Gympaparadiset

Vilken helg alltså! Har varit med gympan till Östersund och herregud vilken drömhall de har. Jiiiises amalia! Jag skulle lätt kunna flytta in och bo där inne. Himmelriket!  

Som en av gympapapporna sa: "Det känns som om vi kommer från ett utvecklingsland". Och ja, så känns det verkligen. Våra förutsättningar är ju inte de bästa i Umeå. 

Tjejerna gick framåt så himla mycket under den lilla tiden vi var där. Hallen har verkligen allt och det finns mjuka landningar överallt. Tjejerna kan gå upp på redskapen själva och testa övningar utan att vi ska stå där och passa. För faller de ner gör det ingenting då det är så mjukt. Vi slipper dessutom lyfta så himla mycket som min kropp ändå inte pallar med. 



Jag kunde verkligen inte hålla mig från att gympa lite själv... Var så himla kul att göra volter igen. Den känslan alltså! 
 
Det var så himla roligt att jag lätt skulle börja om att träna lite om vi hade en hall som den här. Allting blir skonsammare för kroppen då det finns trampoliner, täckta gropar och allt man kan önska sig. Min kropp klarar till exempel inte av att göra volter på en vanlig hård mattlänga. Däremot så gick det kanoners på tumbling, airtrack och tramplintrack. Att dessutom ta alla landningar i täckt grop eller i fluffmattor gör ju också att kroppen pallar med. 


 
Började nästan gråta då vi var tvugna åka hem till u-landet Umeå igen. 

Känns så himla bedrövligt för tjejernas skull. Att det är materialla ting som stoppar deras utveckling. För de har förutsättningarna fysiskt och de har bästa tränarna. Bara gymnastikhallen som saknas... 



Kommentarer
Postat av: Mamma

Detta blogginlägg borde Umeås politiker läsa. Och även tjänstemän på kultur- och fritid.

2014-02-24 @ 16:21:11
Postat av: Moa

Mamma: Vi ska ta med dem till Östersund en vacker vårdag :) För vet man inte hur en gympahall SKA se ut är det ju inte lätt att veta att vår gympahall verkligen inte är något att ha.

Sedan kan man ju bli lite irriterad över att de prioriterar att bygga ett äventyrsbad mitt i stan för flera hundra miljoner. Suck...

Hur många behöver ett äventyrsbad? Vi har flera hundra barn som står på kö för att få börja med gympa...

2014-02-24 @ 22:40:34
URL: http://moapavift.blogg.se/
Postat av: Moa

Mamma: Politikerna verkar inte särskilt intresserade av gymnastik... En tjejidrott, du vet. Aldrig i livet att det skulle ha sett ut som det gör om det var killar som var de aktiva.

2014-02-24 @ 22:46:46
URL: http://moapavift.blogg.se/
Postat av: Mamma

Ytterligare ett skäl att visa inlägget, med kommentarer!

2014-02-25 @ 08:43:07
Postat av: Moa

Mamma: De har fått hur mycket info om gympan som helst i flera års tid. De har blivit inbjudna till våra träningar för att se hur vi har det... Hur många kommer tror du? 1-2 stycken. That's it.

Gymnastik verkar vara det mest ointressanta som finns.

2014-02-25 @ 17:27:10
URL: http://moapavift.blogg.se/
Postat av: Elin

Jösses!! Vilken drömhall!! Det kliar i min pensionerade gympakropp:)

2014-02-25 @ 20:08:52
URL: http://elinlarssons.wordpress.com
Postat av: Moa

Elin: Jamenvisst! Min kropp började bara spritta och jag var tvungen att hoppa in och köra lite med tjejerna. Så himla underbart! Och mjuka, fluffiga landningar överallt :) Så till och med hälsosamt för pensionerade gymnaster som du och jag :)

2014-02-25 @ 22:36:39
URL: http://moapavift.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }