Bästa uppladdningen!

Nu efter att jag laddat med två glassar blir det ryggträning! Efter varenda gympass har jag träningsvärk, men Micke han får aldrig träningsvärk. Betyder det då att jag tränar superhårt eller att jag är otränad?


Jag kan inte bestämma mig vilken jag tycker mest om.



Angående Chipsstopp så har jag fått svar från Estrella. De använder inte palmolja i sina chips, men däremot så finns oljan i deras micropopcorn.

Här är hela det intressanta mailet:


Hej och tack för ditt mail.


Vi använder oss enbart av solrosolja i alla produkter utom micropopcorn, solrosolja har för låg smältpunkt för att kunna användas i en produkt som micropopcorn, den är flytande i rumstemperatur och skulle därför rinna ut ur förpackningen om den användes på denna produkt. Många försök har gjorts att använda en annan slags olja men palmoljan är hittills den enda olja som klarar av att hanteras på det sättet som micrpopförpackningen används. Självklart fortsätter vi att arbeta på detta men just solrosolja kommer troligen aldrig att kunna användas på en produkt som micropop p.g.a. dess egenskaper.


.Vi vet att produktion av palmolja kan ha stora och långvariga effekter med avseende på miljön och samhället. Därför behövs det ett samarbete mellan samtliga instanser för att konstruktivt kunna se på och lösa problemen. Det gäller bönderna på oljeplantagen, oljeproducenterna, livsmedelsindustrin, länders regeringar och medborgarna.

.Vi köper inte råpalmolja, utan fraktioner av palmolja från våra oljeleverantörer. Den palmoljan har sitt ursprung övervägande från västra Malaysia (ej Borneo) och i mindre skala från Indonesien.

.Våra palmoljeleverantörer är medlemmar i Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO). Denna organisation har mer än 200 medlemmar och dessa har som gemensamma mål att hitta ekonomiskt gångbara, miljömässigt riktiga och samhälleligt välgörande sätt att framställa palmolja. Medlemmarna är bla World Wildlife Fund (WWF), regeringar i de palmoljeproducerande länderna, odlare, importörer och producenter. Ett kriterium som RSPO är att den som avverkat regnskog efter november 2005 och planterat oljepalm där kommer aldrig att bli ett godkänt plantage enligt RSPO. På så sätt, genom att köpa olja från godkända plantage, så bidrar man inte till någon regnskogsskövling.

.Vi stödjer RSPOs mål och insatser att utveckla och upprätthålla riktlinjer för att stödja ansvarsfull framställning av palmolja. Dock krävs det mer arbete att säkerställa att RSPOs medlemmar tillmötesgår dessa normer. 




Eva Ek
Konsumenttjänst


En eloge till Estrella.
Jag som alltid har varit mer för OLW, nu blir det kanske ändring på det.


Chipsstopp!

Nu är det chipsstopp en tid framöver. Senast jag åt chips läste jag innehållsförteckningen och fann palmolja. Palmolja är ju inte bra någonstans, den bidrar ju till skövlingen av regnskog. Läs mer på WWF:s sida här.

Kollade även upp OLW och Estrella. De använder sig mycket av solrosolja, men i vissa produkter står det bara vegetabilisk olja vilket då kan vara palmolja.

Så nu har jag mailat till Jonssons chips, OLW och Estrella. Ska bli intressant att få svar!

Missnöjd. Vill ju inte bidra till regnskogsskövlingen.


Ja, men annars så är jag nyss hemkommen från ett bra tricepspass + lite mage. Nöjd och trött. Och nytt träningslinne hade jag på mig. Adidas as usual.

För tajta byxor?


Det började bra...

Jag var nyttig och åt keso, gammal kesella och honung till middag. Tydligen var det inte nog för sen tryckte jag i mig en chokladkaka...


Den var inte ens särskilt god...




African food and dying ducks

Jag behövde ingen symaskin, jag virade bara in mig i tyget och vips så blev det en klänning.
Tidigare idag åt Micke och jag internationell mat i Lomtjärnsparken. Det fanns mat från flera länder och vi åt bland annat mat från Tanzania. Jag briljerade med asante sana (tack så mycket) och de som hade gjort maten blev så glada.

Var tvungen ringa Julia och säga att jag åt pilau och mandazi igen! Flashbacks...

Senare på kvällen satt vi ute ett tag och åt chips. Micke åt inte så många, han matade änderna istället. Det var lite hårt för dem att tugga... Jag var rädd de skulle dö.

Sedan upptäckte jag att tyget var avigt... Pinsamt. Tur vi inte träffade afrikaner som känner igen tyger från Tanzania.

När chipsen tog slut började Micke locka på änderna med konstiga ljud.
Moa: Sluta, folk kan ju tro du är knäpp.
Micke: Det tror de redan, jag sitter ju här med en tjej invirad i ett lakan som dessutom är ut och in.

