Kontraster

Mina matvanor kan ju tyckas vara lite speciella. Igår åt jag frukostmat hela dagen iform av kvarg, keso, yoghurt, bär, banan och müsli.

 

Idag började jag dagen med torsk och bönbiffar. 

Torsken har ett täcke med spenat och philadelphiaost. Biffarna innehåller till största delen sojabönor, men även lite kidneybönor, morötter och bindningsmedel så som ägg, linfrön och psylliumfröskal. Salladsbladen är ekologiska.
 
 
Är sååå nöjd med sojabönsbiffarna! Sojabönor är ju typ ett av de bästa livsmedlena har jag precis upptäckt. 
 
Näringsvärde per 100 g torkade sojabönor
Fett: 18 g
Kolhydrater: 19 g
Protein: 34 g
Fibrer: 15 g
 
Näringsvärde per 100 g torsk
Fett: 0,7 g
Kolhydrater: 0 g
Protein: 17 g 
 
 
En proteinladdad frukost blev det minsann! Fick även bli en banan till efterrätt men svarta hålet i magen kräver lite till så det får nog bli en vanlig frukost också... 
 
 
 

På min ogilla-lista

Jag fullkomligt hatar då hyresgäster i mitt hus står och röker precis vid ingången. Då jag kommer gående i entrén och får syn på en av de rökande människorna tar jag alltid ett djupt andetag och hoppas jag parkerat cykeln en bit bort. Jag är nämligen sämst på att hålla andan. Tycker 10 sekunder är lång tid. 
 
Hatar även folk som röker på gång- och cykelbanorna. Speciellt om jag går och det är en person som går några meter framför mig och röker. Blir så himla svårt om personen går i samma takt som jag själv för då tar jag mig liksom inte förbi då personen i fråga redan har några meters försprång. Det är ju inte heller kul att stanna eller sakta ner farten så att avståendet blir längre och röklukten försvinner. På cykel är det lättare och går snabbare att komma undan.
 
Summan av kardemumman: Ogillar cigarettrök och ogillar att anpassa mig efter rökare (med att hålla andan och dylikt). Så sluta röka. 


Den här bilden är kanske lite väl drastisk, men ger ändå en tankeställare: 
 
 

"When I'm with you guys, it's like I'm in a world of magic where laughter never ceases throbbing"

Aouch, Malawi- och Sydafrikalängtan är too much för tillfället... Puust, vet liksom inte var jag ska ta vägen. Eller egentligen längtar jag ju inte till landet Sydafrika utan det är att hälsa på min finfina Malawivän Gibson jag längtar efter. Måste skriva av mig lite här i alla fall... 
 
Skrev till Gibson och min andra finfina Malawivän Alumbeni (som bor kvar i Malawi) att jag saknade dem tokmycket och att det är dumt att vi bor så långt ifrån varandra. Och deras kommentarer alltså, de där två jönsarna får mig att spricka upp i världens stösta leende men de får också mina ögon att tåras...
 
 
Gibbe: I think its high time that you come and stay in Africa thats the only way we will be close to each other!
 
Vore ju underbart att bo i Malawi, men jag vet inte hur det ska gå till. Måste ju försörja mig på något sätt plus att jag då kommer sakna allt och alla jag tycker om i Sverige. VARFÖR KAN INTE ALLA BARA BO I SAMMA LAND? Suck.
 
Sedan pratade vi lite om allt roligt som har sagts då vi umgåtts: 
 
Gibbe: its quite amazing that you can remember some of the things that made us laugh like crazy!!!.
Alu: Hey guys,your conversation make me feel like turning back the days we spent together...Let the time fly,the funny was just everywhere!!!! When am with you guys,it's like am in a world of magic where laughter never ceases throbbing..kkkkk Miss your company indeed.
 
Alltså, Alumbeni är ju otrolig. Den understrukna meningen alltså... Vad fasen, jag börjar gråta ju.
 
Vi har verkligen alltid så himla roligt tillsammans. Jag, Gibson, Alumbeni och Julia. We are the fantastic four. Och det känns tungt att vi inte får återförenas allihopa det här året eftersom Gibson måste bo i Sydafrika.
 
