Träningsbra dag

Sojadrycken alltså... Jag öppnade förpackning nummer två för någon dag sedan och den var inte alls lika god och fyllig i smaken som den första jag hyllade

Såg sedan att det finns två olika sorter och jag hade lyckats ta en av varje. Den senaste var alltså utan tillsatt socker. Inte riktigt lika mumsig men fortfarande väldigt god. 
 

Den här frukosten njöt jag av igår efter ett yogapass och ett ryggpass. Hann till och med hem och duscha och äta innan skolan som inte började förrän kl 10. Perfekt! 

Havregrynsgröt med kanel, linfrön och äggvita. Kvarg och banan uppe på och sojadrycken till. Så himla gott! 
 
 
Blev sedan CXWORX och ett armpass efter skolan... Underbar träningsdag alltså! 
 
Idag har jag avverkat bröst och axlar. Började skolan redan 8.30 så fick njuta av gröten i en matlåda... Det fungerar ypperligt det med! 
 
 
 

Kvinnosynen nedkörd i botten...

Erik Almqvist, även känd för järnrörsanvändaren, är ju inte riktigt klok... Det här skrevs på Twitter tidigare idag: 

 
Blir så less... Suck suck suck. Kom ihåg att det är valår och extremt viktigt att rösta så att inte fler idioter får mer makt. 
 
 

Naturligt ägg

Då jag gick till en dietiststudent förra våren så sa jag att jag ville äta så naturligt som möjligt. Han frågade då vad jag menade med det. Mitt svar var att jag inte ville äta kemikalier och annat konstigt. Han kontrade då med att allt är ju uppbyggt av det. 

Nu när jag ser den här bilden förstår jag vad han menade... 


Det var för övrigt min lunch idag... 2 ägg, 3 äggvitor, fetaost, curry och broccoli. Muuuums! 
 
 

Han förgyllde vår resa

Då vi åkte hem från Östersund med våra gymnaster hade vi roligaste tågkonduktören. 
 
Då vår biljettansvariga mamma tar fram och visar biljetterna säger han "Det står här (och så pekar han på handdatorn) att jag ska kasta av er"
 
Haha, så himla rolig! 
 
Då han gick förbi en annan gång så sa han "Nu är ni av med två stycken". 
-Jaha, vilka blev det då? undrade vi.
De två fulaste. 
 
 
Hahahaa! Och vilket stoneface han hade. Fast han fick nog lite dåligt samvete efter att han sagt att han slängt av de fulaste barnen. För han var väldigt tydlig med att han bara skojade sedan. 
 
 
Update
 
Roligaste var ju också då vi kliver in på en kurs om akut skadehantering på måndag kväll och "föreläsaren" säger: Men er känner jag ju igen från tåget igår! Har ni hittat de två fulaste? 
 
 

Gympaparadiset

Vilken helg alltså! Har varit med gympan till Östersund och herregud vilken drömhall de har. Jiiiises amalia! Jag skulle lätt kunna flytta in och bo där inne. Himmelriket!  

Som en av gympapapporna sa: "Det känns som om vi kommer från ett utvecklingsland". Och ja, så känns det verkligen. Våra förutsättningar är ju inte de bästa i Umeå. 

Tjejerna gick framåt så himla mycket under den lilla tiden vi var där. Hallen har verkligen allt och det finns mjuka landningar överallt. Tjejerna kan gå upp på redskapen själva och testa övningar utan att vi ska stå där och passa. För faller de ner gör det ingenting då det är så mjukt. Vi slipper dessutom lyfta så himla mycket som min kropp ändå inte pallar med. 



Jag kunde verkligen inte hålla mig från att gympa lite själv... Var så himla kul att göra volter igen. Den känslan alltså! 
 
Det var så himla roligt att jag lätt skulle börja om att träna lite om vi hade en hall som den här. Allting blir skonsammare för kroppen då det finns trampoliner, täckta gropar och allt man kan önska sig. Min kropp klarar till exempel inte av att göra volter på en vanlig hård mattlänga. Däremot så gick det kanoners på tumbling, airtrack och tramplintrack. Att dessutom ta alla landningar i täckt grop eller i fluffmattor gör ju också att kroppen pallar med. 


 
Började nästan gråta då vi var tvugna åka hem till u-landet Umeå igen. 

Känns så himla bedrövligt för tjejernas skull. Att det är materialla ting som stoppar deras utveckling. För de har förutsättningarna fysiskt och de har bästa tränarna. Bara gymnastikhallen som saknas... 



Min idol

Hittade Hans Rosling på UR. Titta, titta, titta! Han beskriver situationen i världen så himla bra och förklarar också skillanden på fattiga och fattiga. 

