollonier... Hm.

Ändå hade jag nästan bäst resultat i klassen. Theres till exempel, hon testade hennes korridors disktrasa och fick detta resultat:
Höhö! Det går ju inte ens att räkna kollonierna. Jag kan ju säga att disktrasan slängdes...

Eftertentanbak

Efter tentan igår hade Theres och jag bakdag. Vi började med pizza som blev hur god som helst trots att den hade en bas av krossade tomater. Jag kör ju annars alltid på pesto, men då blir man ganska begränsad med vad man kan ha på.

Pizza med lök, champinjoner, saltade jordnötter, banan, squash, fetaost och curry


Vi fortsatte sedan bakandet med barnkalasfika. Mumsmums och chokladbollar. Chokladbollarna är lite Delicatoinspirerade och världens kalorifettbomber. Jag åt ändå inte så värst mycket av fikat men ändå blev jag lite illamående och magen mådde inte särskilt bra.

För några år sedan hade jag kunnat äta hur mycket som helst utan att känna av något. Jag förstår inte vad som hänt... Har jag tappat megasvullartakterna mina?


Ja, nu är i alla fall frysen mer än full. Jag tar upp 3/4 av frysen som jag egentligen ska dela lika med min granne...

Pluggarväggen växer medan min hjärna skrumpnar

Jo tjena, som om jag ska hinna lära mig allt detta tills imorrn...

Näe, det blir omtenta för mig kan jag säga. Jag har inte ens hunnit gå igenom alla avsnitt i boken ännu. Suck suck suuuck. Fast det är ju bra att det både är intressant och allmänbildande att läsa om detta vilket kommer göra det lättare att hitta motivation till att fortsätta plugga till omtentan. Nu har jag även bra pluggmaterial att gå efter.

Men än är inte alla lappar klara...

Teeentaaa!

Imorgon är det dags för tenta och det känns allt ifrån bra. Missade ju i stort sett alla kursens föreläsningar då jag var sjuk. Sen så har jag väl varit dålig på att jobba in det också...

Det känns som ett stort svart moln ovanför huvudet och jag vet liksom inte i vilken tråd jag ska börja dra i. 

SKRIK OCH PANIK!


Först igårkväll började jag skriva lappar och hänga upp på väggen. Borde kanske ha börjat med det för en vecka sedan...


I söndags gav jag faktiskt upp hoppet om tentan. Kände att jag inte hinner gå igenom allt och satsar på omtentan istället. Men nu har lite, lite hopp kommit tillbaka och jag ska verkligen anstränga mig imorgon då det är dags.

Marsfinvädret

Det är härligt då det är så pass varmt ute att det går att sitta inne och plugga med fönstret på vid gavel. Då får jag inte lika dåligt samvete för att jag inte hinner vara ute under dagen.

Luften kändes så himla frisk, nästan overkligt friskt. Det här måste ju vara bästa årstiden!


Meeen, för någon dag sedan tyckte jag tvärtom. Slask + regn + blötsnö = sämsta årstiden.
Det är nog solen som gör det. Syns solen blir jag lycklig och tycker att allt är bra.

Världens godaste pizza

Åh vad god mat jag äter hela tiden! Här är bild på gårdagens middag och dagens lunch.

Makrill i tomatsås, kokt ägg, bladspenat, champinjoner, tomat och pasta.


Pizza med bladspenat. Degen är gjord på grahamsmjöl, dinkelmjöl och vetemjöl. Sedan är det pesto som bas och uppe på har jag kokt kyckling kryddad med paprikapulver och cayennepeppar, champinjoner, vitlök, fetaost och lite riven hårdost.

Win-win-situation

Jag vet att det är många som kastar osten när det är så pass lite kvar att det inte går att hyvla mer. Men snälla gör inte det, jag blir så ledsen då...

Riv den istället och frys in eller använd den på en gång på till exempel en pizza som jag gjorde igår.


Då man river osten kan man använda precis allt. Inget går till spillo!
Bra för din plånbok och bra för att spara på jordens resurser.



Fredagströtter

Så här kommer jag se ut fram till tentan:


Har varit "ledig" idag men satt i skolan och pluggade och imorgon blir det att göra detsamma. Uff uff. Tentan är på onsdag och vi har bara inläsningsdagar fram till dess vilket är grymt skönt.

Men nu är det natten för mig. Har inte hunnit sova så mycket denna vecka så ska försöka ta igen det nu.

Update.

Fysiologiboken fångade mig visst ändå till 00.30. Gaaah! Och nu är jag i skolan för ännu en dag i pluggets tecken... (lördag, kl 09.15)

Som hemma hos mig igår


Mindre effektiv person är nog svårt att hitta

Igår tog det sex timmar för mig att tvätta kläder och få rent mitt rum. Ja SEX TIMMAR! Var väl inte så effektiv precis... Och sen kom jag inte igång med plugget förrän vid 23. Satt uppe till drygt 01 och jag hann lära mig en hel del ändå. En natt tidigare i veckan satt jag uppe till drygt 03.

Förstår inte varför jag inte tar vara på tiden på dagarna... Börjar ju få brist på sömn.

Trött tjej med proteingröt i magen och snart redo för en dag med plugg och lite brottning.

Men eftersom jag bara låg och sov hela tiden i cirka två veckor då jag var sjuk kanske jag har lite sömnreserver lagrade i kroppen. Eller? Man kan ju hoppas att det fungerar så i alla fall...

Jag har liksom inte hunnit med mars...

Jag är ju helt ute och cyklar. Håller ju hela tiden på att tjata om att jag snart fyller år och det vet jag ju att det är den 31 mars. Ändå var jag helt inställd på att det var februari.

Eftersom jag varit i det mystiska Afrika med alla konstiga sjukdomar och nyligen var sjuk ganska länge har jag fått lämna alla de möjliga prover. Bland annat avföringsprover som jag har fått ta hemma. Jag har märkt proverna med datum och gått och lämnat dem till sjukhuset allt eftersom. Det är bara det att jag skrev februari istället för mars. Aj aj... Var säker på att det var februari. Jag hoppas det går bra ändå.

Och då jag ändå har tagit upp min födelsedag igen, så kan jag ju lägga till några saker till önskelista. Bland annat svarta, gula och vita låga Converse och Björn Borg-kalsonger. Ja, kalsonger vill jag ha. De är sjukt mycket skönare än trosor. Även lite mat skulle vara bra, till exempel en ost.

De första delarna på önskelistan finner du här och här.

Ett tips är att inte spraya dina skor med glitter

Det finns roligare saker än att städa och hålla ordning på sina grejer

Var väldigt energilös och trött då jag kom hem från skolan. Tänkte äta några kakor som jag har i frysen, men jag tog mitt förnuft till fånga och gjorde en smoothie istället. Så mycket bättre och så mycket godare!

Äpple, banan, hallon, apelsin, en klick kvarg, vaniljpulver och ingefärapulver.
Ingefäran gjorde en lite mer "rivig" smak. Testa!


Nu är det tvätt och städ som gäller. Mitt rum ser ut som ett rent helvete och det är verkligen ingen överdrift. Vågar inte ens släppa in bästa grannen på besök och hon är ändå van med mina stökigheter.

Brasiliansk Jiu-jitsu

Idag har jag varit trötta tjejen. Var vaken till drygt 03 inatt och gick upp vid 08. Fick in ett pluggflow och då kändes det ju dumt att avbryta. Brukar ju ganska ofta sova middag på dagarna, men inte ens det har jag gjort idag. Tröttelitröttrött.

Däremot så har jag tränat! Hej och hå, första gången på drygt en månad. OCH MITT FÖRSTA BJJ-PASS NÅGONSIN! Tog det väldigt lugnt och övade bara tekniker. Kroppen höll ganska bra hela vägen, men hjärnan hann dega ihop.

Men härligt att äntligen komma igång! Imorgon blir det vilodag för att sen träna BJJ igen på torsdag. 

Tröttaste tjejen som äter allbran som om det vore godis.

Vilda bullar

Jag hade turen att ha mormors köttbullar gjorda på älgfärs i frysen. Så de har jag avnjutit i helgen och fyra matlådor finns kvar till veckan.

Så himla goda alltså! Synd att inte jag känner en jägare bara. Eller jagar själv...

Mormors älgköttbullar med potatismos och rivna morötter. Mumsigt värre!


Mormors älgköttbullar med potatismos och ugnsbakade rödbetor med fetaost. Gryymt gott!


Jag är en sån där människa som äter köttbullar utan både brunsås och lingonsylt.


Update på önskelistan

Fyller ju som sagt år om cirka två veckor. Inte för att presenter är det viktigaste av allt, men ändå...

En resa till Nya Zeeland hade inte varit helt fel.


Eller en resa till Malawi.


Eller kanske en resa till Bryssel där bror min håller till.
Foto: Joel Larsson



Ursprungliga listan hittas här.


Sen så önskar jag mig också uppladdningsbara batterier och en laddare då förstås.

Duschen faller i glömska

Jag har hört att det minsann är viktigt att matcha badlakan och tandborste.


Var för övrigt sjukt härligt att duscha. Kommer inte ihåg sist jag duschade... Jag glömmer liksom bort det då jag inte tränar. I vanliga fall duschar jag ju varje dag eftersom jag brukar träna varje dag. Men nu är det annorlunda. Jag kände faktiskt redan igår att jag luktade illa, men orkade inte ta tag i saken förrän idag.

Ska på ost- och vinkväll ikväll och då vill jag ju inte lukta illa. Fast ingen av oss var särskilt sugna på vin, så vi hoppar det och bakar istället. Kex, ost och fika alltså. Kan ju inte annat än bli en grym kväll.

Sjukmaten

Här kommer några lunch- och middagsbilder. Mitt liv kretsar ju i stort sett kring mat och träning, men just nu får jag inte träna så då blir det bara mat då.

Alla bilderna här är från då jag var sjuk och varken orkade handla eller laga mat. Då är det perfekt att ha färdiga matlådor i frysen.

Bulgur, yoghurtsås och en vegetariskt kompott direkt från frysen. Ingen höjdare, men det funkar.


Lax med pesto och mozzarella, ungsbakade morötter och micrad broccoli. Direkt från frysen.


Lyx med gorgonzola, citron och yoghurt. Pressad potatis till det.
Detta lagade mamma då hon var här. Supergott!


Också då mamma var här. Mormors goda räksoppa, mammas goda hembakta bröd och
den sista biten av den goda julosten som jag hade kvar.


Denna mat var så grymt mycket bättre än den jag fick då jag låg på sjukhuset. Om jag hade fått ligga kvar där hade jag nog aldrig blivit frisk. För det första gick maten knappt att äta och för det andra så hade man inget att göra än att ligga i sängen. Inget man blir piggare av direkt. Det borde finnas balkonger på varje avdelning så att man lätt kan ta sig ut och bara ta några andetag frisk luft. Jag tror att patienterna skulle känna sig friskare då mycket snabbare. Ja, och så borde maten vara ätlig också.



Light up my morning!

Fast jag sov tre timmar idag mitt på dagen är jag ändå väldigt trött nu. Skavlan har varit och det har alltså blivit läggdags.

Tänker ställa min Wake Up Light på 08.15 och ägna förmiddagen till att plugga. Min Wake Up Light är jag för övrigt sjukt nöjd med. Den låter så fint då den ringer på morgonen. Och själva grejen med den, att den lyser, är ju hur bra som helst. Man ställer ju själv in hur mycket man vill att den ska lysa då den ska väcka en och sen börjar den stegvis lysa 30 minuter innan det är dags.

Den känns extra bra då det är vinter och mörkt då man vaknar. Eftersom jag inte har en mörkläggningsrullgardin så är det ändå ganska ljust på morgonen, nu när vi börjar gå mot ljusare tider. Men trots det hade jag inte velat vara utan min kära väckare.

Och det som egentligen kanske är bäst är att då man stänger av den fina ringningen så fortsätter lampan att lysa.

Den fungerar också hur bra som helst som sänglampa/läslampa.

Här har jag den nog på maxljusstyrka, eller väldigt nära max i alla fall. Det är därför inte konturerna av lampan syns.

Godmorgon kvällen!

Efter tre timmars sömn mellan kl 15 och och 18 så kanske jag ska orka gå ut i köket och äta lite middag för att sedan göra en tidig kväll efter Skavlan.

Är inte sjuk eller så, bara sjukt trött. Har sovit lite de senaste nätterna och bara varit lite ällmänt virrig. I onsdags fick jag låna en GI (kampsprotsdräkt) av en vän och sen åkte jag och handlade. Hade dräkten i en kasse i cykelkorgen och maten i ryggsäcken. Det var bara det att potatisen inte rymdes i ryggan så jag satte potatispåsen under GI-påsen i cykelkorgen (den rymdes inte i eller ovanpå).

Då jag kom hem tog jag kassen och gick upp till mig. Tänkte inte på att potatisen låg kvar där i botten av cykelkorgen. Dagen efter, igår alltså, gick jag till skolan och tillbaka hem igen. På kvällen då jag tog cykeln till gympan upptäckte jag potatispåsen... Orkade inte springa upp med den då så potatisen fick följa med till gympaträningen och sen även till IKSU.

Det är ju inte första gången något liknande händer. Jag och cykelkorgen alltså.
Men fryst potatis, blir den väldigt mjölig eller vad? Nu spelar det nog ingen roll eftersom jag tänkt göra mos av potäterna.



Around the world

Idag har det känts som om jag är från hela världen. Alltså, med tanke på sakerna jag har på mig.

Armbandet är från Tahiti men jag fick det i Nya Zeeland, sjalen från Zanzibar, Afrikakontinenten runt halsen från Malawi och ringen har Norrbottenblomman på sig.


Byxorna är ärvda och skorna är vanliga Converse.



Första dagen med Converse för övrigt. Hej och hå, snart är det sommar!



En gång när jag var liten och tränade gymnastik var det en tränare som tyckte att jag och min träningskompis såg ut som kråkor då vi körde barr. Nu när jag ser den här bilden kan jag förstå vad han menar.






Inför födelsedagen

Den sista mars så fyller jag år. Ganska snart alltså! Så jag känner att det är dags att publicera min önskelista... Tänkte att det kan ju vara bra att veta.

Moas önskelista

  • frystejp
  • märkpenna
  • kläder
  • schampo och balsam i storpack (helst ekologiskt)
  • ute-/innetermometer
  • svart tidsskriftssamlare
  • presentkort lite vartstans
  • eltandborste
  • hörlurar till min iPod



Istället för att hamna i soporna

Om man har bruna fula bananer hemma så kan man göra en banankaka. Men de går också utmärkt att frysa in bananerna och spara. Bara de inte blir slängda så är jag nöjd.

Har man sen också lite gammal mjölk (som inte luktar eller smakar konstigt) så är det perfekt att ta fram den där frysta bananen och mixa med till exempel hallon, kvarg och mjölken.


Tyvärr blev inte min kvällssmoothie så god. Jag vet inte riktigt vad det beror på. Misstänker att det kan ha berott på att jag värmde bananen och hallonen i micron så att det skulle gå lättare med mixerstaven. De fick nog stanna lite väl länge i micron för bananen luktade lite mystiskt efteråt. Hm.

Det blev i alla fall ändå mycket godare än bullar och annat slisk. Av frukt och smoothie känner mig sig pigg och fräsch efteråt och av slisk och slask bara äcklig och trött.

Träningsfri månad

Sist jag tränade var den 18:e februari. Herregud och frugud! Mina muskler förtvinar och här sitter jag och äter bullar... Suck.
Fyra bullar anföll från ingenstans tidigare idag...


Jag får fortfarande inte träna eftersom jag inte är helt frisk ännu, men förhoppningsvis kan jag börja smygstarta nästa vecka. Jag ligger sjukt mycket efter i kampsporten som jag inte ens har hunnit vara med på än. Det är Brasiliansk Jiu-jitsu som gäller och första träningen var den 20:e februari. Precis då jag blev sjuk alltså. Gaah, inte så lyckat! 

Men nu har jag hittat en ny sport som tilltalar mig. Pole gymnastics är namnet och här kan ni titta på några riktigt duktiga killar.


Varför finns det inte en sån här stång på IKSU för? Jag tror bestämt att det skulle bli ett väldigt populärt pass att gå på.
Eller?

Ingen större nyhet va?

Klicka på bilden för att komma till DN:s artikel.


Tycker det känns skitbra att det uppmärksammas. Köttkonsumtionen kanske minskas en aning och den galna LCHF-hysterin kanske rinner ut i sanden. Kanske till och med far min går med på att äta mindre kött och mer vegetariskt. Men det kanske var lite väl mycket önsketänkande, jag vågar inte hoppas på för mycket...

I alla fall så blev jag väldigt sugen på en god fin köttbit mitt i detta. Fast det blir det inget av för sånt köper inte jag. Dels för att det är dyrt, dels för att jag ogillar köttindustrin, dels för att det känns dumt att äta en köttbit när jag kan äta annat och dels för att kött är dåligt får vårt klimat. Dessutom har jag aldrig lärt mig tillaga kött på ett bra sätt.

Jag är bäst på kyckling och vegetariskt. Det är liksom min grej.



Då man ändå har börjat fläska kan man ju lika gärna fortsätta

Idag hade vi labb med vårt blod i skolan. Vi kollade blodgrupp, hemoglobin, kolesterol och lite sådant. Väldigt intressant. Så det blev att ta blodprov på morgonen och självklart skulle mina vener jävlas och slinka undan. Tre stick tog det tills blodet kom ur mig. Vi skulle även ha fastat sedan igår kväll, så vi hade med oss frukosten till skolan. Ingen gröt på morgonen alltså... Men det blev bra frukost ändå, två kokta ägg och så en blaning av keso, kvarg och hallon. Och sen ett äpple på det.

Det började som en väldigt bra matdag, men sen kom jag hem och det gick utför. Började med en tupplur på 40 minuter då jag både hann dregla ner kudden och dra ut min mascara. Ja, och sen hoppade tre blåbärsmuffins in i munnen på mig.

Varför ska det alltid bli över söndagsfika varje vecka?


Och sen tänkte jag även visa min middag. Middagen efter fikat. En wok från i fredags.

Det ser ut som bara broccoli, men det är även kyckling, fänkål, lök, champinjoner, paprika, chili, ingefära, vitlök, soja, fullkornsris och kanske något mer.


Men alltså fullkornsris, det är tusan inte gott. I alla fall inte ICA:s så det ska jag aldrig mer köpa. Får väl hålla mig till bulgur och quinoa om jag inte hittar mig något bättre ris.

Och nu känner jag så här. Då jag ändå förstört dagen med muffins så kan jag ju lika gärna äta upp glassen som mamma fyllde frysen med.

Så nu blev det glass också...

Fruktsallad + gurka och mjölk

Jag vet inte om jag är bra eller dålig på att handla frukt. När jag kommer fram till fruktavdelningen i affären tror jag mitt undermedvetna får för sig att jag har en stor fruktälskande familj att göda där hemma. Just nu ser min fruktskål ut så här.

Överfull med andra ord. Apelsinerna ryms inte ens. Och ändå har jag inga bananer. Åt upp de tre bananerna jag hade tidigare idag.

Dessutom åt jag ju hur mycket fruktsallad som helst igår. Ja, idag känner jag mig som Pojken med guldbyxorna, men Flickan med fruktskålen.

Bananer, apelsin, äpplen, päron, hallon och så en bandning av keso, turkisk youghurt och vaniljpulver.


Och på tal om fruktsallad. Då jag bodde i Malawi var det en period det fanns hur mycket god frukt som helst. Jag gjorde då ganska ofta fruksallad av mango, papaya, ananas, banan och passionsfrukt. Så himmelst gott var det! Och en kväll då vi åt fruktsallad till efterrätt så var en vän till familjen hos oss och han åt han också. Nu är det så att jag är vän med honom på facebook och för ett tag sedan postade han en bild på en fruktsallad han åt en kväll.

För det första hoppas jag att han inte blir ledsen för att jag knyckte bilden, för det andra säger jag bara HAHAHAAAA!


Gurka? Och är det mjölk han äter till? Ser inte det minsta gott ut. Men de flesta malawier jag träffade och pratade gurka med (nu var det ju inte så många jag hade gurksamtal med, men ändå) tyckte att gurka var en frukt.

Jag blir inte särskilt sugen i alla fall...

