A bad and a really nice weekend

Om du inte orkar läsa så är här en sammanfattning: hemska bussturer, osäker sovplats, apor, flakåkande, sol, bad i Malawisjön, paradis, egengjord mat och mango.

 

Torsdag: Julia och jag gav oss i väg hemifrån vid åttatiden på morgonen. Vi fick med oss lite mat från våra hem, bananer, banankaka, apelsiner, smörgåsar, morötter, tomater, lök och majsmjöl. Vi tog först minibuss från där vi bor till Limbe, där vi bytte till en stor en. Där fick vi sitta i en timma innan bussen åkte i väg, för här har inte bussarna vissa tider utan de åker när bussen är full. Innan bussen åkte var det en predikan, de bads böner, en gubbe skrek hej vilt och alla sjöng. Allt var givetvis på chichewa så vi förstod ju inte ett skvatt. När bussen började rulla i väg förstod vi varför alla bett, det var ju en galen chaufför och det gick sjukt snabbt. Jag och Julia satt längst bak där det var fem små plaster, men vi var sex personer. Det stod även folk i mittgången. Ibland var vägen så guppig så vi flög upp från sätet och tjoade till.

 

Resan tog cirka sju timmar utan kisspaus, för vi vågade inte gå ut ur bussen då den stannade. Bussen hade sitt sista stopp på ett ställe som heter Monkey Bay, men vi skulle längre till Cape Maclear (alltså Malawisjön). Men klockan började närma sig skymning så vi vågade inte fortsätta. Tre killar kom fram till oss och var jättetrevliga. De pratade lite om Sverige och verkade pålitliga. De sa att de skulle visa oss ett ställe där vi kunde bo, men då de visade en vanligt ruckelhus utan skylt eller någonting fick vi lite kalla kårar. Vi gick istället till ett ställe vi sett i min guidebok (fortfarande hade vi killarna efter oss), men det var fullbokad. Det lät väldigt mystiskt, så vi tror att killarna sa till receptionsgubben att säga att det var fullt. De kanske mutade honom eller nåt. De pratade ju chichewa så. Killarna visade oss ett annat ställe, det såg inte bra ut men vi tog det i alla fall. Det kändes som om det var någon himla bordell eller något. Det värsta var att killarna såg precis vilken dörr vi hade. Och rumsdörrarna går direkt ut, så det är ju hur lätt som helst att ta sig in utan att någon annan märker det. Speciellt när dörren bara är gjord av några plankor och fönstret är utan hasp och går inte att stänga. Julia tog fram en tops och stängde fönstret med hjälp av den. En tops. Som tur var var det också galler, men ändå. Vi sov inte bra den natten, men vi överlevde åtminstone.

 

 

Fredag, lördag:

Det blev inget morgonpissande för mig för toaletterna var snuskiga och spolningen fungerade inte. Så det var bara att hålla sig. Vi handlade frukost och satte oss och åt på busstationen. Killarna kom så klart dit och var irriterande, ville sälja målningar och fixa skjuts åt oss till Cape Maclear. Till slut fick vi oss en bil, men det var sjukt dyrt. Men vi såg i all fall apor på vägen dit. Väl framme var det som ett paradis. Stället vi bodde på var skitfint! Precis vid stranden, eller på stranden rättare sagt.

 

Albinon försöker få färg.

 

Vi bodde i hyddan längst till vänster

 

Så fredag och lördag blev det sol och bad. Vi lagade även vår egen mat, för stället hade ett kök. Till lunch åt vi nudlar, till middag morötter och bröd med tomat på. På lördagen blev det rostat bröd till frukost, ris med morötter och tomater till lunch och av majsmjölet gjorde vi nsima med äggröra till middag. Sen så köpte vi även tre mango för 1,50 och 1 kg rostade och saltade nötter för 10 kr. Mangon är så himla god även då den inte är helt mogen ännu.

 

Söndag:

Vi gick upp kl 5 för vi hade hört att bussarna skulle gå vid sex. Men då vi skulle ta vår matpåse från kylen så var köket låst och han som hade nyckeln var inte där. Vi var tvungna att vänta, och då vi till slut fick vår matpåse fanns det inga bussar kvar. Det blev att åka flak för våran del. Sedan fick vi byta och åka ett annat flak och den turen fick på cirka två timmar. Sjukt. Rumpan gjorde skitont och det var trångt som värsta hönshuset. Dessutom är det olagligt. Efter flakåkandet skulle vi byta till minibuss och på den busstationen var det fasansfullt. Bussinkastarna var galna och slet i oss, och var på oss som hökar. Vi hade en kille som försökte hjälpa oss och honom började de knuffa så jag trodde det skulle bli slagsmål. Det var rent obehagligt och när vi väl kom in i en av bussarna låste vi dörren och vevade upp rutan. Shit alltså, jag har aldrig varit med om något värre!

 

Ja, vi kom i alla fall hem efter många timmar. Då fick jag saft och kakor. Två timmar senare fick jag varm choklad och popcorn. Två timmar efter det fick jag middag.

Jag svälter inte.

 

Nu min rygg tomatröd och lite ömmande och jag hoppas att jag inte har fått snäckfeber.

 

 

Det här köpte vi för 24,50 kr:

4 runda stora bröd

8 ägg

1 lök

3 tomater

3 mango

 

Inget man kan klaga på inte.


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Herregud Moa, är det inte dags att du kommer hem och jobbar på trygga Konsum nu.

2010-10-05 @ 11:03:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }