Soon it is over

Är så fruktansvärt less på det här projektet vi håller på med i skolan... Suck suck suck. Men imorrn är det över! Vi har redovisning på morgonen och sen är det slut på eländet. JIIIPPIIIJAAAHOO!
 
Ska fira med ett ett gympass med brorsan! Det är rygg och biceps som står på tur. 
gif resizer

Ikväll ska även en uppgift för extrakursen jag läser lämnas in. Så efter kl 10 imorgon är jag fri! Fri från allt vad skolarbete heter ändå tills på onsdag. Därför passar jag på att åka hem. Ska bli najs. 
 
 
 
 

Rekordgammal finfin tomat

Hittade en stackars bortglömd tomat i kylen. Äter inte tomater så ofta och det förstår man ju då jag köpte den för drygt en månad sedan.
 
Jag börjar ju undra vad tusan den är besprutad med egentligen... 

 
Men nu ligger den i magen tillsammans med blodpudding och två stekta paprikor dränkta i paprikapulver och tandoori. 
 
Har förresten forskat vidare om blodpuddingsfrågan jag hade igår. Och näe, det verkar tyvärr inte finnas någon ekologisk blodpudding. 
 
 
Så här skriver KRAV på deras hemsida: 

"För att blodpudding ska kunna KRAV-märkas måste slakteriet noga se till att blodet från de KRAV-godkända djuren inte blandas med blod från andra djur. Detsamma gäller för alla led i produktionen av blodpuddingen.

Men när blod hanteras är hygienen mycket viktig. I slakterierna använder man därför slutna system.

Att ordna en parallell sådan hantering för att kunna göra ekologisk blodpudding skulle bli alldeles för dyrt så länge volymerna är så små som idag."

 

Då vet ni. 

 

 

 

Ett liv som gris? Nej, tack.

En klasskompis delade den här videon (från ettlivsomgris.se) på facebook och jag måste bara posta den här. 
Jag blir så förbannad och ledsen. FY SATAN!

Ingen mer skinka för mig. Eller om den är KRAV-märkt går jag med på att äta den. Det gäller julskinkan också mamma. 
 
 
Skinka är det enda jag äter i grisväg förutom blodpudding. Båda finns dock väldigt sällan i mitt kylskåp. KRAV-märkt blodpudding finns det ens? 
 
Jag som hade planerat blodpudding till middag imorgon. Suck. Jaja, det är väl bara äta och se glad ut. Lunchen däremot kommer bestå av rödbetsbiffar, ris och spenatsås med mozzarellaost. Billigt, gott och känns bra i hjärtat. 
 

Rödöra

Har lite besvär med mitt ena öra idag... Det var nämligen så att jag råkade bränna mig med locktången två gånger på samma öra i lördags. Det gjorde ont just då men gick över ganska snabbt och igår kände jag inte av det alls. Men idag... Imorse borstade jag håret lika snabbt som en kollibri flaxar med vingarna och vipps så träffade jag örat och huden följde med borsten. 

Måste ju ha haft en blåsa där som gick sönder... Men shit vilket vapen locktången skulle kunna vara alltså. Riktigt farlig. 
 
 
Kom precis hem från träningen, så nu ska jag ta den vanliga rundan ut i köket.
Sådär svettig och mysig... 
 
 

På universitetet

Håller till i skolan och jobbar med ett grupparbete. Det har i flera veckor känts som ett livstidsprojekt men nu börjar vi äntligen se ljuset i tunneln. Imorgon ska rapporten in för slutgiltlig inlämning och på torsdag är det redovisning. Sedan ska det firas med ett träningspass och hemresa. Härligt härligt!
 
 
 
 
 

Maskerad

Igår kväll hemma hos mig hittade man karaktärer från bland annat Grease, Simpor och grodfötter, Star Wars, Tintin, Braveheart, Beck, Twilight och Dunderklumpen.
 
 
Tintin levde sig verkligen in i rollen. På varenda bild har han den där Tintinpåsprång-posen. Kul att vi hade med Ingmar Bergman också. Det blev några filmtagningar ute i korridoren... 
 
 
 
 

Tidsomställning

Kul att komma hem till det här kvart i fem en söndag morgon... Eftersom det inte bara är mitt kök tyckte jag det var bäst att ta i tu med det på en gång. Kommer förmodligen inte vakna först av alla imorgon och man vill ju inte låta det se ut som en svinstia... 
 
Fast nu ser det inte så illa ut på bilderna... Det tog ändå 30 minuter att ställa tillbaka ordningen. Alltså de där salta pinnarna, de är det skräpigaste snackset. Överallt ligger det avbrutna pinnar, överallt. 
 
 
Men nu ska den nöjda tjejen sova. Verkar som om det är inatt klockorna ställs om eftersom datorn bara är 4.45 medan min väggklocka är 5.45. Såå hiiimla skööönt. 
 
 

Eko eko ekologiskt

Idag hittade jag ekologiska päron på Ica. Bra pris var det också, 19.90 kr/kg!
Hann dock stampa på äggkartongen innan fotograferingen. Trampar alltid på de tomma äggkartongerna eftersom de tar så mycket mindre plats i återvinningslådan då. 
 
 
Var speciellt ute efter ägg idag. Efter att ha sett Plus igår ville jag promt ha ekologiska ägg. Köper i och för sig ekologiska ägg ganska ofta men brukar variera mig med lokalproducerade och ibland händer det att det slinker det ner något annat paket som är på extrapris för tillfället. 
 
Men från och med nu är det bara ekologiska ägg som gäller. Och vilken tur jag hade då som hittade KRAV-märkta ägg som dessutom var lokalproducerade. Kommer sitta fint i magen och kännas bra i hjärtat. 
 
Tänkte sedan göra en smoothie av bland annat päronen med de var så himla hårda. Använde mig istället av bananer, äpple, satsumas, hallon, ingefärapulver, tahini och kvarg. Blir en bra grund till pizzan jag och en vän ska slänga ihop ikväll. 
 
Smoothie girl

Önsketänkande

Blev så himla glad så jag loggade in på min bank sist då det stod att de skulle ta hand om min huvudvärk. Men vad fasen, tänkte jag. Vad är det för något? Hur ska det gå till? Ska jag få försäkringspengar för att jag haft huvudvärk i ett och ett halv år? Eller vad är det frågan om?
 
(ja, meddelandet har ju varit där en månad.. Men jag har visst lyckats missa det tidigare)
 
 
Men vilken besvikelse så jag jag klickade vidare och läste detta:
 
 
Kände mig så himla korkad sen, hur skulle banken veta om min huvudvärk? Fast det hade ju varit grymt bra om de hade tagit hand om den... 
 
 

Hos mig kan man hitta allt!

Mitt rum ser ju ut som ett helvete just nu. Jag vet inte vad som har hänt... (som vanligt). Åh, jag ser pappa framför mig skakandes på huvudet då han ser detta samtidigt som han tänker "Typiskt Moa, typiskt Moa"
 
Spikmatta, flingpaket, kläder, chokladförpackning, påsar, utdragna lådor, badlakan, väskor, allmän röra och så samurajsvärdet. Kolla bara den där boken med risförpackningen uppe på. Förstorade bilden ifall ni skulle missa: 
 
 
Jo, men det är så att jag ska sälja boken till en av ettorna på programmet och pärmen var lite böjd. Därför hamnade risförpackningen uppe på för att fixa till den. Men vette tusan varför den hamnade på golvet. Eller jo, det var nog fullt överallt annars... 
 
 
Tur då att halloweenfesten (som tydligen ska vara hos mig) inte är förrän på lördag, tänkte jag nyss för mig själv. Meeen! Då slog det mig att vi ska plugga hemma hos mig imorrn... KLOCKAN ÅTTA! Och nu är ju klockan snart 22.30. Suuuck. Blir att hetsstäda nu då. 
 
Att jag aldrig lär mig. 
 
 

Men oj, hur tänkte jag här?

 
Godis och 200 gram choklad i helgen. Köpte ett halvt kilo godis igår och åt en kycklingburgare. Idag fikade jag med några vänner från hemkommunen och då blev det en chokladbakelse. 
 
Och jag som ska vara iklädd en kroppsstrumpa på lördag...
Jase.
 
 
Ett studentspartips: Om ni ska fika så glöm plånboken hemma. För har ni snälla vänner så blir du ändå bjuden. 
Eller, kanske inte det snyggaste? Men det hände mig idag... Såklart ska jag bjuda tillbaka en annan gång. Elleeer? 
 
 

Uff uff

Nu är det en sån där period full med skola, träning och saker som ska göras. Mest skola så hinner inte riktigt med träningen och annat. Hinner inte riktigt med skolan heller... 
 
Men idag blev det allt ett pilatescirkelstyrkapass. Kul och skönt. Körde lite extra styrka och massor med streching efteråt vilket behövdes. 
 
 
Så nu sitter jag här i korridorsköket lite lagom svettig medan jag äter fem dagar gammal fil med ett hackat skrumpet äpple och kanel. Gott! 
 
Hmm, det kanske var till mig kniven var ämnad ändå... 

Kommer underlätta grönsakshackningen i köket

Jises! Jag har handlat så mycket på senaste tiden (utöver mat). Eller mer än vad jag brukar i alla fall.
 
Träningstights, skor, ansiktskräm, ansiktsrengörning, hårspray, medel för torr hårbotten, jeans, nagellack, hårnålar, hårsnoddar, ögonskugga, choklad, godis, bok, armband...
 
Och inte att förglömma... Samurajsvärdet jag fick med mig hem i fredags.
 
 

Ser ni kniven?

Jag tror någon i korridoren är lite mordbenägen... Höll nämligen på att snitta upp min handled på morgonen.  
 
 
 
 

Bästa som fiiiinns!

Nya träningstights har kommit hem till mig! Så fina och så sköna. Träningstights är utan tvekan det bästa klädesplagget i min garderob. 
 
 
 
Hade gärna gått omkring i tights och träningströja/t-shirt/linne för jämnan. Lätt skönaste. Dessutom mycket smidigare med tights än störa pösiga mjukisbrallor som glider ner i midjan och fladdrar kring benen. 
 
Grejen med de här tightsen är att de är väldigt tighta över mina vader. Skulle nog suttit bättre med en storlek större för det känns som om jag har stödstrumpor på mig. Men å andra sidan så är väl stödstrumpor bara bra?
 
Nya träningskläder gör mig alltid så himla träningssugen. Så nu ska jag ut på dagens andra promenad och sedan blir det lite styrka. Naaajs! 
 
 
 

SVT-tipsarn'

Eftersom jag inte äger någon teve kikar jag rätt så mycket på PLAY-kanalerna. Oftast bara SVT, för där finns det bästa. 
 
Mitt hetaste tips just nu är Två på resa med Kodjo Akolor och Gina Dirawi då de besöker Ghana
 
Jag gillar ju i stort sett allt som har med Afrika och göra men det här avsnittet tror jag är kul för alla att titta på även om man inte är lika Afrika-kär som jag. Roligt att de spelade The Very Best - Warm heart of Africa någonstans i de första fem minutrarna i programmet. Låten handlar nämligen om mitt älskade Malawi. För er som inte visste så kallas Malawi för the warm heart of Africa
 
Tips nummer två är Mitt i naturen då de är i Uganda. Afrika igen, surprise! 
 
Det är ett häftigt program med häftiga djur. Men det jag gillar allra mest är konversationerna med ugandier. De pratar så härligt och påminner mig om Malawier. I första programmet har programledaren en jättetrevlig chaufför som berättar om gratissaker man får då man kommer till Africa. 
 
Chauffören: "You know, when you come to Africa, let's say you get some free things. The first thing is African massage. (De åker på en väldigt guppig väg) You see, this is for free. You don't need to pay for it. Secondly you get African powder.
Programledaren: African powder? Is it the dust?
Chauffören: (nickar) The dust which is coming...
 
Fast alla programmen har ju varit bra. Bilden är från det senaste. Klicka för övrigt på bilderna för att komma direkt till programmen. 
 
 
Tips tre och fyra är Korrespondenterna och Gomorron Sverige. Gomorron Sverige ska man dock se live till exempel vid frukosten. Själv brukar jag tycka det är perfekt att placera datorn på toalettstolen medan jag borstar tänderna och gör mig klar på morgonen. 
 

Umeå Gymnastikförening 80 bast

Var med i en uppvisning med Umeå Gymnastikförening idag. Mina knasiga vänner filmade allt med min kamera men jag vill inte lägga ut filmer på mina gymnaster eftersom om jag inte vet om de vill ligga ute på internet för all framtid. 

Så därför är det här enda videon jag kan lägga upp... 

Bästa publiken! 

 

 

 

 


Så himla typiskt

Igår på stan gick jag förbi en butik som jag aldrig sett för. One More Rep heter den och säljer proteinpulver. Ännu en tillskottsaffär, tänkte jag då jag passerade... 
 
 
Senare på kvällen bokade jag hemresa på torsdag 1/11 för att vara hemma över helgen + några dagar till. Ännu senare på kvällen surfar jag in på Ako Rahims (känd från Gladiatorerna som Toro) blogg. Och vad ser jag där!? Jo, att han ska göra ett besök på One More Rep. Åhå, butiken jag såg idag, tänkte jag. MEN FÖR BÖVELEN, då jag läser vidare så står det att han kommer hit till Umeå den 2/11! ALLTSÅ!? 
 
Vad less jag blir. Dessutom ska han träna på IKSU. Åh, mitt kära IKSU. 
 
Åh. Suck suck... 
 
Jag har pratat ganska mycket om Ako sista tiden. När vi hade tipsrunda om klassen för någon helg sedan var min fråga: Vilken gladiator är Moas favorit? Och ja, de flesta gissade rätt. 
 
 
Förmodligen kommer han göra fler Umeåbesök... Men ändå! Jag missade honom förra året också.
 
(Klicka på bilden för att komma till Akos blogg där bilden kommer ifrån)
 
 
Jag som skulle vilja dra fingertopparna nedför magrutorna och säga "DdrrrRRRrrrr!"
Fast det vill jag göra på alla magrutor, men det skulle vara mer speciellt på Ako minsann. 
 
 
/Galen_besatt_cheey89
 
 
 
 

Det är inte alltid så lätt att veta om dragkedjan ska vara fram eller bak

Idag på stan:
Jag kommer glatt ut ur en provhytt: "Titta Theres, nu har jag klänningen på mig!"
Theres kollar konstigt på mig och säger sedan: "Meeen, du har den ju fel väg..."
Sedan följde tre minuters gapskratt i varsin provhytt. 
 
Herregud.
Den där klänningen köpte jag inte. När man inte vet vad som är fram eller bak är det inget att ha. 
 

Superbääär!

Finns det något bättre mellanmål/efterrätt än blåbär, svarta vinbär och hallon blandat med kvarg, keso och vaniljpulver?

Nej, jag tror verkligen inte det.
 
gif maker free
 
 
 

Gårdagens grupparbete

Det känns alltid bra att något vi skriver stämmer... 
 
 

Det finns alltid positiva saker med det som man kan tycka är negativt

Hade tid hos en läkare kl 11, men patienten som hade tiden 30 minuter innan mig fick gå in kl 11.10. Suck.
Men vilken tur då att jag kom direkt från skolan och hade med mig datorn och att jag dessutom kan logga in på skolans nätverk här ifrån sjukhuset. Och vilken tur att jag inte missar någon viktig föreläsning eftersom vi har grupparbete för tillfället. Och vilken tur att jag har en lunchlåda redo i väskan ifall jag skulle bli allt för hungrig. 
 
 
 
Har dessutom tid att vara lilldoktor och sitta och fundera över vad de övriga patienterna lider av. Men sjukt svårt och kanske börjar det gå till överdrift då jag frågar ut dem? Till exempel om de känner smärta och sådant.. Hm. Ja, lite för långt kanske. 
 

Regn och rusk

Färgskalan på mina händer är ett pålitligt tecken på att det är kallt och fuktigt ute. Lägg speciellt märke till ringfingret på den vinkande handen och lillfingret på telefonhanden.
 
Nu är jag ju i och för sig inomhus men kom precis hem ifrån en cykeltur från skolan. Fick dock även färgskifningar i ett av skolans kalla klassrum tidigare idag. 
 
 
Och där kom tossingarna med också, precis likadana. Hoppas ingen har fotfobi. 
 

Komsi komsi!

lördag har mina gymnaster jag tränar uppvisning för Umeå Gymnastikförening fyller nämligen 80 år. Hej och hå! Största anledningen till att ni måste komma är ju för att jag ska vara med på ett hörn... Ja, hör och häpna. Jag kan tydligen aldrig sluta med gymnasik. Ska även vara iklädd en dräkt! Jises Amalia! 
 
Testade dräkten nyss och det var inte så farligt som jag trodde. Får nämligen ha tights till vilket gör hela skillnaden.
 
Faktiskt roligt att vara i en dräkt igen. Blir sjukt träningssugen... 
Bara uppsatt hår som saknas så är jag redo! 
 

Kladdkaka till middag

Eftersom det var jag som hade förra veckans städvecka här i korridoren var det också min tur att bjuda på söndagsfika. Igår slängde jag därför ihop en kladdkaka med daimchoklad uppe på. Den blev riktigt god och uppskattad.
 
Smart som jag är gjorde jag ganska mycket så det blev över till idag. Fick mig ungefär tre bitar nu efter skolan när blodsockernivån var som lägst. Precis så som man ska göra. Eller... 
 
Smör, socker, mjöl (jag tror det var rågsikt jag använde blandat med vetemjöl eftersom vetemjölet tog
slut), ägg, vaniljpulver, kakao och mjölkchoklad. Inget salt och inget bakpulver. 
 
 

Bara inte hårddisken går sönder nu...

Igår förde jag över bilder och annat till min externa hårddisk och raderade det sedan från datorn för att få lite mer plats.
 
 
13 000 bilder raderades och det var inte alla, drygt 6000 är kvar. Herre min... 
 
 
Nu har jag i alla fall mer plats på datorn och även Windows XP. 
 
 
Det är ju dock sjukt fult, men vad gör man inte för skolarbetet. Det är nämligen så att för att kunna använda ett dataprogram till extrakursen jag läser måste jag ha Windows.
 
Kommer aldrig gå över till PC igen. En gång Mac alltid Mac.
 
 
 

Pengar på vift

Gick förbi Ica idag eftersom jag behövde påfyllning av mjök och keso. Köpte även lite bakingredienser eftersom det är jag som har korridorsfikat på söndag. I alla fall så är jag så sjukt glad att jag hade med mig plånboken. Hade Icakortet i fickan och plånboken följde bara med av en slump i ryggan (tar alltid en ryggsäck då jag handlar, blir så mycket lättare att bära).
 
Ja, det som var så himla bra av att plånkan följde med var att det stod en tant med en Världens Barn-bössa. Tömde plånboken på mynt och gav en 50-lapp. Pratade även en stund med bösstanten. Hon hade varit i Tanzania i bland annat Arusha där jag också varit en snabbis. Jag fick till och med damma av mina swahilikunskaper och glänsa med Asante sana (=tack så mycket). 
 
Trevlig tant det där. 
Kul att det är någon som ställer upp och gör något. 
 
Har skänkt en 50-lapp till nu ikväll via sms. Gör det du med! Eller skänk bort ännu mer! 
Do it. 
Do it or die. 
 
Här finns mer info. 
 
 

Kompostätarn'

En av mina korridorare rensade kylen på mat idag samtidigt som jag bland annat lagade världens godaste potatismos (jag överdriver inte, moset smakade så himmelskt gott att jag skulle kunna äta det istället för godis en fredagkväll).
 
I alla fall så skulle hon åka bort på praktikveckor och ville därför inte ha möglig mat i kylen vid hemkomst. Precis då hon skulle hälla ut yoghurten frågade hon mig om jag ville ta den. Självklart tog jag emot den och även en öppnad makrillburk och två bananer. Klarar ju inte av att slänga mat. 
 
Då jag lite senare skulle slänga något i komposten ser jag att det ligger fem coctailtomater där som inte låg där då jag slängde morotsskal tio minuter tidigare. Alltså hade hon hunnit slänga iväg tomaterna innan jag hann ta emot dem... Suck. Ja, eftersom jag inte klarar av att slänga mat tog jag upp dem, sköljde av dem under kranen och slukade alla fem i ett naffs. Gott! 
 
 
Jo men just det, det jag egentligen skulle komma fram till var den där yoghurten. Käkade upp den nu ikväll. Försökte skaka ner allt till botten och liksom suga ut innehållet från öppningen. Trodde jag hade lyckats få ut allt ganska bra tills jag klipper upp förpackningen och upptäcker att det är skiiitmycket kvar! Herregud! Tänk vad mycket som längs iväg bara för att man inte får ut det ur förpackningen. 
 
Usch. 
 
