Moa trafikfaran

Jag hatar att springa. Det är så tråkigt och jobbigt. Jag är inte bra på det heller, så fort jag blir less eller att det blir lite tungt stannar jag och börjar gå.

Men nu har jag kommit på ett knep. Igår då jag sprang till träningen, (knappt 10 minuter, men ändå) och blev less och tänkte börja gå som jag alltid gör, började jag springa tio steg medan jag blundade och tio steg där jag tittade. Det blev lite variation och jag höll ut hela vägen!

Prova den ni!

Kanske dags att prova frukost i duschen

Har precis kommit hem från tandläkaren. Tänkte gå och duscha, men kom då på att jag inte fick äta eller dricka på en timma.

Jag kan inte duscha med stängd mun…


Och jag som inte ätit frukost heller. Det kommer bli stress till jobbet som börjar 10.


På COOP

Jag sommarjobbar på Konsum och för det mesta i sitter jag i kassan.

Hej!

Var det bra så?

574.50.

Har du ett medlemskort?

På summan?

Tack så mycket!

Rösten skär sig och jag håller tillbaka hostan så det tåras i ögonen. Jag ler och så börjar det om igen.



ÄR DET NÅGOT MER DU VILL HA?


It wasn't my fault

Det går väl sådär med tränings- och matprogrammet vi har gjort. Igår hade vi planerat att göra ett hårt styrkepass, men det blev inte av för jag hostade för mycket. Istället gjorde jag och mamma ett pass med Paolo Roberto.


Idag råkade det bli en Daimstrut och glass får vi inte äta måndag-torsdag. Men, det var sommar, sol och jag var med Susanna som ville ha en glass. Så det är Susannas fel...


Styrkepasset blev i alla fall av idag och det känns skönt.




Eller Beltran, Roberts och Becker...

Min familj har haft tre hundar genom åren. Första hunden var en Cavalier King Charles Spaniel och hette Tito. Andra hunden var av samma ras, men annan färg, och hette Julia. Nu har vi Boris som är en Pumi.

Som av en händelse verkar familjen ha en förkärlek för ledare från de forna öststaterna.


Josip Broz Tito, president i den jugoslaviska socialistiska fedrationen, 1953-1980









Julia Tymosjenko, Ukrainas premiärminister 2007-2010


Boris Jeltsin, Rysslands president 1991-1999.


Julia


Boris

Tito levde innan digitalkameran, så han finns det bara pappersbilder på. Han såg nästan likadan ut som Julia och så var han mycket svart och lite brun.

Nästa hund blir inte en Pol Pot eller Mao, men kanske en Castro.

NZ rules!

De enda gångerna jag sett fotboll på teve är när det har varit avgörande matcher för Sverige. Fast då har jag i och för sig inte sett hela matchen, utan bara slutet. Nu är ju inte ens Sverige med i detta VM som är i gång för tillfället, alltså inget tittande. Men, då såg jag detta:


Artikel från NZ Herald News


Artikel från Dagens Nyheter


Nu måste jag ju kolla slutet på deras nästa match. Det är ju ändå mitt andrahandshemland.


Det nya livet...

Jag har tränat regelbundet sedan jag var i femårsåldern och tack vara detta har jag haft en stark, smidig och frisk kropp. Tyvärr så har de senaste åren varit lite upp och ner. Just nu är det ner.

Micke tycker nog jag börjar bli sladdrig för imorse tog han fram våg och måttband. Vi mätte vikt, vattenmassa, kroppsfett, muskler- och benmassa. Jag har en specialvåg som kan det mesta. Den talar också om vad man har för optimalvikt. Enligt vågen ska jag gå ner ett kilo och Micke ska gå upp fyra. Vi mätte även armar, lår, vader och mage.

Nu är det alltså dags för "det nya livet". Vi har snickrat ihop ett träningsschema som vi ska följa i sommar.

Det kommer bli jobbigt det här. Därför har jag laddat hela dagen med choklad.

Snorlat

Igår gick jag jobba extra i tre väldigt intensiva timmar. Sen så blev jag förkyld på kuppen. Nu sitter jag här i en säng i  Jokkmokk (Mattisudden) och håller för näsan för att inte snoret ska forsa ut. Om jag somnar fort kanske snoret också somnar... Intalar mig det i alla fall. Orkar inte gå till badrummet för att hämta papper.




Jag äter hellre tallbarr än att se den igen

Ni som inte sett filmen 2012 - se den inte. För det första så är den så äckligt amerikansk så man börjar må illa. Dessutom tycker jag den var overklig och dåligt gjord.

Varför flyga ovanför staden när man kan flyga bland de rasande skyskraporna?

Ja, nu gasar vi och hoppar över sprickan som bara blir större utan att någon skadas.

Nej, vattnet är inte alls kallt. Det går till och med att simma i hur länge som helst. 

Jag förstår varför inte Apple sponsrade denna film. Det hade varit pinsamt.

Vilket smart drag Moa!

Tydligen var jag inte nog ärrad på mina fingrar. Nänä, igår passade jag en av mina gymnaster och då gick det som det gick.

Jag har skitsnygga händer egentligen, det är bara Raynauds fenomen och utebliven handkräm som förstör.






Jag hoppas det blir ett fult ärr, för då måste jag ju få en fet förlovnings-/vigselring som täcker.

Sommarlovsfeber?

Igår var jag lite dagen efter dagen före. Men dagen före var himla kul!

Vaknade igår vid klockan ett och åt frukost, åt sedan middag halv fyra, sedan mellanmål vid åtta och middag igen vid tio. Idag vaknade jag kl åtta och åt middag igen, tacos. Efter min frukostmiddag somnade jag och vaknade halv tolv.

Älskade sommarlov.

Och nu är det bara några timmar kvar tills det är middag igen! Hö hö



I Malawi kommer jag trivas som fisken i öknen

Jag har kommit på att jag inte tycker om värme. Jag gillar så klart blå himmel, sol och sköna sommardagar, men oftast tycker jag att solen steker för mycket och att det är för varmt.

Hur tusan ska jag klara mig i Malawi? Vi kommer dessutom dit under den hetaste perioden. Och efter den heta perioden blir det regnperiod. Jag hatar fuktig värme. Hatar det!

Att jag inte har tänkt på det liksom...

Sommar, sommar, sommarlov!

Härligt väder, härliga kläder och härligaste klassen. Toppen! Nu ska här städas för sedan blir det grillning och den härliga klassen kommer hit.

Fast jag funderar på att äta rester från igår och bara grilla en banan med choklad i. Orkar inte vänta på att en stek ska bli klar. Gillar inte ens stekare...



(Om någon vet vart min kamera är - säg till! Då slipper jag ta webcam-bilder hela tiden)

Jag lär mig aldrig

Det är inte ofta jag har presenter liggandes i kylskåpet. Däremot sitter jag ofta framför datorn på morgonen och får stressa som en tok till skolan...

Tjoflöjt!

Efter Lill-lördag blev det ju Stor-lördag och Mickes födelsedag. Dagen började dock vemodigt med en begravnigsgudstjänst. Jag kände aldrig den berörda, med hans vackra, starka, modiga syster Julia känner jag. Hon är ju för underbar. Tårarna rann, det var den sorgligaste men också den vackraste begravning jag varit på.

Timmarna efter, fram till klockan 19, sprang jag runt som en yr höna i Mickes lägenhet och städade, diskade, bakade, lagade mat, duschade och fixade till mig. Micke hjälpte så klart också till men han rörde sig mer som en sköldpadda.

Folket droppade in eftersom och vi hade himla roligt ändå fram till halv fyra då det blev dags för de flesta att söka sig hemåt. Inget gick sönder, alla var glada, det spilldes bara lite och vi hade inga arga grannar. Topp!

Söndag var det dags för städning och klump-Moa välter ut ett fullt ölglas på mattan, soffan och golvet. Jag tänkte att det behövdes efter en sån välordnad fest. Men Micke tyckte inte det var riktigt lika kul att plocka i sär soffan, flytta på den, skura och torka.







Lill-lördag

En tidig morgon idag. Halv sju hade jag ätit frukost. Ska till skolan snart och sen blir det buss till Piteå 7.55 där jag ska vaccineras mot rabies, handla skor och kanske kläder, äta lunch och bada på äventyrsbadet och gå ut på Kalles med klassen. Vi ska sova på ett vandrarhem och i morgon bär det av till Luleå och Teknikens Hus.

Ja, så går det när man har klasspengar som måste användas upp.


Ingen frukost utan mina All-Bran

Nu blir jag ju irriterad

I fredags stod det om SM i Piteå-Tidningen. Här är ett utdrag av artikeln:
 
Snuvade på lagguld
Älvsbygymnasterna åkte till Halmstad med ett damlag bestående av Moa, Evelina Lundberg och Adina Rumbutis. Moa, som gjort en tillfällig comeback efter tre års tävlingsuppehåll, ställde upp i tre grenar: Hopp, bom och fristående.
- Det var bara vi och Eskilstuna som tävlade med lag, så vi visste redan när vi kom att det skulle bli minst en silverplacering för Älvsbyn. Efter några redskap låg vi så bra till att vi hade guldet i hamn. Då förklarade plötsligt tekniska kommittén att lagtävlingen dragits in, berättar en besviken Sara Rumbutis, tävlingsansvarig för Älvsbygymnasterna.
- Det är oklart varför de plockade bort lagdelen så vi har skrivit och begärt en förklaring av Svenska Gymnastikförbundet.
David bäst i klassen
Individuellt kom Evelina Lundberg på en hedrande sjätteplats i mångkampen. Adina Rumbutis slutade på tionde plats och Moa på tolfte.
 
(Har tagit bort mitt efternamn från utdraget)
 
Hallå där? Varför står det att jag kom på tolfte plats i mångkampen när jag inte ens var med i mångkampen? Mångkamp är alla fyra grenar och jag tävlade bara tre. Inte konstigt att jag kom långt bak när jag har en poäng som saknas. Och varför står det inte att jag blev fyra i bom?
 

RSS 2.0