 
Ahja, 100 dagar kvar till jag står på Malawisk mark (och ytterligare 5 veckor tills jag får träffa Gibson). Det borde jag ju klara av! 
 
 
 

Crush på blått

Blått är ju ändå finaste färgen... 
På min införskaffa-lista just nu har jag både utsättkroppenförsol- och skyddakroppenmotsolplagg. 
 
Och så den där blåa jackan också, men den finns det ingen bild på för den finns verkligen inte någonstans. Suck. 
 
 
 

Hans Roslings partytrick!

 
 
 

Finklädd på gymmet!

Försökte ta en actionbild på bästa rotatorkuffsmaskinen som finns på Boxen. Blev inte så lyckat ser jag nu i efterhand... Huuuur bra som helst är den i alla fall!

Har aldrig sett någon liknande cable anpassad för rotatorkuffarna. Nog för att jag bara har tränat på tre gym men ändå. 
 

Axlarna är ju en eländig liten kroppsdel som ofta vill jävlas så det gäller ju att underhålla dem väl. Rehabträning är roligare som uppvärmning innan ett pass än som enda träning vid eventuell skada anser jag. 

 
 
 
 

Blir som vanligt mycket att ha med sig under ryggpassen... 

 


Efter träningen blev det påfyllning med två ägg och en banan. Gott gott! Var klädd i min allra finaste t-shirt dagen till ära också. 
 
 
Blev även lite gympa ute på gräset då jag kom hem. Måste testa då och då om gympaövningarna sitter i. 


Det är en skön känsla att flyga lite och vill inte tappa bort den förmågan i första taget. Blev imponerad av min bendelning i flickisen alltså. Näst intill spagat! Niiiice! Videon ligger ute på min fb och även på fb-sidan Umeå Gymnastikförening AG ifall någon vill titta. 


 

Tromsö

För tre veckor sedan hade jag den här utsikten från hotellrummet: 
 
 
Den slår nog ändå finskogen jag har som utsikt utanför mitt fönster här hemma: 
 
 

Jag vet då vad jag kommer äta framöver

Igår innan jag skulle somna kom jag på att jag skulle lägga kidneybönor och sojabönor i blöt. Det tog bara lite längre tid än räknat då jag tog de bönor jag fraktade hem från Malawi i september. Tänkte inte på att de var skräpiga... Köpte nämligen bönorna på en marknad i lösvikt och då följer de med lite ett och annat som grus, sten och träflisor. 
 
 
Blev dock lite överambitiös och rensade en hel hög bönor vilket resulterade i bönkokning i fem kastruller idag. Tur jag har två spisar! Drygt 4 kilo färdiga bönor kunde jag sedan samla på mig i kylen och frysen. Perfekt! 
 
 
 
 

Batwoman

Dags för en tripp till sjukgymnasten och ett gympass klädd i bästa linnet! 

 
 

Den nakna sanningen

 
Men kameran är ändå det värsta. Tog "formbilder" på mig idag.... Suck. Ahja, ska förska komma ihåg att ta bilder en gång i månaden så jag kan se om det blir någon skillnad. 
 
Dagens yogapass på Boxen blev tyvärr inställt på grund av sjukdom. Så himla trist. Ska därför passa på att yoga lite på IKSU i anslutning till gympasset där. IKSU är ganska bra ändå...

GIF-sjukan

Jag har gått och stått så mycket på händer i påsk att mina handleder blev aningen överansträngda. De gjorde i alla fall så pass ont att jag i stort sett inte kunde stå upp och ner något alls under hela påskdagen. 

Så påskdagen var helt klart tråkigaste dagen. Annandagen hade handlederna återställt sig en aning så jag i alla fall kunde ta några varv på stenen. 

 



Just nu sitter jag på tåget hem till Umeå! Kul kul kul! Saknar gympan och träningen massor så ska bli skönt att komma hem igen. Imorgon har jag inplanerat ett yoga-pass på Boxen och sedan ett armpass med min träningskompis på IKSU. En bra dag helt enkelt! 

Lär bli lite handståendeträning också...

 
 
 

Photo shoot med Boris Boy

...och ett Lasse Åberg-påskägg.
 
Blev så klart ett antal handståendebilder också...
 
 
 

Bara för att jag älskar GIF:ar

...och att sträcka ut kroppen.  
 
 

GLAD PÅSK!

 
 
 
 
 
 

Dagens träning

Solhälsningar med morsan och handstående på en sten fick stå för dagens träning. 


Dagens handstående: 
Cool skugga om inte annat... 
 
 

Dagens handstående

 
 
 

Malawidröm

Drömde för ett tag sedan att jag var i Malawi. Men det var inte som mina vanliga Malawidrömmar... Jag kommer ihåg hur jag drog på mig en svart klänning och hur magen bara hängde som en säck ner mot låren. Hahaa! Jag hade helt plötsligt fått en lös tjockmage. 

Det jag tänkte på var "Men neeej, varför just nu och varför här? De tycker ju redan att jag är tjock"
 
Hahaa, undrar om jag börjar få lite orlig för alla kommentarer jag kommer få... Sist fick både Julia och jag kommentarer som dessa:
 
 
"Oh, you are so big now!"
 
"What happend with you guys in Sweden?  You are so big now"
 
"Moa, you are just getting bigger and bigger and bigger"
 
"You love food to much"
 
"You look so much bigger now"
 
"Isaac, what is she saying" "She's saying that you look fat"
 
 
Några bilder sedan första gången jag var i Malawi, 2010/2011. Kolla särskilt in smalarmarna mina.
 
 
Här är en bild från senast, 2013... 
 
Men tur att jag blivit lite starkare med tiden också... 
 
 
 
 

Finkammat Luleå på jackor

Åkte in till storstan för att införskaffa en födelsedagspresent iform av en jacka. Meeen, den jackan jag har föreställt mig finns inte. Så det blir att vänta till hösten eller nästa år... 

Vill inte köpa en jacka bara för att, vill liksom ha den där perfekta. En blå jacka alltså.  

Hoppade med svanarna på hemvägen. Olikt mig att ha strykjärnsfötter... Måste verkligen få in mer gympa i min träning. Kan ändå skylla på att det är på nedvägen så att landningsfötterna är utfällda. Händerna och fingrarna är i alla fall godkända! 
 
 
 

Boxen it is

Åååh, vad jag är nöjd och belåten med mitt nya träningsställe Boxen. Det är trevliga människor, bra gym, bra coaching under crossfitpassen och helt ok ytor och golvunderlag för lite gympaträning. Det är bara det där grymma ljuset från IKSU som saknas... 
 
IKSU har verkligen sina platser där belysningen är perfekt så skuggorna hamnar på precis rätt ställen. På Boxen syns liksom inte de där muskelkonturerna, så där ser man mer fet ut. Hahaa! Men det kanske bara är en bra drivkraft till att träna hårdare! 
 
Saknar också den där dipspressen lite... De här bilderna är från ett filmklipp från juli. Nästan så jag tog i till döden, hahaa!  
 
 
Men trots det så vill jag absolut inte tillbaka till IKSU, det är mer så att jag undrar varför jag inte började på Boxen tidigare... Fast nu blir det Boxenvila i en vecka då jag sitter på tåget till hemhemma. 
 
 

Den orättvisa världen...

Helt sinnessjukt att flera tusen barn död av diarré varje dag i världen. Herre och fru gud alltså! Så himla orättvis värld. Det skulle ju liksom aldrig hända att vanligaste dödsorsaken bland barn i Sverige var diarré. 
 
Men vad gör man då det inte finns rent vatten? Hmm, borde kanske sadla om och bli brunnsborrare. Snacka om meningsfullt arbete. 
 
 
 
Och här kan jag duscha hur länge som helst i dricksvatten och till och med spola bort min skit i rent dricksvatten. Sååå sjuuuukt! Vet inte vad jag ska ta mig till...
 

Ekofrukt

Älskar att det finns ekologisk frukt i lösvikt! Hur bra som helst! Hoppas det sprider sig till fler och fler butiker och fler och fler producenter. 

 
 
 

Kvällsgympa

Igår på gympaträningen, där jag är tränare, fick jag lite gympaiver och körde några bakåtvolter. Sååå kul! Känns grymt att det fortfarande sitter i!

Fortsatte lite då jag kom hem med att träna enhandstående med sängen som hjälp.  


Testade även min vighet, men den satt inte där den skulle. Hade som mål att sätta händerna i väggen framför mig, men nu fixade jag ju inte ens en snygg spagat. Blir att ligga i med strechingen här framöver så fixar det sig nog om någon vecka! 
 
 
Här nedan är en bild på mina gymnaster från gårdagens träning. In och gilla vår FB-sida Umeå Gymnastikförening AG där vi uppdaterar med bilder som den här om tävlingar, träningar etc. 
 
 
 
 

Mina klisterprickar kom äntligen till användning

Kom på värsta lösningen på världens problem ikväll... Då man har en finne mitt i pannan, klistra dit en indisk prick så är problemet ur världen. 
 
 
Hade ju varit grymt bra om jag hade känt mig bekväm med klisterpricken vilket jag tyvärr inte gjorde... Typiskt. Jag som matchade den silversvart med min klädsel och allt.
 
 

Faktiskt.

 
 
 

Believe in Good

Det här är en thailändsk reklam som är skitbra. Den är verkligen värd att se. Om jag hade använt engelska ord hade jag beskrivit den som amazing, touching, beautiful, lovely and wonderful
 
 
Jag älskar sista meningen: Believe in Good
 
 
 

Träningsvääärk!

Vaknade upp på morgonen med en ond axel, en stel armbåge och träningsvärk lite här och där. Sååå himla skönt! Lite besvärligt att inte kunna lyfta vänsterarmen ovanför huvudet och lite irriterande att jag ibland får ont i kroppen av att träna. Men annars så känns kroppen prima med bra värk. 

Kan redan nu några timmar senare lyfta armen högre än då jag vaknade. Tror säkert axeln är näst intill bra redan ikväll! 



Längtar tills nästa crossfitpass! 
 
 
 
 

Yaaay!

Jag är hög på endorfiner just nu! Har köpt ett gymkort på Boxen (tänker lämna IKSU) och kört ett crossfitpass. Hur kul som helst! 50 pullups och 50 burpees var dagens pass utöver uppvärmning och lite teknikövningar. 

Då jag sedan sitter och stretchar efter passet upptäcker jag en uppkörning i handen och får världens leende. Var hur länge som helst sedan jag hade en uppkörning. Fick lite gympaträningskänslor igen. 

Gjorde en liten comeback 2010, så det kan ha varit sist. Eller så kring 2007 då jag ändå körde på rätt så bra. Vet inte om jag är dum, men det kändes så himla kul att köra upp i handen. Hahaa! 


 
Gymnastik är verkligen bäst. Jag har så sjukt mycket gratis i allt jag testar på! 
 
Men då är ju jag en sådan person som inte heller testar saker jag inte tror jag ska vara bra på. Hahaa! Tycker inte det är kul att inte vara bra. Ställer liksom inte upp i en tävling (alltså nu efter gympatiden) om jag inte har chans att vinna eller placera mig bra. 
 
 
 
 

Frukost är ju godast

När övriga åt lunch i skolan hade jag med mig frukost... Cyklade enbart till skolan för lunchgemenskapen och hade inte ätit frukost innan.

 
Det blev havregrynsgröt med kanel och äggvita. Kvarg och hallon uppe på och havredryck till. Sååå gott! Bästa frukosten och bästa lunchen. 
 
 

Barents Winter Games

Wiiho! Mina tjejer blev tvåa i Tromsö i helgen! Finland vann, Ryssland blev trea och norskorna kom på fjärde plats. Ingen av Sverigetjejerna tävlade helt perfekt, men överlag gick det bra och det var glada miner och bra lagkänsla tävlingen igenom. Kul kul! 


