24-årsmiddag på en torsdag. På en torsdag!

Ikväll bjöd jag och två vänner en annan kompis på en försenad födelsedagsmiddag. Dukade lite snyggt med aluminiumburkar, plastskålar och kastruller för att få till den där extra finishen. 
I kastrullen gömmer sig stekt kyckling, lök och kidneybönor med fajitakrydda

Till efterrätt blev det en färdig fryst sak med daim, chokladmoussé, smörkräm och nötbotten. 
 
Klockan bara rusade iväg... Tyvärr gäller det att gå upp med tuppen för att plugga imorgon. 

Inte konstigt att det är en djävul på förpackningen

Har det gått för långt då jag på natten drömmer om att jag går och handlar Marabou BLACK? 

 

Tjejen som inte vågar se skräckfilm hamnade på skräckteater

Var på en skitskum teater ikväll. Utbrott hette den och var någon slags skräckteater. Lyset släcktes ner, publiken var lite inblandad och några blev zombiesmittade. Ibörjan var det faktiskt så pass läskigt att jag kröp upp på stolen i fosterställning och lutade mig mot min kompis som satt bredvid. 

Avslutade kvällen med en halv pecancheesecake, grädde och smakprover av mina vänners bakelser. 

 
 
 

Kokoschickennuggets

När det gäller matlagning förvånar jag mig själv stup i kvarten. Idag blev maten så bra att jag nästan tappade andan och smaklökarna slog volter av förtjusning. 

 
Jag doppade kycklingbitar i vispat ägg blandat med rivet limeskal, limesaft, salt och peppar. Rullade sedan bitarna i kokosflingor och stekte dem på ett galler i ugnen på 225 grader. Kom ihåg att stoppa in en plåt under så man slipper en grisig ugn. 
 
Medan kyckligen var i ugnen stekte jag lök och champinjoner. Tillsatte sedan salt, curry och kokosmjölk så det fick koka ihop lite. Ett tag innan jag tyckte det hade puttrat klart stoppade jag i massvis med färsk broccoli. Ville inte värma den så mycket för jag har fått för mig att så mycket näringsämnen försvinner då. 

Gjorde en enkel sås genom att blanda kvarg och mango chutney. Hade egentligen tänk att ris till, men jag glömde bort att koka det... 
 
 
 

Dagens outfit med en touch av regnbågen

Kände mig som en clown då jag gick till och från skolan idag. Svarta skor, blåa byxor, grön väska och lila jacka.




Som om det inte räckte med det hade jag på mig pannbandet med alla färger som finns och två olika vantar.

Det var kanske inte så konstigt ändå att en klasskompis bara cyklade förbi mig utan att hälsa... 
 
 
 

Vårväder

Eftersom jag inte får träna och inte mår bra av att sitta still fick det bli en morgonpromenad och 5 minuter planka. Grymt skönt att kunna gå ut i bara tightsen utan täckbyxor och andra tjocka kläder. 


Favoritplagget nummer 1 på önskelistan

Var ett klick ifrån att beställa ett till par av mina favorittights ikväll... Har haft lite trassel med internet sista tiden och just då slutade det fungera och sen orkade jag inte börja om beställningen. 

Tightsen är nämligen på rea i helsvart modell! Urbra! Klicka på bilden så kommer du till sidan. 
 
Jag tänkte att jag fyller ju faktiskt år om bara lite drygt en månad... Träningstights står väldigt högt upp på önskelistan. Andra fina tights:
 
 
Men de som skulle passa allra bäst runt mina ben på IKSU är nog dessa tre:
Dyrast såklart och finns här och här. Tyvärr är atlastightsen slut i lagret. 
 
 
Fast alla är det ju så fina! Tänk att ha alla i garderoben... Då skulle jag slippa tvätta så ofta. 
 
 

Jättesned blev mindre sned

Var till en naprapat på morgonen eftersom jag har gått runt alldeles sned i minst ett år. Han knäckte till mig lite här och där och vips så blev jag mycket rakare. 

Jämför hur armarna hänger längs kroppen på de två bilderna. 


Idag

Maj 2012
 
Jag är fortfarande lite sned med det blev ju galet mycket bättre! Det värsta är bara att han inte tyckte jag skulle träna och lyfta tungt ett tag framöver... Suck. Jag som direkt efter besöket skulle gymma med Theres och brorsan. Hade ju sett fram emot och laddat inför bänkpressen och lutande hantelpress. Cyklade ändå dit såklart och körde bänkpress med endast stången och så stod jag i plankan några gånger. 
 
Så nu måste jag tänka om med veckans träningsschema. Jag får inte ens göra situps... Får bli promenader och en himla massa plankor istället. 



Korrelivet

Igår på korridorsfikat/mötet tog vi bland annat upp det här med disken, att om man inte hinner diska på en gång så tar man exempelvis sin smutsiga tallrik på rummet. 
 
