PÅSKLOOOOV!

Sitter på tåget norrut mot hem-hemma och sniffar på brorsan godispåse. Jag inbillar mig själv att det luktar godare än vad det smakar. Dessutom vet jag att jag kommer få mat i magen om två timmar då jag är hemma. 

 
Men grymt härligt med påsklov! Jag hoppas jag är mer motiverad till nästa kurs, för de här sista veckorna har varit katastrofala i pluggsynpunkt. Inför tentan igår hade jag gått igenom två tidigare tentor och så pluggade jag på förmiddagen dagen innan. I övrigt har jag i stort sett inte gjort något utöver att jag suttit och lyssnat på föreläsningarna. 
 
Tentan var uppbyggd med ett nytt system som var urbra. Den var uppdelad i 6-7 delar och missar man på någon är det bara den/dem som måste göras om. Man slipper alltså göra omtenta på hela kursen. Skitbra ju. Så jag såg tentan som en test att se vad jag behöver träna mer på. Förhoppningsvis ingenting. 
 
Idag hade vi redovisning. Vi skulle prata 10 minuter om en tre sidor lång rapport var och en har skrivit. Slängde ihop en powerpoint på förmiddagen, hann inte äta lunch och hann inte heller träna igenom redovisningen innan (men jag hann köra ett litet rygg-, biceps- och rehabpass på IKSU). Prioriterar visst träning innan skola) Verkligen sämst förberedd. Men det gick bra ändå. Jag sluddrade på i 12 minuter. 


 

So fresh you can taste the crunch

Eftersom jag ska hem över påsk försöker jag rensa kylskåpet på så mycket som möjligt. Hade lyckats samla på mig mycket grönsaker så igår fick det bli en grönsakswok. 

Började steka morotsslantar i olja med vitlök och massor av riven ingefära. Hivade sedan i vitkål, färsk broccoli med stammar och alltihop, soja, salt och sambal oelek. Det blev egentligen inte särskilt wokat utan jag värmde bara upp allting så det knastrar riktigt ordentligt då man äter. 



I vanliga fall hade jag tillsatt en proteinkälla som bönor, kikärtor eller kyckling men nu fick det bli såhär. Måste äta fler portioner för att bli mätt, men men... 
 
 

Update. 
 
Ah, men just det... Nu när jag är superhungrig på kvällen kom jag på att jag glömde ris/bulgur/quinoa till woken. Ajsiken. 
 
 

Eftertentanglädje

Känslan innan tentan:


Känslan tre timmar efter tentan:
 
Tentan gick bättre än förväntat, kroppen har fått mat, träning och solen skiner! Wiihooo! 
Nu måste jag bara förbereda en redovisning på cirka 10 minuter. Uff uff... Men sedan, ja då är det påsklov! 

 

Den perfekta påsken

Imorgon är det tenta och jag har i stort sett inte läst på ett dugg. Orkar inte. Det får gå som det går. På onsdag är det redovisning och sedan får vi påsklov så då åker jag hem. 
 
Den perfekta påsken för mig skulle innefatta fint väder, god mat, morgonpromenad varje morgon innan frukost, lite lätt rehabstyrka efter frukost, mycket frukt, skidåkning, skridskoåkning, inget godis över huvudtaget, inga påskbakelser, inga marsipanfigurer och inte ens en födelsedagstårta.
 
 
Åt ju godis och choklad igår och blev så himla less. Mår så mycket bättre av frukt, bär och nötter och det är ju dessutom mycket godare. 

Så en påsk med mycket grukt och grönt vore inte så pjåkigt. Tyvärr kommer det ju inte vara jag som handlar...  
 
 
Måste bara komma på något substitut till en vanlig tårta. Earth hour-kakan kanske vore något... 
 
Påskbakelse som min kompis åt idag i skolan

Våffeldagen

Eftersom det är våffeldagen och jag har ett våffeljärn kände jag mig nästan tvungen att äta våfflor idag. Våfflorna gjorde jag av ägg och banan bara. Till det åt jag kvarg, hallon, apelsin, kokosflingor och kanel.




Det är verkligen inget jag rekommenderar till någon som inte är förtjust i bananer. Men till bananälskaren kan jag även tipsa om banan på hårdbröd. Blir lite torrt, men det fungerar.


Har man inget annat pålägg så... 
 
 

Dummaste frågan med siktet inställt på sovmorgon...

Skickade ett mess till en kompis då jag satt på tåget i eftermiddag: 
 
Moa: Tjo! Ska du morgonträna imorrn? :)
Kompis: Det skulle jag kunna göra :) vilken tid?
(Där kom jag på att jag inte alls ville träna imorgon bitti, utan hellre ta en sovmorgon och träna på eftermiddagen. Var nästan helt säker på att han inte ville träna eftersom vi har inläsning imorgon och inte behöver upp tidigt till skolan)
Moa: Haha, jag ska sova... Jag skojade bara ;b
(Men där ångrade jag mig lite. Jag kan ju inte ge någon falska förhoppningar på träning och sen dra mig ur)
Moa: Eller okej då, om du vill träna ställer jag upp :) 
Kompis: Sjukt dålig skämt :P .. Men jag tänkte köra spinning sju till tjugo i åtta å sen armar :) 
 
 
Mja, jag tyckte i alla fall det var roligt och satt och skrattade för mig själv. Men nu blir det att sussa så jag orkar upp. Blir dock ingen spinning för min del utan jag går direkt till gymmet. 
 
 
 

Goooomaat!

Hotellfrukost två dagar i rad! Ingen gröt med ägg men ändå hur underbart gott som helst. Det fanns ju så klart både gröt och ägg, men det är inget jag prioriterar vid hotellfrukostar.


Yoghurt med linfrön, pumpakärnor, dinkelflingor, solrosfrön, lite gojibär och sådant. Keso, bröd och annat gott. Även en våffla med hjortronsylt slank ner. 

Andra frukostdagen blev liknande förutom att jag överdoserade kanel på yoghurten. Blev färskost på några smörgåsar och ingen våffla. 
 
 
På tågresan hem passerade vi hem-hemma och då stod mamma där på perrongen med en matlåda till mig. *Bortskämda tjejen nummer 1* Hon hade även med sig en ekologisk apelsin. Själv hade jag uppgraderat mig med en ny vattenflaska. Har gått med en och samma LOKA-flaska sedan september. 

 
Skämde bort mig själv med en godispåse oooch babababaaaam: Marabou BLACK! Den var dock inte så himmelskt god som jag kom ihåg att den var. Tryckte faktiskt inte i mig hela utan gav bort ungefär halva (kan ju ha berott på att jag svullat flera hundra gram godis innan). 
 
Vat sjukt mätt i stort sett hela tågresan hem och kände mig som en flodhäst som just slukat två feta amerikaner, som jag skrev till mamma då jag tackade för maten. 
 
 

Kiruna levererar!

Medan alla andra åkte till ishotellet skulle jag sitta här på hotellet och tentaplugga. Men då kom jag på att jag glömt min deo hemma så jag gick och köpte en ny. Och vad ser jag då inte på ICA om inte mina älskade frystorkade jordgubbar med yoghurt. De har varit borta i flera år från naturgodishyllan men i Kiruna, ja där finns dem! 

Lyckliga jag fyllde en påse tillsammans med kanelchokladmandlar som är också himmelskt goda. 
 
 
Tog sedan en tur genom hotellet och hittade ett gym! Shit pommes vilken dag! Så nu tänkte jag ta mig ett litet snabbpass med pilatesbollarna. Tentaplugget får vänta... 

 



Dessutom har jag ju bästtröjan idag också. Dessvärre blev det två olika strumpor som åkte på tidigt imorse... 
 
 
Ohlalala, what a day! Inte svårt att få mig på topphumör inte... 
 
 
 

Update - efter gymmet! 
 
Sjukt glad att ha hittat ett gym och få röra lite på kroppen! Inte det bästa gymmet, men ack ett gym ändå...
Tur att jag alltid har träningskläder med mig. 
 

Var väldigt bänkpressugen och hittade någon slags maskin för det. Den var dock inte bra, men ändå en bänkrörelse. Nice! 


Klarade inte av att hålla mig från hantlarna heller... Pilatesbollar är ju inte det roligaste. 