 
Annat är det med Norrmejeriers förpackningar. Bästa ever. Det går i princip få ut allt ur paketen eftersom de går att trycka ihop, de tar minimal plats i återvinningen, innehåller inga plastdelar och de går att stapla utan massa onödiga mellanrum med luft. Och varför är staplingen så bra då? Jo, för tänk så sjukt många paket som transporteras överallt och hela tiden. Eftersom paketen går att stapla och packa utan luftiga mellanrum blir transporten mycket effektivare istället för de dumma Valio-paketen till exempel. Där rymmer man inte lika mycket på samma yta på grund av mellanrummen. 
Bild lånad från Norrmejerier

Mäktigt

 

Ekvationen går inte ihop

Sitter och surfar runt bland träningsbloggar och nyttiga recept samtidigt som jag äter en chokladbollssmet som jag blandade ihop med stavmixern
 
Smeten blev inte ens god. För lite smör, för lite socker och alldeles 
överdrivet (jag gillar tydligen att överdriva) mycket kakao = torrt och 
tämligen smaklöst. 
 
 
 
 

Flopp blir flipp

Efter morgonens frukost gjorde jag i ordning en matlåda fylld med mathavre och godaste fiskgrytan. Stoppade in den i kylskåpet eftersom det var ett tag kvar innan jag skulle ta cykeln till skolan. Det var bara det att jag inte fick mig den då det var dags... Tog istället ut korridorens hushållssopor och komposten. Maten föll i glömska. 
 
Tur då att det finns bra grejer att köpa i skolan. Dagens lunch blev en baugett av den grövre sorten med lin- och solrosfrön uppe på. Den var fylld med överdrivet mycket keso och falafel. Smarr smarr! 
 
 
På eftermiddagen hade Theres och jag bokat möte med vår studievägledare. Vi vet liksom inte riktigt vad vi vill och det finns så många vägar att gå. Vårt program har valbara kurser tredje året (vi är inne på andra nu) och det är där problemen kommer. Vi vill läsa annat än vad universitetet erbjuder, kanske en kurs via SLU eller så. Ja, det finns många frågor. 
 
Det var bara det att vi kom till mötet utsatt tid men fel dag. Vi skulle tydligen ha varit där igår. Tur att vår syo är snäll så vi får träffa henne imorgon istället. 
 
Jag var ändå så hungrig så det var skönt att komma hem tidigare än planerat och äta upp den bortglöma matlådan. 
 
Bästa bilden på mig och lunchen... 

Tadaa!

 
Ny t-shirt. Och ekologisk är den också! 
Kika in på ekologiskatshirts.se. Bra grejer.
 
Igår natt drömde jag för övrigt att jag var Batman... 

Matmumma!

Jag måste bara visa allt gott jag ätit de senaste dagarna! 
 
Kokade kycklingbitar med kokad lök och purjolök i kvarg med salt, peppar, curry och cayennepeppar.
Till det åt jag "blomkålsris", ruccola och finncrisp med hummus.
 
Samma kycklingrej som ovan men men en lyxig efterrätt. Ni vet det här översta lagret i kokosmjölkburken.
Det där krämiga och under det är det typ bara vatten (eller så var min så bara för att den förmodligen var gammal). I alla fall, det där krämiga tillsammans med hallon, blåbär och svarta vinbär. Naaajs!
 
Innan en träning tänkte jag äta den krämiga kokosmjölken med bär igen. Det var bara det att jag hade
haft den i kylskåpet så kokoskrämen hade nästan förvandlats till sten. Tänkte därför micra lite men råkade
micra mycket. Krämen blev varm kokosmjölk. Ääh, slängde i hallon och vaniljpulver och åt ändå. Blev inte
alls lika gott, men men...  

Till dagens middag vispade jag ihop två ägg, keso, mjölk, salt, svartpeppar och curry. Slängde ner det i stekpannan med lite smör och där fick det ligga på svag värme medan jag sköljde ruccolasallad och
gjorde tzatziki med överdrivet mycket vitlök. Har ätit så sjukt mycket och ofta under dagen så denna
middag passade perfekt. 
 
 
Och det där kokosvattnet som blev över, det slängde jag ju givetvis inte. Jag använde det och en en till burk kokosmjölk till att göra en gryta på bland annat KRAV-märkt kolja, ekologiska linser och curry. Den blev så sjukt god att jag satt och "mmm:ade" under lunchen i skolan idag.
(De där burkarna med kokosmjölk, de var också KRAV-märkta)
 
Nä vet ni vad, nu ska jag poppa popcorn och se film. Fintisdag. 
 