Men vad ser jag då på morgonen då jag gör gröten, jo, en odiskad kastrull full med vatten. Suck. Eller egentligen är det okej om någon har kokat något på morgonen, fyllt kastrullen med vatten för att den ska vara lättare att diska om en stund. Men då kastrullen står kvar då jag kommer hem från skolan och träningen... Ååh. 

Jaja, ikväll var i alla fall köket i stort sett kliniskt rent. Tror inte det finns ett renare korridorskök i Umeå än vårt just nu. Sjukt bra. 


Under korridorsmötet så börjar mina trevliga grannar att prata om den äckliga spyan på första trappsteget i trapphuset. "Vaaa? Vilken spya?", undrade jag. Då har det tydligen legat en spya där sedan i torsdags. "Haha, du har säkert gått i den för den ligger ju på första trappsteget", var det någon som sa. 
 
Var tvungen kolla under mina skor och såg i alla fall inga tecken på spyspår där. Förstår inte hur jag har kunnat missa den... Idag såg jag i alla fall spyan väldigt tydligt och några av mina grannar har till och använt seghissen bara för att slippa gå förbi. 



Inte så dumt med städvecka alltid

Städade korridoren idag och då jag dammsög soffan fann jag en tia! Korridorssoffan kan verkligen vara som en liten skattkista ibland. Någon städvecka har jag hittat cheeseballs, någon annan smulor, kapsyler, popcorn och jag har till och med hittat en chokladkalender där en gång. Det ni! 

 
Tio kronor rikare cyklade jag sedan till ICA för att handla broccoli, morötter, keso, ägg, kvarg, äpplen, mjölk, müsli, svarta bönor och knäckebröd för 150 kr. Logiskt och intressant. 
 
 

Helgen i mat

Kikade igenom kameran från helgen och där fanns enbart matbilder plus matbilder från idag. Herregud... 
 
Det var i alla fall grymt bra mat. Startade med en tonfisksallad på Dagbobert i Luleå. Under själva kursen fick vi goda matlådor med lax och kyckling, en gång åt vi ute på restaurang (ingen bild) och så blev det två hotellfrukostar (ingen bild). Frukosten var grymt bra! De hade jättemycket som var ekologiskt och så fanns bär, keso och man fick pressa sin egen juice. Hur nice som helst! 

Idag blev det en annorlunda frukost eftersom jag inte hade någon mjölk. Hade däremot en makrillkonserv i skafferiet som säkert legat där ett år. Själva plastförpackningen var borta och jag blev lite nojig att den inte är MSC-märkt. (Förmodligen var inte tonfisken jag åt MSC-märkt och säkert inte laxen heller). Suck. 
 
 

En till och en till... Och så en till!

Efter en hektiskt helg i Luleå med domarkurs svullar jag nu i cakepops. Det blev för övrigt ingen träning i helgen.. I lördags satt vi från 9 till efter 22 och kl 9 imorse skrev vi prov. Så nej, ingen träning. Buhu...

Det var jag som böjd på kvällens korridorsfika. Hade ju förberett cakepops utan pinnar tidigare i veckan och de blev väldigt uppskattade men jag var nog ändå den som åt flest. Det blev faktiskt några över och då jag säger "Ta fler, ät upp de som är kvar" så svarar en av mina grannar att hon blev så nöjd och mätt efter en, att en räckte.

Whaaat!? Varför känner aldrig jag så? Varför har inte jag någon nöjdhetskänsla och ett stopp? Suck. Nu sitter jag ju här på min rum och svullar i mig flera till... Inte konstigt att jag mår illa. 

Eller så ljög hon bara. Hon kanske inte tyckte om de där underbara små bollarna... Formodligen var det så. För jag förstår inte hur man kan nöja sig med en. En!? 

 

Snabbaste "äppelpajen"

Ifall det finns halvtaskiga äpplen hemma eller om man är småhungrig eller om man vill ha ett gott mellanmål eller om man vill äta en nyttig efterrätt eller om man bara är sugen på äpplen - då har jag det perfekta tipset! 

Tärna äpplen, ös på med kanel och micra tills äppelbitarna börja mjukna. Strö över lite havregryn, ringla honung och in en stund till i micron. Toppa sedan med kokosflingor och solrosfrön. Ät med kvarg och/eller keso och blanda gärna i vaniljpulver

Jag är ingen sådan där som måste äta något sött så för mig passar det här alldels utmärkt.
Bara det är mat är jag glad! 
 

Ett extratips är att inte äta två stora äpplen själv precis innan läggdags som jag gjorde i torsdags... Speciellt om man inte ens är hungrig. 
 
 
 

Förfluten och kommande träning

 
Så här konstigt och osammanhängande blir mina pass... 

v7
Måndag: blandat gym
Tisdag: pilates, cardio
Onsdag: CXWORX
Torsdag: ben
Fredag: axlar
Lördag: rygg, biceps
Söndag: bröst, triceps
 
v8
Måndag: axlar, mage
Tisdag: hemmaträning (mage)
Onsdag: längdskidor, hemmaträning (cardio)
Torsdag: ben
Fredag: - (kurs)
Lördag: - (kurs)
Söndag: - (kurs)
 
Till veckan har jag planerat så här: 
Måndag: rygg, biceps
Tisdag: bröst, triceps
Onsdag: vila med powerwalk
Torsdag: axlar, mage
Fredag: rygg, biceps (igen!)
Lördag eller söndag: ben


Till veckan ska jag även hinna med att gå på teater, fika och eventuellt äta middag på stan med vänner, laga och äta middag med vänner hemma hos mig, gå på studiebesök hos en konsultfirma, hinna med en utgång, ha tjejkväll, vara gympatränare, besöka naprapaten, gå på föreläsningar, seminarium och skriva en rapport. Huj huj... 
 
Därför har jag planerat in alla träningspass utom ett på morgonen innan skolan. Annars kommer jag aldrig hinna... 
 
 

Tomato surprise

Då jag packade väskan för helgen ramlade det ut en skrumpen möglig tomat. Kommer inte ens ihåg när jag använde väskan sist och förstår absolut inte varför jag hade en tomat där.
 
 

Himlarns bra tankesätt


Men ibland finns det dagar man inte hinner eller det inte går. Fredag, lördag och söndag kommer bli helt träningsfria för mig. Ska nämligen på en domarutbildning i gymnastik som kommer ta upp all tid denna helg.

Fast ett par träningstights får ändå slinka ner i väskan ifall det finns någon lucka... Hoppas hoppas! 


Like a ninja

Körde det här korta cardiopasset igår kväll: 


Sjukt jobbigt! Men det heter ju Insane home cardio for ninjas så man kan väl inte förvänta sig annat. Tur det var kort och gick snabbt. Och tur jag hade ninjakläderna på mig, annars hade det nog aldrig gått... 


Det gäller att möblera om lite om det ska finnas plats till träning...
 
Idag är det bendag och det firar jag med ett morgonpass och dubbelfrukost! Yaay, iväg till IKSU nu omedelbart bums! 
 
 
 

Hg - nya viktminskningsmetoden! Eller?

I måndags då vi hade seminarium om tungmetaller i miljön diskuterade vi bland annat vilka negativa effekter kvicksilver har.
 
Jag räknade upp saker som skador på nervsystemet, försämrad koordination och reaktionstider, försämrat immunförsvar och reducerad tillväxt. Men då jag kommer till minskad aptit avbryter en klasskompis i gruppen med att "det kanske vore något för dig då"

HAHAHAA! Ja, kanske ändå. Egentligen var det ju ingen konstig kommentar för det var min brödlangare som sa det och jag hade precis innan seminariet berättat om mitt brödätande... Till exempel att jag åt två färska skivor medan jag väntade på att två andra skulle rostas och att jag slukade limpan på en kväll. 

 

Underbara vinterland

Tur jag har en kompis som gillar vara ute och åka skidor i solen. Annars hade jag hamnat inne på IKSU istället för ute i det fantastiska väder som var idag. Jag bröt ju ändå IKSU-trenden igår så... 





Jag tror vi åkte drygt 9 kilometer med en fikapaus där några halvfärdiga cakepops från igår slank ner i magarna. En vurpa hann jag också med... 

På vissa stället är det ju så vackert att jag inte tror det är sant. Jag bara åker där och ler och tycker synd om människor som inte får uppleva vinter. 
 

Bara så ingen behöver undra vems syrra jag är

Gårdagens middag tillsammans med en av mina korridorare och före detta bästa grannen blev grym. Några halvtaskigt gulaktiga småsuddiga bilder tog jag ändå på maten.


Älgfärsbiffar, klyftpotatis, sallad och en kall örtsås


Fruktsallad av banan, apelsiner, äpplen, päron, mango, kiwi och hallon.
Till det åt vi vanilj- och hallonkesella. Blev x antal portioner... 


Ja och så kommer vi till det viktigaste, kvällens outfit. Här är bild på outfiten under matlagningen och under själva middagen. Jag har alltid gillat att klä upp mig... 

picasion

IKSU-trenden är bruten

Idag skulle jag ha vilodag från gymmet men gå på bodybalance kl 16. Men det sket sig ju... För virrpannan fick för sig att det var kl 17 istället vilket vore väldigt knasigt eftersom jag ska vara hemma och laga käk med två vänner kl 18.

 
Så inget IKSU idag alltså... Sist jag inte var där och tränade var måndag den 4:e februari om jag kommer ihåg rätt. IKSU har alltså haft besök av mig dagligen under två veckors tid och jag har trivts väldigt bra med det.

Är så satans arg på mig själv. Gaaah! Det får bli ett litet mag- och rumppass här hemma istället med youtube som personlig tränare. Sitter ju ändå redo med träningskläderna på. Hade sett fram emot det där passet hela dagen. Suck.