Om man sett Hans Rosling förr så tycker jag ändå att det var väldigt sevärt. Den här gången var det lite annorlunda och lite nya saker. Det sändes i onsdags den 19 februari, så det är det nyaste. 




Jag gillade inslagen om Andre och Olivias familj i Mocambique speciellt mycket. Så himla likt Malawi alltså. Maten, kläderna, naturen, livsstilen... 




Riskaketopping

Testade på olika pålägg på naturella riskakor för ett par dagar sedan. Hade inget smör, ost eller andra "vanliga" pålägg. 

Började med att skiva en banan och det blev rätt så bra. 



Testade sedan med kiwi, men det var ingen höjdare. Blev liksom för stora kontraster på något sätt... 


Men banananpålägget kan hända att jag testar fler gånger. Tänk vad bra det hade blivit med jordnötssmör också! Banan och jordnöstssmör är ju guld.
 
 
 
 
 

Fredagsskålen!

Kunde inte hålla mig från sojadrycken så mixade ihop den med banan, hallon och äpple.
Smoothie time! 




Har besök av en vovve idag. Han har för tillfället Lampan som smeknamn. Vi har roat oss med att kasta snö med tratten och nu ser vi bronsmatchen i curling. Kul med sällskap! 
 
 
 

Sojasojasoja

Har hittat en ny favorit bland matvarorna! Nämligen sojadryck. Himmelen vad god den var till frukostgröten. 

Jag som varit förälskad i havredrycken, men den här var mycket godare. Nackdelen är väl att den innehåller en del socker... 

Kanelhavregrynsgröt med äggvita, linfrön, keso, äpple och så sojadrycken. 

Frukosten kanske var särskilt god eftersom jag morgontränade 6.30-7.30. Helt klart bästa tiden! Det är i stort sett tomt på gymmet och inget av det jag skulle använda var upptaget. Så himla skönt! 
 
Det kändes underbart att äntligen vara tillbaka på IKSU och känna på vikterna igen. Sist jag var där var två veckor sedan. Herregud... Men nu blir det paus tills på måndag då jag åker med mina gymnaster på tävling och läger hela helgen. 
 
 

Tre nyanser av blått

Det märks vilken färg som är min favorit... 

 
 
 

Medkänsla

SOS Barnbyar i Norge gjorde ett test för att kolla hur det står till med Oslobornas medkänsla och uppmärksamma dem om situationen i Syrien.

 
Glädjande att se att så många hjälper till. Men hjälper man ett barn man inte ser? Ett barn som sitter och fryser i ett helt annat land?
 
 
 
 

Will you marry me?

Alltså, Jason Derulo... Vore inte han och jag det perfekta paret? Hahaa! 

Han har ju bästa hudfärgen och jag hade inte svarat nej på hans fråga direkt... Han måste ju dessutom ha snuskigt mycket pengar som jag kan ge till mina Malalwibarn. Hur bra som helst ju! Och så verkar han tycka det är roligt att gymma vilket är viktigast av allt. 
 
 
Synd att han verkar lycklig med Jordin Sparks som även är med i musikvideon. 
 
 
 

Det bästa av två världar

Gröt med chokladsmak. Hade förmodligen blivit extra gott om jag hade toppat med en banan. Tyvärr åt jag upp alla bananer igår så jag fick nöja mig med keso. 

 
Och bästa djuptallriken alltså. Lite kantstött men perfekt i storlek och form. 
 
 
 

Tager vad man haver

Gymnastik på ett sporthallsgolv utan redskap. Ja, gymnasterna tar vad som finns och kör på det. Ihoplappade mattlängor fungerar det med. 

 
När får vi en riktig gympahall? Det är egentligen sjukt oacceptabelt att träna så som vi håller på. Nu var det ju inte en av våra vanliga träningar igår. Vi hyr in oss i en annan hall för att få extra träningstid ibland. Men vår vanliga hall är ju ändå under all kritik. I alla fall om man ska bli duktig. 
 
Kul liksom: Jag håller på med en sport, men jag kan inte bli duktig för träningsförutsättningarna redskapsmässigt finns inte. 
 
Klart man blir uppgiven då invigningsdagen till Umeå kulturhuvudstad kostade 22 miljoner. 22 mille för en dag.  
 
Men vi kämpar! 
 
 
 

Rödbetsmani

Jag har gått helt bananas på rödbetor med chevreost idag. Fyndade snart utgången chevre på halva priset och slog till. Hur gott som helst på ugnsbakade rödbetor. 
 
Blir lagomt flottigt, salt och sött. 
 
Rödbetor är för övrigt sjukt användbara. Kokade, i biffar, i pajer och i ugnen.
Blir bra varje gång! 
 
 
 
 

Söndagsmiddag i gult sken

Broccolisoppa med ägg och örtsalt. Mums! 
 
 
Har varit oförskämt mycket piggare än mina vänner idag. Härligt, härligt! Kul med helg alltså. Skulle bra gärna vilja ta om den igen med start imorgon. 
 
 
 

Fredag, en helt vanlig fredag

Hamnade på en romantisk middag för 6 pers ikväll. Vi blev placerade på en liten scen där halva bordet (den sidan där jag satt) var väl upplyst. Skrattade så jag nästan fick andningsuppehåll flera gånger. Det värsta var ändå då en av mina vänner sa något så oväntat att jag skrek till för att sedan utlösa ett nytt skrattanfall. 
 
Väldigt trevligt, men jag undrar vad de andra gästerna tyckte egentligen. I alla fall så blev jag extremt mätt och belåten. 

 
 
Vi gick sedan vidare för bio... 



Och så fick vi nostalgiska minnen från tiden då man spelade Pinball på PC:n. 
Jag käkade godaste chipsen under bion. Eller nä, de var verkligen inte de godaste... Men nyttiga och helt okej goda för min del. 
 
 
Skar palsternackor i skivor som jag sedan stoppade in i ugnen på ett bakplåtspapper. Kryddade med salt, paprika och lite för mycket cayenne. Tog med mig mina chips i en matlåda... Är så himla planerad ibland alltså. 
 
Ska absolut testa det fler gånger! 
 
 
 
 

Livet sprang förbi...

Det här året började ju inte sådär pangbra direkt. Nu har jag hamnat efter i allt känns det som. Har inte alls hunnit med det jag hade tänkt. 
 
Har liksom hamnat bakom livet på något sätt. Det bara sprang iväg och väntade inte in mig...
Typiskt. 
 
 
Men snart är jag förhoppningsvis fit for fight och hinner ikapp! 
 
 
Tjopp tjopp. 
 
 
 

Tågsnacks

Har varit hemhemma i helgen och blev där lite längre än planerat eftersom jag blev sjuk. 

Feber och sådant där. Är inte riktigt hundra än, men måste vara i Umeå imorgon så sitter på tåget nu. 

Ja, och vad har då jag för färdkost i väskan? 

Jo, en påse råa ekologiska palsternackor... Inget vidare att sitta och knapra på så här i ett tåg. Tur ändå att jag har ont i halsen så jag har en ursäkt att överdosera halstabletter. 




Superwoman

Kände mig som en superwoman på gymmet idag! Woop woop! 


Eller så inte... Just rygg kan jag inte köra så hårt och kroppen börjar verkligen bli krasslig. Typiskt... 
Men bättre ett halvdant pass än inget alls! 
 
 
 

Svartsjuka

Min träningspartner frågade mig för ett tag sedan om jag är en person som blir svartsjuk.
 
Moa: Näe, varför skulle jag vara svartsjuk?
 
Kompis: Kunde väl tro det. Typiskt dig att svara så. Varför ska jag vara bitter, varför ska jag vara ledsen, varför ska jag vara svartsjuk? Du lever i ju i ett solsken...
 
Moa: Hihi, mmm precis!
 
Moa: Men så här då... Om jag skulle vara tillsammans med en kille och han skulle umgås med en tjejkompis eller så... Jag har ju liksom inget att vara svartsjuk över. För jag vet ju att jag ändå är den bästa. Hahahaa!
 
Kompis: Så han kan bara byta ner sig alltså. Ja, du har ju då inte dåligt självförtroende i alla fall.
 
 
 
 
Nu ska vi strax iväg och kötta rygg! Eller han ska kötta och jag ska ta det lilla lugna... Tror jag har en förkylning på G. 
 
Chins ska i alla fall tränas. Det är en himla kul övning då man känner sig lätt och klarar en mer än vad man trott. Fast oftast känner jag mig tung som bly och orkar inte alls många... Så för mig är det lite av en hatövning. Men det ska det bli ändring på! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny hårfärg och ny vän

Jag fick mig en ny vän på Norrmejerier idag. Alltid lika trevligt. Kom ihåg att köpa varor från Norrmejerier om du bor i området där det säljs. Annars blir min vän mycket ledsen... 



Fick till ett pass axlar och lite biceps på gymmet idag också. Blir spännande att se hur kroppen reagerar på det imorgon. 
 
 
 

Mycket mat nu

Åh herregud. Nu sitter jag här framför senaste avsnittet av En resa för livet och känner mig som en gravid flodhäst som precis ätit upp en fiskare och hens båt. 

Var på IKSU 6.30 på morgonen för ett yogapass. Har sedan varit i skolan hela dagen och tog mig inte tillbaka till IKSU förrän efter kl 18 för lite benträning (vilket verkar vara det enda jag kan träna). Så middagen blev nyss... Väldigt sent.
 