 
 
 

Åh fy satan i gatan!

 
Vad har dessa tjejer/kvinnor för framtid? Förmodligen bättre där de är nu än där de var men fortfarande... Utstötta från samhället, ingen utbildning, inget jobb och ett fruktansvärt förflutet som kommer förfölja dem resten av livet. 
 
Jag blir så less på världen. Och Sverige. 
Lägger flera miljarder på JAS Gripen som enligt mig är helt och hållet onödigt. Alla dessa pengar hade kunnat användas till skola, sjukvård, äldreomsorgen eller till tjejerna i inslaget. 
 
Jag är väldigt bitter på krigsmaterial, speciellt JAS Gripen.
Usch och fy. 
 
 
 
 
 
 
 
 

ÄGG

Jag förstår inte folk som säger att mörk choklad är så bra eftersom man bara äter en liten bit och sedan är nöjd. På väg hem från ICA (cirka 1 km) slukade jag denna goding på 100 g... 
 
Mår dock lite illa nu och jag har inte ätit någon middag... Suck. Får nog bli stekta ägg eller nåt. Jag har för övrigt blivit världens äggätare. Äter ägg efter ägg. I gröten, kokt, som röra, stekt eller omelett. Ägg, dag ut och dag in. 
 
Då jag var på ICA passade jag även på att köpa in en liten äggranson med lokalproducerade ägg. Dock inte ekologiska. Brukar variera mig mellan lokalproducerade och ekologiska medan jag blundar för prislappen. 
 
Just nu har jag drygt 20 godbitar i kylen, men det är inget rekord. Rekordet ligger på 40. 
 
 
 
 

Reuse

 
Sitter och roar mig med att klippa lappar av alla kuvert som kommer med posten. Eftersom man inte ska återvinna kuvert i pappersåtervinningen (på grund av att limningen samt eventuella fönster förstör processen) känns det ändå bra att återanvända dem innan jag slänger resterna i soporna. 
 
Smålappar är jättebra att ha. Till exempel att skriva kom-ihåglistor, matlappar eller använda dem som pluggmaterial. 
 
 
Återanvändning is the shit! 
 
Tänk på det, att om det går att återanvända så gör det innan du återvinner. 

Helt slutkörd både fysiskt och psykiskt

Såg dock väldigt pigg ut imorse framför Morgonsoffan på datorn,
men skenet kan bedra...
 
Måste vila upp mig. Men inte imorrn, då hinner jag inte.. 
 
 

TräNing

Tisdagen fortsatte att dundra på! Grupparbete i skolan och sedan som planerat på IKSU med intervaller och ben. Benen är helt mosiga och imorgon ska vi ut och gå i skogen för att ta jordprover. Kommer förmodligen bli jobbigt, men ändå skönt eftersom vi har en vilodag då. Förhoppningsvis blir det dock en powerwalk på kvällen... Aktiv vila! 
 
Idag blev det:
benpress
benspark och liggande bencurl (superset)
utfallsgång fram- och baklänges
stående vadpress
 
Skulle egentligen ha kört knäböj också, men min kamrat hade ont i knät och jag var ändå helt slut. Avslutade dock det hela med hur många olika varianter av kissande huden som helst. Kissande hunden är nämligen veckans utmaning. 
 
 
Fastän jag har ätit frukost, lunch, mellanmål, mellanmål och middag är jag hungrig nu igen. Passar bra att jag ändå ska ut i köket och laga mat så jag har matlådor några dagar framöver. Kanske slinker det ner en middag nummer 2? 
 
Ska bara duscha först. Tror mina korridorsgrannar börjar bli less på att jag lagar mat/äter svettig direkt efter träning... Men är man hungrig så är man, känns onödigt att vänta liksom. 
 
 
 
 
 
 

Dundermåndag

 
Känner mig så sjukt pumpad efter denna dag. Började med en morgonpromenad och avsluade med ett fyspass på IKSU + lite extra rumpövningar och en jättestretch. 
 
Imorgon blir det inte lika hurtigt, men dock är det inplanerat lite intervaller på rullband och sedan ska benen mosas i gymmet. Längtar redan tillbaka till mitt älskade IKSU.
 
Woop woop, dags för återhämtningssömnen! 
 
 
 
 

RSS 2.0