Africa feelings

Det är varmt och jag tänker på Afrika. Har haft mitt Afrikahalsband idag och så virade jag in mig i ett tyg från Tanzania. Om jag hade varit bra kompis med symaskiner hade jag gjort en klänning. Coolt tyg ju. Nu får tyget bara vara tyg...


Märks det?

Jag har varit trött och förvirrad mest hela dagen.

Skit i kassan

Jag blir så irriterad. Vissa människor är så elaka, sura och otacksamma. När man jobbar i en kassa då får man vara beredd på att ta mycket skit.

- Om det kostar mycket kan kunden bli sur på dig.
- Om det är en streckkod som inte fungerar kan kunden bli sur på dig.
- Om det är en vara som inte finns hemma kan kunden bli sur på dig.
- Finns det inte tillräckligt med pengar i kassan (om kunden vill ha tex 500 kr extra) kan kunden bli sur på dig.
- Fungerar inte kundens kort kan kunden bli sur på dig.

Kul.

Nä. Inte det. Igår fick jag höra att jag misskötte mitt jobb. Idag kom några varor på fel sida av bandet, men då kunden upptäckte det stoppade jag bandet och så "Oj, förlåt". Kunden blev skitsur och kastade iväg varorna som hade kommit fel, muttrade och blev mordisk i blicken.

De här kunderna som är otrevliga är oftast kvinnor som har börjat få rynkor och grått hår. Jag vill bara säga: "Gå och gräv ner dig", men istället försöker jag bara le och glömma helvetestanten.



SJ och HP

"Punktlighet är den viktigaste beståndsdelen i SJs leverans till resenärerna" läser jag på SJ:s hemsida. Mickes tåg från Stockholm är försenat med 3 timmar och det var samma sak då han åkte dit. Pytt.

Men ja, det är i alla fall tur att de har en resegaranti. Då får han pengarna tillbaka i ett värdebevis.
Och ikväll är det Harry Potter. Tur att jag läst boken två gånger. Annars hade jag nog varit nervös...

Ja, jag gillar ju Ron



Kanske, kanske inte...

I veckan får jag veta om jag kommit in på utbildningen jag sökt. Om jag inte gör det så är det lite dåligt. Jag har ju liksom en bostad redan... Plus att jag redan flyttat i tankarna.

Jag är ganska spänd, förväntansfull och nervös nu... Hu hu hu!


Om det inte blir så att jag flyttar så kommer min framtid kännas som ett svart hål. Igen. Eller ett perfekt tillfälle att åka till Australien!?


Läggdags nu.
Måste orka vara trevlig imorgon också.

Virrhönan

Idag när jag själv var kund i kassan glömde jag mitt kort i kortläsaren. Klant. Tur att Jocke upptäckte det innan jag hann gå iväg.

Igår hyrde jag en film och så skannade jag körkoret för att hitta filmen på datorn och sen glömmer jag ju självfallet körkortet där. Klant. Tur att filmen inte fanns så jag behövde hyra en ny och upptäckte då mitt körkort. Och det är inte första gången det händer...

Nu har jag bakat en kaka och jag mår väldigt illa. Undra varför? Uppe på kakan skulle det vara smält choklad så jag sätter in chokladen i micron bara. Den hann bara vara inne i 5 sekunder för det låter och blixtrar massor. Då har det tydligen följt med en bit aluminiumfolié som chokladen var förpackad i. Plastbunken hade börjat smälta precis där folién låg och den närmaste chokladen smakade plast. Lyckat.

Sen vågade jag inte sätta igång micron igen. Jag drog ut sladden och gjorde ett vattenbad istället. För att vara på den säkra sidan.


Aluminiumfolién, chokladen som smakar plast och den brända plastbunken


Micke ringde för en stunds sedan, men jag nämde inget om hans micro... Planerade istället morgondagen då han kommer hem. Jag tyckte vi skulle träna efter mitt jobb, men då skulle vi tydligen på bio. Och inte vilken bio som helst, utan Harry Potter! Och hur fasen kunde jag glömma det då? Jag är ju ett Harry Potter fan om något.

Nu kom jag på att jag glömt äta middag. Är inte det minsta hungrig heller så jag tror jag struntar i det. Kan det bara kakbakets fel...?


QUEEN

Såg en dokumentär om Queen igår. Nu har jag plötsligt förvandlats till ett Queen-fan och nöter sönder deras låtar på youtube.



Tyvärr kommer det nog bara hålla en vecka eller två mellan oss tills jag tröttnar och hittar någon annan.
Jag brukar göra så inom musiken.

Härliga söndag

Idag har jag solat, badat i varma (i svenska mått mätt) havet , ätit god mat, hoppat studsmatta och försökt få morsan i toppform.

Jag somnade nästan i solen och jag som alltid brukar smörja in mig med skolkräm gjorde inte det idag. Nu känner jag att jag bränt mig på ryggen. Typiskt. Inte har jag någon som kan smörja in mig heller. Jag har lite för korta armar så jag når inte riktigt. Familjen är kvar i stugan, jag är hemma eftersom jag ska jobba imorgon och Micke är i Stockholm.