Fick för mig att jag var superhungrig så jag lastade på kokad KRAV-märkt torsk, grönsaksröra (broccoli, vitkål, morötter, grönkål, krossade tomater och linser), kokade rödbetor, apelsin och blodpudding. En salig blandning...

Fick sleva i mig snabbt som tusan för att orka äta upp allt... Så att inte mättnadskänslan skulle hinna med liksom. 
Hade slukat fisken och knaprat i mig nästan all blodpudding innan bilden togs
 
 
 

Älska broccoli!

Jag äter broccoli flera gånger i veckan. Det är inte speciellt ovanligt att jag har broccoli i tillsammans med en omelett i lunchlådan. Idag intog jag däremot min broccolidos i flytande form. Och istället för omeletten åt jag äggen kokta.

Det är bra med variation har jag hört...



Det är bara kokad broccoli i vatten med grönsaksbuljong. Mixat tillsammans med matlagningsgrädde och mitt egengjorda örtsalt. Snabbt, gott och enkelt. Precis som det ska vara.

Förvarade soppan i en glasburk då locken till glasburkar har en förmåga att hålla tätt till skillnad för plastburkar. Smidigt då burken ligger i skolväskan fram tills det är lunchdags.
 
 
 

Förståelse för världen

Alltså, ni måste verkligen se En resa för livet som går på TV4. De tog till och med upp det på nyheterna igår...
 
 
Så in på TV4 Play och se En resa för livet alltså! Do it.
 
 
 
 
 

Halva dagens mat

Blev en snabbmiddag iform av knaperstekt blodpudding, en bamseavokado och två apelsiner. Ja, och så en kopp vatten till det. Försöker alltid äta C-vitamin till blodpudding för att optimera järnupptaget.




Ikväll hittade jag på världens godaste mellanmål:
Ekologiska naturella riskakor med philadelphiaost och ekologisk kokt skinka. Smarr smarr!
 
 
 
 

Arnold is watching you

Inget kakätande här inte... 
 
 
Men själv brukar jag tänka på att min träningskamrat ser mig. Haha! Och jag vet han själv aldrig fuskar då han inte ens är förtjust i sådant där slisk och slask som choklad och glass som jag gillar. Näe, för honom räcker det med att "belöna" sig med en makrillburk en gång i veckan... Haha!
 
 
För någon dag sedan fick jag höra att jag är svårimpad träningspartner. För då min kompis har gjort en övning som han tyckte gick jättebra och att han var jättestark får han liksom inget beröm för det. Utan det enda jag säger är "Är det min tur nu?" med ett leende på läpparna. Hahaa, herregud alltså... Har aldrig tänkt på det själv. Tur att han tyckte det var en positiv sak som gör att han tar i ännu mer.
 
 
Bra att jag inte är så mot mina gymnaster i alla fall. Men det måste vara inställningen jag går in med som påverkar mitt beteende. Då jag går till gymmet är det ju för att träna själv och inte för att berömma min träningskompis. Fast lite pepp hade ju inte skadat... Då jag är tränare går jag ju in för att mina gymnaster ska lyckas så bra som möjligt med träningen och det är ju en helt annan sak.




Mat är det bästa!

Igår blev det trerätters med tjejerna. Tyvärr dog batteriet i min kamera efter att tagit förrättsbilden. Med fel inställning dessutom. Suuck. 


Räkor och grönsaker



Supergod marinerad kyckling och dödsgoda ugnsrostade morötter och potatis.
Hemmagjord fettsnålare bea.

 

Fruktsallad till efterätt! Då det finns olika allergier i sällskapet blir det till att dela upp den i flera skålar...
 
 
Jag åt som en elefant! Tog såklart påfyllning efter varmrättsbilden...
Älska mat!
 
 

Tillbaka till rutinerna, tillbaka till styrkan, tillbaka till energin och tillbaka till glädjen!

Nu börjar jag sakta men säkert komma tillbaka till rutinerna igen. Igår körde jag ett litet gympass innan skolan och käkade sedan frukost i skolbänken. Såå himla gott alltså!


Gröt med äggvita och kanel. Toppad med kvarg och hallon. Och så vatten till det. Toppgott!
 
 
Problemet är väl bara att jag tar upp så himla mycket plats då jag sitter där med mina burkar och plastpåsar och slaffsar i mig gröten.
 
 
Idag yogade jag en timma och shit pommes vad min rygg behöver det. Bara att sitta rakt upp och ner och andas var hur jobbigt som helst. Ryggmusklerna drog och slet som om de ville någon annanstans.
 
Direkt efter yogapasset gick jag till gymmet för att köra just rygg. Haha, inte smartaste kanske... Men kul var det!


 
 

RSS 2.0