Har i alla fall hunnit med att fylla en glasslåda och min mage med cakepops utan pinnar. Det är jag som har korridorens söndagsfika i veckan och jag ska vara borta hela helgen så var tvungen förbereda nu. 
 
 
 
UPDATE.
 
Det blev ganska bra hemmaträning ändå. Struntade i rumpan och körde två magprogram med en värdelös tabataworkout (också från youtube) emellan. Avslutade med två minuter i plankan. 
 
 


Men de där situpsen med benen upp mot taket, jädrar vad det sträckte bakom knäna. Nu förstår jag hur vanliga människor känner sig... Fick sådan enorm träningsvärk och stelhet i baksidorna efter torsdagens benpass som fortfarande sitter i. 
 
Ett tips är att stäcka på tårna, då känns det mindre i baksidorna. Så flexa fötterna om du vill stretcha... 



Citronhummus

Igår satte jag kidneybönor och kikärtor i blöt som jag sedan kokade. Mixade ihop en hummus av några kikärtor men resten åkte in i frysen. Sjukt smidigt att bara ta fram en påse med färdiga bönor. Väldigt billigt också... 



Till frukost kompletterade jag gröten med ett hårbröd med hummus och skinka. 
 
I vanliga fall har jag alltid vitlök i min hummus, men igår kväll hittade jag inte vitlökspressen så det fick vara. Blev ändå väldigt nöjd med smaken. Mycket citron är hemligheten... 
 
 

Precis så


Trogen träningskamrat

Någon som alltid hängivet följer med mig till IKSU är min lilla pärlkrokodil som håller reda på skåpnyckeln så bra. 
 


 

OMG, the devil is back!

 
På extrapris dessutom! Trodde inte den skulle komma tillbaka i år. Det gick ju inte så bra för mig ifjol... Men jag ska stå emot, för om jag köper den en gång kommer det bli fler gånger. Och om jag köper den kommer jag kasta i mig den, ungefär som den där limpan



Skoförvirring

Öppnade träningsväskan på IKSU och upptäcker att jag tagit med mig två olika högerskor. Lyckat. Tur det var bröst och triceps som funkar att köra i strumpor. 

 
Passet var ganska bra må jag säga. Körde på 55 kg i bänk och det kändes kontrollerat och bra, även om jag skulle önska att det hade varit lättare. 
 
Blev ett extra set på många övningar bara för att jag inte kände att jag hade tagit ut mig helt. Måste bli bättre på det. Jag har i och för sig blivit mycket bättre än för bara ett halvår sedan, men fortfarande finns det mer att ge. 
 
Avslutade det hela med dips som en liten bonusövning då vi egentligen var klara. Kändes grymt skönt för jag gjorde fler än planerat. 
 
 
 

Potatispotatisekopotatis

Visste ni att potatis är den mest besprutade grödan i Sverie? (läs mer här) Det är därför jag har ekologiska, men de är tyvärr inte alltid så lätt att få tag på. 
 


Jag har aldrig varit förtjust i potatisbullar, men idag kom jag på att jag skulle testa göra potatisbiffar. Kastade ner potatis, rödbetor (även dessa ekologiska) och lagrad ost i matberedaren som rev allt så fint som jag sedan blandade med vispat ägg, dill, salt och peppar. In med biffarna i ugnen bara. 

Enkelt och gott, som det ska vara.


 
Efter gympasset käkade jag några potatisbiffar tillsammans med köttfärsröra (lokalproducerat kött) på bland annat kidneybönor och vitkål. Till det åt jag tacosås, gräddfil och en tomat som blev över från gårdagens trevligheter.
 
Efter maten kände jag mig fortfarande bottenlös så det blev en vända till in i köket för att hämta mer köttfärsröra men med pasta den här gången. Blev även en banan till efterrätt och nu börjar jag känna mig nöjd. 
 
 

En lördag på IKSU

Rygg och biceps idag i mina fina julklappsskor. 

 
Körde bland annat rodd och här är mitt sista set: 
 
Min absoluta favoritbicepsövning är liggande curls i cable. Den tar så sjukt bra och man kan inte fuska allt för mycket med att svinga kroppen som det går att göra då man står upp. Sedan är det dock skillnad på cable och cable. Vissa är det grymt drag i på tillbakavägen och det är ju såklart det allra skönaste och bästa. 

 
Nu blir det att vila ändå tills imorgon då det är bröst och triceps på schemat!
I'm in a flow...
 
 
 
 

Till smittohärden!

I Aftonbladet står detta:

(Klicka på bilden för att komma till artikeln)
 
 
Och dit ska jag strax iväg! Trodde det skulle bli en vilodag eftersom jag inte hade någon som ville följa på ett rygg- och bicepspass idag, men då sa Theres igår kväll att hon ville träna. Nice! 

Mina vilodagar brukar annars bli då jag inte får med mig någon till gymmet... 
 