Nervöst på inmarschen


Efter prisutdelningen. Tyvärr hade bara Norge och Ryssland herrlag. 


Blev grymt sugen på att tävla jag också. I alla fall lite bom... Och speciellt då vi hade så snygga Sverigedräkter. Meeeen jag fick nöja mig med mina Sverigenaglar. Känner mig lite för gammal för det där med gympatävlingar nu. Och att dra på sig en tight body kanske inte är det jag längtar till mest egentligen... 
 
 

Go Sweden!

Måste ju matcha naglarna med helgens kommande äventyr. Ska nämligen på landskamp i Tromsö med mina gymnaster. Jag kommer vara tränare för det svenska laget och om jag får säga det själv så är jag bästa tänkbara tränaren för laget. Hihi! Jag är den enda som har varit tränare till alla lagets gymnaster. Så det kommer bli superskoj! 

Måste bättra på guldnageln med några lager till bara! 
 
 

Perspektiv

 

Min högsta önskan

Min högsta önskan, min största dröm, det jag vill allra mest... Ja, det är att min vän Gibson ska få en chans att komma till Sverige. 

Jag har kollat upp alla möjligheter men ser inget ljus i tunneln. Det känns så himla hopplöst att jag blir matt... 
 

Visst, jag kan fixa så att han får komma hit och bo här i tre månader som turist. Men jag vill att han ska kunna få ett eget liv här. Lära sig språket, jobba, ha råd med ett eget boende och kunna försörja sig själv. Inte att han ska bli försörjd av någon annan och sedan skickas tillbaka efter några månader. Det känns bara elakt. 

Den enda lösningen som jag ser nu är att jag startar ett företag och anställer honom. Och jaaa, det är ju en bit bort. Har liksom inte ens det på framtidskartan. 

 
Att det ska vara så himla svårt. Att jag som är född i rika Sverige ska ha möjligheten att resa och se världen, men att Gibson som föddes i fattiga Malawi aldrig kommer få chansen. Han och många andra kommer aldrig i livet kunna samla ihop nog med pengar för att resa till ett land som Sverige och klara av att leva där.

Orättvist. 
 
Vill så gärna hjälpa men vet inte hur. Hatar att känna mig så maktlös. 
 
 

Frustrationlängtansomgörengalen

Jag kan sakna Malawi så intensivt ibland. Ibland så mycket att jag tycker att det känns värdelöst att leva i Sverige. Men då jag tänker efter så gillar jag livet här väldigt mycket också. 

Det känns som två heeeelt olika världar. Önskar att jag kunde stå med en fot i varje och hoppa mellan när som helst. 

Samtidigt har ju livet så mycket mer värde på något sätt i Malawi. Här lever jag liksom bara för att... Följer strömmen och kan i princip göra det som faller mig in. 

I Malawi är allt så annorlunda. Det går inte att förklara helt enkelt... Tur det bara är fyra månader kvar tills avresa. 
 
Den här bilden är tagen i Bangwe, i området där jag har boende och jobb. Fast Bangwe är väldigt stort och jag både bor och jobbar i en annan del. Då jag ser bilden kan jag ju förstå att folk undrar varför jag vill tillbaka... Skräp, ruckel till hus, utedass (hål i marken) och ingen bilväg. 
 
 

Monsterfika

Oh my, food babies deluxe! Min vän Helen (flickvän till gårdagens födelsedagsbarn nummer 2) och jag bjöd på fika igår. Två tårtor, morotskaka, chokladbollar, chokladkakor och saffranskaka. Superdupergott och superdupermaffigt. 
 
Födelsedagsbarnet nummer 2 fick dock ingen 25:a då det var hur svårt som helst att skriva med den rinniga chokladsåsen. Huvudsaken att det står rätt på min tårta så! 

 
Får uppfattningen om att det ser så lite ut på bilden. Men tar man en bit av alla sorter så fyller det en hel tallrik och en tom mage. Lovar! 
 
 
 

RSS 2.0