Mickes teori

"Men om det är två som sitter ihop, då får man äta båda"


Själv åt jag fruktsallad. Till middag beställde alla som var här pizza, men inte jag. Är inte så förtjust i pizza så jag åt stekta rivna morötter med timjan, stekt korv och quinoa istället.


Ja det var igår. Idag är det annorlunda med bullar, annat fika och citronmousse.

Skitskola

Idag gick jag till skolan för att sitta och plugga några timmar. Micke följde också med, inte för att han skulle plugga men. Ja, i alla fall så fungerade inte skolans trådlösa internet. Ingen av oss kunde logga in och det går ju inte att plugga utan google, så vi gick hem igen.

Micke tyckte för övrigt att universitetet var kasst. För det första så fungarade ju inte internet, sen hittade han även fågelbajs och så läckte det in vatten.

Fågelbajs. Ibland händer det faktiskt att vi har småfåglar som smiter in.

Sen så hittade han även ett hål i väggen där det droppade vatten. Nu ser man dock inte vattendropparna på bild...

Dessa vattendroppar rann iväg en bit och bildade en stor vattenpöl

Själv så tycker jag att skolan ser rätt okej ut...

Biokväll

Nu är Micke här i Umeå tooown och jag bjöd honom på bio ikväll. Det blev Chronicle och den var helt okej. Lagom lång också, cirka 1,5 timma.

Meen, jag tror han genomskådade min generositet. Alltså att jag enbart bjöd honom på bio för att jag hade presentkort på SF. Ja, för annars hade det liksom aldrig hänt. Möjligvis om han hade fyllt år, men inte annars.


Moa goes WaterGirl

Igår bestämde Micke och jag att vi inte får köpa något gott som godis till exempel, men vi får äta upp det vi har hemma. Sen så bestämdes det även att Micke ska komma hit och hälsa på mig i helgen. Men nu börjar jag fundera... Är det bara för att jag har frysen full med Katjas kokoskaka, lemonbars, glass och mormors bullar och att hans egen frys är tom? Är det därför han vill hit?

Men jag är glad ändå! Så glad att jag tvättade håret idag. Så nu blev det lite lockigt igen vilket jag tycker om. 

Image and video hosting by TinyPic
KnasMoa

Ser nästan ut som om jag försöker göra zumba-rörelser eller något liknande. Och då! Ja då börjar jag såklart tänka på denna video. Kolla in söttantens moves i mitten!




På tal om träning så ska jag faktiskt till IKSU idag. Har ju inte varit där på sjukt länge så nu är det på tiden. Fast jag ska inte träna själv, jag ska bara titta på och så ska jag vara Theres WaterGirl. För det är jag bra på, alltså att sitta redo med en vattenflaska så att Theres får sitt vatten i de korta pauserna.

Kanske ändå tar och gör lite kissande hunden-röresler de stunder jag inte sitter med vattenflaskan i högsta hugg. Tänkte så att jag får lite muskler till lillrumpan så den klarar av att sitta på trästolar igen.

Störande

Alltså, jag har fått så himla ont i rumpan. Kan knappt sitta på stolarna ute i köket och äta utan jag måste ta en kudde från soffan att sitta på. Har samma problem i skolan fast där finns det inga kuddar.

Jag undrar om denna ömhet har uppstått eftersom jag bara suttit och legat i en mjuk säng i ungefär tre veckor eller om det är för att mina rumpmuskler alternativt rumpfläsk har minskat.


Nu sitter jag i alla fall i sängen, för jag kan liksom inte sitta någon annanstans, och tänker plugga. Men det är så himla svårt att komma igång, speciellt då det låter som om det är någon som försöker borra sig igenom väggen från rummet bredvid. Det är så att det är en vattenskada i korridoren två våningar ner på andra sidan, men de låter fasansfullt högt. Ibland känns det som om de borrar inne i huvudet mitt... Åh.

Feberfri, ögonsvullnadsfri och mer huvudvärkänvanligtfri

Idag har jag varit piggare och till och med varit i skolan. Hej och hå! Hoppas det håller i sig nu bara....
Så nu har mamma lämnat mig för pappa och Boris.


Nu sitter jag här alldeles ensam i mitt lilla rum, sörjer och knarkar Tyrkisk peppar i min matchande hood. Det är viktigt att matcha kläder med det man äter har jag hört.