Har funderat på det där, alltså hur jag ska klara mig själv då jag till 99.99% flyttar till Umeå i slutet av augusti. Vem ska smörja in min rygg? Hur ska jag dra upp dragkedjan på klänningar och vem ska diska min disk?

Det är tur jag ska bo i korridor och har en kär vän vägg i vägg.


Nu ska jag dränka så mycket som möjligt av min kropp i aloe vera.



Trött men taggad

Ser jag trött ut?



Vinkade av Micke vid tåget igår, eller väldigt tidigt idag. Det var ganska många timmar försenat så jag fick mig mindre sömn än planerat. Sj, sj sj...

Micke kommer vara borta fem dagar och under den tiden blir det inget gym för mig. Kan ju inte träna själv... Har inte den diciplinen. Jag hoppas innerligt att jag hittar någon att gymma med i Umeå sen då jag flyttar dit.

Antagningsbeskedet har inte kommit än, men jag planerar för fullt ändå. Jag vill gymma fem dagar i veckan, hinna med pilates, kondition, zumba och andra styrkepass. Höhö, jag vi får se hur det kommer gå...

Igår gjorde jag för övrigt marklyft för första gången och det var jättekul! Snart ska jag till gympahallen och sen blir det jobb till 21. Kuuul!

Joel & jag

Profilbilden på fäjjan.

Saknar min lilla Malawibror så himla mycket. Saknar mina andra Malawibror Victor hur mycket som helst också. Finns det någon som skulle vilja betala deras resa hit? Och så saknar jag så klart resten av min Malawifamilj inklusive Gibson och Alumbeni.

Ååh...




VILA

Idag har jag haft en behövlig ledig dag både från jobb och träning. Vaknade 11.20 efter 12-13 timmars sömn. Det var skönt och behövdes.

Imorgon jobbar jag igen och så hoppas jag på ett hinna med ett dubbelpass på gymmet! Det är så kul att gymma alltså. Fast det hade inte gått ensam, så det är tur jag har Micke med mig. Jag är tydligen väldigt duktig på att fuska omedvetet med fria vikter. Jag hittar liksom lättare sätt att lyfta genom att vinkla axeln/armen/handleden på fel sätt. Micke får alltid hålla ögonen på mig...


Igår körde vi biceps och idag får de vila. Det är nästan så jag känner hur de växer...


Var barbent dagen till ära så att bena skulle få lite färg. Men nä, då börjar det regna. Typiskt. Då det regnar börjar jag alltid tänka på Malawi för där kunde det regna minsann. Tänkte också på Malawi då jag klädde på mig för jag hade aldrig tagit på mig ett par korta shorts där (inte utan leggings i alla fall). Shortsen är från VILA vilket passar alldeles förträffligt idag.


Kvist eller svenska?


Jag: Är det svenska tomater?
Kund: Ja, jag tycker inte om de där med kiwi.


Ibland har jag svårt att hålla mig för skratt. Mitt jobb är så roligt!



Uuuh

Idag såg jag en gråhårig pensionärstant ta lösviktsgodis med händerna. Och inte var det godis med papper på inte. Nä, fy tussa!

Tyvärr hade jag väldigt bråttom just då, men nu ångrar jag mig att jag inte tog mig tid att säga till tanten.

Ungefär så här såg hon ut. Fast utan käpp och glasögon.
Och så hade hon inte lila klänning.

Sen såg jag även två barn ta godis med händerna men de blev tillsagda av andra som handlade godis.
Så nu har jag gjort slut med Karamell Kungen. Inget mer lösviktsgodis för mig inte.
Inte på ett tag i alla fall.



Fann lyckan i kylen

Hade kvar ett glas med efterrätt från igår! Pannacotta pannacotta pannacotta!

Bilden är på Agneta Sjödins pannacotta. Jag gjorde efter hennes recept från Klockan åtta hos stjärnorna. Mina bilder blev inte så bra, men den smakade gudomligt ändå.


Dags för duschen och sen läggdags.
Jobbelijobbjobb imorrn.

I'm in love with food

Ikväll var det min tur att laga en 3-rättersmiddag. Kul var det!

Förätt


Varmrätt


Det var så sjukt gott att jag var tvungen suga i mig all sås som inte gick att få upp med besticken.

Efterrätt


Blev så galet mätt att det kändes läskigt i magen. Var tvungen lägga mig på golvet i rädsla att magsäcken skulle spricka och maten rinna ut bland inälvorna om jag rörde mig för mycket. Konstigt nog hängde Karamell Kungen med till soffan för att se tredje Narniafilmen.

Det ännu märkligare är att då det är jag som lagar maten är jag aldrig särskilt hungrig då den är klar. Dessutom är det alltid mindre mat i slutändan än vad jag började med. Jag förstår inte vart den tar vägen...
Och ja, vi äter middag svettiga och snuskiga med träningskläderna på.

RSS 2.0