 
Tillbaka till artikeln... Det är tur att brorsan lärt mig tvätta händerna direkt efter passet. Gjorde det aldrig innan han påpekade det och då har jag även läst en kurs i hälsoeffekter. 


 
 
 

Frukost hela dagen

Dagens lunch, eller frukost nummer 3 skulle man också kunna kalla det blev en gröt. Fiberhavregryn, rågflingor, mycket kanel, ägg, linfrön och solrosfrön. Sylt och mjölk till. "Några" rostade bröd slank också ner... 

 
Frukost nummer 1 blev bara två bananer strax innan axelpasset på morgonen. Direkt efter slevade jag i mig en burk kvarg med hallon, hårdbröd och Whey-80 jordgubb. Frukost nummer 2 blev 45 minuter senare precis innan föreläsningen och då åt jag två kokta ägg. 


In the future

Känns så sjukt kul med utbildningen just nu. Idag hade vi ett trevligt seminarium om organiska miljöföroreningar och sedan är vi några som läser en kurs som heter karriärvägledning där vi hade träff idag.
Dagens träff var väldigt givande och rolig. Nästa år är det valbara kurser i det här programmet så då kan man liksom designa sin egen utbildning lite. Så det satt vi med idag, bollade idéer med olika kurser och försökte pussla ihop ett år som skulle kunna fungera. 

Har fått mycket inspiration till år 3 och eventuellt till år 4. Sitter nu och smider planer om min framtid... Spännande spännade. 


picasion.com
Planerar hur jag ska ta över världen på bästa sätt... 
 
 
 

Det förrädiska brödet...

I eftermiddag fick jag två påsar bröd av en snäll klasskompis. Rostade två skivor på en gång och klämde i mig två färska medan de rostades. Sedan åt jag middag.

Sedan 20.30 tills nu vid midnatt har jag gått ut till köket med jämna mellanrum och rostat bröd... Två till, bara två till... 


Så här såg påsen ut för ett tag sedan: 
 
Men nu är den faktiskt tom. Herregud. Vissa har ätardagar med glass och godis medan jag värker i mig en hel limpa.

Har i och för sig en brödpåse kvar, men den får bli en annan dag... 
 
 
 

Virrpanna

På min lediga dag igår var jag mer tankspridd än vanligt. Då jag skulle till IKSU hittade jag inte låset till skåpet, så jag struntade i det. Väl framme upptäckte jag att IKSU-kortet låg kvar hemma i bokhyllan men jag kom som tur var in ändå och så hittade jag före detta bästa grannen i omklädningsrummet så jag fick låsa in mina grejer i hennes skåp. Tur! 

Efter pilatespasset hade jag planerat att slänga i mig en banan innan cardion, men bananen låg också kvar hemma. Suck. Då jag var färdigtränad och kom ut ur duschen upptäckte jag att jag varken hade med mig t-shirt eller strumpor. Suck.

Tog på mig ytterskorna på mina bara fötter och knäppte igen koftan jag i alla fall lyckats få med mig. Tyvärr är den så uringad att bh:n stack fram. Uppdragen jacka, tack! 

Hade med mig middag i en matlåda som jag skulle slänga i mig och sedan direkt hem till en kompis. Men eftersom jag inte ville gå hem halvnaken till någon cyklade jag hem innan och tog på mig t-shirten och strumpor. Käkade i alla fall på IKSU med beachvolleyplanerna som utsikt. Var så sugen på mat att jag inte ville vänta tills jag kom hem...


Köttfärs(!) blandat med kidneybönor och vitkål. Rödbets- och broccolibiffar till det. 

Hemma hos min kompis bjöds det på supersnygga semlor. Men jag åt ingen. Brukar äta en semla varje år, men egentligen tycker jag inte de är så värst goda utan jag bara äter för att äta. Det här året bröt jag den traditionen och åt ett ekologiskt äpple istället. 

 
 
 
 
 
 

Hårnålsgömman

Alla dessa hårnålar alltså... De hamnar ju överallt men inte där jag vill att de ska vara. Skulle häfta ihop några papper idag, men häftapparten fungerade inte för en hårnål hade fastnat inuti den. 

Det var ett helsike med att få ut den så jag förstår inte hur den hade hamnat där... 

 
Blev så stressad då jag skulle fota eftersom batteriet på kameran blinkade rött att jag inte hann få något fokus. Jaja. 
 
Har samma hårnålsproblem men med hårsnoddar också. Tycker jag köper snoddar hela tiden och sen är de bara borta och ibland hittar jag någon här och där på mystiska ställen. 
 
 
 
 

Skolledig + gymledig

Då vi inte är schemalagda idag för att det är studentsportardagen, ja då får man ligga och vila under täcket med kläderna på.

Nä, jag försöker faktiskt läsa kurslitteraturen och förbereda mig till ett seminarium på torsdag. Men det är svårt att låta bli att blunda. Skulle vara så himla skönt att slappna av helt och sova en stund. 
 