Sen ser det dessutom ut som om morsan har smittat mig med munsår, men det har hon inte. Ingen annan heller för den delen. Även då hon tyckte jag såg ut som en asiatisk albino då jag var sjuk har hon varit snäll och handlat, lagat mat, diskat och putsat mina fönster.


Här här förresten en bild på Boris ifall någon missat hur han ser ut.


Anti Scampi

Det har kommit till min vetskap att inte alla jag känner vet om att man inte ska äta jätteräkor. Så här kommer ett litet filmklipp som förklarar varför.




Update.

När jag ändå har postat en viktig film som bidrar till en bättre värld kan jag ju lika gärna fortsätta med en till. Klart värd att se. Så titta! Gör den stor och fin titta nu, nu!

Kissa på beställning är inte min grej

Då jag kom hem från sjukhuset igår var jag lite stucken. Mer än behövligt. Mina blodkärl är lite rädda för nålen och smyger sig undan så det kan krävas några försök innan det lyckas. Igår var det ändå en bra ge blodprovsdag.


Idag hade jag bättre lycka och slapp ta prover överhuvudtaget. Inte ens kissa i en liten mugg behövde jag göra.
Skönt. För ibland har jag svårt att kissa också.

En gång där för länge sedan då jag tränade på elitnivå blev jag dopingtestad. Den gången tog det tre timmar tills jag kunde kissa i plastmuggen. Jag fick inte åka hem, testarna fick inte åka hem så det var bara vänta... Dessutom måste en dopingtestare följa med in på toaletten för att övervaka att man inte fuskar liksom. Ja, det är mycket med det där...

Joey! It's Estelle!

Fastän jag var sjuk gick det inte att undgå att Victoria och Daniel har fått ett barn och sen att den lilla flickan ska heta Estelle. Jag känner ingen som heter Estelle, men ändå så kändes det så bekant på något vis. Då jag låg inne på sjukhuset förra veckan så slog det mig, det är ju Estelle i Vänner jag tänker på.


Ja, Vänner är den bästa serien jag sett. Är nog i stort sett den enda serien jag sett också förutom Sabrina tonårshäxan och The Nanny. Jag är ingen serienörd inte. Jag missade liksom allt det där med OC, Grey's Anatomy, Lost, Prison Break, One Tree Hill, The Big Bang Theory och allt vad de heter...

Semmelånger med en hint av feber

Idag har jag besökt sjukhuset igen och imorgon blir det ett nytt besök. Jag hoppas bara det leder någon vart för nu har jag haft feber i drygt två veckor. Min kropp klarar sig tydligen inte på egen hand med sjukvården är verkligen motvilliga att ge mig några "bli-frisk-piller".

För att inte tala om huvudvärken då. Ja, den har jag snart haft i 11 månader. Tiden går så himla snabbt då man har roligt med huvudvärk, eller hur var det nu?


Mamma tvingade för övrigt i mig en semla tidigare idag. Så nu har jag ätit TVÅ stycken detta år. Ve och fasa! En hel semla för mycket... Ska försöka undgå grupptrycket (mammatrycket) nästa år och göra mitt bästa för att undgå denna bakelse totalt.

Måste nog vara dödssjuk ändå

Hör och häpna! Jag har haft en Marabou BLACK liggandes i mitt rum/på sjukhuset sedan i tisdags och öppnade den inte förrän igår, lördag kväll alltså. Åt inte ens upp hela och har inte rört den idag. Dessutom har jag även en öppnad mörk choklad som ligger här på rummet och den har nog legat här i över en vecka.

Mja, inte är jag frisk inte.



Mamma är här nu och hon tycker jag ser ut som en asiatisk albino.
Ja. Ni kan bara fantisera om hur mina ögon ser ut just nu. För jag tänker inte visa.

Sjukt less

Har fått ligga inne på sjukhus och lite sånt. Har dock varit hemma sedan i onsdags men febern håller sig kvar. Det verkar som om det enda min kropp kan är att skapa feber.

Tog en bild på mig själv. Ser väl kanske inte riktigt ut så, men känner mig sådär i alla fall. Är lite svullen kring ögonen och det syns faktiskt på bilden.


Det är bara hoppas att det går över...

RSS 2.0