Saaaltoooo

Idag smällde jag till med salto på bommen då jag var tränare på ett gympaläger. Hade dock en mjuk matta på bommen för att skona fötterna. 

Det blev två försök tills jag stod. Videon är från i somras och jag hoppas att salton jag stod på idag såg lite bättre ut än vad den gjorde då. 



Jag hade bestämt mig för att köra tills jag stod, så det var bra att jag satte den på andra försöket. Kroppen och huvudvärken pallar tyvärr inte så mycket mer... Bommen är för övrigt 1 decimeter bred och 1,2 meter hög, fast för mig blev den bredare på grund av mattan. 


Om jag inte minns helt fel var det 2,5 år sedan sist jag körde den på bommen så det känns otroligt skönt att det sitter kvar i kroppen. 


Utrota fattigdomen nu

Morsan och jag tittade nyss på Why Poverty på SVT Play, och ni måste bara se det. MÅSTE! Alltså det är helt sjukt hur det ser ut i världen... 

Det finns flera program men vi började med att se det första som heter Välkommen till världen. Vi fick följa några personer från Kambodja, Sierra Leone och USA. 

Bland annat den här 12-åriga pojken i Kambodja: 

 


Och här sitter jag med min Mac, åt oxfilé till middag, punschparfait till efterrätt och sitter nu och trycker i mig julgodis. Herregud, jag skäms ju. Förmodligen är jag dum i huvudet också som kan hålla på så här. 

Så snälla, titta på något av avsnitten åtminstone. Istället för att bara sitta och jäsa i soffan och slötitta på något som inte ens är bra. 
 
 
 
 

GOD JUL


Julafton

Morgonjulklapparna är öppnade, gröten är äten och Mysteriet på Greveholm är sett. Nu är det bara vänta tills vi ska iväg och fira jul hos min faster.

Håller även på att filma lite här hemma som jag sedan kan klippa ihop och skicka till min Malawifamilj. Bara för att de ska få se all snö och hur vi firar jul hos mig.



 
 

Ninjatomten är i farten

Dagen innan julafton och morsan är i full gång att träna in tomereplikerna i sin tomtedräkt med ett kampsportsbälte runt magen.

 

Roliga vegetariska pajer

 
Idag har morsan och jag gjort tre pajer. Två av dem syns på bilden. Den som är närmnast ser ut som en efterrättspaj med jordgubbar och bitar av vitchoklad, den är dock gjord på rödbetor, morötter och fetaost. Pajen i bakgrunden innehåller bland annat grönkål, cheddarost och valnötter. Till höger syns en julskinka. Och det är inte vilken skinka som helst utan den är ekologisk! Yaay, mamma lydda min önskan
 
Pajen vi åt till middag och som inte syns på bilden bestod av grönkål, oliver och västerbottensost. I det här huset var den dock ingen hit för män i medelåldern. 
 
 

Påverka som konsument

Ikväll har fem sorters julgodis framställts. Ingefärskola, vanlig kola, marsipankulor med choklad, risbräck och den godaste av dem alla: fudge. 

Använde mig av en två år gammal sirap och det fungerade alldeles
utmärkt. Onödigt att slänga
 
 

Fudgeröran! 


En av alla provsmakningar...
 
 
Det har gått åt en hel del choklad, grädde, socker och sirap. Inte det bästa kanske, men känns mycket bättre än att köpa färdigt som kanske innehåller palmolja.
 
Och på tal om palmolja så mailade jag ICA igår om en av deras chokladsorter och Nyåkers pepparkakor som jag upptäckte både innehöll palmolja. 

Här är mitt mail till Nyåkers: 

Hej! 

Jag sitter och knaprar era pepparkakor och upptäcker till min fasa att de innehåller palmolja. Varför gör de det? Det kan ju absolut inte vara en nödvändig ingrediens i pepparkakor.

Då jag läser på om palmolja på Världsnaturfonden, bland annat här: http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/1127730-palmolja-ett-hot-mot-regnskogen-och-orangutangen och här: http://www.wwf.se/source.php/1119527/wwf-1078459-1.pdf så känns det som att användandet av palm bryter mot ert miljötänk i övrigt. 

Nu kan jag inte köpa Nyåkers pepparkakor längre. Synd, för de är verkligen de godaste.  

Ha en trevlig julhelg! 

 

Här är deras svar jag fick idag:

Hej Moa,

Kul du gillar våra pepparkakor.

Det vi som negativt faktum vet angående palmolja är att framställningen av den kan driva ner regnskog på ett för klimatet missgynnsamt sätt. Detta motverkas av en organisation som förkortas RSPO (roundtable on sustainable palm oil) vilket vår leverantör av margarin är medlem i.

Vi följer naturligtvis debatten noggrant och världsnaturfonden är inne på samma linje som oss att verka för en hållbar utveckling.

http://www.wwf.se/vrt-arbete/ekologiska-fotavtryck/s-kan-du-hjlpa-till/1127740-ekologiska-fotavtryck-s-kan-du-hjlpa-till

Vi använder palmolja som en del i vårt margarin för att få fram rätt egenskaper vid tillverkning av kakorna.

Vi arbetar för att tillhandahålla både goda och ”schyssta” kakor!

 

Men nu blev jag lite orolig att Fazers bak- och dessertchoklad (som till viss del har använts i kvällens bakande) innehåller palmolja. Det står nämligen vegetabiliskt fett på ingredienslistan och då kan det ju vara från vilket vegetabilie som helst, till exempel palm. Suck. 

 

 
 
 

JULLOV!

Sitter på tåget hem med brorsan där vi nördar oss med var sin Mac och gratis Wi-Fi. Älskar Norrtåg! 

 
Precis efter att kortet togs: 
Moa: Määh, varför ser inte du dum ut? 
Bror: Jag är inte dum. 
 
 

"Om din upplevelse av julafton förstörs av att du inte får se tre sekunder av gamla unkna stereotyper, ja, då kan du inte ha någon vidare bra upplevelse av julen överlag"

Det har ju varit extremt mycket prat om pepparkaksgubbar hit och Disneyfigurer dit senaste tiden på sociala medier. Därför tänkte jag fortsätta lite till... 
 
Ni kan ju lyssna på Damon Rasti här: 
Lyssna: "Att sluta förmedla denna vidriga bild får svenskar att känna sig kränkta"
Och så tycker jag att ni kan läsa den här texten: Tintin, pepparkaksgate och Disney - rena tomteverkstan. Därifrån har jag tagit citatet till rubriken. 
 
Avslutar med den här bilden som jag hittade på morsans facebook:

MAT-SMART!

Den där tentan, vette tusan hur det gick. Men om jag hade fått rättat den själv skulle jag ha haft 26 poäng av 40 möjliga vilket är godkänt. Det behövdes 20 poäng för G. I och för sig vet jag ju inte vilka svar lärarna vill ha och förmodligen var jag lite snäll mot mig själv... Aaja. 
 
Men har ni sett vilken bra grej jag hittade idag!? Mat-smart.se. 
 
 
 
 
 
Tyvärr leverar de bara till Stockholmsområdet, men förhoppningsvis sprider det sig över landet. Hur som helst är det ju typ världens bästa idé! 
 
Om jag bodde där de levererade hade jag lätt beställt från sidan. Urbra ju! 
 
 
 

Sista rycket

Om jag bara sitter här och låtsas som om tiden står stilla kanske inte klockan blir 13 idag. 
Är väldigt opepp för tenta... Omotiverad till tusen. Hjärnan tror jag tog jullov för två veckor sedan. 

 
Men sedan är det jullov på riktigt! Förutom en föreläsning jag har imorgon och att jag måste plugga projektledning över jul eftersom jag har tenta i januari. Men ändå... JULLOV! 



Välkommen till världens bästa korridor!

En tjej ska flytta in i ett av rummen i korridoren så nu blir vi bara tjejer. Åtta trevliga, roliga och ordentliga tjejer dessutom.

Igår bakade jag saffransbiscotti istället för att tentaplugga och då passade jag på att hänga några på dörren till nya tjejens rum. Hur fint var inte det? Förra terminen pratade jag ju alltid om bästa grannen som bodde i rummet bredvid (men som nu är i Paris) och nu har jag just insett att det är ju jag som är bästa grannen nu för tiden.

 
 

Likblek

Så här såg mina stackars torra händer ut då jag kom hem från skolan...
 
Ändå var det bara -6 grader ute.
 

Tvättproblem

Kul att komma ner till tvättstugan klockan 7 på morgonen och ena tvättmaskinen är trasig. Och då jag hänger in tvätten från den fungerande tvättmaskinen i torkskåpet så fungerar inte det heller. 

Tur att jag hade väldigt lite tvätt. Tvättade egentligen bara för att slippa ta hem smutsiga kläder över jul. Hade ju fått panik och blivit skitförbannad ifall jag haft 3-6 maskiner som jag brukar ha och bara en fungerande maskin. 
 
Och tur att jag har en handdukstork och liten torkställning i badrummet. 
 
 
Är så himla glad över att det ändå var en maskin som fungerade. Tvättmaskiner är ju det bästa som finns. Tvätta för hand är ingen lek... Tidskrävande om något. 

Efter en handtvätt i Malawi
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Adventsfrukost

Idag åt jag en väldigt ovanlig frukost för att vara jag (något annat än gröt alltså). Saffransris, kvarg, vaniljpulver, kokosflingor och svarta vinbär. Var mycket godare än vad jag hade tänkt mig. 

Hade nämligen överblivet saffransris i kylen och att slänga bort det stod inte med på agendan. 

 
Lägg märke till skeden. Jag förstår inte riktigt hur det går till, men jag lyckas alltid kladda ner den. 



Lördagnatt på tåget

Igår åkte jag ett tåg från hemma till mitt andra hemma. Tåget var i tid och resan skulle ta tre timmar. Men det var tre spårbrott efter rälsen så resan tog istället nio timmar. Det som kändes mest frusterande var att jag kunde ha åkt bil istället och då varit framme kl 20 istället för 03. 

Slutsnackat om tågresan, men jag är dock fortfarande arg. Mest arg är jag över privatiseringen och avregleringen. De kan ju inte sköta underhållet av järnvägen. Det hade ju inte blivit någon försening om rälsen varit i bra skick. Det måste ju bli billigare att sköta underhållet så man slipper alla utgifter vid förseningar. Är det någon stolle som bestämmer och inte tänker längre än näsan räcker? 


Meeen, i alla fall så bjöd jag på världens bästa korridorsfika idag. Nästan så att jag blir kär i mig själv. 

Två sorters snöbollar, ingefärskkola med valnötter, tryfflar, köpta pepparkakor och några
chokladpraliner som jag inte orkade trycka i mig i torsdags
 
 
 

Supertant

 
Jag ska också bli så då jag blir gammal.
 
Fast lite bättre... 
 
 
 
 

Like a fish

Oh my. Kom hem från skolan 16.30 och har sedan stått i köket från kl 17 till 22.30. Hann tyvärr inte med någon träning idag. Däremot har jag bland annat skapat tryffel, ingefärskola med valnötter, middag och två sorters snöbollar ute i köket. 
 
Idag var jag förresten och käkade lunch som kostvetarna gjort. Varmrätt och efterrätt för 55 spänn. 
 

Två sorters burgare med grymt gott bröd och sallad. Ena burgaren var av lax och torsk och den andra var
tofu (de hade även nötfärsburgare man kunde välja). Tofun var i alla fall klart godast. Fiskburgaren smakade otroligt mycket hav. Som Theres uttryckte sig ungefär: Det känns som om fisken hoppat direkt från havet
in i munnen.