 
Är sjukt pepp på gymvilodagen jag har idag med pilates och cardio. Klockan 17 sätter jag igång! Men jag funderar på att ta en vilodag från all sorts träning någon dag i veckan. Kan kanske vara bra har jag hört... 
 

Oplanerad bra träning

Förra veckan gymmade jag med tre olika personer och då passar det inte alltid vad jag vill köra med vad min kompis vill köra. Fick bland annat ihop två ryggpass med en dag mellan och det är inget jag brukar göra i vanliga fall. Huvudsaken var att jag hann med alla muskelgrupper i alla fall och att det dessutom blev någon två gånger är ju bara bonus.

Idag passade det jag ville köra inte heller med någon så det blev att kompromissa till en blandpass. Jag vägrar nämligen att gå ensam till gymmet. Mina förväntningar på dagens pass var låga, men det blev så sjukt bra! Fick världens pump i biceps och triceps, magen skakade och ryggen blev hård som betong. 

Värmde upp med burpees, kissande hunden och någon annan sådan där övning. Sedan matade vi på...
3 set dips
3 superset: liggande bicepscurls och armhävningar + ett bonusset med curls
tåhävningar i väntan på benmaskin
3 superset: bencurl och grodhopp
3 superset: "magdödaren" (benlyft hängades fritt med stöd på överarmarna) och plankan
2 superset: rygglyft och sidolyft

Trött och nöjd tjej! 
 
 
Imorgon blir det en vilodag från gymmet. Ska däremot på pilates cirkel och sedan på cardio training. Cardiopasset är 60 minuter långt och enligt IKSU:s hemsida bygger övningarna på funktionellträning med både styrke och konditionsmoment utförda under hög intensitet. Det är en intensivt stationsträningspass i intervallform. 

Jag har en tung vilodag att se fram emot... 
 
 

Effekter av organiska miljögifter på dagens schema

Föreläsningarna blir lite roligare då vi får mentometerknappar att svara på frågor med. Det blir precis som i fråga publiken i Postkodlotteriet och klassens svar kommer upp i stapeldiagram i powerpointen. 
Smart. 

 
Idag fick vi bland annat lära oss att vissa insektsmedel påverkar laxens luktsinne negativt. Hanarna behöver sitt luktsinne för att hitta honorna vid reproduktion. Sjuuuukt! Ja, det är ju inte så att det vi släpper ut bara hamnar precis där det är tänkt att hamna... 

Ibland tappar jag helt hoppet om mänskligheten vid våra föreläsningar. 
 

Den nyttigare varianten

Sov bort den planerade förmiddagsträningen idag, men det var var nog bra det. Hade tänkt gå på bodybalance men nu blir det istället rygg med en klasskompis.
 
Laddar upp inför passet med våfflor! Men det är inte vilka våfflor som helst... 

Våfflorna innehåller bara två bananer och två ägg. Till det äter jag två apelsiner och en blandning av
kvarg, keso och kanel toppat med kokosflingor. 
 
 

It's Friday, Friday!

Ikväll har det varit födelsedagsfest med det blev ju inte riktigt som planerat... Åkte ner på stan men där var det skit så tog bussen tillbaka till campus men där var det inte heller särskilt bra.

 
Ja, det är ju bara att se på bilden. Inget bra ställe alls. I och för sig är kortet taget på herrtoaletten för vi trodde det var mycket mindre kö där. Då vi kom ut såg vi dock att det var tomt på damtoaletten som var sjukt mycket fräschare... Misslyckat väl där med. 


 
Jaja. Ska krypa ner i sängen så jag orkar mer ett träningspass imorgon bitti i alla fall.
För imorgon kväll är det nya tag! 
 
 

Vardagsmotion är bra grejer

Att cykla till Ica Maxi för att handla kan tydligen också vara bra träning. På vägen dit sken solen och det gick hur lätt som helst att cykla (förmodligen på grund av att det sluttar nedåt i stort sett hela vägen). Jag cyklade dessutom en ny väg som var jättetrevlig och lättcyklad.
 
På hemvägen var det ett rent helvete. Hittade inte tillbaka till samma braiga väg. Det var genommulet, grått och trist. Jag svettades som en gris samtidigt som jag frös om tår och fingrar. Tänkte ge upp flera gånger för det var så himla tungt och trodde aldrig jag skulle komma hem. 

 
Får se det som ett träningspass helt enkelt... 
 

Från arkivet

Kollade igenom gamla bilder på datorn och fastnade för den här från Nya Zeeland januari 2010. Brorsan och jag hade precis varit på valsafari där vi såg en kaskelott. 
 
 
Den ser helt overklig ut, men det enda jag gjort är att förstärka färgerna en pytteaning. 
 

Funderar på att flytta in på gymmet

I går natt hade jag svårt att somna och det blev bara 4-4,5 timmes sömn. Klev upp tidigt för att morgonträna kl 7 med brorsan innan skolan. Hade sedan föreläsning 9 till 12 och efter lunchen gymmade jag med Theres. Bra träningsdag men verkligen inte optimalt med så pass lite sömn. 
 
Pass 1
uppvärming med latsdrag
chins
marklyft
enarmsrodd på bänk
ryggups
bicepscurls på vinklad bänk
bicepscurls liggandes på golvet i cable
 
Pass 2
utåtrotation för axel i cable
militärpress
triset av olika hantelövningar för framsida axel, utsida axel och trapsen
baksida axel i maskin
benlyft på lite olika sätt hängandes på överarmarna och inget stöd för ryggen
magövningar i TRX
plankan
 
Den här natten har jag i alla fall sovit omkring 8 timmar och ska strax iväg till IKSU för att springa några korta intervaller i 20 minuter. Kanske gör några plankor och sen får det vara bra med träning för dagen. 


 

Recept ur fantasin

Det är inte alltid mina hittapå-maträtter blir lyckade men idag lyckades jag galant! 

 
Ugnsstekt hoki med pesto och broccoli- och rödbetsbiffar. Biffarna är också gjorda i ugnen och innehåller
förutom broccoli och rödbetor även ägg, lagrad ost, fetaost, salt, svartpeppar, vitpeppar, cayennepeppar, tandoori och paprikapulver. 
 
Tur biffarna blev goda för det blev 33 stycken! 
 

Take care of your garbage

På en av dagens föreläsningar visades den här bilden:

Det är en albatrossunge full med skräp. Den har alltså blivit matad med vårt skräp trots att albatrosser lever ute till havs. Där kan man ju tycka att det borde vara rena och fina miljöer... 
 

Googlade lite och hittade flera bilder på albatrosser fulla med skräp. Så himla sjukt! Jag blir så ledsen...  

 
Albatrosser som är utrotningshotade ska vi dessutom förstöra med vårt skräp.
Suck. 
 
 
 
 

Ja, det är kanske så man ska göra...

Hittade den här lappen på en av anslagstavlorna på universitetet. 

 
Haha, så sjukt roliga! Tog bort deras mobilnummer ifall de inte ville sprida annonsen på nätet... Men är någon intresserad så hör av dig, jag har ju numrena! 
 
 

Mysonsdag

Hamnade på spelkväll hos grannen något hus bort. Och ja, även då det inte är precis i huset bredvid så kallar jag det granne. Vi hann med tre olika spel men det hela slutade med att vi satt och diggade och sjöng med i Lonely Island-låtar. 

 
 

Tur jag inte är kräsen

Efter dagens benpass tog jag min första proteindrink och den var riktigt god...  
maker gif
 
 
Eller? Njä, inte riktigt... Jag såg väl mer ut så här:  
create an animated gif

Jobbigt mycket folk på gymmet idag. Hatar då det är upptaget där man ska köra, då man måste tänka om, hitta på andra övningar eller göra dem i "fel" ordning. Blev ett hyfsat bra pass ändå. Kände tyvärr av ena knät och då är det svårt att pressa sig själv att köra tyngre...
 
 
 
 

Facebookuppdatering

Ändrade min omslagsbild på facebook till denna: 
 
Ååååh, vad jag längtar. Men bara ett halvår bort så är jag där! Tyvärr är det varken mango-, ananas- eller avokadosäsong då. Ingen fruktsäson alls för den delen vilket känns lite tråkigt. 
 
 

Ledighet gör en slö

Har varit ledig i fyra hela dagar så det känns lite tungt att gå till skolan idag då nya kursen börjar. I måndags var vi några i klassen som tog tåget till Övik och badade på äventyrsbadet där. Innan vi tog tåget tillbaka blev vi bjudna på gofika hos en klasskompis som bor där. 



Det var bara synd att tåget blev försenat så pass mycket på hemvägen att jag missade mitt benpass... Men roligt med en liten utflykt sådär! 
 
 

Så det kan gå...

Idag var jag på kostrådgivning hos en dietiststudent och han fick mig att bli intresserad av proteinpulver och här sitter jag nu med ett kilo Whey-80 jordgubb.

Jase, så det kan gå. Har ju tidigare bara testat ekologiskt hampaprotein eftersom jag vill veta vad jag stoppar i mig. Nu blir det i alla fall proteinpulver efter träningspassen. Kanske inte alla, men i alla fall ibland. 

 
 
Då jag ändå var nere på stan skämde jag bort mig med en lunch på ICA också. 
 
Lax, wokade grönsaker, avokado, fetaost och keso. Suuuupergott! 
 
MEEEEN, det sjukaste av allt hände ju också idag! Måste börja historien i höstas då en Malawivän skriver på min facebook att han hade träffat två svenska studenter på hans skola. Via honom får jag kontakt med de två tjejerna och hittar till deras blogg. Då jag kollar in bloggen sitter min klasskompis bredvid och ser att dessa två tjejer var hennes faddrar då hon läste ett program i Uppsala. Bara det är ju sjukt. Men idag då, ja då träffar vi på en av tjejerna! 

Vi var nämligen på ett studiebesök hos en konsultfirma. Studiebesöket hade jag och två klasskompisar fixat själva bara för egen del, alltså inget obligatoriskt eller så. Och så sitter den här tjejen där och gör sitt exjobb! Världen är allt bra liten... 
 
 
 

Morgonpass!

Dagens träningspass är genomfört och två frukostar är intagna. Dags för duschen och sedan är jag redo för resten av dagen! 

 
 
 
 

Mitt år i lappar

En gammal syltburk har nu fått en ny etikett med MOA 2013 på. I den lägger jag små lappar där jag skriver saker jag gjort. 

 
På en lapp står det Måndag 28:e januari, Klarade 20 dips som var mitt mål för hela 2013! =)
Hittills har jag fem lappar med sådant som gjort mig glad eller saker som jag inte brukar göra i vanliga fall. 
 
Blir kul att läsa alla lappar då året är slut.
 
 
 

God var den då

Ni vet de där julostarna, jag fick en sån av mamma och pappa förra helgen. Det var inte den storsta sorten utan den där mindre. I torsdagskväll öppnade jag den och efter morgonens frukost är den i princip slut. 

Jag har visst levt på hårdbröd med ost fredag och lördag. Eller ost med hårdbröd kanske man ska kalla det... 





Grunda med våfflor

Kvällens middag blev hur många våfflor som helst med grädde, glass, hallon, apelsiner och lite andra frukter. Jag åt tills jag började må illa och sedan åt jag lite mer glass... 

 
Fulla på våfflor och efter några rundor Ryktet går gick vi ut ikväll igen... 
 
 

Dagens outfit med inlevelse

Min skidåkarklädsel för dagen är ju helt perfekt för att smyga runt här i korridoren och leka ninja! 


Hej, fina vinterväder!

Idag har Theres och jag vinglat runt med skidorna ute på Nydalasjön. Hur fint som helst och kul att vara ute då solen lyser för en gång skull. 

 

Efter fikapausen med varmchoklad och apelsin (fast jag åt inte aplesinen, det var för kallt för fingrarna att skala) gick det inte så bra för mig att åka längre. Innan vi stannade kvasade jag och förmodligen blev det is någonstans i bindningen så skidan fäste inte på pjäxan. Jag fick alltså försöka åka utan att pjäxan satt fast och det var ju lättare sagt än gjort. Det såg väl lite lustigt ut för jag fick som hasa mig fram med benet och blev därmed kallad för haskvinnan. 
 
Det var i alla fall väldigt skönt att andas frisk luft i några timmar! 

What's inside matters!

Här är några hudprodukter jag använder som jag tror är lite bättre många andra. Bättre i den synpunkt att de inte innehåller parabener och annat. 


Estelle & Thild tycker jag är hur bra som helst. De är mot djurtester, använder återvinningsbara förpackningar och använder sig inte av parabener, mineraloljor, sodium laurel/laureth sulfate (SLS), urea, diethanolamine (DEA), triethanolamine (TEA), syntetiska emulgeringsmedel (polyethylene glycol, PEG). Deras produkter är dessutom ekocertifierade. 
 
I Estelle & Thild-serien använder jag en dagkräm som jag tycker är skitbra. I början tog jag alltid mer än vad jag behöver för den är mycket drygare än den jag hade innan. Den känns väldigt bra på huden. Jag använder också deras rengöringsgel som också är superduperbra och sminket bara rinner av. 

I båda produkterna är ungefär 99.5 % av ingredienserna naturliga. Alltså typ mandelolja, aloevera, solrosolja etc. Det är coolt! 



I Lumene-serien använder jag också en dagkräm och en rengöringsemulsion. Dagkrämen känns inte lika lätt som den från Estelle & Thild och därför använder jag den som nattkräm istället. Rengöringen är jag inte jättenöjd med, eller ja den rengör säkert huden bra men den tar inte bort mascaran särskilt väl. Nu är den ju ingen sminkborttagare men det hade ju varit skönt om det liksom bara följde med i farten. 
 
Dagkrämen består av 85 % naturliga ingredienser och rengöringen av 80 %. Båda produkterna är fria från färgämnen, etylalkohol, parfym, parabener, parafinolja eller silikoner. 
 
Doves deodorant har jag knappt hunnit testa, men det verkade vara det bästa alternativet de hade på ICA. Enligt förpackningen är den fri från parfym, parabener, färgämnen och alkohol. 
 
Estelle & Thild- och Lumeneprodukterna är köpta på ett Apotek. 
 
 
 
 

Fredagsskoj!

Här står jag och är inte alls klar... Kl 18, vilket är nu, kommer det hem trevligt folk till mig. Det blir pizzabak, vin, titta på gladiatorernas muskler, förhoppningsvis sammanstråla med några killar i klassen och sedan utgång på stan! 

Platta, platta, platta...
 
Och just det, tentan gick nog bra! 
 

RSS 2.0