NÖJD TJEJ! 
 
 
 
 
 

Like a gymnast

Har suttit på ett tåg upp till Kiruna i stort sett hela dagen... Men inte har det gått någon nöd på mig då jag haft supergod mat mig. Sysselsätta sig med att äta fungerar bra tycker jag. 


Mina gympatjejer hade inte heller problem med att roa sig under resan. Tänk vad mycket roligare livet är som gymnast. 
 
 
 
 

Älskade frukostgröt

Började morgonen med äggröra innan jag tog en promenad till naprapaten. Jag har fortfarande en snedvriden höft, men det är bättre nu än det var från början. Jag får till och med börja öka på träningen!  

Frukost nummer 2 blev gröt. Gillar inte dagar då jag inte får min gröt. 
Gröt av rågflingor, fiberhavregryn, kanel, linfrön, vatten och ägg. Toppad med rivet äpple och kokosflingor. 
 
 
Jag har i stort sett aldrig salt i gröten. Det där med att salta maten är en vanesak. Drar man ner på saltningen kommer man tillslut vänja sig vid det och tycka att det inte behövs mer salt. Meeen då är frågan, får man i sig för lite salt då? 

Det här med kost är ju så himla komplicerat. Det får inte vara för mycket och inte för lite. Men när vet man att det är lagom?
 
 

Så giftiga är dina råvaror

 
Larmrapport:%20H%C3%B6ga%20gifthalter%20i%20vanliga%20vindruvor
 
Att köpa ekologiskt borde vara en självklarhet för alla. 
 
 

Chokladboll deluxe

Idag tog jag och frugan en fika på COOP av alla ställen. Jag har suktat efter Dumlechokladbollarna i ett halvår och idag gav jag vika.

Inte sådär makalöst jättegoda, men helt okej ändå. Kommer inte köpa dem någon mer gång men måste ändå prova den andra sorten med turkisk peppar. Turkisk peppar låter väl som en hit? 

 
 
 
 

Längtan

Profilbilden på Facebook är nu utbytt efter en liknande bild jag haft i över ett och ett halvt år. Längtan till Malawi är extrem just nu... 

 
8:e augusti bär det iväg och 9:e augusti får jag förhoppningsvis krama om den här lille grabben igen. Förmodligen kommer han inte vara lika liten längre men absolut lika underbart söt som bara min lill-Joel kan vara. 



Mattipset

 
Marinera färska svenska kyckligdelar (jag använde kycklinglår) i vatten, soja och massor av vitlök och ingefära. Låt det sedan ligga i kylen 1-2 dygn och dra åt sig ordentligt. 

Då kycklingen är färdigmarinerad är det bara slänga in den i ugnen tills den är färdig. 
 
Koka ekologisk potatis, skär i tärningar och häll över buljong med curry. Låt potatisen dra åt sig av vätskan. Är gott med gräslök också men det hade inte jag hemma. 
 
Ja, sen är det bara att käka. Potatisen tycker jag gör sig bäst kall och så är det ju gott och knaprigt med någon grönsak som till exempel rå broccoli. 
 
Smaklig måltid! 
 
 

Motivation

De finns de som berömmer mig för min motivation till träning och tycker jag är duktig som är på IKSU så pass mycket. Själv ser jag absolut inte så på saken. 

Träning är mitt liv och en del av mig. Att ta ifrån mig träningen rubbar typ min livscykel. Allt blir bara skit. Jag blir ineffektiv, blir på dåligt humör, kroppen blir seg och jag blir trött. 

Hemma efter dagens bodybalance och rehabpass
 
Då jag däremot tränar känns livet så mycket bättre. Jag blir pigg, kroppen känns nöjd och glad och då kroppen är glad blir jag glad. 
 
Träningen blir liksom motorn till allt jag gör. Det är lite synd att jag har träningsförbud/rehabtid just nu bara. Motivationen till skolan är i botten och hjärnan har redan tagit påsklov. Kanske beror det på att jag tränar mindre eller så är jag bara less. 

Men motivationen till att träna kommer nog aldrig att försvinna. Visst är det skönt med vilodagar och lugna perioder ibland, men utan träning är jag inte jag. 
 
 

FIIIKAA!

Ikväll var jag först på 25-årsfika där det bjöds på tårta och brorsans försök till cakepops. Grymt god tårta med smak av jordgubb och citron. 

Direkt efter cyklade jag hem under norrskenet (som jag tyvärr inte tittade upp på) till korridorsfikat. Det bjöds på en sorts energikaka, glass och kladdkaka gjord på kesella och med smak av lime. 

 

Och just det, födelsedagsbarnet som fyller år imorgon fick vaniljsocker som jag gjort. Jag hade kvar flera torkade vaniljstänger sedan jag var i Zanzibar som jag körde i matberedaren tillsammans med socker. 
 
Kan ju vara ett plus om man har en finare burk... 
 
 
 

Brödtipset!

Måste tipsa om det här hårdbrödet. Gott, nyttigt och en bra tanke bakom. Tyvärr kunde jag inte ta kort på själva brödet eftersom jag har hunnit äta upp det... 



Nice med miljötänk! Bara KRAV-märkningen som saknas... 


Då jag ändå är inne på bröd så bjöd en av mina korridorare på Irish soda bread idag. Det är tydligen St Patrick's day idag. 
 
Har jag sagt att jag bor i världens bästa korridor?
 



 

Uttråksätande

Igår, en timma efter att jag tryckt i mig en monstermiddag, blev jag sugen på att äta något gott... Egentligen bara för att jag var uttråkad. Eftersom jag inte har något sött hemma funderade jag på en tallrik med kvarg och müsli. Meeen, då kikade jag upp på MOAS MATREGLER som hänger på väggen ovanför skrivbordet.
 
Eftersom jag var redan ätit dagens måltider och fortfarande var väldigt mätt så blev det ingen vända till köket. Det blev en blodapelsin och vatten istället. Hade egentligen räckt med bara vatten, men blodapelsinen var god och jag hade bara ätit en frukt tidigare under dagen. 

 
Den är ganska bra den där lappen ändå! Pappret är från det oranga kuvertet från Pensionsmyndigheten. Bra att återanvända och att det kommer till någon nytta! 
 
 
 
 

Eftermiddagslur som gick överstyr

Går och lägger mig kl 16 för att sova en timma. Vaknar av alarmet kl 17 men stiger inte upp...
 
Om jag inte går upp nu kommer jag somna om som jag alltid gör. Orkar inte gå upp nu. Ligger bara kvar här några minuter till. Boooorde verkligen gå upp nu... 

Vaknar två timmar senare i en dregelpöl med dunkande huvudvärk, blodsprängt öga, avtryck från örngottet på kinden och lite smärta i örat. Suck.

 
Skulle ha stigit upp kl 17. Att jag aldrig lär mig.
Aldrig.
 
 
 
 

Nya moves på gymmet

Fick lite inspiration till nya alternativa gymövningar... Titta på videon fram till 2.40, sen är det bara annat trams. 
 
 
 

Alla filmer är tydligen inte från USA

Såg en underbar film ikväll med några vänner. Se den! The Intouchables eller Oväntad vänskap heter den.  

 
Vissa kanske tycker det är jobbigt då filmen är på franska... Själv glömde jag bort det och satt och funderade på var i USA den var inspelad då min kompis säger "Åh, vad sugen man blir på att åka till Frankrike nu".
 
Ehm, ja just det, det var en fransk film... 
 
 

På topp!

Så var det fredag nu igen och jag är gladare än gladast! Klockan är bara 12 och jag har hunnit äta frukost två gånger, varit på Indoor Walking (vilket ingår i min rehab), gjort undan 8 minuter i plankan, haft seminarium, handlat och ätit lunch.

gif animators

Känns helt underbart att spendera lite tid på IKSU igen!
 
 
 
 

Plankning på hög nivå

Fick en liten nytändning på plankan och träning i allmänhet efter att jag var hos naprapaten igår. Sedan förra besöket hade jag blivit bättre än vad han trodde jag skulle ha blivit. Kanske berodde de på alla dessa plankor jag stått. Intalar mig själv det i alla fall.

Fortfarande är det bara rehabträning som gäller med stabiltetsövningar och lite övningar i TRX med egen kroppsvikt. Tråkigt till tusen, men men... 



Skramlade i alla fall ihop 20 minuter planka idag! Nytt PB i totaldagstid. Idag blev det större plankvariation än vanligt då jag även använde en pilatesboll på IKSU under fyra minuter. Annars står jag alltid fyra minuter åt gången i vanlig planka och sidoplankan medan jag lyssnar på PINK - Just give me a reason ft. Nate Reuss. 

 
 
 
 

De där tre ränderna alltså... Jag blir som förtrollad

Jag har fått tillökning i Adidasfamiljen igen! Den här gången blev det en träningsväska märkt med mitt namn och allt. Hur bra som helst ju! 

 
 

Onsdagslyxar

Slängde ihop en fuskostkaka som faktiskt blev riktigt bra. Vispad grädde och hallon till gjorde susen. 

Ostkaka av keso, ägg, grädde, sötmandel, solroskärnor och vaniljpulver
 
Men efter portion nummer två sa det faktiskt stopp. Tror det blev för mycket grädde för min mage... Grädde är nog det enda jag inte kan äta obehindrat av. 
 
 

Glupska tjejen

I helgen då jag spelade ett sådant där förklaraordförnågonannan-spel och det var min tur att gissa beskrev min lagkamrat ett av orden så här: 
 
"Som du brukar göra med mat!"
 
- Ööh. Vräka i mig? 
 
Neej... 
 
- Glufsa!? 
 
Ja! 
 
 
 

Pippi är cool

Bilden här nedanför fick jag skickad till min Facebook idag och den stämmer nog in ganska bra på mig ändå.

 

Den där maten då...

Jo, eftersom jag har så fasligt många ägg i kylen har jag ätit omelett till lunch två dagar i rad. Till det har jag ätit coctailtomater och så har jag lyxat till det med kvarg och hallon till efterrätt. Och så alltid kranvatten till det då så klart. 


Omelett på 3 ägg, kvarg, curry, salt och peppar


Dagens middag blev jag extremt nöjd med. Fick ett ryck för drygt en månad sedan och köpte 2,4 kg lokalproducerad köttfärs och mycket av det är fortfarande kvar i frysen. Så det blev en köttfärsröra helt enkelt! Dock minimalt med köttfärs och mycket av annat. 

Köttfärs, kikärtor, vitkål, lök, krossade tomater, sambal oelek, vitlök, massor av riven ingefära, salt, peppar. I moset har jag palsternacka, ekologiska potatisar och morötter. 
 
På tal om ekologisk potatis som jag har skrivit om tidigare HÄR, så beror det väldigt mycket från butik till butik hur svårt/lätt det är att få tag på. I ICA-butiken där jag handlar har jag nog aldrig sett ekopotatis, men då jag handlade i en COOP-butik för ett tag sedan fanns det flera olika sorters ekologisk potatis. Hur bra som helst! 

Måste verkligen slå ett slag för COOP och säga att jag tycker de är överlägset bäst på ekologiska varor.
 

Motivationsdipp och fokusproblem

Sitter i skolan och ska plugga men har absolut noll motivation. Sitter och spanar på annat istället... 

Men gud vad han pratar med mat i munnen! Får människor i kostym bättre hållning för att de känner sig viktiga eller känner att de måste bära upp kläderna? Går det att veva snabbare på händerna när man pratar eller vad? Shit, vad få människor som ler egentligen... 

 
Och favvotröjan är på! Självklart. Snart kommer nog mina vänner börja reagera... Men om den inte luktar allt för illa imorgon kommer den få hänga med då också. 
 

Token har tur!

Måste vara för att jag hade min röda Adidas på mig idag. Men mer vill jag inte säga ifall någon skulle googla mig... 

 
I will continue the story later... 
 
 

Earth hour cake

Det bakades miljövänligt på Nyhetsmorgon igår. Sånt gillas!

S%C3%A5%20bakar%20du%20milj%C3%B6v%C3%A4nligt

Sébastien Boudets paj med mördegsbotten som du kan fylla med valfria frukter eller bär. I det här receptet kan du vara energismart och grädda pajen i eftervärme från ugnen.
 

Receptet finns HÄR 

 

Ägg är bäst!