Citroncheesecake med blåbär



Samma sport, olika synsätt

Ni kanske har läst på Dagens Nyheter om gymnastiken. Om inte finns flera artiklar att hitta här. De skriver bland annat om att barnkonventionen bryts. Att barnen ringer hem och är hungriga, att de får skäll om de äter en extra frukt etc. Lite tråkigt att några fåtal tränare ger gymnastiken dåligt rykte, men bra att det tas upp. 

Därför var det så roligt på gympaträning idag då vi bjöd våra gymnaster på chokladbollar, pepparkakor och saft. Två olika världar.

 

Jag fick dessutom en julklapp av mina söta gymnaster. En chokladask. För ovanlighetens skull råkade jag trycka i mig mer än hälften direkt jag kom hem... Väldigt olikt mig. 
 
Bara en till... 
 
 
 
 
 

Lucia

Idag har jag hunnit med att plugga lappar, leka hela-havet-stormar, ätit en leverpastejsmörgås, pluggat lite till, sett studentkörens luciatåg, haft redovisning och ätit smakprover på ICA. 

 
Men det bästa av allt! Hittade typ roligaste stolen på skolan idag... 

 
 
 

12.12.12 12.12

Satt på helspänn och vaktade klockan på mobilen från kl 12 för att jag inte skulle missa det fina klockslaget. Fick ont i magen då jag ett tag glömde kicka hur minutrarna låg till och trodde jag missat det, men den var då bara 12.09. Efter det kollade jag klockan ungefär var 15:e sekund. 

Sjukt.
 
Såg i alla fall då den slog över till 12.12. Theres klocka gick lite långsammare så jag hann till och med se klockslaget två gånger. Woow. Tog även en bild för att kunna bevisa att jag sett det. Ännu mer sjukt. Missade det hela förra året (då det var ännu häftigare med 11.11.11 11.11) och var livrädd att historien skulle upprepa sig.


Falun i bakgrunden... 


Laddade sedan upp med tre sådana här lussebullar innan träningen. 


Det bjöds nämligen på fika idag. Det hade dock räckt med en för jag började må lite illa under gympasset. Idag tröttade jag ut axlar och magen ordentligt. Skönt, skönt! Axlar är grymt roligt pass. Bröst och triceps var i och för sig också väldigt roligt igår. Sedan är ju rygg och biceps också en favorit. Och beeen var väldigt roligt förra gången! 


 
 

Nöta nöta nöta

Tenta om en vecka och redovisning imorgon. Sitter faktiskt och pluggar men det går segt som en halt snigel. 
Har skrivit frågor till mig själv utifrån varje föreläsning som jag sitter och pluggar på. Det är bara det att vissa frågor är så himla svåra och många av frågekorten har flera frågor. Tar så himla lång tid att ta sig igenom några frågekort. 

Den oändliga högen... 
 
 
 
 
 

Rödöra

Hjärnan kopplade inte riktigt att det var så kallt som det var på morgonen igår. Hade sämsta mössan och öronen fick lida...

 
Jag lär mig av mina misstag. Från och med nu är jag bättre förberedd. Frysa om öronen är ingen hit. 
 
 

Är det saffranstider så är det

Kastade ihop en helt påhittad maträtt idag innan träningen som för övrigt var bröst och triceps med brorsan. I alla fall så blev det saffransvinris och ett ihopkok av kidneybönor, linser, broccoli och massa kryddor. 

 
I riset tillsatte jag saffransarom och matlagningsvin. Ingen höjdare, men det slank med lätthet ner i magen ändå. 
 
 
 

Win-win situation

En av många positiva saker med att bo i kollektiv/korridor: 

Ifall du beställt en klänning som inte passar, gå ut i köket/allrummet och fråga om någon vill köpa den av dig. Den passar garanterat någon och du slipper skicka tillbaka den.

Hände mig igår kväll. Då gällde det denna skapelse (fast svart, beställde dock en blå): 



 
 

Ingen kan hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon

Mailade SOS Barnbyar för ett tag sedan. Hade sett att de har en barnby i Blantyre i Malawi, precis där jag höll till i sex månader. Det jag frågade var i alla fall om man kunde välja vilken barnby man blir fadder till, för jag skulle hemskt gärna vara fadder till just den byn.
 
Fick svar idag: 

Hej Moa,

Tack för ditt mail.

Ja det går bra att önska vart man vill bli fadder, och om det är byfadder du vill bli går det bra att bli fadder i Blantyre Malawi.

Vill du att jag anmäler dig så maila ditt namn, din adress och ditt personnummer till mig så ska jag hjälpa dig.

 

Så om ni vill bli fadder till en barnby, välj den! För nästa gång jag är där tänkte jag besöka den (om man får det). Önskar mig i alla fall att bli fadder i julklapp. Men samtidigt vill jag också stödja alla barnen på förskolan där jag jobbade... Det är så synd att jag inte kan hjälpa alla. Suck. 

 

Några av barnen på BAHASI där jag jobbade som volontär
 

För övrigt så visas sista avsnittet av SOS Uppdraget ikväll kl 21 på tv4.

 

 

 

 

 

 


Förra veckans träning

Alltså herregud, jag är så sjukt pepp på träning nu! Förra veckan var grymt bra i träningsväg.
 
Måndag: rygg och biceps
Tisdag: Indoor Walking och CXWORX
Onsdag: ben och lite mage
Torsdag: bröst och triceps
Fredag: axlar och mage, Aerobic Dance
Lördag: vila (gympatränare)
Söndag: ben

Och idag är det rygg och biceps igen. 
 
Måste verkligen passa på att träna nu medan jag har tillgång på IKSU. För snart bär det ju av hemåt för jullov och då får morsan bli min nya träningskamrat. Så jag hoppas verkligen hon har legat i hårdträning nu innan... 

Har för övrigt galet mycket hår idag... 
 
 
 
 

Billigt, enkelt och gott

För lite veggoinspiration är ett tips att kika på ICA:s alla vegetariska recept. Blev lite sugen på att göra den här pastagratängen på bilden nedan. Äter väldigt lite pasta och jag har 5-6 förpackningar pasta här hemma som bara ligger, så en pastarätt skulle sitta fint.


Receptet hittar du här

Sedan finns det en sida som heter Vegomatsedel och den kan man även gilla på Facebook. Har inte hunnit kolla in den så mycket, men den verkar bra. 
 
 

Monsterfika

Nu är magen mätt och glad! Har varit på ett sjukt galet inflyttningsfika. Det som syns på bilden är inte ens allt. Och gott var det också och självklart var jag tvungen smaka av allt. 
 



Och sen kom jag hem till korridorsfika... 

 

Hjulkula

Känslan då man drar upp persiennerna på morgonen och ser detta: 




Det har ju redan hunnit bli andra advent och vi har bara haft en elljusstake framme i köket. Efter hjulhälsningen nu på morgonen kände jag att jag fick julstämning och fortsatte att pynta vårt kök med glitter, julgranskulor och en juduk. Det blev mycket mysigare. 

 

Middag på IKEA och efterrätt på JAM JAM

 

Fitnessfestivalen

Fick ett MMS av Micke tidigare ikväll och blev så fruktansvärt avundsjuk. Vill också vara i Göteborg och träffa Ako och Hollsten. 

Åh gud, jag hade typ dött på fläcken! 

 
 
 

Uppe med tuppen!

Gårdagens matlagande blev väldigt lyckat. Hade gamla morötter och en gammal vitkål i kylen så då stekte jag det tillsammans med schallottenlök och vitlök. Blandade sedan ihop det med quornfärs kryddad med salt, paprika, tandoori, cayenne och spiskummin. Smaken blev faktiskt lite likt färdigköpt tacokrydda. 

 
Snabbt, gott, enkelt och vegetariskt. Det är så det ska vara. 
 
Nu: Heldag i Sundsvall! 
 
 
 

FREEEEDAAAAAG!

