Rekordgammal finfin tomat

Hittade en stackars bortglömd tomat i kylen. Äter inte tomater så ofta och det förstår man ju då jag köpte den för drygt en månad sedan.
 
Jag börjar ju undra vad tusan den är besprutad med egentligen... 

 
Men nu ligger den i magen tillsammans med blodpudding och två stekta paprikor dränkta i paprikapulver och tandoori. 
 
Har förresten forskat vidare om blodpuddingsfrågan jag hade igår. Och näe, det verkar tyvärr inte finnas någon ekologisk blodpudding. 
 
 
Så här skriver KRAV på deras hemsida: 

"För att blodpudding ska kunna KRAV-märkas måste slakteriet noga se till att blodet från de KRAV-godkända djuren inte blandas med blod från andra djur. Detsamma gäller för alla led i produktionen av blodpuddingen.

Men när blod hanteras är hygienen mycket viktig. I slakterierna använder man därför slutna system.

Att ordna en parallell sådan hantering för att kunna göra ekologisk blodpudding skulle bli alldeles för dyrt så länge volymerna är så små som idag."

 

Då vet ni. 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
img{ border: 0px; }