Har råkat samla på mig lite väl många ägg i veckan... Innan frukostgröten hade jag 50 stycken. Höhö... 

 
Så kan det gå när det finns extremt billiga lokalproducerade ägg i butiken... 
 
 
 

Typiskt att vi båda ser ut som ursvensken

Jag tror inte jag lagt upp denna video förut. Det är nämligen så att Julia och jag ställde upp i ett teveprogram om hälsningsfraser från olika länder som några japanska volontärer gjorde då vi var i Malawi.

Programmet sändes på MBC (alltså på teven). 
 


Kul att de ändrade Hello från Hej till God dag. Hahaaa! 
 
 

Lördagsflopp

Ikväll var jag laddad för middag och utgång med tjejerna. Började hos frugan där jag skulle fixa frillan. Kom dit och såg allt annat än partyg ut...
 
Kunde knappt slita mig från min nya älskling i adidasfamiljen
 

Tyvärr förstörde mitt huvud hela kvällen eftersom jag fick synflimmer på väg till middagen och jag kände att ett migränanfall var på gång. Fick i mig en Ipreen och så släckte vi lamporna, skruvade ner musiken och efter en stund blev det bättre.
 
Fast det blev ju inte så pass bra att jag kände för att gå ut. Blev cykeln hem istället. Så himla typiskt. Men jag hade ändå tur som fick ett så pass lindrigt anfall. Jag hade lika gärna kunnat bli liggandes halvdöd instängt i ett mörkt rum. 
 


 
Blev så himla besviken... Slängde på mig adidaströjan då jag kom hem igen och humöret blev genast bättre. Det kanske är ett tecken från ovan att jag aldrig får ta av mig den igen... 
 
Ja, så är det nog. 
 
 

D-vitaminladdad!

Shit pommes vilket fin väder det blev idag! Gick några vändor runt isbanan på sjön och åt även lunch i solen. Underbart, underbart, underbart! 
Broccoli, kokt kyckling med massa tandoori och krämig pasta. MMmmmMMMmm! 
 
Tyvärr sitter jag nu här med väldigt röda kinder... Kan det ha varit så att min bleka hud blev bränd av marssolen? Hoppas verkligen inte... Vill inte vara tomato face ikväll. 

Love at first sight

iPhonen jag ärvde i början av januari lämnades in på reklamation idag. Hann använda den en vecka och sedan pajade batteriet och mobilen svällde upp och gick sönder... 

Typiskt. Förhoppningsvis får jag ut en ny, men det är inte alls säkert... 

 
Blev även att strosa runt i affärer med vännen. Hon behövde handla nya kläder eftersom tvättmaskinen gjorde hål i hennes tvätt... Tyvärr gick hon hem tomhänt. 
 
Kanske inte så konstigt med den negativa attityden som hon hade... "Men vad tänkte dom med här? Vi tar den fulaste färgen som finns och gör kläder av den"


Sen hittade vi en ihopsydd jeansshorta med ett par jeans. Whaaat!? Som en himla overall... 
 
Jag som absolut inte behövde något hamnade på Stadium. Suck. Typ omöjligt att gå därifrån tomhänt. Speciellt idag då jag, adidastönten nummer 1 som jag är, hittar en adidas tracktop på barnavdelningen. 300 spänn billigare än vad det normalt kostar i vuxenstorlekar. 
 
Blev så himla kär alltså... Har ju faktiskt ingen röd. 

 
Tjejen med onaturligt blåröda händer... 
 
 

Oväntat

Ingen jag känner skulle nog gissa att det här är min middag: 
 
För det första: kött! Vad hände där? Jo, det var så att de hade entrecote på extrapris eftersom förbrukningsdagen höll på att passera. 
 
För det andra: isbergsallad! Meningslösa blad som jag aldrig köper men som kylskåpsgrannen hade lämnat till mig. Riktigt gott faktiskt! 
 
Pastan däremot känns mer som jag. Den är blandad med en fetaost, örtkryddor och en bounjurost med smak av soltorkade tomater.
 
Förmodligen dröjer nog ett bra tag tills nästa gång det ligger en köttbit på tallriken... Tyckte ändå pastan var godast. Men jag måste ju säga att det masserar skönt i tandköttet att tugga på kött. Älskar den känslan! 
 
 

Schysst gung

När jag ändå har varit inne på musik på sistone tar jag och fortsätter lite till... Började lyssna på lite gammellåtar från gymnasietiden och kanske till och med innan det. Känns som om det var väldigt länge sedan jag spelade dessa i iPoden i alla fall. 


 
Fort minor - Where'd you go 
 
 
 
Flipsyde - Happy Birthday
 
Flipsyde - Trumpets
 
 

Lätt värt en brain freeze

Idag blev det en uppgradering av gårdagens bananglass
 
free gif creators

- 2 små bananer
- lämpligt många frysta hallon
- en klick kvarg
- mycket vaniljpulver
 
 

Glädjespridare

Lyssna på den här låten då du är ute och går. Jag lovar att det kommer börjar spritta i kroppen och att det slutar med att du studsar fram eller faller in en jogg med ett leende på läpparna... Najs!
 
 
It's for people like you and people like me
I wanna, I wanna keep turnin' on
 
Your are the sweetest eyes, you've got the sweetest eyes
The clearest eyes I've ever seen, I hope you know that
 
 

För bananälskaren

Att förvara en bananslantar i frysen är bra grejer. Stoppa ner slantarna i mixern med en färsk banan så får du en krämig bananglass! 

 
Bananerna ska såklart vara ekologiska och helst även rättvisemärkta. Aldrig något annat än ekologiska bananer. Aldrig, aldrig. 
 
 
 

Why guys don't do balance beam

 

 
IDIOT. 
 
 

Inför 24-årsdagen

 
Ja, en AV-kepa hade ju varit grymt coolt att ha på sig i sommar på väg till gymmet eller under morgonpromenaden. Sen så hade det underlättat om jag kunde lyssna på musik från datorn via mina högtalare. 
 
Och just det! Nu kom jag på ännu mer saker. En skärm! Skulle vara skönt med en stor platt skräm, ett nätt tangentbord och så en mus till det. 

Men för att inte vara en sån stor del av konsumtionssamhället så klarar jag mig så länge jag har kläder att träna i...
 
 
 
 

Moas matregler!

Under förmiddagsrasten knåpade jag ihop några regler gällande mat till mig själv. Kände att jag behöver det. Jag var grymt duktig för några veckor sedan då jag åt hur bra som helst och tappade drygt 1 cm runt magen. 

Sista veckorna har det dock varit sämre. Har fortfarande ätit bra mat, men det har blivit lite för mycket fika och den braiga maten har det ätits för stora mängder av. Som igår till exempel, då stoppade jag i mig ett halvt kilo kvarg med mängder av müsli bara sådär. Jag var inte ens hungrig... Somnade jättemätt och det var inte alls skönt. 


MOAS MATREGLER: 
  • Minst 1 stort glas vatten till frukost
  • Vänta 20 minuter tills eventuell påfyllning av lunch eller middag
  • Drick vatten/te på kvällar vid "sug"
  • Ät inte "bara för att"
Det borde räcka. 



Dagens middag blev pajfyllningen från igår som inte rymdes i pajen. Till det åt jag en klick keso och en äggröra med kvarg och tacosalsa. 



Blodiga vitaminbomber

Blodapelsiner är så gott så gott! Vanliga apelsiner också för den delen, men blodapelsiner har något litet extra. Synd att de är så besprutade bara. Då jag skalar försöker jag ta så lite i själva apelsinen som möjligt och sedan går jag och tvättar händerna innan jag äter upp den. 




Testa att doppa klyftorna i creme fraiche för det är sjukt gott. Det fungerar i kvarg också men det är inte alls samma sak... 



YOLO, say no no

Har alltid varit lite svag för P!NK 
 
 
Bara för att ingen ska överanalysera och börja grubbla så tycker jag låten är bra och jag gillar P!NK, det är inte så att jag relaterar till texten på något sätt. 
 
 
Måste bara lägga till YOLO också när jag ändå är igång... Lyssna på texten för den är sjukt rolig! 
 
"No blankets or pajamas
They can choke you in your sleep.
Two words about furniture:
Killing machines"
 
"Then pull out all your teeth,
So you can't bite your tongue"
 
 
You oughta look out.
 
 

Grönsaksfrossa

Ofta när jag gör paj brukar jag ha ett recept i bakhuvudet eller åtminstone följa pajdegsreceptet lite grann. Idag blev det däremot freestyling på hög nivå. 

Hällde i rågsikt- och vetemjölsblandning, havrekli, grahamsmjöl, linfrön, salt, paprikapulver, tacokrydda, kvarg, olivolja, rapsolja och vatten i matberedaren och körde ihop allt till en deg. Hade nämligen inget smör hemma som jag annars brukar använda mig av. 

Tryckte ut degen i formen och sedan formen i kylen innan det förgräddades. Medan pajskalet blev klart gjorde jag fyllningen. Kokade röda linser och lök i vatten med grönsaksbuljong. Stoppade ner purjolök, morötter, vitlök och broccoli eftersom. Kryddade med spiskummin, cayennepeppar och tandoori. I slutet stoppade jag även i en hel del kidneybönor.

Pajskalet fyllde jag med de avrunna grönsakerna. Hällde på vispat ägg med mjölk och salt. Hittade sedan creme fraiche hos kylskåpsrannen (som har åkt bort och vi får äta upp hennes mat) som jag blandade ihop med keso, fetaost, ägg och tacokrydda och toppade pajen med det. In i ugnen igen och så klart! 


 
 
 

Moa's here to save the day?

Kollade igenom vilka bilder jag egentligen är taggad i på facebook och hittade då denna... Från Malawi såklart! 

 
 
 

Morsan och jag

På julafton, cirka en timma innan vi skulle iväg till middagen började jag äta:
Morsan: Men ät int' så mycket flicka!
Moa: Määäh, så kan du ju int' säga. Ge konstiga mattankar sådär så jag får ätstörningar.
Morsan: Men herregud, nån måtta får det ju vara. Du kan ju inte vräka i dig hela tiden. 
 
 
Idag i telefonen: 
Morsan: Jag hörde att x sagt till mormor att du är duktig på matlagning.
Moa: Ja, jag är det! Jag är en naturbegåvning på det mesta!
Morsan: Inte ödmjukhet i alla fall... 
 
 
 
 
 
 

Snabbt, enkelt och gott!

Hade ett äpple med småsladdrigt skal i fruktskålen som jag inte tyckte kändes så frestande att bita i. Hackade det istället i bitar och micrade bitarna tillsammans med hallon. 

Öste sedan på med kylskåpskall kokosmjölk. Mums! 

 
Passar lika bra som frukost, mellanmål och efterätt! 


 

Muskelfredag

Mja, fredagen slutade inte riktigt som jag tänkt mig... Var planerat att jag skulle möta upp frugan på en EPP (EfterPluggetPub) för att sedan gå ut och dansa på ett annat ställe. 

Meen, jag hamnade hos min gymnördiga klasskompis där vi såg Gladiatorerna, bläddrade i gymträningsböcker, youtubade träningsvideor och beställde proteinpulver. HAHAHAA! Men kuuul! 

Nä, men varken jag eller frugan var särskilt pepp faktiskt. 

 
Väl hemma blev jag sjukt pepp på träning istället. Fick ju världens boost ikväll hos min vän. Käkade några kycklingbitar och brände av två plankor à 2 minuter. 10 minuter planka fick jag totalt ihop idag!
 
Varför jag skriver frugan är för att en kille trodde jag och så kallade frugan var ett par. Helt sjukt! Det var på en korridorsfest som han fick för sig det. Förmodligen var han så fördomsfull och trodde vi var lesbiska eftersom vi går en miljöutbildning och att vi var de enda som åt vegetariskt. Förstår inte annars... 
 
 

1 mars

Idag är det ju första mars vilket betyder:
 
  • inte jättelänge till påsklovet
  • mindre länge tills rapporten ska lämnas in, redovisas och tenta ska skrivas
  • bara 10 månader kvar av 2013
  • mindre än en månad tills jag fyller år
  • 5 månader och några dagar tills jag åker till Malawi 
  • det är FREDAG! 
 
 
 

RSS 2.0