Vilken underbar fredag! Har träffat handledaren för ett grupparbete idag och allt såg bra ut. Satt sedan och pluggade och har nu gått igenom alla föreläsningar vi haft under kursen! Yaay! Och inga fler föreläsningar innan tentan den 19:e. Kalasbra! Ska bara lära mig allt också... 

Har också kört ett jättebra axelpass där vi även mördade magen. Nu är jag bara hem för påfyllning av mat och sedan ska jag tillbaka till IKSU för Aerobic Dance. Det kommer blir tungt och roligt. 


Äggnudlar med sås på koksomjök, solrosfrön och curry. Krispsallad, coctailtomater och en klick keso. 
 
 

Update. 
 
Efter dagens andra träningspass finns det fortfarande energi kvar. Trött i ögat, men pigg i kroppen.
 


Medan de flesta i klassen är på fest ska jag ägna mig åt att laga matlådor och dricka vatten. Kanske till och med ett kopp te. Det blir en tidig kväll för klockan 06 imorgon åker jag till Sundsvall där Norlandsmästarinnan i gymnastik ska koras. Jag är fatiskt grymt sugen på att ställa upp i bom och fristående... Meen, det är slut med sådant. Ska försöka hålla mig kvar på golvet och vara en bra tränare till mina tjejer. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Myspysgröten

Ikväll har jag haft en myskväll utan dåligt pluggsamvete. Kom hem ganska sent efter ett galet jobbigt bröst- och tricepspass på gymmet och då blev det gröt till middag. Åh, vad jag hade längtat till denna gröt. Har varit utan gröt i två dagar, men nu äntligen fixade jag hem lite rågflingor. 
 
Så det blev rågflingsgröt med ägg och kanel toppad med keso och lingonsylt. Och så mjölk till kalaset. Grötmys i mina mysiga Björn Borg-kalsonger framför SOS Uppdraget. Fiiin torsdagskväll. 
 
SOS Uppdraget kanske inte låter som det roligaste, men det är faktiskt väldigt bra. Titta titta! 
 
SOS%20Uppdraget%20del%205
 
 
 Men alltså, tillbaka till gröten igen. Den är ju bland det bästa som finns. Den är så fin att titta på innan den äts upp, konsistensen är perfekt och den lägger sig som bomull i magen. 
 
 
 

Och vi är som dem...

Den här dikten cirkulerade runt för några dagar sedan hos några av mina vänner på Facebook. Jag tycker den är bra jag.

 
 
 
 
 

Moa goes hampa!

Har fortfarande inte handlat och nu är det snart kris i både skafferiet och i kylskåpet. Eller kris och kris, jag har egentligen hur mycket mat som helst. Bara det att jag inte har det jag egentligen vill äta, så som gröt till exempel. Dagens frukost blev även idag en smoothie med hampaprotein. 

Ekologiskt såklart! 

 
 
 
 

Skakiga ben och ett stort leende

Cyklade lite omotiverat till gymmet efter skolan. Eftersom jag var ensam vågar jag mig inte riktigt till vikterna eller maskinerna. Tycker det är grymt tråkigt att gymma själv och tappar motivationen. Istället var jag inställd på intervaller i en halvtimma. 

Meeen, då träffade jag på en klasskompis som precis hade börjat med benpress och övertalade mig att haka på. Grymt bra! Det blev ett hur härligt benpass som helst. Fick in lite mage också. 

Har precis ätit middag med spagettibenen mina. Gaffeln var fylld med kyckling, nudlar och groddar. 

 
Blev konstigt nog inte helt mätt av min monsterportion, så jag ska ta mig en extrasväng till kylskåpet. Magens vilja är min lag. 
 

Dagens frukost

Eftersom skafferiet gapar tomt på både havregryn och rågflingor fick jag skippa gröten och köra på smoothie istället. 

Hallon, svarta vinbär, äpple, tahini, kvarg, mjölk och hampaprotein
 
 
 

Och jag som aldrig svär...

Cancer är ju helt sjukt. Kolla in den här videon. 
 
 
Läs mer här
 
Nu är det tyvärr så att cancern vann över Junior. Helt galet sjukt. Cancer är verkligen inget att leka med och jag blir så JÄVLA FÖRBANNAD på att folk går runt och röker när de vet om att det är cancerframkallande. Helt ofattbart. Nu hade detta inget att göra med Junior som verkar vara en oerhört förståndig person. Blir så fruktansvärt arg bara. Hur kul tror de att cancer är och hur kul är det för de anhöriga? 
 
Varför vill man förkorta sitt liv? Varför vill man höja risken att få cancer? Förstår man inte vad cancer är och hur farligt det är med rökning? 
 
Har skrivit ett tidigare inlägg om cancer här
 
Cancerfondens hemsida står det att 4 000 dör i cancer på grund av rökning varje år. Det är fler liv än trafikolyckor, narkotika och självmord skördar tillsammans. Cirka 200 dödsfall beräknas varje år bero på passiv rökning vilket är ungefär lika många som dör av trafikolyckor. 
 
Någon rökare kan ju gärna förklara detta obegripliga betende för mig. För jag kan i min vildaste fantasi inte förstå. Inte alls. 
 
 
Åh, jag blir så ledsen... 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Back in the gym

Åååh! Jag gymmade på IKSU idag och ingen är gladare än jag. Såå sjuuuukt härliiigt. Underbart. Körde ett  väldigt bra rygg- och bicepspass med några nya övningar. Fick grym kontakt med ryggen som dog under sista övningen och blev sedan hård som sten. Vänster biceps orkade inte riktigt med allt så den blev straffad med några extracurls. Grymt! 
 
Kommer inte ihåg sist jag var på gymmet. Var säkert två veckor sedan sist. Huga huga. Imorgon hoppas jag att träningsvärken infinner sig och efter skolan blir det Indoor Walking och CXWORX. Längtar redan! 
 
maker gif

 

Så vackert

Tänkte gå och lägga mig innan tio, men inte blev det så... Fastnade framför Shawns alla framträdanden i Dancing With The Stars: Alls-Stars. 
 
Halkade även in på lite gymnastik, konstigt nog... I alla fall så är det här min favorit av Shawndanserna. Själva framträdandet börjar på 2.05. 
 

Advent

Mysigt med första advent och vakna upp till snö. Snö på marken, snö på träden, snö på fönsterbläcket och frost på rutan. 

Mindre mysigt att cykla. 

 
 
Jag har verkligen tur som har så trevliga människor i min omgivning. Bästa korridoren och bästa klassen. Blev bjuden på adventsfika av en klasskompis ikväll och jag hade förväntat mig en pepparkaka och en lussekatt. Men hej och hå, två sorters muffins med olika fyllningar och sedan godaste saffranslängden, tre sorters kakor och så pepparkakor. 
 
 
 
 

Lika bra att ta allt på en gång

Vi har haft korridorsfest här på Rullstensgatan ikväll. Har så himla trevlig korridor och roligt har vi haft. En föredetta korridorsgranne var supersöt och gav oss som bor här nu var sin chokladkalender

Därför tog jag ett kort nu för att stolt visa upp den. Sådär lagomt trött och sliten en lördagnatt kl 03. 
 
 
Men, då jag höll i den blev jag så sugen på äta upp lucka nummer 3 också (1:an och 2:an hade redan försvunnit). Och då jag ändå var igång tänkte jag att jag lika gärna kunde äta upp alla. För att ha det gjort liksom. 
 
Ja, och så blev det... Hade inte ens tid att öppna varje lucka så jag använde lite våld. Lite snabbare, lite bättre. 
 
 
 
 
Sparade i alla fall chokladbit nummer 24 till sist. Alltid något. 
 
 
Mår lite illa nu, men det är sånt man får ta. Nu har jag det gjort och slipper bli frestad av den där chokladkalendern fram till jul.
 
 

RSS 2.0