Go veggie!
Hittade den här artikeln i Folkbladet:
"Nötkött släpper ut 26 kilo koldioxidekvivalenter per kilo kött, medan siffran för baljväxter är 0,7.
Att välja baljväxter i stället för nötkött innebär att utsläppen minskar med över 95 procent."
"Att välja vegetariskt är den enskilt viktigaste handlingen konsumenten kan göra för att minska matens växthusgasutsläpp."
Vilken tur att jag bossade över matlagningen här hemma igår. Det blev kikärtsbiffar och två olika vegetariska pizzor.
(Klicka på bilden för att komma till artikeln)
"Nötkött släpper ut 26 kilo koldioxidekvivalenter per kilo kött, medan siffran för baljväxter är 0,7.
Att välja baljväxter i stället för nötkött innebär att utsläppen minskar med över 95 procent."
"Att välja vegetariskt är den enskilt viktigaste handlingen konsumenten kan göra för att minska matens växthusgasutsläpp."
Vilken tur att jag bossade över matlagningen här hemma igår. Det blev kikärtsbiffar och två olika vegetariska pizzor.
Kommentarer
Trackback